Gość: nadarath Re: Kryzys w Polsce IP: *.chello.pl 16.07.09, 08:41 Tak apropo Saturna i Media Markt - to jedna i ta sama grupa czyli Media Saturn - jeśli jedno ma problemy to i drugie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loson Re: Kryzys w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:55 "ale podpowiem, że dla nie których na GameCornerze" dla niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:19 W empiku jest za drogo zawsze , pamiętam że ktoś kupiłF.E.A.R. 2 Project Origin za 60 zł w MM (Media markt ,,sklep dla idiotów") kiedy w empiku dali nalepkę wielka wakacyjna obniżka a cena była wyższa niż chyba w przedsprzedaży (130zł) a ktoś pamiętam wtedy kupił to za 60zł a obniżka miała wyznaczoną cenę 80złotych .To popatrzmy jakie wredne ceny są w tych EMPIKACH (nie ma już rzeczy których dało by się kupićtuż po premierze nawet rok po premierze) , no chyba wtedy gdy dadzą takąprodukcję w Platynowej Kolekcji , eXtra Klasyka HIT , GOLD , DODATEK to już wątpie bo ta kolekcja obejmuje tylko mocno stare tytuły lub zapomniane na przykład : Condemned - Criminal Origins (zagrajcie warto ) TOPSELLER jest już mocno średnią kolekcją ale jedno Mnie zdziwiło Zeno Clash w takiej serii (gra przecież kojarzy sięz STEAM'em i z kupowaniem TYLKO TAM !!! ) Jak ktoś wie o tym że Zeno Clash jest w tej serii na pewno , niech da znaćMi tutaj pod komentarzem .Kolekcja Klasyki raczej nie przyciąga 13 złotymi za które teraz możemy zapłacić za każdy tytuł , po pierwsze tytuły prezentowane są za stare , po drugie nowa seria Premium Games nie wydała spolszczonej gry , czy tak Mi się tak wydaje gry Bioshock . Seria SuperSeller gdzieś tam ginie i nie słychać żeby w niej dawali jakiej nowe tytuły (mogą być i nawet stare).Serie EA Classics są za to udane (The Orange Box i Left 4 Dead za 50złotych) , Best of Activision (raczej w tej serii powinni dać Modern Warfare (Call of Duty 4) to by im sporzedaż wzrosła )) a tak nie mają tytułu godnego uwagi Doom 3 (nie zbyt pasjonuje Mnie wydanie 40 złotych na D3 z 2004 roku) (po za tym gra jest nie dla wszystkich , a na tą pogodę gra jest nie źle przytłaczająca ) Odpowiedz Link Zgłoś
thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:28 @Ariadna piszesz z dużej litery , nie wiadomo tak właściwie o czym , obrażasz innych mądrze sądzących o twoim poziomie mózgowym użytkowników (internautów).Internet to nie jakieś dziwne miejsce też jak wszędzie trzeba zachować umiar a takie wypowiedzi prosto z w podwórka nie zrozumiałe głupie i wręcz żałosne nie prezentują się dobrze w tym serwisie informacyjnym.Niby to nic ale sprawa troszkę wku...ająca jest . Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 11:36 A ja mam szczera nadzieje ze EMPIK ( lub LEM ) zdechnie i luke ktora po sobie zostawi zapelni jakis inny sprzedawca. Raz ze w ich salonach wybor jest naprawde ograniczony i czesto trzeba brac cos "na zamowienie", a dwa ze ceny dyktowane przez nich czesto sa jawnym nabijaniem klienta w butelke zeby nie uzywac okreslenia - kradziez w bialy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Kryzys w Polsce IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 11:44 Współczuję wszystkim - zwłaszcza z game devu - którzy mieli kiedykolwiek kontakt z prezesem Tymińskim A z Empikiem to nie jest problem (zaległych) płatności a redukcji stocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 11:44 @THIRDER A PROPOS WYPOWIEDZI PROSTO Z PODWÓRKA - IDŹ SOBIE DZIECKO PROSTO NA PODWÓRKO I KURY MACAJ A NIE TU LUDZI SWOJĄ KULTURĄ BĘDZIESZ NUDZIŁ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xych Re: Kryzys w Polsce IP: *.chello.pl 16.07.09, 12:34 Jakoś w artykule nie dopatrzyłem się wykazania powiązania problemów Empiku z kryziem... Chyba, żeby uznać, że przed tzw. 'kryzysem' firmy nie miewały problemów... To właśnie takie granie mediów na emocjach i manipulowanie faktami przyczynia się do kryzysu - ludzie przeczytają/oglądną, przestraszą się i nagle zaczną oszczędzać zmniejszając oborty w gospodarce - nie tylko samem tworząc mały kryzys, ale jeszcze narażając krajową gospodarkę na wpływ domniemanego ogólnoświatowego. Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:19 O niewypłacalności Empiku czytałem już na kilku stronach, więc to musi być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
thirder Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:26 @Ariadna Ja nie dziecko i mieszkam na wsi (a zresztą chyba mieszkam bo u nas wszystko pochodzi od wsi) ale to nie powód by pisać te pierdoły na forum o temacie innym . Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 13:26 @ Adriana - Ciebie chyba ktoś skrzywdził w dzieciństwie, nawet mi Ciebie żal trochę... Ale tylko trochę... Ogarnij się dziewczyno/chłopie (a bo ja wiem, czy to na prawdę dziewucha?) - trochę kultury, powagi i mniej CAPS LOCK'a, a na pewno będziesz miał(a) więcej znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 13:57 @thirder @mietas2 Czytałam wasze komentarze i zrozumiałam, że macie racje. Obrażanie wszystkich i walenie z Caps Locka to nie sposób aby znaleźć znajomych. BUAHAHAHA!!! MIETAS2 SKĄD CI DO TEGO DURNEGO ŁBA PRZYSZŁO ŻE JA BYM TWOJĄ ZNAJOMĄ BYĆ CHCIAŁA?!?! TROCHĘ KULTURY?!?! IDŹ SOBIE TO THIRDERA W GOŚCI TO SOBIE RAZEM KULTURALNIE POMACACIE PTAKI!!! TO JEST FORUM A NIE KLUBOKAWIARNIA DLA GRZECZNYCH KRYPTOPEDAŁÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryptogej Re: Kryzys w Polsce IP: *.merinet.pl 16.07.09, 14:05 @Adriana Kryptogejem jest ten kto sam wyzywa innych od gejów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 14:09 @KRYPTOGEJ NO TO WYZYWAJ KOGOŚ, NA CO CZEKASZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:06 @Adriana - no na prawdę żałuję, że nie jesteś facetem, bo widocznie też chciałabyś razem z nami "kulturalnie pomacać ptaka" W ogóle, jaki agresor Ci się włączył ^^, No masz, ugryź! Ugryź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 15:19 pl.wiktionary.org/wiki/naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:26 @ up - ŁAŁ - teraz to "na prawdę" mnie zniszczyłaś Jestem pod wrażeniem Twojej znajomości internetu ale wiesz co? Nico! Kończę tę dyskusję, bo nie chcę być wyśmiany przez Szanownych Redaktorów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 15:51 pl.wikipedia.org/wiki/Szczqcz Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 15:59 ROFL Sprytne, sprytne, ale z tym lemonparty to ci się nie udało niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Kryzys w Polsce IP: 195.164.255.* 16.07.09, 16:02 LINKI ZEWNĘTRZNE IDĄ DO MODERACJI PRZED PUBLIKACJĄ NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 16:51 Jak można wyczytać z powyższych linków - kryzys dotknął też Polaków - co jest niestety smutne =/ A wracając do tematu - niedobrze, że takie małe firmy upadają. Już od pradawnych czasów zawsze był ktoś 'duży' i ktoś 'mały'. I tacy 'mali' są potrzebni. Jeśli ich zabraknie, to... ktoś 'duży' zmaleje =/ A w biznesie "growym", dla nas - graczy - taka sytuacja nie jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
branza_gier Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 17:49 @mietas2 Wszyscy się cieszą, że jakaś mała firma zbankrutuje a ja uważam, że jeśli mała firma robiąca masowo gry ma kłopoty to czy można przypuszczać, że ci więksi nie mają ? Ale to czysta spekulacja. Przecież nikt się nie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
mietas2 Re: Kryzys w Polsce 16.07.09, 18:00 @ up - przecież ja się nie cieszę =/ Mówiłem, że rynek gier potrzebuje takich 'maluczkich' i jeśli ich zabraknie, to nic dobrego z tego nie wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Kryzys w Polsce IP: 194.156.44.* 17.07.09, 13:52 Modern Warfare będzie niedługo co prawda nie w BOA ale taniej niż dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
noone.x360 Re: Kryzys w Polsce 17.07.09, 16:49 "nie których", "nie możliwe" - dalej nie czytałem. Polska język, trudna język... Odpowiedz Link Zgłoś