tu_lucy 29.09.10, 09:27 można jeszcze siać?? jak myślicie, czy nie jest za późno?? mam grządki oczyszczone z warzyw i coś bym tam zasiała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: zielony nawóz 29.09.10, 10:00 Jeżeli chcesz warzywa, to wyguglaj sobie "warzywa ozime". Nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zielony nawóz 29.09.10, 11:12 Można. Jak ma wyleźć zaraz, to np. łubin albo gorczycę, a jak nie musi, to choćby żyto ozime. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: zielony nawóz 29.09.10, 16:52 Na gorczycę moim zdaniem za późno.Żyto wylezie w ciągu tygodnia i w krótkim czasie przykryje grządkę zieloną pierzynką aż do wiosny. Jestem fanką żyta, tanie, nie kombinuje z robalami jak np. rzeczona gorczyca, na której błyskawicznie roi się od gąsienic; można przykopać wiosną albo nawet zimą, gdy aura sprzyja a ogrodnikowi się nudzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zielony nawóz 29.09.10, 17:14 No co ty? W życiu nie miałam robali na gorczycy, warto wiedzieć, teraz będę się bała. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_lucy Re: zielony nawóz 30.09.10, 09:00 na połowie mam już wysianą i wzlazłą facelię, tak się zastanawiam czy na nią nie za późno, ale co tam, dokupię i dosieję Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zielony nawóz 30.09.10, 11:05 W końcu nie chodzi o to, żeby się spektakularnie rozwinęła, tylko żeby było co przekopać. Ja bym dała. Odpowiedz Link Zgłoś