ruta4 19.10.09, 13:27 Jak przechowujecie amarylisy? Moj poszedl na lato do piwnicy. Niestety troche za bardzo zostal przesuszony. Korzenie sa jeszcze zywe ale czy cos z niego bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: Amarylis 19.10.09, 15:40 Oj będzie, będzie:) Ja swoje co prawda zasuszam dopiero od końca sierpnia do grudnia-stycznia, ale reguła ta sama. One zawsze tak zdechlawie wyglądają. Możesz go teraz zacząć nawozić i podlewać, a jeśli nie był wcześniej przesadzany to przed tym przesadź do nowej ziemi (pamiętaj aby co najmniej 1/3 cebuli wystawała ponad powierzchnię ziemi). Odpowiedz Link Zgłoś
ruta4 Re: Amarylis 19.10.09, 16:25 Wszystko jest zrobione jak napisalas i mimo to wyglada jak zdechlak. Czy naprawde trzeba je przesuszac przed kwitnieciem. Mozne zostawic na parapecie i podlewac caly rok? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Amarylis 19.10.09, 19:02 Mozna, ale malo prawdopodobne, ze ci zakwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wacka1 Re: Amarylis 22.10.09, 20:54 Moje dziś wykopałam z ogrodu.Zawsze po przekwitnięciu wysadzam do ogrodu i zapominam o nich przez pół roku.Potem odpoczywają w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś