13.03.12, 18:14
Proszę o podpowiedź.Posiałam lobelię w mini szklarence która stoi ma parapecie.Nasionka ładnie wzeszły bo wysiane w połowie lutego, należałoby by je po pikować do większych doniczek. Jak popatrzę na te drobne niteczki to przeraża mnie pikowanie roślinki.
Zapewne jako miłośniczki kwiatków siejecie również wcześniej w domu na parapet. Może ktoś z praktyki podpowie mi jak pikował lobelię????
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Lobelia 13.03.12, 19:13
      Nie pojedynczo, bo to faktycznie robota dla Kopciuszka, lecz kępkami.
      • rege2 Re: Lobelia 13.03.12, 20:10
        jeszcze nie wsiałam!!!
        brak słońca..myślę,że urośnie..
        • barb-ara6 Re: Lobelia 13.03.12, 20:27
          faktycznie słońca brakuje nie tylko roślinom ale również nam ludkom.Mieszkam na Mazurach i praktycznie gdzie nie gdzie leży jeszcze śnieg,ale czuć już wiosnę.Na szczęście zapowiadają dużo cieplejszą pogodę, okna i balkon mam od południa tak że roślinki szybko się wzmocnią.
    • yaka4 Re: Lobelia 18.03.12, 08:00
      ja pikuję kępkami oddzielanymi patyczkiem do lodów :-) ale w tym roku mam problem bo lobelia wysiana z własnych ubiegłorocznych nasion nie wzeszła :-( wschodzi tylko taka zakupiona ;-(
      • barb-ara6 Re: Lobelia 18.03.12, 15:16
        ja już po pikowałam, bardzo żmudna praca ale co się nie robi dla kwiatków które polubiłam. W tym roku wysiałam lobelię zwisającą i rabatową, miałam tego sporo, również pikowałam kępkami do małych doniczek, czeka na słońce, które jak na razie skąpo nawiedza Mazury.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka