Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.cust.tele2.pl 09.06.09, 13:20 Zgiń przepadnij , w gó... wpadnij z taka recenzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:20 Ta recenzja jest śmieszna, po tej becie można ocenić co najwyżej interface i system postaci... 4 klasy? Ścieżki rozwoju? Nie załamuj mnie... W Aion na chińskich serwerach gram 4 miesiąc i śmiało stwierdzam, ze tytuł nie ma sobie równych. Co nazywasz grindem? Wbicie 10 lvl za pomocą 20 questów? Perfect World ładną grą? Grind zaczyna się po 35 lvl a i tak misje potrafią dodać świetna ilość expa, poza tym to gra dla drużyny nie samotnych ze słomianym zapałem. Beta trwała 48h, a ty z "przyczyn osobistych" nie mogłeś długo pograć, to ile pograłeś? 10h? Po tym czasie mógłbyś napisać wszystko o tworzeniu postaci w Aion, a nie o samej grze. Tyle nieprawdy w kilku zdaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:26 Dodatkowo nie ma to jak zamieścić film sprzed ponad 3 laty... ktoś tutaj chyba ma na celu zniechęcenie do gry a nie pisanie obiektywnych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 13:28 galekanalek: ok, pojechales mi po rodzicach, to jeszcze mozesz do kompletu napisac, ze jestem glupia, brzydka, i mam kompleksy Dawaj, dawaj. Goszczenie u siebie rodzicow to jedno, a podawanie tego jako powod swojej niekompetencji, to drugie - albo podchodzimy do czegos na powaznie, szanujac siebie, swoja prace, oraz swoich odbiorcow, albo siadamy na pare godzin do gry, tracimy swoj cenny czas, piszemy bzdury i marnujemy czas innym. Wybor nalezal do Autora tej 'recenzji'. Mozna lubic gry NCsoftu, lub nie, ale nie powinno to przeszkadzac w banalnym zrecenzowaniu pierwszych 10 lvli: jesli z komentowanego przeze mnie tekstu wywalimy subiektywne oceny pr0 gracza, nie zostanie nam praktycznie nic - za wyjatkiem tekstu o 4 klasach, ktory podpada po koszmarny blad merytoryczny. Jesli nie jestescie w stanie sklecic 10 obiektywnych zdan o jakims tytule, to idzcie sie zajac czyms innym. GL&HF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Summoner Po Kablu: AION IP: *.limes.com.pl 09.06.09, 13:31 Wow... Gratulacje dla serwisu za "recenzenta" i współczuję, w tej chwili mnóstwo osób, które przeczytało tą recenzję, zraziło się do waszego portalu za brak profesjonalizmu. Swoją drogą wyczerpująca recenzja... pisana w 5 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.techdata.pl 09.06.09, 13:32 Tego nawet recenzją nazwać nie można.Skasujcie to lepiej lub napiszcie że recenzje piszą wam dzieci bez czasu i doświadczenia w takich grach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Summoner Po Kablu: AION IP: *.limes.com.pl 09.06.09, 13:39 Dla tych, których zraziła ta bezsensowna recenzja niepoparta faktami, proponuję obejrzeć filmik, na którym widać "słaby gameplay" gry Aion, również w Abyss i te mało dynamiczne animacje jak i umiejętności bez polotu www.youtube.com/watch?v=Wfso6-Vpmpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vco Po Kablu: AION IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.09, 13:41 a Voyage Century Online? Może to wam się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.06.09, 13:49 Witam. Na wstępie chciałbym się zwrócić do graczy, którzy nie mieli bliższego kontaktu z Aionem - nie sugerujcie się tą "recenzją". Jest to zwyczajny stek bzdur. Zatem, po pierwsze - żeby napisać recenzję jakiejś gry, trzeba w nią najpierw porządnie pograć. To, że "Niestety, z przyczyn osobistych, nie miałem możliwości grać jakoś szczególnie długo, toteż nie udało mi się osiągnąć nie wiadomo jakich poziomów postaci, ale to i tak nie ma większego znaczenia." ma właśnie ogromne znaczenie. Po drugie uważam, że pisanie recenzji gry, która jest w Europie i USA w fazie bety mija się z celem. Pisząc o grze MMORPG należałoby wspomnieć o wszystkich aspektach takiej gry - czyli zarówno o początkach, jak i o tzw. endgame, a nie można tego opisać, jeśli nie ma dostępu do całości. "Jeśli chodzi o gry MMORPG, mam niejakie doświadczenie. Zwłaszcza jeśli chodzi o projekty darmowe." Projekty darmowe? Ale co do tego ma Aion, który nigdy nie miał być darmowy. Jestem pewien, że każdy gracz prędzej czy później przekonuje się, iż w większości gier cena jednak przekłada się na jakość. Zgoda, przy darmówkach można sympatycznie spędzić czas, ale porównywanie ich do gier płatnych nie ma sensu, to zupełnie inne poziomy. Pisze pan też, o swoim dużym doświadczeniu w rpgach sieciowych. Nie twierdzę, że jestem jakimś weteranem tych gier, ale nawet ja byłem w stanie zauważyć, że Aion czerpie garściami z Wowa czy innych systemów. Oczywiście nie ma w tym nic złego, bo w Aionie zostały połączone te najlepsze rzeczy z kilku gier. Nudne questy? Szczerze mówiąc, ja bawiłem się całkiem dobrze przy questach, typu "zamień się w papugę i przeszpieguj bazę wroga". 4 klasy? Klas jest 8, każda z tych 4 podstawowych dzieli się na 2 następne. Pierwsze 4 klasy i pierwszych 10 lvli, to właściwie wprowadzenie, zapoznanie gracza z mechaniką gry. Jednak jeśli już decydujemy się na napisanie recenzji o grze, która u nas jeszcze nie wyszła, to warto byłoby wspomnieć o tym wszystkim co już wiadomo - innowacyjny system nazwany PvPvE, skrzydła, mnóstwo profesji do "crafta". Takich rzeczy raczej się nie spotyka w "klasycznym do bólu azjatyckim MMO". Odpowiedz Link Zgłoś
cwicz Po Kablu: AION 09.06.09, 14:04 Fajnie, bezmózgie levelowanie, łaaaaaaaaaaaaaał. Hmm, to może w ogóle odstawmy wszystkie gry, bo bezmózgie fragowanie i bezmózgie rozwijanie swojej postaci jest bes sęsó? Nie podoba mi się Aion, ale mówić o mmorpg jako o gó...e? Widać, krzywdzili, zabijali, kradli dropa i zrażony jesteś galekanalek? Poza tym, AO? Porównywać L2 do Tibii? Chyba okulary powinieneś kupić :< Co do samego Aiona: Wow+L2=Aion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooodpecker Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:07 Drogi Wasylu Kurku, na początku napiszę: hahahahahah! Ok już. Widocznie jak pisałeś masz znikomą wiedzę na temat MMORPG, a RPG różni się dużo! Po pierwsze Twoja recenzja jest niezgodna z faktami, możesz mieć swoją opinię, ale i tak jest do bani. Pierwsze questy są takie, a nie inne, bo od jakiś łatwych musi się zacząć! Nie dobiłeś pewnie nawet 5 lvl, a już precyzujesz całą grę w kilku zdaniach. Kto grał w to i nabił ponad 10 lvl to wie, że gra jest godna kupienia pudełka, gdy będzie już na półeczkach. Jednym słowem nie nadajesz się na te stanowisko jakie pełnisz w gamecorner Redaktor powinien być subiektywny, tym bardziej, że miał możliwość poznania zaledwie niecałe 10 % możliwości Aiona. - Moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
ugubugu Po Kablu: AION 09.06.09, 14:17 Recenzja z gry daje nam tyle co jazda próbna po mieście nowym samochodem. Żeby w miarę rzetelnie zrecenzować AIONA wypadałoby usiąść na dupie te 3-4 dni i pograć w niego tak aby dobić swobodnie przynajmniej ten 25lvl. Nie będę pisał o zaletach AIONA bo nie ma sensu. Jednak redakcji Gamecrner radze zmienić podejście do recenzji gier. Bo to co prezentuje ten artykuł to jedno wielkie bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:31 Po pierwsze to nie beta, bo gra juz wyszła w Azji, a jest "betą" w Ameryce i Europie ze względu na trwającą lokalizację. Po drugie Aion to klasyczny MMO z elementami, które już były w innych MMO. Skrzydła? Perfect World. PvPvE? Knigh Online. Wszytsko to juz było i Aion nie ma do zaoferowania wielu nowości. W miarę inne MMO jakie wychodzą w najbliższym czasie i które nie są grinderskim klonem Wowa to np. Fallen Earth i Mortal Online. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Po Kablu: AION IP: 163.244.62.* 09.06.09, 14:52 kazde nowe mmorpg ma elementy ktore byly uzyte w innym mmorpg... zycie. Ja i tak sprawdze aiona, nie rezygnuje na razie z warhammera, ale juz patrze na 3 wielkie tytuly - blade and soul, T.E.R.A, i guild wars 2 Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Po Kablu: AION 09.06.09, 15:34 Patrzę i patrzę i nadziwić się nie mogę do jakich emocji może doprowadzić granie i fanbojostwo. Chciałoby się rzec, że to ciekawa obserwacja socjologiczna ale bardziej podpada to pod obserwację innej cywilizacji. Wypisany, nie daj się ale na przyszłość zaznacz, że to nie rcenzja tylko "rzut okiem". Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Po Kablu: AION 09.06.09, 15:36 Jednak redakcji Gamecrner radze zmienić podejście do recenzji gier. ----- nie ma szans jak gra nas znudziła przez kilka pierwszych godzin, to właśnie to napiszemy i przestaniemy w nią grać. Kogo obchodzi, że na 10 levelu jest dwa razy więcej klas? Na pewno nie nas. Jesteśmy dorośli, mamy prace, rodziny i mnóstwo innych sposobów na przyjemne spędzenie czasu - i jeśli w danej grze trzeba spędzić kilkadziesiąt godzin na nudnych, powtarzalnych czynnościach żeby w końcu zacząć się dobrze bawić to... olewamy ją i zostawiamy tym, którzy mają na to czas i chęci. Po prostu. My mamy inne gry, które są świetne od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login/Pseudonim Po Kablu: AION IP: *.bg.univ.gda.pl 09.06.09, 15:51 Bah zarzucać tej witrynie brak obiektywizmu to wręcz komiczne tutaj rzadzi skrajny subiektywizm, że chociażby wspomnę niezwykle entuzjastyczną, jednozdaniową recenzję DoW2 a zresztą zdaje się podtytuł strony to "naprawdę inny serwis o grach" ;] I doprawdy nie rozumiem dlaczego mam grać w coś kilka godzin, żeby powiedzieć, że mnie nudzi. Jak twórcy nie potrafili zrobić gry, która jest atrakcyjna od samego początku to ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X.x Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 15:52 Ale to byl opis gry w stylu nie podoba mi sie menu wiec gra jest do dupy. "Nie ocenaj ksiazki po okladce" Jesli macie robic takie cos to lepiej juz nic nie robcie. Wspomnijcie tylko o tej grze. Kto bedzie ciekawy znajdzie sobie obiektywne info. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Po Kablu: AION 09.06.09, 16:24 Ale to byl opis gry w stylu nie podoba mi sie menu wiec gra jest do dupy. "Nie ocenaj ksiazki po okladce" ---- a po pierwszym rozdziale już można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.x Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:34 Dobra widze ze nic nie wskoram bo i tak bedziesz bronil swoich znajomych z ekipy. Jak sie czegos nie zna to sie o tym nie pisze proste.I po pierwszym rodziale mozna jak widac w tym przypadku, ale warto poznac cala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 16:36 Tak, mozna Tak samo, jak mozna ocenic film po pierwszych 10 minutach, a faceta po recenzjach, jakie pisze Panowie, albo piszecie na poczatku, ze nie robicie tego zawodowo, na powaznie i z sercem, a jedynie dla jaj, niekompetentnie, na kolanach w kiblu, albo nie miejcie pretensji do tego, ze ludzie sie burzą na artykuly, ktore zawieraja merytoryczne bledy. No chyba, ze to niedlugo bedzie standardzik, ze pojde do fachowca, ktory ma naprawic samochod, a on mi odpowie: 'Oj, Pani, no taaaaak, nie wyszlo moze tak jak powinno, wie Pani, czasu nie mialem, rodzina na glowie, no zapomnialem wspomniec, ze ja tu tak naprawde nie pracuje... no hobby tylko... to prosze ode mnie nie wymagac nie wiadomo czego... No za darmo to Pani robilem... a ze nie jezdzi, trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:46 Haha, nie ma jak, pograć w grę 5 minut i napisać recenzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Po Kablu: AION IP: 163.244.62.* 09.06.09, 16:51 Plutonka! mialem dokladnie identyczny lkomentarz o mechaniku napisac ;p zlodziejka... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morph3n Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:52 Człowieku nabiłeś 10 lvli i tak o grze piszesz. Gratulacje nic o niej nie wiesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobranocka Po Kablu: AION IP: *.chelm.mm.pl 09.06.09, 16:58 tu macie prawdziwą recenzje: www.rpgfan.com/reviews/Aion/index.html Tą z tąd nawet szkoda sobie głowy zawracać Odpowiedz Link Zgłoś