Dodaj do ulubionych

Infinity Ward walczy z cheaterami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 15:18
ja jeszcze żadnego cheatera nie widzialem a gram od roku... Może źle szukam?
Obserwuj wątek
    • crank127 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 15:21
      ja też gram od dłuższego czasu, chociaż ostatnio dużo mniej i chyba żadnego nie spotkałem... czasami podejrzane było to, że pierwszy koleś miał 180 fragów, a kolejny 60, ale może to tylko umiejętności?
      Zresztą jakie mogą być cheat'y?
    • kamil.bogusiewicz Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 15:29
      Może po prostu ja miałem do tego pecha. W ciągu 2 miesięcy spotkałem ok. 20 cheaterów. Jakich kodów używali? Najróżniejsze - nieśmiertelność, zwiększona ilość granatów (maksimum to 3, a facet miał z 10x tyle), wspomagacze celowania (doskonale widoczne przy widoku "KillCam"). Mnóstwo tego.
    • pankomentarz Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 15:47
      Ja wczoraj na przykład odczułem na własnej skórze, jak ładnie gracz widział przez ściany i ślicznie strzelał przez nie headshoty. Co prawda był ustawiony killcam, więc dostał kicka po 15 minutach, ale przez ten czas zdążył nastukać sobie 30 fragów.

Straszliwie irytujące. Ile jest po premierze CoDa4? Mogliby sobie z tym poradzić, bo to jest po prostu żenujące.
    • achilles_333 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 15:50
      A mnie śmieszy lvl hack. Widoczne gołym okiem jak ktoś ma 55lvl a gra bardzo przeciętnie. Ludziom nie chcę się pograć i odblokować umiejętności samemu. A teraz taka dygresja. Drogi Kamilu, jest szansa zagrania z tobą i innymi czytelnikami?
    • Gość: kaczor Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.chello.pl 29.04.09, 15:52
      Gram od premiery i juz duzo takich spotkalem, a pb nie jest zadna przeszkoda. Na serwerach gdzie czesto jest admin lub sa udostepnione voty jest w miare spokoj, chociaz w drugim przypadku jak za dobrze ci idzie to czesto probuja kickowac bo nie moga zniesc faktu ze dostaja po dupie. O ile nie ma zadnego problemu z wylapaniem aimow to wh czy norecoil nie jest juz tak latwo, a nie raz przez uav czy blad w killcamie mozna kogos posadzic nieslusznie.
    • kamil.bogusiewicz Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 16:02
      @achilles_333 - jasne!
    • achilles_333 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 16:11
      no to trzeba jakiś kontakt :]
      i oczywiście pozostałych graczy smile
    • han_solo_79 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 17:01
      @achilles_333 "Widoczne gołym okiem jak ktoś ma 55lvl a gra bardzo przeciętnie."

Level nie zawsze wynika z umiejętności, ważny też jest czas grania. Ja tylko parę razy byłem najlepszy na planszy, a w oldschoolu maks drugi i w ogóle kill/death ratio mam poniżej jedynki a tak jakoś powoli doturlałem się do ponad 40 lvlu.

"i innymi czytelnikami?"

Faaaajnie, tylko że nie wiem czemu ale punkbuster zawsze mnie kopie po dwóch minutach (tak, próbowałem miliona aktualizacji), i przez to mogę grać tylko na serwerach bez PB.
    • achilles_333 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 17:09
      A zmieniałeś maxpaciety?
      No tak, ale pewnie nie masz złotego kałacha i nie potrafisz zabić przeciwnika z 3 metrów :]
    • kamil.bogusiewicz Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 17:14
      @achilles_333 - pisz na adres kamil.bogusiewicz[at]gazeta.pl

@han_solo_79 - jaki pokazuje Ci się komunikat błędu? Tyle się z tym PB użerałem, że może będę w stanie Ci pomóc.wink
    • achilles_333 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 17:19
      no też miałem problemy :]
      A jakie macie wersje?
    • han_solo_79 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 18:14
      @achilles_333 "A zmieniałeś maxpaciety?"

Nie wiem co to jest, ale zapytam w kuchni.

"No tak, ale pewnie nie masz złotego kałacha i nie potrafisz zabić przeciwnika z 3 metrów "

A to taki perk do odblokowania? Pytam się bo nie odblokowałem wszystkich big_grin

@kamil.bogusiewicz " jaki pokazuje Ci się komunikat błędu?"

Po prostu, że zostałem wykopany. W domu sprawdzę dokładnie o co cho.

• Gość: WhiscaR Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:04
      Racja, pełno takich osłów-cheaterów w sieci. W ogóle jaka to przyjemność, grać np. z aimbotem ? Chyba tylko taka,że się innych wnerwia.
    • Gość: Mieszczuch Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.09, 19:25
      Jestem cheaterem... Moje umiejętności gry to jest cheaterstwo tongue_out
    • Gość: Speq Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:57
      @han: nie perk a wygląd broni.
    • Gość: kolo Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 21:52
      Hmm.. Szczerze wątpie by stworzyli co takiego na pecety co całkowicie wyeliminowało cziterów
      Twórcy tych wszystkich czitow zawsze coś wymyśla...
      Może powinni zrobić coś takiego jak utrata cd-keya za czity
    • han_solo_79 Re: Infinity Ward walczy z cheaterami 29.04.09, 22:22
      He, włączyłem sobie multi (oczywiście musiałem zaczynać od 1 lvlu po reinstalce), przezornie bez PG, natłukłem 22 fragi i zostałem wykopany za lagi big_grin No i rzeczywiście niektórzy goście wyglądali na pancernych.
    • Gość: Kamas Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.chello.pl 30.04.09, 00:03
      A ja dzisiaj w autobusie, jak do roboty jechałem słyszałem rozmowę 2 cziterów smile Oczywiście gó...arze po 13 - 14 lat nawijali o sposobach "wygrywania" w CS'a. Wydaje mi się, że starsi gracze raczej nie oszukują bo mają już wyrobiony jakiś kręgosłup moralny i wiedzą co to honorowa walka. Dla mnie rywalizacja to główny powód do wejścia na multi smile
    • Gość: maciuch Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 00:29
      na ps3 na szczescie malo cheaterow, ja sie chyba nie spotkalem, problemem sa oczywiscie polaczenia , przez co czasem dostaje jak juz jestem za sciana albo strasznie ciezko kogos zabic ale jakos nie przypominam sobie takiego chamskiego oszustwa. na xboxie jest tego znacznie wiecej , na pc to chyba sami oszusci siedza... a troche gram z 18 dni w sieci juz bedzie...
      oczywiscie w WAW to na co 2 mapie ktos glitchowal ale to troche co innego
    • Gość: Polarny Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 09:33
      Cheaterzy na x360 ?? O_o a to ci niespodzianka big_grin dlaczego ja od od roku zadnego nie minalem skoro to taki problem ??big_grin
    • Gość: Trajwet Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 10:09
      Wyzywanie od cheaterów stało się w Call of Duty sposobem na usprawiedliwianie swojego braku umiejętności. Nie raz już spotkałem ćwierć mózgów, którzy z uporem dzięcioła uderzającego w drzewo wypisywali na chacie inwektywy w moim kierunku, bo rzekomo cheatowałem. Zwykle miało to miejsce w sytuacjach w których używałem m249 do koszenia ludzi za cienkimi ścianami. Po to w końcu służą UAV i odpowiednie perki, ale nie było to czasem odpowiednie wytłumaczenie dla adminów serwera...

Prawdziwą plagą Call of Duty 4 jest psychoza jaką przesączeni są gracze. Dodajmy do tego ciągła agresję i brak umiejętności i mamy na afiszu to "polowanie na wiedźmy", które z taką lubością ludzie lubią urządzać.

A jeśli ktoś chce pograć - polecam to serwerzysko:
      [PL] ww.Media4.pl TDM COD4 1.7 Hardcore Server
      IP: 79.139.42.9:28960

Co prawda nie mam czasu aby aktualnie grać(kolokwia, egzaminy...), ale fajnie będzie jak jakieś nowe zdolne spluwy tam się pojawią. ;P
    • Gość: Vassago Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.houston.hp.com 30.04.09, 10:13
      achilles_333, kamil.gobusiewicz: to może trzeba się jakoś konkretniej grupowo umówić na np. TDMa? smile Ja jestem za! Na jakim serwerze? Kiedy? Gdzie grywacie? Jakie nicki? smile
    • Gość: Vassago Re: Infinity Ward walczy z cheaterami IP: *.houston.hp.com 30.04.09, 10:27
      Kamilu, sorry za przekręcenie nazwiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka