Dodaj do ulubionych

Recenzja: Ninja Blade

25.02.09, 13:32
Mi tam demo nawet przypasiło, chociaż jakoś dziwnie nie spoglądam na zegarek w celu obadania ile czasu w robocie mi zostało, żebym już mógł pobiec na zakupy wink

pozdr
Obserwuj wątek
    • ale_glupota Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 13:39
      wydawca MGS ------------____________-----------
    • itizmi Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 13:59
      Może przeoczyłem, ale jak to wygląda stosunkowo:
      jest to QTE z elementami biegania czy bieganie z elementami QTE. Rozumiem ż QTE jest mnóstwo, ale więcej niż "wolnego" poruszania?
    • ataeghane Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:01
      Kurde, rozbiłeś mnie... a ja tak na tą grę czekałem. To, że jest prosta się chwali, przynajmniej dla mnie mam dość trudnych gier, biorąc pod uwagę, że już od kilku tygodni męczę się z NGII i jestem dopiero w 8 rozdziale (i tak sukces - więcej niż połowa). Demo mi się nawet spodobało, grafika naprawdę dobra. Nie wiem, czy kupować, czy nie... Famitsu oceniło, z tego co pamiętam na ponad 80%. A Wy tak słabo? Pomocy...

PS. Jakie to długie jest?
    • albert1072 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:25
      Gdzie Wy macie to demo? Ja szukam na marketplace i znaleźć nie moge...
    • wugie.ben Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:32
      Szkoda, szkoda. Miałem nadzieje, że wyjdzie z tego coś dobrego a tymczasem lipa. Zarówno Afro Samurai jak i Ninja Gaiden zawiedli. Słaby okres dla slasherów. Swoją drogą i tak zapewne obydwa sprawdzę prędzej czy później.
    • padre_pl Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:32
      "A Wy tak słabo?"

3+ to nie słabo. Sądząc po recenzji (i demku), NB to solidny zapychacz pomiędzy większymi tytułami. Do rozważenia na sezon ogórkowy.
    • marcin-ka Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:36
      Nie "Dragon Lair", tylko "Dragon's Lair".
    • crinos_pl Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:43
      No właśnie. Cała recenzja jest dość pozytywna, raczej chwali niż gani, powiedziałbym wręcz, że zachęca do gry smile A ocena końcowa: 3plus. Dziwne.

Ja QTE po prostu nie trawię, gdybym mógł to bym zakazał ich umieszczania w grze pod groźbą 15 lat w kamieniołomach... Ale w demko grało mi się bardzo przyjemnie i miałem nadzieję, że jednak w pełnej wersji za dużo tego nie będzie. Szkoda...
    • crinos_pl Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 14:47
      Jeszcze jedno. Skoro gra ma być "zapychaczem pomiędzy większymi tytułami" to również i jej cena powinna być do tego adekwatna. Powiedzmy 80zł na starcie, docelowo 40-50. Tymczasem gra kosztuje 50$. Jakoś nie pasuje do "zapychacza"...
    • padre_pl Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 15:13
      @crinos: Poczekaj z miesiąc. Akurat sezon ogórkowy się zacznie, ludzie pokończą KZ2, Halo Wars i inne Residenty.
    • crinos_pl Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 15:21
      @padre_pl: mam nadzieję, bo jednak chętnie bym wrzucił ten krążek do konsoli, ale tylko za cenę, którą podałem wyżej...
    • goostleek Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 16:02
      QTE rulez, to pierwsza gra z QTE na kloca, należy się więc ocena wyżej. Demo dostępne na japońskim Live, wystarczy założyć dodatkowe konto i ściągnąć. Jest też do stargania po torrentach (nie, nie trzeba mieć przerobionej konsoli i wystarczy nagrać na DVD-RW jeśli nie chcecie marnować paru złotych i nie, M$ nie banuje za granie w pirackie dema, bo czy dema mogą być pirackie smile)
    • graczz11233 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 16:05
      loool 3+ ?
      za dużo nagraliście się chyab w NG2 na najwyższym poziome.
      W końcu powstała gra dla ludzi... a nie tylko dla wymiataczy jak NG.
      Ja powiem szczerze, że po zagraniu w demo uznałem, że wolę to od NG.
      a wy tu wystawiacie 3+ ...
      nie mam tej grze do zarzucenia niczego pod względem grafiki.
      wg poly źle bo prosta.. kamaan PoP4 jest żałośnie prosty i nudny, ale jakoś się chwali..
      z niecierpliwością czekam do premiery a tu bęc, taka recka
      LOL
    • graczz11233 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 16:13
      skracając moją wypowiedz wink, jestem zaskoczony tka niską oceną końcową, ponieważ mnie ta gra zaskoczyła --pozytywnie--.
    • ataeghane Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 16:56
      Czyli jednak wmiarę spoko? Hm... dobrze. Powiem szczerze, pogram w Halo Wars, End Wara PL, może Stormrise i się zobaczy. Sądzę, że cena na Allegro spadnie szybko. A wy?

PS. No i ile to, cholera, trwa!
    • kenner Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 17:21
      Ja jestem po 1,5 misji w Ninja Blade i dla mnie - póki co - gra zasługuje na więcej. Ale wiadomo, są różne gusta. Natomiast, jeśli ktoś męczył się przy NG, to przy NB powinien poczuć się jak w domu.
    • graczz11233 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 18:01
      Ninja Gaiden była 'za trudna', a NB jest 'zbyt łatwe'.
      ..no mi się wydaje, że o to MSowi chodziło.
      NG2 nie jest dla każdego i tyle.
    • ataeghane Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 18:13
      Ja jestem po 1,5 misji w Ninja Blade i dla mnie - póki co - gra zasługuje na więcej. Ale wiadomo, są różne gusta. Natomiast, jeśli ktoś męczył się przy NG, to przy NB powinien poczuć się jak w domu.
      ---
      Jakim cudem w to grasz, jak gra ma premierę dopiero 24 marca w Stanach, a u nas premiera
    • ataeghane Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 18:14
      jest jeszcze nie sprecyzowana?
    • seruch Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 18:40
      @ataeghane
      Hmm... Moze dlatego ze jest jednym z redaktorow polygami? Heh...
    • albert1072 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 18:56
      Powiecie mi do cholery jak ściagnąć to demo?
    • graczz11233 Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 19:07
      z rapida.. heh.
      było ono dostępne na XBL ale japońskim.
      Możesz sobie legalnie demo wypalic na płytę i zagrac.
    • kenner Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 21:31
      @ataeghane: pomijając fakt, że mamy ten tytuł w redakcji, to akurat ja swój egzemplarz zakupiłem na play-asia smile
    • ataeghane Re: Recenzja: Ninja Blade 25.02.09, 22:05
      O shit... Ale ja durny jestem. Sorry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka