Dodaj do ulubionych

Dziwny splitscreen w Resident Evil 5

31.12.08, 00:16
Tak czy siak to COD5 pod tym wzgledem jest jeszcze gorsze, ekran jest dzielony w podobny sposob tylko ze pionowo... (chodzi mi o coop w kampani) Na dodatek gra wyglada wtedy ochydnie, wiekszosc cieni znika i grafika jest tak biedna ze grac sie odechciewa... Co najgorsze to jesli gra sie coopa na splicie to gra nie zapisuje Ci progresu do kampani dla pojedynczego gracza co jest dla mnie ogromną pomylka...
Obserwuj wątek
    • luk4sho Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 00:17
      P.S Mowa o rozdzielczosci HD (konkretnie 1080p) , nie wiem jak to jest ze zwyklym SD
    • el_torin Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 00:55
      rotfl smile
    • barracudo Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 01:04
      Niezla lipa. W kazdym badz razie kolejny pretekst by grac w co-op przez neta a nie na splicie smile
    • cilgan Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 01:08
      Przynajmniej ekrany zachowuja swoje proporcje i nic nie ucina z widoku, nie narzekajcie az tak. Moglo byc gorzej
    • cux87 Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 01:27
      Mogliby dodac jakies tlo chociaz...albo normalnie,jeden ekran pod drugim wstawic,a nie takie byle co. barracudo dobrze pisze-coop przez neta. smile
    • crinos_pl Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 02:05
      Hmm, to wersja z x360, ciekawe, czy na PS3 będzie to samo? Trochę dziwny jest fakt takiego ograniczenia pola widzenia, bo jest to mniej więcej 1/3 szerokości ekranu... Mam nadzieję, że to jednak bug, z którym szybko zrobią porządek.
    • programmer-known-as-patrys Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 02:12
      crinos_pl:

Ja bym powiedział, że raczej widoczność jest większa, niż przy trybie dla jednego gracza. Tam widać o mniej-więcej 1/4 mniej w poziomie (zakładając, że obraz splita nie jest wykadrowany w pionie).
    • cozabzduraa Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 02:44
      luk4sho w rozdzielczosci 1080p nie ma cod5... moze upscalowales ? nie wiem

ale bzdury gadasz obraz jest dobrze podzielony i gra sie niezle nawet w 4 graczy. Sadze ze jak masz mniej niz 30 cali to slabo widac nawet 2 graczy. ale jak juz masz te minimum 40 to widac wszystko elegancko.

No inaczej ze mowisz o wersji na Xbox'a tutaj sie nie wypowiem bo tego gadzetu nie posiadam.
    • luk4sho Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 03:09
      cozabzdura sam gadasz bzdury. wiem co mowie, nie chodzilo mi ze gra jest w takiej rozdzielczosci czlowieku, czy tak gdzies napisalem?? chodzilo o to ze mam tak w ustawieniach konsoli a TV to 42" FullHD. i nie mowie o multi w cod5 tylko coop w kampani na split screen. na 4 wiadomo, jest podzielone na rowno a wez sobie zobacz jak to jest na dwoch. i nie zarzucaj mi czegos jak dobrze nie znasz sprawy
    • luk4sho Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 03:23
      Aha i zebym nie byl goloslowny to masz tutaj link gdzie koles opisuje ten sam problem i to na PS3:

boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=callofduty3&thread.id=474579

Zdjecia zadnego na necie niestety nie znalazlem ale jutro jak bede mial wolna chwile zrobie zdjecie jak to wyglada u mnie i wtedy sobie zobaczysz kto tu gada bzdury

P.S Dajcie wkoncu ten EDIT tongue_out
    • cozabzduraa Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 11:59
      daje tutaj fotke:
      img201.imageshack.us/my.php?image=20081231206cu7.jpg

i odrazu mowie big_grin zwracam honor. Nie gralem w 2 w kampanii ale myslalem ze bedzie tak jak w 4 graczy smile
      Czyste badziewie jak na granie w 2 graczy wink

luk4sho srki ;D
    • fokusego Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 12:28
      Dziwne to czemu na demie splitscreen był normalny ?
    • valium104 Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 12:31
      Niestety, braknie juz mocy. Grafika w grze jest swietna, a granie w splicie to jaky konsola musiala naraz przeliczac 2 gry, wiec troche obrazu musialo poleciec zeby utrzymac staly framerate.
    • swir80pl Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 13:53
      Być może dzięki temu zabiegowi łatwiej jest skupić uwagę na swojej części ekranu?
    • luk4sho Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 18:36
      cozabzduraa spoko wink
    • gurafikku Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 31.12.08, 18:46
      @swir80pl
      nie jest

takie podzielenie ekranu to największy szajs z jakim miałem do czynienia kiedykolwiek na splitcie - zupełnie niegrywalne
    • cozabzduraa Re: Dziwny splitscreen w Resident Evil 5 01.01.09, 22:05
      tylko dziwne w gearsach jedynkowych.(Siegajac pamiecia jak jeszcze xbox byl dla mnie bostwem)to splitscreen jest podzielony w poziomie i ladnie sie gra. (gralem na projektorze)zadnych czarnych miejsc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka