mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 15.04.09, 23:32 Wasz poziom znajomości tej gry mnie zaskakuje. Obaj piszecie idiotyzmy, nawet o tym nie wiedząc. przykład To_JO może udowodnić że każdy RTS to zręcznościówka... Podam może swój. Grasz partię kolo klepie Ci ekspa a ty już prawie przy jego ekspie. Idziesz na wymianę czy bronisz swojego? Taki element decyzyjny w SC występuje cały czas i to jest właśnie strategia w świecie gier. Jeśli tego nie rozumiecie, zróbcie coś dla ludzkości i nie przekazujcie genów dalej. Podajcie mi w takim razie coś co sprawia że RA3 czy jakieś inne C&C czy coś NIE JEST zręczonościówką. BO tak na prawdę SC to zwykły RTS, tyle że zajeb.. dopracowany u grywalny, a z waszych wypowiedzi wynika że CAŁE środowisko związane z grami video źle określa takie gry typem real time STRATEGY. LOL. heh jak to miło znowu pokłócić się z retardami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangaraxx Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.as.kn.pl 16.04.09, 00:24 Lipton, i znowu. Nie dość, że nie dociera do Ciebie to co piszemy, to jeszcze nas obrażasz. Ciągle zachowujesz się tak jakbyśmy atakowali Starcrafta, a przecież nikt tego nie robi. Nikt też nie pisze, że Starcraft nie jest strategią. To jest strategia, ale główny nacisk został położony właśnie na elementy zręcznościowe. I tego nie zmienisz. Widać mało w to grałeś, skoro głosisz takie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.41.144.61.sub.mbb.three.co.uk 16.04.09, 04:08 O co wy sie klocicie.Po pierwsze co to kogo obchodzi czy to zrecznosciowka czy strategia.Nie zmieni to faktu ze SC jest gra genialna, .W jaka inna gre ludzie graja w 11 lat po debiucie? Nie wszyscy maja zajawke na ta gre.Nie musza.To trzeba lubic.Gra w SC to hobby.Ja pamietam jak sie z kumplami gadalo o strategiach i jak rozp.... kompy.Jeden po drogim az do 7.A jak ktos pojechal 7 kompa w godzine to byl szacuneczek dla ziomka.Chodzily legendy o ziombalach.Fajna byla zajawka.Chyba musze wyciagnac z szuflady mojego SC i powspominac stare dobre czasy. QUAKE & SC FOREVER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 16.04.09, 07:21 Kangaraxx "To jest strategia" EOD jak dla mnie. Tyle czasu to my o tym właśnie dyskutowaliśmy. Bo nie mogłem się zgodzić z tym: "No właśnie, trzeba szybko klikać. I to właśnie czyni tą grę zręcznościową." i kilka innych, w których twierdziłeś że SC to nie STRATEGIA a ZRĘCZNOŚCIÓWKA. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majec Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.axit.pl 16.04.09, 10:04 Mr. Herbatko, Kangaraxx nigdzie nie napisał, że SC nie jest strategią. Ta gra jest zarówno zręcznościówką jak i strategią. Takim mixem. Naucz się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To_Jo Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 16.04.09, 11:34 liptuś, synku, zrób swoim rodzicom przysługę i nie obnażaj swojego niedouczenia i chamstwa. Doucz się trochę prostaczku umajony co to znaczy strategia, a co taktyka Starcraft był, jest i prawdopodobnie będzie w swojej drugiej odsłonie zręcznościówką z elementami taktyki. A przy tym był - i mam nadzieję że nadal będzie - grą dobrą i grywalną. Znajomość angielskiego też u ciebie synku, słabiutka co nie przeszkadza ci epatować swoim tumaństwem. Znajdź sobie jakiś słownik lepszy od tego który masz w gimnazjalnej bibliotece, najlepiej techniczny, wojskowy (Jane's robi dobre...) i przeczytaj jakie spektrum znaczeniowe ma określenie "strategy" w języku Wilusia Trzęsiwłóczni. Może wówczas zrozumiesz zasady nazewnictwa wynikające z fleksji i struktury języka (ale śmiem wątpić...). C&C/RA należą do tej samej grupy - taktycznych zręcznosciówek, gdzie wszelkie parametry jednostek, terenu i środowiska zostały uproszczone dla większej dynamiki rozgrywki. Ale to (znowu) nie przeszkadza im być grami bardzo dobrymi. Teraz poniał, matołku? A jak chcesz zobaczyć na czym polega real time STRATEGY to poczytaj o i pograj w starego Harpoona Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Kup pan StarCrafta 2 16.04.09, 12:51 A jak chcesz zobaczyć na czym polega real time STRATEGY to poczytaj o i pograj w starego Harpoona ---- ewentualnie w dowolną Europę Universalis Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 16.04.09, 13:11 Majec Przeczytaj jeszcze raz co on napisał. Zaczął od tekstów że to jest zręcznościówka, także może sam się naucz czytać? To_Jo Nie ma to jak pseudo mądry idiota. Chcesz rozmawiqac o tym że w sensie stricte wojskowym to pozim dowodzenia w SC to nie jest strategia? Nie o tym jest dyskusja. A C&C/ RA SC, Warcrafty, Duny TA itp to są REAL TIME STRATEGY i tak nazywa się ten gsatunek gier, jeśli się z tym nie zgadzasz to miej żale do kogos kto to nazewnictwo ustalał ośle.... Patrząc na faktyczne znaczenie słowa startegia to faktycznie ta nazwa nie jest najlepsza, ale lepszej nie mamy. Chyba że przyjąc za fakt że miliony ludzi mylą sie nazywając te gry RTS`ami bo wdg ciebie to są taktyczne zręcznoścówki. Pomijam juz fakt że jakbyś czytał trochę moje wypowiedzi na GC wiedziałbyś że nie jestem w gimnazjum i nigdy tam nie byłem... Co do mojej znajomości angielskiego to też gó... wiesz a głos zabierasz. Ale tutaj to typowe, ludzie piszą o rzeczach o których nic nie wiedzą. PS jeżli już zarzucasz mi chamstwo to przeczytaj moje wcześniejsze komentarze a później mój. Z lektury wynik jest jeden. Że mnie w tym chamstwie i porstactwie przebiłeś. Różnica jest taka że ja piszę tak specjalnie, a ty bo inaczej nie umiesz... A teraz napisz mi jeszcze bardziej obraźliwy komentarz i ciesz się tym że nie rozumiałeś o czym jest dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majec Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.axit.pl 16.04.09, 14:12 "Przeczytaj jeszcze raz co on napisał. Zaczął od tekstów że to jest zręcznościówka, także może sam się naucz czytać?" Od kiedy to stwierdzenie "to jest zręcznościówka" jest równoważne stwierdzeniu "to nie jest strategia"? Naucz się rozumieć Czy stwierdzenie "obiekt jest czerwony" automatycznie wyklucza "obiekt jest samochodem"? Pomyśl trochę. "Pomijam juz fakt że jakbyś czytał trochę moje wypowiedzi na GC wiedziałbyś że nie jestem w gimnazjum i nigdy tam nie byłem..." Sposób Twojego wypowiadania się sugeruje coś innego. Ale skoro tak, to znaczy że jesteś w podstawówce? Mniejsza o to. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 16.04.09, 15:26 Stwierdzenie że figura geometryczna jest kołem, automatycznie wyklucza fakt że jest kwadratem i tego typu przykład jest bardzie adekwatny. Bo jak coś jest grą FPS to nie może być RTS`em no nie? to jak zręcznościówka może nim być? Co do gimnazjum to gdybyś sam do niego nie chodził to byś wiedział że ludzie z rocznika 85 i mniej nie chodzili do gimnazjum bo mieli 8`mio klasową podstawówkę. Tego też nie wiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To_Jo Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 16.04.09, 18:34 liptuś, wróć ty prostaczku umajony do szkół jakiś, gdzie cię nauczą że to nie nazwa określa funkcje Przykład? Mamy taki pojazd który nazywa się "samochód". Według twojego poziomu wiedzy i logiki jest to coś co samo chodzi. Dużo widziałeś niedouku chodzących samochodów? To że ktoś nazwał coś ze "strategy" w tytule nie znaczy automatycznie że jest to strategia. Czyli FPS to gry w których ty osobiście, swoją fizyczną osobą ganiasz po krajobrazie i walisz do ludzi/alienów/krów/co tam jeszcze wymyślono? Naprawdę doucz się trochę tego o czym chcesz dyskutować, bo na razie a) bełkoczesz bez sensu i składu nie będąc w stanie podać żadnego argumentu na poparcie swoich tez i b) robisz z siebie głupa odwołując się do rzeczy o których nie masz pojęcia Peace i do książek, synku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangaraxx Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.as.kn.pl 16.04.09, 19:36 Mr.Lipton, widać w mało gier grałeś, skoro twierdzisz uparcie że gry nie mogą być skrzyżowaniem kilku różnych gatunków. A jest przecież multum przykładów takich gier. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 17.04.09, 08:08 Kangaraxx Gdzie ja napisałem że nie mogą być skrzyżowaniem gatunków?? cytat proszę. BTW to ty miałeś problemy ze znajomością wymienionych ci tytułów? To_Jo Głupku bez szkoły. Gry tego typu nazywane są strategiami czasu rzeczywistego i jako gry wideo faktycznie strategiami są. Wdg ciebie Debilu niedouczony antena sat, nie może mieć część nazywającej się talerz, bo takie coś już istnieje i pełni inną funkcję tak? Tak poza tym idioto powtarzam ci że dyskusja była nie o tym czy SC jest to strategia w znaczeniu militarnym tego słowa tylko czy jest to strategi a pojęciu gier wideo. Rozumiesz pacanie na czym różnica polega? Bo jeżeli tak wyskakujesz to EU czy Harpoon też się nie nadają ne termin strategia, bo z prawdziwą realną strategią mają g. wspólnego. Kolejna sprawa, to fakt że SC nie nazywa się RTS`em, nie wiem gdzie ty to baranie w nazwie widziałeś ale widać że ślepy jesteś. SC jest sklasyfikowana jako gra z gatunku strategii czasu rzeczywistego, a takiej klasyfikacji dokonuje się nie na podstawie nazwy a cech jakie gra posiada. Jeżeli istniejąca klasyfikacja matole ci nie odpowiada to zacznij walczyć z całym światem i przekonuj ich że jest inaczej. PS Ciekawe jest to że podobnych komentarzy nie widać pod innymi grami. Jak dla mnie powód jest jasny. Tutaj obecni też chcieli poszaleć w SC w multi skończyło się na zbieraniu batów i teraz płaczą że to taka zła gra w multi jest i leczą tutaj swoje kompleksy. Tak jak to robi Toj_Toj. PS 2 "Naprawdę doucz się trochę tego o czym chcesz dyskutować, bo na razie a) bełkoczesz bez sensu i składu nie będąc w stanie podać żadnego argumentu na poparcie swoich tez i b) robisz z siebie głupa odwołując się do rzeczy o których nie masz pojęcia Peace i do książek, synku!" to 1 nie są argumenty żadne, 2 mogę napisać to samo o tobie, bo ty kretynie nawet nie wiesz o czym jest rozmowa. (informacyjnie, dyskusja była o tym do jakiego gatunku GIER zalicza się SC) jeżeli wdg ciebie SC nie jest RTS tylko zręcznościówką lub czymś innym to jesteś ty vs reszta świata, która nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangaraxx Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.as.kn.pl 17.04.09, 17:40 Mr.Lipton, "Gdzie ja napisałem że nie mogą być skrzyżowaniem gatunków?? cytat proszę." Proszę bardzo: "Stwierdzenie że figura geometryczna jest kołem, automatycznie wyklucza fakt że jest kwadratem i tego typu przykład jest bardzie adekwatny. Bo jak coś jest grą FPS to nie może być RTS`em no nie? to jak zręcznościówka może nim być?" "Ciekawe jest to że podobnych komentarzy nie widać pod innymi grami." Bo inne gry nie są tak popularne jak Starcraft. Ja z RTSów grywam właściwie tylko w to. To jak mam się wypowiadać pod artykułami dotyczącymi innych RTSów? "Tutaj obecni też chcieli poszaleć w SC w multi skończyło się na zbieraniu batów i teraz płaczą że to taka zła gra w multi jest i leczą tutaj swoje kompleksy." Bzdury. Jaki to ma w ogóle związek? Czasem wygrywałem właśnie dzięki szybszemu klikaniu, a czasem przegrywałem bo przeciwnik szybciej klikał. Strategia też się liczyła, ale jednak zręczność była bardzo ważna. PS. Twój powyższy post był wyjątkowo wulgarny. Naucz się szanować rozmówców, bo nie będą chcieli z Tobą rozmawiać. No i pisząc w ten sposób ośmieszasz się. Nikt nie będzie brał na poważnie argumentów człowieka, który wyraża się w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 17.04.09, 18:22 Kangaraxx 1 skrzyżowanie koła z kwadratem nie jest już ani kołem ani kwadratem. Jest ich krzyżówką. A co do mojego stylu wypowiedzi, to czy nazwałem Ciebie jakoś ? Wyzwiska są odpowiedzią na to samo ze strony Toj_Toja "Strategia też się liczyła, ale jednak zręczność była bardzo ważna." I tylko o to mi chodziło. Że po pierwsze starcraft to nie jest zręcznościówka tylko ZWYKŁY RTS i że wspominana aż do obrzydzenia zręczność nie jest jedyną cechą decydującą o zwycięstwie jak to przedstawiali niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangaraxx Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.as.kn.pl 17.04.09, 22:48 "A co do mojego stylu wypowiedzi, to czy nazwałem Ciebie jakoś ?" We wcześniejszych postach parę razy się zdarzyło. "Wyzwiska są odpowiedzią na to samo ze strony Toj_Toja" Dziwna taktyka. Jeśli ktoś używa wulgarnego języka i się tym ośmiesza, to znaczy że Ty też musisz się ośmieszać? Ja tam nawet jak ktoś mnie obraża, nigdy nie daję się sprowokować i staram się dalej kulturalnie odpowiadać. Tobie też tak radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangaraxx Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.as.kn.pl 17.04.09, 22:49 Bo odpowiadając komuś w ten sposób "Jesteś idiotą!" raczej nie przekonasz go do swoich racji. Co więcej, najpewniej przyniesie to efekt zupełnie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Kup pan StarCrafta 2 18.04.09, 00:20 Kangaraxx Jeżeli Ciebie obraziłem to przepraszam. A toj_toja nie miałem zamiaru przekonywać. Chciałem mu tylko pokazać że jest idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacopierz Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 20:15 Oł yeah fanboje kontra reszta świata. To lubię xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eL Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: 212.76.37.* 25.06.09, 18:18 gra w cenie dwoch gier ... kupi polwa mniej osob a i tak wyjdą na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemort Re: Kup pan StarCrafta 2 IP: *.21.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 01.08.09, 12:22 To jest śmieszne... Czyli za 3 party, aby sobie w spokoju pograć w kampanie wszystkich ras, wydam... 600 zł prawie... Oj chyli się Blizzard ku trendom w produkcji gier - robienie JAK NAJWIĘCEJ i sprzedawanie tego drogo oraz wciskanie bajeczek o "walce z piractwem, wysokiej jakości produktów i takiejże konieczności"... Odpowiedz Link Zgłoś