witos89 04.08.09, 15:06 Nooo właśnie, jaką muzykę preferujecie? Ja generalnie słucham rocka w wielu odmianach, poezji śpiewanej, a jeśli chodzi o ostatni rok, to przede wszystkim Kaczmarski, zarówno solo, jak i z Gintrowskim oraz Łapińskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczqcz Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 16:53 A czego konkretnie? Klasyków bardziej? Nowoczesnych ale też grających dość klasycznie? Awangardy może? Mashupów z elektroniką? Rzuć czymś, bo cierpię na brak inspiracji ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 16:57 jazz? o a taką gdyńską (albo gdańską - głowy sobie urwać nie dam) kobiecą grupę "Oczi cziornyje" czy jakoś tak, kojarzy? nie pamiętam dokładnie nazwy - dawno temu słuchałem - a że za bardzo koleżeński jestem to po dupie dostałem - pożyczyłem komuś i oczywiście płyta zaginęła a teraz nawet nie mogę jej nigdzie w sklepach znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
dr_dred Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 17:24 Hip-Hop ,Rap a na imprezach i melanżach przy okazji dance ale tylko do zabawy a nie do słuchania. Ale najwięcej i głownie słucham rocka i metalcore np Bullet For My Valentine. Żeby doprecyzować z odmian rocka lubię i słucham tylko post-hardcore najbardziej zajebista odmiana tego gatunku muzyki jak dla mnie a także alternative rock, screamo,emo (jeżeli można też nazywać to podgatunkiem muzycznym) hardcore i indie rock i tyle by było tego, reszta mi nie podchodzi za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Czego słuchacie? 05.08.09, 11:03 ojej, tego jest bardzo dużo. Keith Jarrett - znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
furio123 Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 18:44 Ja slucham HIP-HOPU generalnie eminema snoop doga zespol "alchemist" i jeszcze pare innych zespolow ale te dwie osoby i jeden zespol to najwiecej slucham Odpowiedz Link Zgłoś
anarchius Czego słuchacie? 04.08.09, 19:05 METALU! no i jeszcze rock alternatywny, ale tylko ten bo reszta to albo emo albo glamowcy Odpowiedz Link Zgłoś
dr_dred Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 19:17 A ja słucham aktualnie tego,dodam że to nie jest ani emo ani rock alternatywny ,ten zespół należy do zespołów chrześcijańskich (chociaż podchodzi pod screamo) ale to nie znaczy że coś takiego nadaję się do kościoła na mszę albo nawet na festiwal muzyki chrześcijańskiej. Ale wystarczy się wsłuchać albo chociaż wczytać w teksty co niektórych piosenek i wszystko będzie jasne https://www.youtube.com/watch?v=m9WZt-ReimE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dr_dred Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 19:37 Oczywiście jeżeli chodzi o pod gatunki rocka to ten zespół gra post-hardcore ale też częściowo screamo. Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Czego słuchacie? 04.08.09, 22:19 klasyczny rock (głównie lata 70 - hard, prog, psych, blues etc.) klasyczny metal (głównie lata 80, ale nie tylko - heavy, thrash, prog, od biedy power) jazz, a zwłaszcza fusion soundtracki z gier i filmów (czyli od "klasyki" poprzez elektronikę aż po "muzykę świata") Tak to się ogólnie prezentuje. Czasami zdarza się też coś innego liznąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Czego słuchacie? IP: *.2-0.pl 05.08.09, 01:47 Ja słucham głównie muzyki filmowej. A jeżeli chodzi o coś z wokalami to raczej skłaniam się ku Rockowi. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Czego słuchacie? 05.08.09, 20:16 > Keith Jarrett - znasz? ----- chyba jakiś klasyk - ale sprawdziłem w youtube to już wiem (no i z samym Milesem grał - więc szacunek ) z tym że np. ja Jazz czasami tylko - kiedyś częściej jak bywałem we Wrocławskiej Rurze - to słuchałem live, ostatnio wolę chilloucik chociaż u mnie to łatwiej powiedzieć czego NIEslucham niż słucham ;] no i smaka mi narobiłeś - może znowu odwiedzę stare miejsca :] i apel do narodu - jak ktoś ma płytkę tych lasek z gdyni - Oczi Cziornyje to chętnie odkupię! to była baaaaaaardzo fajna płytka i strasznie żałuję że mi zagineła Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Czego słuchacie? 05.08.09, 20:24 a przed chwilą przeżyłem małą niespodziankę - chciałem napisać że czekam na płytkę Brighton Port Authority a to się okazało że chyba już ją wydano! www.thebrightonportauthority.com/store/ jutro odwiedzam sklep ! ha! Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Czego słuchacie? 05.08.09, 20:35 a coby narodowi przybliżyć co to BPA - to nowy projekt FatBoySlim'a i tu wspólny kawałek z Davidem Byrne www.youtube.com/watch?v=no40DwwCGbs jakaś wariacja na punkcie oryginalnego teledysku, ale BOSKA Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Czego słuchacie? 05.08.09, 22:21 Metal, glownie black i thrash, troche mniej death czy heavy. ogolnie bardzo lubie gitarowe granie. Czasem jak mam ochote na cos spokojniejszego to albo tradycyjny rock, albo muzyka ambient/industrial. W pozostalych gatunkach (nawet odleglych od metalu, jak hip hop, pop czy techno) tez sa kawalki, ktore bardzo lubie, ale juz w zdecydowanie mniejszych ilosciach. Disco-polo i jazz sa dla mnie zupelnie niestrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piottros Re: Czego słuchacie? IP: 80.50.233.* 06.08.09, 00:39 Only HH polski. k44, pfk i te klimaty ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
adk84 Re: Czego słuchacie? 06.08.09, 00:44 Głównie szeroko pojętą muzykę elektroniczną i gitarową. Jakby co mogę podrzucić linka do lastfm jak mnie nikt nie pogryzie Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 hmm 10.08.09, 21:17 Słucham wszystkiego, skończywszy na eremefm, ale Lubię przedewszystkim: Ragga (Vavamuffin, EWR, NDK, Jamal, Mesajah, Grubson) i zespoły: SOAD, Fatboy Slim, Akurat, Bloodhound Gang, Die Artze i Farben Lehre , czasem jakiś polski rap, ew. crunk, ale to rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sulpicjusz Re: Czego słuchacie? IP: *.aster.pl 22.08.09, 18:01 Żadnych nowości nie słucham, bo w tym roku wyjątkowa posucha muzyczna. Od czasu do czasu tylko jakiś starszy thrash i hard rock jest grany. Generalnie doszedłem ostatnio do wniosku, że chyba rzeczywiście sprawdziły się przepowiednie pesymistów i rock is dead. Zresztą nie tylko rock, bo wszystkie gatunki muzyczne nie mają obecnie nic ciekawego do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś