Dodaj do ulubionych

Wrażenia: Red Dead Redemption

24.08.09, 23:04
a to nie mialo byc premiery w pazdzierniku? cos w ogole ma wyjsc w tym roku do bena?
Obserwuj wątek
    • buliman Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 24.08.09, 23:13
      Ja mogę wyjść xD
    • adamus7856 Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 24.08.09, 23:16
      Eee tam ja jestem pewny ze dzielo Rockstar zmiazdzy produkcje Techlandu - nareszcie jakis kowbojski sandbox od czasow bardzo mocnego (przynajmniej wedlug mnie) GUN
    • satakal Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 24.08.09, 23:24
      "Zerżnięty od Techlandu patent"? ykhym www.youtube.com/watch?v=5KOoFkYUx7s Kto tu od kogo zżynał?
    • sunnus Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 24.08.09, 23:37
      "jeśli odległości będą spore, to twórcy będą musieli przygotować sporo zdarzeń losowych, bo umrzemy z nudów"

hm mnie się wydaje że takie wielkie przestrzenie powinny być, w GUN'ie bardzo podobało mi się jeżdżenie na koniku przez pustkowia, jak dla mnie bardzo klimatyczne (a niby bez celu), fakt że można by jakieś zdarzenia zaimplementować, typu zauważenie jakichś dzikich zwierząc (bawały, wilki etc), może nawet jakąś osadę Indianinów. Ważne jest żeby jeżdżenie na koniku sprawiało frajde, to podstawa, różne kolory koni, błokające się po preriach dzikie koniki też by się prdzydały. I oczywiście atak jakiegość bandziora.

W GUN'ie bardzo podobały mi się misje w których trzeba było zaganiać bydło, ach, niezły klimacik. big_grin można było się wczuć. smile
    • peterek2 Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 01:42
      Jeśli będzie w połowie tak grywalne jak Gun to na pewno zagram. Nie rozumiem, czemu Activision nie zrobiło dwójki. Przecież ta gra się świetnie sprzedała.
    • muzi80 Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 01:49
      A ja w przeciwienstwie do pana autora(2) uwielbiam sandboxy, gta i ufam rockstar. Call of Juarez mowię nie!
    • bullfrogboy Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 01:51
      @satakal

Słuszna uwaga, obnażająca niewiedzę, tak trzymać !

Nie rozumiem tej skłonności porównywania, tudzież zestawiania Red Dead Redemption do Call of Juarez: Więzy Krwi, bo uważam że jedyną płaszczyzną na jakich można porównywać obie gry, to uniwersum dzikiego zachód, cała reszta je po prostu różni.

Z kolei wynoszenie Call of Juarez: Więzy Krwi na jakiś piedestał jest co najmniej absurdalne, bo jest to faktycznie dobra gra, ale jedynie i tylko dobra gra, a jak często się to zdarza i można było nagminnie usłyszeć, poligamia ten tytuł stara się wciągać na jakiś nie osiągalny piedestał gry ponadczasowej, jasno i komunikatywnie sprzedać go czytelnikom jako pośrednik sklepu z grami ? właśnie takie mam nieodparte wrażenie, odkąd tytuł zagościł na łamach poligamii, takie moje prawo. Nie mam nikomu za złe, podobna sytuacja była w polskich mediach z przecenianiem Wiedźmina, no ale to taki lokalny patriotyzm, który można tolerować faktycznie, ale w ograniczonych ilościach.

@Tapczan

Wiesz, jak ma się mocno ?nafikane? na polu japońszczyzny i się świata po za nią nie widzi, to ja wcale się nie dziwie chłopaku, że psioczysz, na typowo amerykańską, prostacką opowieść z prerii o nieustraszonym ?CowBoyu? z gnatem w ręku, jakich w popkulturze i świadomości Amerykanów mnóstwo.

Na oceny gry przyjdzie czas po jej wydaniu, ślinić się na kawałki przygotowane dla prasy, chyba nie warto.
    • powercontrols Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 08:46
      Znowu moj ukochany teksturach o "slabszych teksturach".
    • catalyster Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 09:06
      COH2 był nawet jak dla mnie (średnio lubię FPP) grą bardzo fajną. Nie wybitną czy tam nadzwyczajną ale po prostu solidnym dającym kupę zabawy tytułem (choć definitywnie nie wartym ceny jaką wołali w sklepach). Koledzy z Poly. kolejny raz nie przyłożyli się do tematu traktując prekursora RRD po łebkach i formułując kwiatka o zerżnięciu patentu z COH2 big_grin
    • beniamin.durski Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 12:25
      Przez COH2 masz na myśli Call of Juarez: Więzy Krwi?

@powercontrols: Prezentacja była bardzo krótka, bo wchodziły w jej skład, aż 4 gry. No i naprawdę chciałbym więcej napisać o samej mechanice gry, ale mało nam pokazano smile.
    • soul.brother Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 25.08.09, 19:59
      Call of Juarez, nie jest nasze, polskie, tylko nalezy do Pawła Marchewki. Mnie jest wszystko jedno czy kase zarabia Paweł Marchewka czy Rockstar. Autorowi tekstu naturalnie, nie. Nie rozumiem jednak dlaczego? Rockstar tez kupuje artykuły...
    • genkamyk Re: Wrażenia: Red Dead Redemption 30.08.09, 23:05
      soul.brother, nie rozumiesz dlaczego bo nie wiesz co to patriotyzm, czy nawet zwykła solidarność. Oglądasz zachodnie seriale i brak Ci tożsamości narodowej. Nawet nazwę użytkownika ("nick", tfu) masz angielskojęzyczny. Założył bym się, że na Tuska (tfu, kanalia) co miał dziadka w wermachcie, bez wstydu głosowałeś. Za dużo TVNu a wystarczyło by posłuchać przenajświętszego ojca dyrektora a wiedział byś że na polską Marchew trza łożyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka