Dodaj do ulubionych

Bambou-perfumy

01.11.10, 18:39
Perfumy BAMBOU dostałam chyba ponad 10 lat temu. Ostatnio znalazłam w szafie, w pudełku z chusteczkami do nosa (teraz już nikt nie używa materiałowych) stary flakonik a dokładnie ozdobny metalowy spray, biały ze złotym napisem BAMBOU. Nuta podobna do AMARYLIS ale łagodniejsza, bardziej świeża. Jedno psiknięcie a na drugi dzień jeszcze wyczuwalna delikatna woń. Cudo... Czy ktoś zna te perfumy, czy można je jeszcze kupić?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Bambou-perfumy 01.11.10, 18:57
      Witaj! Zapewne chodzi o slynne Bambou marki Weil- sa nadal do dostania przez internet, np. na stawberrynet:
      pl.strawberrynet.com/perfume/weil/bambou-eau-de-cologne-spray/42667/?src_affiliate=4489
      Trafiaja sie jednak duzo taniej na allegro- obecnie jest sporo aukcji, po ok. 50 zl za setke EdC:
      allegro.pl/listing.php/search?string=bambou&category=135
      Pozdrawiam!
      • reniajacek Re: Bambou-perfumy 02.11.10, 16:15
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ale chodzi mi o wodę perfumowaną (bo taką właśnie mam) lub perfumy. Wadę kolońską też znalazłam na kilku witrynach internetowych. Może jestem trochę wybredna, ale chodzi mi nie tylko o cenę ale i o trwałość. Jeszcze raz dziękuję.
        • forevermore79 Re: Bambou-perfumy 02.11.10, 17:12
          Starsza wersje EdP (wykreowana w 1984 roku) mozna jedynie znalezc na aukcjach internetowych, a wersja kolonska to lzejsza odmiana znanego Ci Bambou, nie tak ulotna, jak wydaje sie z nazwy.

Co nie znaczy, ze wody perfumowanej sie juz nie produkuje- otoz Bambou EdP jest nadal w ofercie zagranica, chocby we Francji. Wraz ze zmiana producenta zapach zostal jednak odrobine zmodyfikowany, podobnie jak i flakon. Nie pamietam pierwszej wersji, zatem znam tylko ta obecna. Doszla takze i odmiana Sweet Bambou.
          Strona marki:
          aroli.net/fr/parfums-weil/bambou.html
          Tutaj jeszcze jedno wcielenie Bambou EdP, z wczesniejszym flakonem (choc juz nowym):
          www.fragrantica.com/perfume/Weil/Bambou-5316.html
          Pozdrawiam!
          • reniajacek Re: Bambou-perfumy 02.11.10, 19:26
            Bardzo, bardzo dziękuję!!! Cudownie jest otrzymywać tak wyczerpujące odpowiedzi od wspaniale kompetentnych osób. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
            • forevermore79 Re: Bambou-perfumy 02.11.10, 23:22
              Do uslug, dziekuje za nieuzasadnione komplementy :-) Daj znac, jak poszly poszukiwania i czy nowe Bambou EdP godnie zastapi poprzednia wersje. Pozdrawiam!
    • orange_tail Re: Bambou-perfumy 01.11.10, 18:58
      wyszukiwarka mówi, że tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka