Dodaj do ulubionych

Duke Nukem Forever prawie gotowe

IP: *.limes.com.pl 16.04.09, 11:39
oni tak juz z 10 lat big_grin
Obserwuj wątek
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 11:47
      Ja tylko czekam az DNF wyjdzie i co beda wtedy gadac Ci wszyscy szydercy, narzekajacy na przedluzanie terminow. Jakos Half Life 2 byl tworzony 6 lat i nikt nie narzekal, Blizzarda tez nikt nie pogania.

Moze i tworza swoja gre 10 lat, ale tez na ich miejscu co jakis czas bym przypominal o tworzeniu tej gry, to logiczne. Poza tym nie rozumiem tego oburzenia, jak Ci nie pasuje ze ktos promuje swoj dorobek i owoc ciezkiej pracy, to chociaz zachowaj te uwagi dla siebie, a nie na publicznym "sajcie" wylewasz jakies zale czy moze pretensje .
      Naprawde, internet powinien byc nie dla wszystkich.
    • Gość: rambo Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 11:52
      Aż brakuje mi mózgu by to wszystko zmieścić^^.Może oni tak naprawdę nad tą grą nie pracują?Tyle lat czekania,a życzę im z całego serca by ta gra okazała się gniotem.
    • todraf Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 11:54
      Jeżeli dobrze pamiętam to już grubo ponad 12.
    • red.pl Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 11:55
      Oj tam 7 lat, co to jest dla PRAWDZIWEGO gracza wink. Poza tym 7 to liczba szczęśliwa xD.
    • d_pawel Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 11:56
      rafmazz -> Ach, tak nas nienawidzisz, a jakoś ciągle wchodzisz.

Valve przy Half-Life 2 przynajmniej publikowało owoce swojej pracy. Pamiętam jak oniemieli jak zobaczyli filmiki z E3 chociażby. Przy DNF mamy jeden materiał raz na kilka lat i nie powodują takiego zachwytu.

Zresztą, po tym jak Valve przesunęło HL2 o rok z powodu wykradnięcia kodu, również podniosło się ogromne larum. Czyżbyś nie pamiętał tego?

Nikt nie naciska na Blizzarda, nikt go nie pogania? Chyba żarty sobie robisz.

" przypominal o tworzeniu tej gry"

To niech przypominają zwiastunami i screenami, jak każdy normalny developer. 3D Realms natomiast nie robi wręcz nic dla promocji tej gry, więc niech się nie dziwi reakcji.
    • Gość: ;P Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.stella.net.pl 16.04.09, 12:02
      Forever and never !
    • Gość: deamon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 12:03
      Liczę gra dobra i było warto czekać.
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:10
      @rafmazz
      Ale nie dostrzegasz jednego: przecież 3D Realms od lat robi sobie z fanów poprostu jajasmile trailer raz na 4 lata, tapeta co dwa i jakiś jeden screen na rok. Nawet jeśli pracują nad DNF, to wytłumacz mi ile może trwać zaprojektowanie gry opartej na wykupionym od Epica silniku (podobno Duke ma działać na Unreal Engine)? Jakoś innym firmom zajmuje to maksymalnie rok, a potrafią stworzyć perełki. A zauważ, że Blizzardowi za zwlekanie z wydaniem bety SC2 nikt ostatnio nie odpuszcza, fora pękają w szfach od postów zniecierpliwionych fanów.
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:10
      d_pawel -> traktujesz to zbyt osobiscie, jak mozna kochac/nienawidzic portal internetowy ?!

nie chce mi sie komentowac twoich wynurzen na temat valve czy blizzard, ale co rozumiesz pod terminem "normalny developer" ? proponujesz zeby 3DRealms oglosilo upadlosc, rozwiazali firme i w ramach przeprosin wyslalo wszystkim niezadowolonym trollom internetowym czeki z rekompensata za to ze nie mogli sobie sciagnac z torrentow nowego Duke'a juz 6 lat temu ??
      Chyba cos Ci sie pomylilo.

Naprawde skoncz pisac jesli nadal masz dawac upust jakiejs swojej ukrytej frustracji wobec firmy produkujacej gry. Jakos nie widuje na GC felietonow o szkodliwym wplywie mikroplatnosci na zawartosc pudelkowych wersji gier lub traktowaniu Polski przez Microsoft pod katem uslugi Live.
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:11
      ehh... kiedy wy dodacie tą opcje edit?wink
      *szwach miało być oczywiście
    • Gość: ZłyBratBlizniak Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 12:12
      Jeżeli ta gra nie będzie rewolucją multimedialną i nie będzie można za jej pomocą uleczyć conajmniej jednej odmiany nowotworów - to nie mam pojęcia dlaczego tak długo ją robili.
    • Gość: haha Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 12:15
      świat poszedł do przodu a oni wyjadą z Diukiem 3D w prawdziwym 3D i szaderami 4.0 i bóg wie z czym jeszcze, jest hype więc bedzie ...?
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:16
      @marloon

proponuje Ci zebys sprobowal wlasnych sil w zalozeniu firmy developerskiej i wyprodukowaniu produktu ktory przynioslby zyski ekwiwalentne chociaz do poniesionych kosztow. Myslisz ze to takie proste ?! myslisz ze oni sobie tworza ta gre za darmo, poprostu przychodza do pracy i sobie cos tam dziubia w tym UE i im schodzi te kilka lat ? Zreszta o tym jakie masz pojecie o tej branzy swiadczy chociazby to zdanie
      "Jakoś innym firmom zajmuje to maksymalnie rok, a potrafią stworzyć perełki."
      Jesli wskazesz mi chociaz jeden tytul ktorego czas produkcji wynosil 12 miesiecy i zyskal naprawde swiatowe uznanie graczy ( nie mam na mysli marketingowego hype'u ) to stawiam krate browcow.
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:16
      O livie to sobie możesz poczytać tutaj:

polygamia.pl/Polygamia/1,96449,6500261,Z_uKosa__Gracze_drugiej_kategorii__czyli_o_polskim.html
      Pozatym nie rozumiem czemu bronisz 3D Realms? Czym takim się zasłużyli? Ostatnią porządną grą z ich stajni był Max Payne, wydany 8 lat temu. Naprawdę nie ma sensu usprawiedliwiać nieróbstwa, olewania graczy i kłamania o tym jak blisko już do premiery.
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:22
      @rafmazz

"Zreszta o tym jakie masz pojecie o tej branzy swiadczy chociazby to zdanie >>Jakoś innym firmom zajmuje to maksymalnie rok, a potrafią stworzyć perełki.<<"

To świadczy tylko o tym, że poziom Twojego czytania ze zrozumieniem utknął gdzieś w okolicach 5. klasy podstawówki. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o gry oparte na U3Engine. Przykład? Proszę bardzo: Mirror`s Edge. Gra niezwykle oryginalna, nowatorska, z hype`em, ale za to wciągająca. Tworzona na silniku Epica w niewiele ponad rok. Co Ty na to? zaraz mi pewnie powiesz, że się nie znam i Mirror`s Edge jest do dupywink Zobaczymy jaki wspaniały będzie Dukewink
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:25
      @marloon

Widzisz, ty odnosisz wrazenie ze bronie 3DRealms tylko dlatego ze atakujesz.
      Dla mnie jest to poprostu sprostowanie kilku mitow i naiwnych argumentacji pod pretekstem wylewania osobistych zali do calego swiata za pomoca internetu. Poprostu patrze realnie na cala sprawe i wiem ze sa pewne granice miedzy rzetelna informacja a medialnym szumem. To drugie niestety czesciej gosci na lamach GC.
    • slawomir.serafin Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:26
      Jesli wskazesz mi chociaz jeden tytul ktorego czas produkcji wynosil 12 miesiecy i zyskal naprawde swiatowe uznanie graczy ( nie mam na mysli marketingowego hype'u ) to stawiam krate browcow.

-----

Desktop Tower Defence smile i Peggle smile kratę poproszę na moje nazwisko i adres Agory smile

Ostatnią porządną grą z ich stajni był Max Payne, wydany 8 lat temu.

-----

a Prey? smile
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:31
      @SS

No dobra, zapomniałem o Preywink Trzeba przyznać, lepszy był od Q4. Ale i tak czasy świetności 3D Realms chyba już minęły.
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:31
      @marloon
      wiesz co , nie widze sensu w dyskusji z kims kto sie spina przed klawiatura. Zobacz jaka ladna pogoda za oknem, moze czas wyjsc i ochlonac ?

Moze i ME zapowiedzi ukazaly sie rok przed wydaniem gry , ale to nie oznacza ze zapowiedzi ukazuja sie zawsze w momencie rozpoczynania prac nad danym tytulem.
      Z informacji ktore udalo mi sie zdobyc to ME oprocz UE3 korzystali z osobnego autorskiego silnika zajmujacego sie oswietleniem, ktory tez przeciez musial byc tworzony jakis czas przed zaawansowanymi pracami nad ME. Zapewniam Cie ze DICE tworzylo swoja gre przynajmniej 2 lata, sami zreszta w pierwszych wywiadach to podkreslali ze pracuja nad gra juz kawalek czasu.
    • rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:34
      @slawomir.serafin
      tjaaaaaa wink

oczywiscie mozna by wymieniac tytuly z epoki 8-bitow, takie jak Pac-man czy mario, ale wtedy nie bylo tyle kasy pompowanej w produkcje gier. Nie wspominajac juz o Tetris, ktory zostal napisany za zelazna kurtyna przez rosyjskiego naukowca smile
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:39
      @rafmazz
      Z chęcią bym wyszedł, ale nie mogęsad
      Wporządku. Zgodzę się z Tobą, że to proces żmudny, trudny i bardzo drogi. Ale większość firm jednak nie opowiada bzdur, tylko po to, żeby przypomnieć o sobie fanom. Wierzysz w te 70 zadań jaki pozostały do ukończenia DNF? Ja nie bardzo, o ile 69 zadaniem nie jest "Zrobić Duke Nukem Forever".
    • slawomir.serafin Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:42
      @rafmazz - dobra, dobra, dawaj mój browar!
    • Gość: Pan X Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: 217.153.131.* 16.04.09, 12:43
      @rafmaz

Ależ mnie okrutnie bawią tacy goście jak TY. Ktoś stwierdza, że developer robi sobie jaja (bo DNF to już obecnie raczej żart niż projekt - tylko Ty tego nie załapałeś) - a Ty pieprzysz o "ataku" na developera.
      Ktoś zwraca uwagę na brak dema czy choćby screenów - a Ty mówisz "to sam otwórz studio"
      Marloon Ci odpisuje grzecznie i z argumentami, a Ty coś o "spinaniu się"

Zaiste zaobserwowałem jakiś czas już temu, jest w necie pewna grupa ludzi, którzy nie są w stanie zrozumieć odpowiedzi rozmówców - więc (chyba) wymyślają je sobie w głowie. Robiąc RE: nie odpowiadasz na to, co ktoś powiedział, tylko na słowa, które magicznie pojawiły się w Twojej głowie.

Przypominasz mi tego księcia ze Shreka - pewnie Twój zamek miałby baaaaaaaardzo wysoką wieżę smile
    • Gość: marloon Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:45
      @Pan X
      Noo.. muszę przyznać, że odpowiedziałem nie do końca grzecznie. Shame on me. Argument mój, też idealny nie był. Tak to jest gdy za oknem słońce, a wyjść nie można.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka