alfka 06.06.05, 12:47 Bardzo lubimy słoneczniki,ale z tych co posiejemy niewiele da sie uratować, wszystko jest bezczelnie wydłubane przez ptactwo wszelkiego kalibru, jak temu zaradzić, może macie sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nnike Re: słoneczniki 06.06.05, 13:14 Jak obiecasz, że zostawisz jakiegoś słonecznika do zjedzenia przez "ptactwo wszelkiego kalibru" to Ci powiem. One lubią nie tylko ziarna słonecznika, ale i robactwo wszelkiego kalibru... Odpowiedz Link Zgłoś
alfka Re: słoneczniki 06.06.05, 13:23 tylko w weekendy nasza działka jest pod naszą "kontrolą", a w pozostałe dni jest we władaniu skrzydlatych przyjaciół, ile słoneczników pożarły z przyzwoleniem i bez, to tylko ja wiem... Odstraszacze typu grające radio, szeleszczące torebki, "niby strachy na wróble" na nic sie zdają, poradzcie konkretnie, please..... Odpowiedz Link Zgłoś
begietka Re: słoneczniki 06.06.05, 13:46 Wiem,że niektórzy zakładają na tarczę snecznika rajstopy lub pończochy...Ale ja sieję je ,bo ładnie wyglądają przy płocie i to wzdłuż całego...więc nie zasłaniam,a czego nie wydziobią ptaki zostaje dla syna i męża:))))) Odpowiedz Link Zgłoś