Dodaj do ulubionych

Kryzys w Polsce

• Gość: nadarath Re: Kryzys w Polsce IP: *.chello.pl 16.07.09, 08:41
      Tak apropo Saturna i Media Markt - to jedna i ta sama grupa czyli Media Saturn - jeśli jedno ma problemy to i drugie też
    • Gość: loson Re: Kryzys w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:55
      "ale podpowiem, że dla nie których na GameCornerze"

dla niektórych smile
    • thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:19
      W empiku jest za drogo zawsze , pamiętam że ktoś kupiłF.E.A.R. 2 Project Origin za 60 zł w MM (Media markt ,,sklep dla idiotów") kiedy w empiku dali nalepkę wielka wakacyjna obniżka a cena była wyższa niż chyba w przedsprzedaży (130zł) a ktoś pamiętam wtedy kupił to za 60zł a obniżka miała wyznaczoną cenę 80złotych .To popatrzmy jakie wredne ceny są w tych EMPIKACH (nie ma już rzeczy których dało by się kupićtuż po premierze nawet rok po premierze) , no chyba wtedy gdy dadzą takąprodukcję w Platynowej Kolekcji , eXtra Klasyka HIT , GOLD , DODATEK to już wątpie bo ta kolekcja obejmuje tylko mocno stare tytuły lub zapomniane na przykład : Condemned - Criminal Origins (zagrajcie warto smile)
      TOPSELLER jest już mocno średnią kolekcją ale jedno Mnie zdziwiło Zeno Clash w takiej serii (gra przecież kojarzy sięz STEAM'em i z kupowaniem TYLKO TAM !!! )
      Jak ktoś wie o tym że Zeno Clash jest w tej serii na pewno , niech da znaćMi tutaj pod komentarzem .Kolekcja Klasyki raczej nie przyciąga 13 złotymi za które teraz możemy zapłacić za każdy tytuł , po pierwsze tytuły prezentowane są za stare , po drugie nowa seria Premium Games nie wydała spolszczonej gry , czy tak Mi się tak wydaje gry Bioshock . Seria SuperSeller gdzieś tam ginie i nie słychać żeby w niej dawali jakiej nowe tytuły (mogą być i nawet stare).Serie EA Classics są za to udane (The Orange Box i Left 4 Dead za 50złotych) , Best of Activision (raczej w tej serii powinni dać Modern Warfare (Call of Duty 4) to by im sporzedaż wzrosła smile))
      a tak nie mają tytułu godnego uwagi Doom 3 (nie zbyt pasjonuje Mnie wydanie 40 złotych na D3 z 2004 roku) (po za tym gra jest nie dla wszystkich , a na tą pogodę gra jest nie źle przytłaczająca wink )
    • thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:28
      @Ariadna
      piszesz z dużej litery , nie wiadomo tak właściwie o czym , obrażasz innych mądrze sądzących o twoim poziomie mózgowym użytkowników (internautów).Internet to nie jakieś dziwne miejsce też jak wszędzie trzeba zachować umiar a takie wypowiedzi prosto z w podwórka nie zrozumiałe głupie i wręcz żałosne nie prezentują się dobrze w tym serwisie informacyjnym.Niby to nic ale sprawa troszkę wku...ająca jest .
    • rafmazz Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:36
      A ja mam szczera nadzieje ze EMPIK ( lub LEM ) zdechnie i luke ktora po sobie zostawi zapelni jakis inny sprzedawca.
      Raz ze w ich salonach wybor jest naprawde ograniczony i czesto trzeba brac cos "na zamowienie", a dwa ze ceny dyktowane przez nich czesto sa jawnym nabijaniem klienta w butelke zeby nie uzywac okreslenia - kradziez w bialy dzien.

• Gość: Lolek Re: Kryzys w Polsce IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 11:44
      Współczuję wszystkim - zwłaszcza z game devu - którzy mieli kiedykolwiek kontakt z prezesem Tymińskim

A z Empikiem to nie jest problem (zaległych) płatności a redukcji stocku
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 11:44
      @THIRDER A PROPOS WYPOWIEDZI PROSTO Z PODWÓRKA - IDŹ SOBIE DZIECKO PROSTO NA PODWÓRKO I KURY MACAJ A NIE TU LUDZI SWOJĄ KULTURĄ BĘDZIESZ NUDZIŁ!!!
    • Gość: xych Re: Kryzys w Polsce IP: *.chello.pl 16.07.09, 12:34
      Jakoś w artykule nie dopatrzyłem się wykazania powiązania problemów Empiku z kryziem... Chyba, żeby uznać, że przed tzw. 'kryzysem' firmy nie miewały problemów... To właśnie takie granie mediów na emocjach i manipulowanie faktami przyczynia się do kryzysu - ludzie przeczytają/oglądną, przestraszą się i nagle zaczną oszczędzać zmniejszając oborty w gospodarce - nie tylko samem tworząc mały kryzys, ale jeszcze narażając krajową gospodarkę na wpływ domniemanego ogólnoświatowego.
    • e-e Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:19
      O niewypłacalności Empiku czytałem już na kilku stronach, więc to musi być prawda.
    • thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:26
      @Ariadna
      Ja nie dziecko i mieszkam na wsi (a zresztą chyba mieszkam bo u nas wszystko pochodzi od wsi) ale to nie powód by pisać te pierdoły na forum o temacie innym .
    • mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:26
      @ Adriana - Ciebie chyba ktoś skrzywdził w dzieciństwie, nawet mi Ciebie żal trochę... Ale tylko trochę...

Ogarnij się dziewczyno/chłopie (a bo ja wiem, czy to na prawdę dziewucha?) - trochę kultury, powagi i mniej CAPS LOCK'a, a na pewno będziesz miał(a) więcej znajomych...
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 13:57
      @thirder @mietas2 Czytałam wasze komentarze i zrozumiałam, że macie racje. Obrażanie wszystkich i walenie z Caps Locka to nie sposób aby znaleźć znajomych.

BUAHAHAHA!!! MIETAS2 SKĄD CI DO TEGO DURNEGO ŁBA PRZYSZŁO ŻE JA BYM TWOJĄ ZNAJOMĄ BYĆ CHCIAŁA?!?! TROCHĘ KULTURY?!?! IDŹ SOBIE TO THIRDERA W GOŚCI TO SOBIE RAZEM KULTURALNIE POMACACIE PTAKI!!! TO JEST FORUM A NIE KLUBOKAWIARNIA DLA GRZECZNYCH KRYPTOPEDAŁÓW!!!
    • Gość: Kryptogej Re: Kryzys w Polsce IP: *.merinet.pl 16.07.09, 14:05
      @Adriana Kryptogejem jest ten kto sam wyzywa innych od gejów smile
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 14:09
      @KRYPTOGEJ NO TO WYZYWAJ KOGOŚ, NA CO CZEKASZ?!
    • mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:06
      @Adriana - no na prawdę żałuję, że nie jesteś facetem, bo widocznie też chciałabyś razem z nami "kulturalnie pomacać ptaka" smile

W ogóle, jaki agresor Ci się włączył ^^,
      No masz, ugryź! Ugryź!
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 15:19
      pl.wiktionary.org/wiki/naprawdę
      • szczqcz Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:26
        pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
    • mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:26
      @ up - ŁAŁ - teraz to "na prawdę" mnie zniszczyłaś smile
      Jestem pod wrażeniem Twojej znajomości internetu ale wiesz co? Nico! Kończę tę dyskusję, bo nie chcę być wyśmiany przez Szanownych Redaktorów...
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 15:51
      pl.wikipedia.org/wiki/Szczqcz
      • szczqcz Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:59
        ROFL

Sprytne, sprytne, ale z tym lemonparty to ci się nie udało niestety...
    • Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 16:02
      LINKI ZEWNĘTRZNE IDĄ DO MODERACJI PRZED PUBLIKACJĄ NIESTETY
    • mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 16:51
      Jak można wyczytać z powyższych linków - kryzys dotknął też Polaków - co jest niestety smutne =/

A wracając do tematu - niedobrze, że takie małe firmy upadają. Już od pradawnych czasów zawsze był ktoś 'duży' i ktoś 'mały'. I tacy 'mali' są potrzebni. Jeśli ich zabraknie, to... ktoś 'duży' zmaleje =/ A w biznesie "growym", dla nas - graczy - taka sytuacja nie jest dobra.
    • branza_gier Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 17:49
      @mietas2 Wszyscy się cieszą, że jakaś mała firma zbankrutuje a ja uważam, że jeśli mała firma robiąca masowo gry ma kłopoty to czy można przypuszczać, że ci więksi nie mają ? Ale to czysta spekulacja. Przecież nikt się nie przyzna.
    • mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 18:00
      @ up - przecież ja się nie cieszę =/ Mówiłem, że rynek gier potrzebuje takich 'maluczkich' i jeśli ich zabraknie, to nic dobrego z tego nie wyniknie...
    • Gość: jan Re: Kryzys w Polsce IP: 77.79.210.* 17.07.09, 13:20
      l
    • Gość: bolo Re: Kryzys w Polsce IP: 194.156.44.* 17.07.09, 13:52
      Modern Warfare będzie niedługo co prawda nie w BOA ale taniej niż dotychczas.
    • noone.x360 Re: Kryzys w Polsce 17.07.09, 16:49
      "nie których", "nie możliwe" - dalej nie czytałem. Polska język, trudna język...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka