Dodaj do ulubionych

Jaki masz komputer? Megasondaż!

• Gość: Lechu Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:05
      Co wy, kompleksy leczycie?
    • serek1990 Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 18:06
      mam:
      -Windows XP SP3
      -2 Gb ram
      -AMD Athlon 64 X2 6000+ 3,01GHz
      -GForce 8600 512Mb
      -karte dzwiękową zintegrowaną (ale nie jest najgorsza)
      -dysk 500Gb
      -monitor BENQ 22cale panorama
      -płyta główna ASUS M2N-SLI Deluxe
    • babcia_tosia Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 18:11
      najlepsze sa komentarze - opis sprzetu i dodatek no tak na moim sprzeciez to crisis ma 45 klatek lol big_grin
    • Gość: kao chen Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.zone6.bethere.co.uk 29.07.09, 18:14
      Q9550 @3.70|| GA-EP35-DS3R|| PowerColor HD4890 PCS+ || Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 8500C5|| Seagate HDD320GB|| Corsair TX 650W|| LG 227WT ||Scythe Ninja II || net 16Mb |
    • Gość: B0b3r Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.chello.pl 29.07.09, 18:19
      Jeszcze swoje dane adresowe i nr kom podajcie dzieci Neo. A co do ankiety, jestem wszędzie w większości, miło, dobrze że mam x360 bo na pc to o COD: MW2 mogę zapomnieć
    • Gość: tos Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.icpnet.pl 29.07.09, 18:23
      PECETOWE PLEBSY HIHIHI IDZCIE KUPIC GRAFE ZA 2K ZALOSNE KEJTERKI
    • Gość: pawel Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.krasnystaw.net 29.07.09, 18:38
      Athlon 3000+ (jeden rdzeń) 1,5gb ram Radeon 3650... Potwór... Ale do CoD4 i GRID wystarcza big_grin
    • Gość: Gość Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:38
      nie wiem czy wiecie ale w pracy duża ilość ramu się przydaje
      nie wyobrazam sobie pracy na 4gb ramu
      czasami 8gb to już mało
      cóż - kto tylko grał na pc ten nie wie co to znaczy
    • rajkonkret Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 18:44
      ankieta jest o tyle lipna ze ja np. posiadam 4 kompy w domu. dwa uzywam non stop. reszte siory. a do gier mam takie cus jak intel e5200@3.2ghz gf 9600gt 4gb ramu i dysk 500gb. taki do ankiety. a do linuxa juz podawałem
    • happyface Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 18:48
      w skrocie:
      plyta asus p6t se (X58)
      Core i7 920
      Radek 4890 1gb
      6gb ramu 1333 w triplu
      dysk szajsung 640GB + 160gb stary
      monitor LCD BenQ 19" + TV LCD 32" 1080p

nie mam chwilowo problemow z grami tongue_out nic nie podkrecalem, bo nie ma takie potrzeby, ale moze kupie jakis cooler do karty i cos podkrece kiedys, bo mam referanta...
    • dr_dred Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 18:56
      Mój komp niby ma ponad 2 lata jeżeli nie więcej ,dokładnie nie pamiętam na pewno od dłuższego czasu mam tą konfigurację i nie narzekam co prawda rzadko na moim kompie goszcą produkcje najnowsze ,jedyną będzie Dragon Agetongue_outoczątek jeżeli gra wypali i ją kupię wink i na pewno na tym sprzęcie mi pójdzie i raczej na średnich detalach wink,ewentualnie problem będzie z pamięcią.
      Intel Pentium Dual Core 1,6 GHz
      Geforce 8600 GT 256 RAM
      Pamięć 1 GB
      To jest najważniejsze w kompie jeżeli chodzi o granie a nie jakieś tam dyski czy karty dźwiękowe,ja jadę na zintegrowanej tak jak większość tu i nie widzę potrzeby żeby marnować kasę na tego typu sprzęt.
      To samo z systemem operacyjnym. Mam XP-ka i spokojnie mi wystarcza ,gorzej jak już twórcy gier i programów nie będą wspierać tego systemu a sam Microsoft też się od niego odwróci.
      Tak więc mocne kompy są tylko dla grafików albo ludzi którzy nie mają co robić z kasą ewentualnie zapaleni/nałogowi gracze którzy muszą zagrać w każdą nową produkcję i to najlepiej na maks detalach.
    • Gość: s Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.tvgawex.pl 29.07.09, 19:04
      Co to k**a, onet 2?
    • Gość: devdd Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: 80.54.67.* 29.07.09, 19:07
      a ja dziekuje konsolom takim jak x360, ze sa na rynku, i maja taka popularnosc, dzieki nim wlasnie gry z wymaganiami praktycznie stoja w miejscu (jak ktos to slusznie wyzej zauwazyl 8800 starcza nadal do wszystkiego)
      Druga sprawa. Cala Europa Zach. i USA gra na konsolach... tiaaa.. a developerzy robia gry na Peceta dla graczy z krajow w ktorych jest najwieksze piractwo (czyt. Europa Wsch. itd), ot tak, z dobrego serca smile
      Trzecia sprawa. Konsolowcy, nie liczcie w statystykach Wii, bo to konsola dla gosp. domowych a nie graczy... bo inaczej my PcTowcy zaczniemy wliczac do statystyk ilosc puszczonych kopii windowsa i bzdylion odmian linuksa w ktorych to zamieszczone jest po kilka prostych gier smile I bedzies Epic Win po naszej stronie... (bo ja wiem ile xp zeszlo od 2002r? 500mln? 600?)
    • Gość: FreeFrag Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.2.116.4.user.mdi.pl 29.07.09, 19:08
      Dołują mnie takie tematy sad Nawet to, że głosowałem jako 1200 osoba nie poprawi mojej konfiguracji ;'(
    • Gość: Foxy Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.chello.pl 29.07.09, 19:18
      a gdzie 3 GB ramu?! plyty pod i7 obsluguja triple channel
      • sheraton35 Płyta Gigabyte GI3 I5 16.03.12, 20:13
        Mam płytkę na gigabyte 12gb triple channel, chipset intel.

-----------------
        dentysta siedlce | projektowanie stron siedlce
        • buddas Re: Płyta Gigabyte GI3 I5 17.03.12, 15:49
          nie dość że dentysta to nekrofil
    • madkongo Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 19:31
      Kompa mam wystarczającego do rozdzielczości pokroju 1080p i wyżej.

Mam też xpudło, na którym zresztą prawie nie gram smile
      Służy tylko i wyłącznie do gierek akcji(tylko tpp, ala bourne, dead rising), sportowych, symulatorów. Sprawdza się też do wszelkich nasiadówek z kumplami.
    • Gość: Temujin Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 19:36
      @Foxy
      Obsługiwać obsługują ale już procesory a nie płyty (kontroler ram w Core i7 jest w CPU package) - wzrost wydajności nikły w realnych zastosowaniach jednak.
      Jednak 6GB to zawsze łacniej pomiędzy maszynki wirtualne podzielić i jeszcze można sobie coś pofoldować lub ufoków poszukać w tle oraz dla rozrywki pójść na insta w WoWie. Komfort pracy i zabawy ponad wszystko.
    • Gość: Crazy Ali Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:46
      Athlon 64 x2 5600+ 2,80GHz 2GB ram Radeon 3850 His(Teraz 740Mhz GPU, 982Mhz Memo)820Gb HHD
    • Gość: gość Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.range81-154.btcentralplus.com 29.07.09, 19:48
      wy wszyscy to macie.. ale h...a w dupie...
    • Gość: Ojoj Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.as.kn.pl 29.07.09, 20:11
      @Pablo,

"zdjęcia robi się komórką a nie aparatem"

Obecne komórki mają robiące zdjęcie naprawdę dobrej jakości i w wysokiej rozdzielczości. Poza tym przepraszam, ale ja nie mam zamiaru nosić ze sobą oddzielnie komórki, aparatu, konsolki do gier, gpsa i jeszcze innych cudów. Wszystko mam w jednym urządzonku mieszczącym się w kieszeni i znakomicie się to sprawdza.

To samo z komputerem. Po co mi komputer, konsola, dvd, tv, i inne graty osobno, zawalające mieszkanie. Wolę jednego kompa z 24'' monitorem i projektorem, którego włączam gdy chcę sobie obejrzeć film, lub zagrać w jakąś efekciarską grę.
    • Gość: Jesse Custer Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.zone6.bethere.co.uk 29.07.09, 20:11
      @gość fan Kaznodzieji?! :]
    • brak-uje Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 20:24
      Hm powinno być inaczej sformuowane pytanie z dyskami.

Bo ja mam 2 dyski, jeden 320 i drugi 160 , i zaznaczyłem 500 gb, ale według tego pytania to tak jakbym miał 1 dysk, a mam dwa.

Może pytanie, ile wynosi twoja całkowita pojemność z wszystkich dysków(lub jednego),albo coś takiego.
    • Gość: Iceman Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:30
      Najlepsze jest to ze wiekszosc ma tu jakies GTX a procki jakies C2D. Jak taka grafa przy C2D nie pokaze swojego potencjalu wiec na moje sa to pieniadze wyrzucone w bloto
    • Gość: zxfg Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:01
      @Iceman,
      - od kiedy to wielość rdzeni daje ci kopa przy grze 3D (np. w fpsach)? Zapis/odczyt to tak, ale żeby dwurdzeniowiec np. E 8500 (czyli ponad 3GHz bez kręcenia), był za słaby np. dla gtx 260? Brednie jakich mało...Przy obrabianiu grafy w czasie rzeczywistym rdzenie nie pracują niezależnie od siebie (jak na razie przynajmniej), więc te swoje 4, 8 rdzeni możesz wsadzić wiesz gdzie...
    • Gość: zgth Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:06
      @Iceman
      Od kiedy to wiele rdzeni ma znaczenie przy renderowaniu grafy w 3D(np. w fpsach)? Jak na razie poszczególne rdzenie (przy renderowaniu grafiki w czasie rzeczywistym) nie pracują niezależnie od siebie, więc taki C2D E 8500 (ponad 3Ghz bez kręcenia) dla np. gtx 260 w zupełności wystarczy...reszta to marketing...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka