Gość: xxx IP: *.chello.pl 12.01.09, 18:05 A co to jest "najmniejsza linia oporu"? Bo ja dotąd słyszałem tylko linii najmniejszego oporu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HoFi Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.it-net.pl 12.01.09, 18:06 2h zabawy a miał być tak fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exp Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.oxfd.cable.ntl.com 12.01.09, 18:19 Na iPhone ta gierka wciąga niesamowicie ( nazywa się Trace ) ale chyba dlatego że rysujemy paluchem po ekranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exp Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.oxfd.cable.ntl.com 12.01.09, 18:22 Sorki - nazywa się Touch Physics . Trace jest bardzo podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:22 Całość przeszedłem w coś ponad godzinkę, to za mało Większość leveli przechodziłem metodą rysowania byle czego, żeby tylko piłeczka doszła do gwiazdki, a tu nie o to chodziło, tylko właśnie o robienie tych skomplikowanych maszyn, szkoda że szybko myślenie nad nimi się nudzi i chcemy tak jak to Sławek napisał przejść level "po chamsku". Gra jest ciekawa, podobała mi się i bardzo wciągnęła, nie odszedłem od kompa póki nie skończyłem wszystkich plansz Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
stefankawalec Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 12.01.09, 18:37 Opiszcie AudioSurf. Jest co prawda, niestety, dostępna tylko przez Steam, ale wymiata. I 9,99 ojro kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pse Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.217.146.194.generacja.pl 12.01.09, 18:43 Chciałbym się spytać, czy w trakcie rozgrywki mogę dorysowywać kolejne obiekty, czy nie. Bo jeżeli mogę, to sądzę, że to może spłycać rozgrywkę. Poza tym, może achivmenty typu "use less then 3cm of line" poprawiły by co nieco? OCD w goo mnie pochłonęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŚ Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.osiedle.net.pl 12.01.09, 19:25 Z Audiosurf jest mnóstwo filmów na Youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymi Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.srem.net 12.01.09, 19:34 ściągnąłem demko. pierwsze pare lvli grało się fajnie. ale szybko się nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.09, 19:37 "Najmniejsza linia oporu", ahaha. Gimnazjaliści. Wcześni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredka Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.01.09, 20:07 Można dorysowywać co się chce i kiedy się chce. Można np. zabazgrać ekran do tego stopnia, że wyskoczy info, że trzeba przeładować poziom, bo zepsuła się gra. Serio. Za dużo obliczeń na engine. Ale oczywiście przewidziane, stąd ten komunikat stosowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: 79.97.203.* 12.01.09, 20:21 Exp - ta gra na iPhone'a nazywa sie ... Crayon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:28 Gierka fajna, anet -więcej o wersji na nasze iPhone można przeczytać tutaj iphone.myapple.pl/czytaj.php?id=91864 Podoba mi się oby więcej takich gier!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krabpszczółka Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.as.kn.pl 12.01.09, 20:33 Co do tego typu gierek, to tu jest jedna flashowa: www.naprzerwie.pl/naprzerwie/1,89388,6129165,Rysujemy_i_przesuwamy_kule_.html Niemal to samo co w Crayon Physics Deluxe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krabpszczółka Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.as.kn.pl 12.01.09, 20:39 @Kredka, "Można dorysowywać co się chce i kiedy się chce. Można np. zabazgrać ekran do tego stopnia, że wyskoczy info, że trzeba przeładować poziom, bo zepsuła się gra. Serio. Za dużo obliczeń na engine. Ale oczywiście przewidziane, stąd ten komunikat stosowny." Ja tak zrobiłem. Namalowałem za dużo figur i wywaliło mi grę do Windowsa. Żadnego komunikatu nie było. A kompa przecież mam mocnego, bo kupiłem pod koniec 2008. No ale ja grałem w demo. Może w pełnej wersji to już poprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.toya.net.pl 12.01.09, 20:40 Gravity master - to samo, za darmo!! www.grymix.pl/2043/gravity-master/ Odpowiedz Link Zgłoś
jewriej Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 12.01.09, 20:54 Miałem taie same odczucia jak autor. Ale nawet tej gry nie skończyłem. Jak się raz od niej odejdzie to już się nie ma ochoty wracać. Z edytorem mi coś nie działało bo nie mogłem zaprojektowac poziomu i włączyć tak żeby ktoś inny go zrobił. Można było być albo w edytorze albo ogladać jak się wszystko zaczyna ruszać po wciśnięciu PLAY. Ogólnie widać że niektóre poziomy da się przejść w ciekawy sposób. Nawet ze dwa razy wymyśliłem ciekawe rozwiązania. Ale skoro nie trzeba to po co? Najgorsze że niektóre poziomy można rozwiązać brutalnie i bez mózgu przepychajac kulke kamieniami... Szkoda ze taki fajny pomysl sie zmarnował... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 12.01.09, 22:58 poprawiłem tę najmniejszą linię jak to się człowiekowi utrwalają w głowie takie głupoty, jeśli ktoś je wystarczająco często powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomz5b Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 23:24 Sławku to nie nasza wina, że przechodziłeś tą grę po chamsku. Gra z nazwy jest po to aby w nią grać a nie koniecznie przechodzić a tym bardziej nie jest po to by się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razor Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.chello.pl 13.01.09, 01:24 sama gra 'crayons' jest już od jakiegoś czasu. z rok temu już w nią grałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: 87.244.89.* 13.01.09, 07:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 13.01.09, 08:05 Wielkie dzieki za powrot Alternatyw No i dzieki za ta recenzje. Kiedy pierwszy raz o tej grze uslyszalem od kolegi z pracy mialem podobne obawy - skoro mozna narysowac wszystko, to znika element wyzwania... Okazuje sie ze istotnie tak jest. A szkoda, bo mozna bylo to rozwiazac zupelnie inaczej - wprowadzajac roznokolorowe kredki, ktore roznia sie wlasciwosciami fizycznymi, oraz ograniczyc dlugosc kreski, ktora mozna narysowac... Pierwsze rozwiazanie zmuszaloby do kombinowania (bo dla kazdego levelu bylby dostepny inny zestaw kredek), drugie eliminowaloby mozliwosc rysowania wielkiego kamienia, ktory zalatwia sprawe. Coz, moze w nastepnej wersji A gre pewnie i tak kupie, bo trzeba przeciez wspierac produkcje alternatywne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 13.01.09, 09:15 a ja w pracy bawiłem się tą wersją flashową , do ktorej link był w komentarzach. chociaż bawiłem sie to złe określenie - grał kolega u mnie na kompie a czterech typa siedziało obok i emocjonowało się jego poczynaniami heh, przypomnialy mi się słodkie czasy Amigi, lemmingów i takich posiadówek z kumplami Odpowiedz Link Zgłoś
randal20 Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe 13.01.09, 09:21 Gravity Master < Crayon Physics. Nie wiem jak wy, ale Crayon ma to coś nastrój,muzyka. Wszystko tworzy spójną całość.Piękną całość. Co do rysowania najprostszych "rozwiązań" to moim zdaniem jest to epic fail.Tu nie chodzi o to zeby zaliczyć ja w godzinke, tylko o to by jak najbardziej kreatywnie przejść daną plansze, a nie zrobic ciezki kamulec spuscic na cos i cieszyć się jak kulka wpada na gwiazdkę.Ja się delektuje kazdym poziomem i zawsze staram sie przejsc kazdy z nich na rozne sposoby. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Alternatywy 12: Crayon Physics Deluxe IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.01.09, 13:41 Tylko się, randal20, nie onanizuj przy myśleniu nad skomplikowanymi dźwigniami. Bo się na klawiaturę... Ludzie, to tylko gra. Kulka ma dotknąć gwiazdki, nie ważne jakim sposobem, ważne, żeby tak się stało. Po co sobie utrudniać życie? Gra ma dać przyjemność, a nie męczyć i zmuszać do myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś