glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:14 @mi-go skoro "zajebiscie" to nie wulgaryzm, to co bys powiedzial, gdybym chcial Ci "zaj...", "przyj..." albo "doj..."? nie wspominajac o "wyj..."? powtorze jeszcze raz: MOIM ZDANIEM takie slowa nie powinny znajdowac sie w zadnym artykule publikowanym czy to w prasie czy w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
charlesz Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:17 Ze względu na brak wersji PL na konsolach mówię "pas". To, że mamy tak mało spolonizowanych gier na PS3/X360 to zrozumiałem ale, żeby polskie studio też olało ten temat ... dziękuję Techlandowi za zaoszczędzenie pieniążków. Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:24 @glupota_mnie_drazni Dokładnie. Nawet w gazecie FAKT, takich słów nie uświadczymy. Brzydko oj bardzo brzydko. Ciuś ciuś Poly. Odpowiedz Link Zgłoś
todraf Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:37 Nie no gierka prezentuje się bardzo dobrze. A na tle polskich gier to absolutny megahit. Ale recka jest przesadnie optymistyczna, brakuje wymienienia paru poważnych drażniących błędów jak pancerne konie potrafiące przebić ścianę, armaty, których nie trzeba ładować itd. Ale pewnie ocena 5- jest ok. Jeśli mówimy o skali 1-6. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:54 @e-e Chyba troszkę przedobrzyłeś z tą "dewulgaryzacją" Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 10:55 Wg. polskiego słownika PWN, "zajebiście" to jest wulgaryzm... Odpowiedz Link Zgłoś
todraf Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 11:05 Uuuuuu no to już się okazało, że jednak gry nie kupię, bo do małych błędzików doszła jeszcze jednen mega wada - gra jest bardzo krótka taka jak call of duty 4 więc starcza na jakieś 5 godzin. Czytałem zagraniczne recenzje i we wszystkich ten błąd się pojawia. No dla mnie to jest po prostu niedpuszczalne, żeby gra trwała tylko tyle skora kosztuje tak dużo. 12 godzin to absolutne minimum, żeby kupować nowość na konsole. No niestety przez to ta gra nie będzie jednak światowym hitem i czas się z tym pogodzić. Wysuwa się ponad przeciętność ale nic poza tym. Będzie otrzymywała oceny w okolicach 70-80 % i tyle. Tak jak to jest już na gamerankings.com Odpowiedz Link Zgłoś
verminaard Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 12:47 Hello, Całkiem przyjemna średnia na Gamerankings - 77% i już raczej zostanie w tych okolicach. Super hicior to nie jest, ale powinien na siebie zarobić i dać Techlandowi szansę zrobienia kolejnej (w domyśle lepszej) gry. Wielka szkoda, że Techland nie dogadał się z Ubisoftem i nie ma na polskiej wersji tekstowej na konsole. Byłby to sympatyczny ukłon, a myślę też, że Techland mógłby się przyjemnie zdziwić ilością sprzedanych w Polsce egzemplarzy. Vv Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:19 glupota_mnie_drazni, off top mode on: Gdybyś chciał zrobić to co powiedziałeś to musiał byś przyjechać do Olsztyna i zgłosić się Arrachion MM Fighters Team Olsztyn i o mnie zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:32 @mi-go: a ja za to lepie lepsze pierogi. chodzilo mi raczej o odbior tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
vino_vayca Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:35 szok przerodzil sie w zniesmaczenie. 5h? za 200zl!? recenzja nie uwzglednia tak kolosalnego minusa... Odpowiedz Link Zgłoś
screwbalski Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:37 Brawa dla autora, który używa takiego słowa jak np. "cliche" (a o "kliszy" chyba nie słyszał), po czym płacze na brak polskiej wersji. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:50 Wiem, wiem, mnie po prostu takie słowa w recenzjach gier nie rażą. Fakt, pierogów nie lepię ale sajgonki zwijam niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 13:59 @ vino_vayca A co problem ze 5 godzin gry? Graj na trudniejszym poziomie! CoDWOW przeszlem w 4 godziny, COD 4 w 5! Tam nie bylo krzykow ze za krotkie. A co do gry COJ, to piekna gra, duzo malych dobrych dodan takie jak automatyczne chowanie za rogi i pojedynki. Dobre aktory (Ray tak jak w CoJ 1 najlepszy!), fajna fabula. Najlepsza gra o Dzikim Wschodzie i jedna z 10 najlepszych shooterow jakim gralem. Pierwsza byla dla mnie w pierwszej 20tki, bo fabula dobra i fajnie sie gralo, ale jakos czulem ze Outlaws byl lepszy. Nie teraz, Outlaws to w koncu moze lezec w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 14:04 Zapomnialem dodac ze na PC, na moim starym 3 letnim kompem z 7900 GT, na 'medium' grafike, gra wyglada pieknie tez, i bez zwolnienia. Jak sie nudzisz ze wszystkie gry teraz wygladaja tak samo bo zrobione na tym byle jakim silniku Unreal, to bedzie pociecha zagrac w dzielo Techland. I nie zabiera 10-12 GB na dysku twardym, tylko ledwie 3 i troche! To naprawde bardzo dobry silnik i wie jak ukladac tekstury w pamieci ze nie musi gra zabierac tyle twardej plyty jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
zooltar Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 15:51 5 godzin to chyba przewijajac filmy i biegnac na oslep. ta gra jest na 8-10 h spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
jojok21 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 17:29 polakslowian- czyli opłaca sie kupować wersję PC nawet posiadając słabego kompa? Posiadam 3 GB RAM, Intel Core 2 Duo 2,4 Ghz i 7900 GS (512 MB pamięci). Skoro u ciebie na medium poszło to i u mnie powinno ;D Bo niestety xboxik w naprawie, poza tym na piecu zawsze sie lepiej w FPS-y pykało Odpowiedz Link Zgłoś
zooltar Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 17:53 jojok21 - spokojnie mozesz grac na takim sprzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 18:15 @ jojok21 Ja mam 2 gb ram, Core 2 Duo 2,13 ghz i 7900 GT 256 mb pamieci. Twoj sprzet lepszy troche od mojego i na 'medium' jest plynny dla mnie to dla ciebie tez. Aaa patrzylem teraz na opcje i mam tekstury na 'high' tez. Wlaczony anisotropic, normalne cienie, wysoki poziom roslin, wysokie efekty. A teraz wlaczylem wsystko na 'high' oprocz cienie i dalej plynna! Tak, tak gram na 1024 x 768 ale nie przeszkadza bo mam tylko 17" monitor i wyglada pieknie. To jojok21, na twoim tez by gralo z prawie wsystkimi opcjami na tej resolucji. Wiadomo ze na wyzszej to trzeba troche kombinowac. Ale i tak, gratulacje dla Techland ze mozna przyjemnie grac z prawie wsystkimi opcjami na 3 letnim kompie! Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 21:32 Już gram. Zgadzam się z recenzją, gra jest ABSOLUTNIE zajebista. Naprawdę, nie przepadam za westernem (przynajmniej do tej pory ) a gra dla mnie gniecie Call of Duty, po prostu muzyka, grafika, świetnie budowany klimat i oczywiście doskonały gameplay tworzą dla mnie chyba najlepszego FPS nastawionego na intenstwną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicbear Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 01.07.09, 23:29 @zooltar - w zupełności się zgadzam! No a COJ2 ... z tego co mi wiadomo to tam samych cutsceen jest z 1h jak nie więcej. Samego grania bez speedruna na medium z 7-8h + levele eksploracyjne na których można poryć nawet i po godzinie (z tym, że nie wiem ile ich ). I jak tak nie będzie ... to ... to będzie mi smutno he he poza tym taki COD4 w 5h urywał d. do kręgosłupa (przeszedłem go 4x, a teraz od czasu do czasu włączam multi)i jest jedną z lepiej sprzedających się gier nawet w tym roku. Nawet używki na X360 teraz chodzą 80-120zł. Więc 170zł z nową gierę jaką jest COJ2 to standardowa cena każdej świeżo wychodzącej giery. Nie oszukujmy się, ta gra jest na poziomie światowym a nie jak większości polskich gier ... na poziomie polskim Ludzie którzy tak marudzą już pewnie ssą po cichu na torrencie Coj2 ... jak i pewnie Prototypa i resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
adamus7856 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 02.07.09, 01:10 No i prosze wystarczylo poczekac troche od czasu premiery i juz wiadomo ze ta gra to nic innego jak zwykly wspolczesny przecietny FPS tyle ze w realiach dzikiego zachodu Ocena na zagraniczych serwisach raczej nie przekraczaja 8 (IGN 7,7) ale poniewaz my jestesmy polakami to oceniamy to na 5- bo to jedna z niewielu gier ktorych nie mosimy sie wstydzic na swiecie - prawda jest taka ze single w CoJ jest krotki (tak jak to juz mowiono porownujac do CoDa 4 czy 5) tyle ze tam multiplayer umial przyciagnac na setki godzin - a tutaj juz po 3 jestem znudzony - ta gra na pewno nie jest warta 200zl (dobrze ze zagralem na kompie najpierw przez co nie wydam kupy szmalu na wersje kosolowa) - i kolejny raz prosba abyscie nastepnym razem przemysleli jakie oceny wystawiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
xiem Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 02.07.09, 07:41 Czyli według Ciebie 8 to słaba ocena? Człowieku, zagraj, zobaczysz. Jeżeli lubisz westerny, możesz spokojnie podciągnąć ocenę o jedno "oczko". Sam dostałem grę wczoraj wieczorem (NTSC) i nie mogłem się oderwać. Grafika naprawdę, pod żadnym względem nie ustępuje innym produktom AAA, muzyka wpada w ucho. Strzela się wybornie, jedyne co mnie denerwuje, to achievementy, bo są strasznie nie równe, a szukanie sekretów to jakiś mega hardcore. Póki co, mam na liczniku jakieś 4/4,5h a do końca gry jeszcze trochę zostało (medium). TIP: jestem po pierwszym poziomie eksploracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicbear Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 02.07.09, 08:13 @adamus7856 - taaa z torrentów pewnie ... typowy marudny "Polaczek" @xiem - zgadzam się . I jak eksploracja ?? fajne to ?? długie to ?? słyszałem ,że tam jak sobie pogrzebiesz to sporo różnych secretów itp rzeczy jest rozrzuconych. Odpowiedz Link Zgłoś
jojok21 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 02.07.09, 09:43 Levelów eksploracyjnych jest 2. Powie mi ktoś czy w grze jest dużo filmików, tzn. nie cutscenek na silniku gry. Odpowiedz Link Zgłoś