02.01.05, 13:25
Czy ktoś wie, gdzie mozna zdobyć sadzonke morwy? Czy z gałązki mozna ją uzyskać?
Obserwuj wątek
    • kropka Re: morwa 02.01.05, 19:08
      ja kupiłam na giełdzie ogrodniczej. Coś ok.25 zł, więc nie bolało tak bardzo :)
      • irex22 Re: morwa 03.01.05, 10:32
        pytalam kilkakrotnie ale przyznam, ze specjalnie uparta nie bylam. Jezeli
        twierdzisz, ze morwa jest do zdobycia, to bede bardzij zdecydowana, dzieki.
        • kropka Re: morwa 03.01.05, 10:55
          Daj znać jesli nie znajdziesz. Jak się otworzy giełda w Łodzi (marzec-
          kwiecień), to poszukam i kupie. Jakoś się umówimy na dostarczenie :-)
          • irex22 Re: morwa 03.01.05, 13:03
            Mieszkam w Lodzi...o jakiej gieldzie piszesz?
            • amadyn Re: morwa 03.01.05, 15:18
              tiny.pl/2vf
              • irex22 Re: morwa 03.01.05, 19:06
                Dzieki za namiar ale u Tracza raczej nie kupuje, bardziej odpowiada mi klimat
                pod Hala Sportową. Tam bywają ludzie, którzy lubią to, co robią i lubię z nimi
                porozmawiać, to cenne.
            • kropka Re: morwa 03.01.05, 16:31
              irex22 napisała:

> Mieszkam w Lodzi...o jakiej gieldzie piszesz?

no to śmy pogadały :)))))
              Na giełdzie przy Hali Sportowej. Zawsze jest tam małżeństwo z dużą ilością
              drzewek i krzaczków. Kwiatów nie mają. Stoją na przeciw zegara, po środku. Mają
              sporo takich normalnych drzewek: klony, jesiony, normalne wierzby, lipy, a nie
              tylko te nowoczesne szczepione wynalazki. I dają "bonusy"; kupiłam jesion, lipę
              i morwę, to dostałam w prezencie krzak maliny i jerzyny :-)
              Jak już przyjdzie wiosna, to możemy sie umówić i poszukac razem, jakbyś chciała.
              • irex22 Re: morwa 03.01.05, 19:09
                Chętnie się z Tobą spotkam, ja z kolei moge Ci pokazać faceta u którego kupuję
                róże, sa fantastyczne, ale jesteś chyba bardziej zorientowana ode mnie :)
    • amadyn Re: morwa 03.01.05, 15:32
      Zapomniałem dodać że morwę można rozmnożyć z sadzonek zdrewniałych.
      • irex22 Re: morwa 03.01.05, 19:13
        Musialabym się udać w tym celu do Grotnik albo do Gorczyna bo tylko tam
        spotkalam morwy....mówię oczywiście o okolicach Łodzi. Nie mam doświadczenia w
        rozmnażaniu, chyba 2 lata próbowałam wysiać malwy i w końcu się poddałam,
        kupiłam sadzonki ale w ubiegłym roku coś mi zżarlo liście i nie wiem jak będzie
        z nimi w tym roku. Takie tam eksperymenty poczatkującej ogrodniczki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka