citisus 13.07.05, 13:31 Hmmm wiatr, słońce i upał. Powoli i systematycznie wypala wszystko. Ziemia spękana i zżółknięte rośliny jak na południu Europy. A ja chyba majątek stracę na podlewanie...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tram_ktos Re: Susza .... 13.07.05, 13:37 W tym roku mam to szczęście, że we Wrocławiu trochę deszczu na początku lipca spadło. Niestety, Polska nam stepowieje. Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: Susza .... 13.07.05, 14:24 a u mnie woda z wlasnego ujecia i podlewam do bolu:)....i jest zielono!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ktom3 Re: Susza .... 13.07.05, 14:40 U nas tzn. na Lubelszczyźnie prawdziwego deszczu nie widziałem od końca maja. Dzisiaj też jakaś kpina z nieba leci, pojedyńcze krople nawet nie pokryły całej powierzchni ziemi. Mamy tylko takie deszcza, "padały" one w tym okresie pięć razy. Jakby niebo z nas kpiło i tylko przypominało co to jest deszcz. Wodę mam tanią z własnej studni, także u mnie faktycznie jest zielono,za to kosztuje to sporo wysiłku. Natomiast u niektórych sąsiadów trawnik przestał trawnik przypominać i rośliny aż proszą o deszcz. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
grig11 Re: Susza .... 13.07.05, 14:45 A meliorację robiono gdzie tylko się dało !!! Rolnicy byli zachwyceni. Perforowane rury bez żadnych ograniczeń i przeszkód oraz bez możliwości regulacji odprowadzają szybko i sprawnie każdą ilość wody do kanałów i rzek. Kto i przed kim za to odpowie!? Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Susza .... 14.07.05, 13:51 W Krakowie nie jest najgorzej. Deszczyk i burza ostatnio się często trafia. Nie wiem co będzie dalej zwłaszcza, gdy trafi mi się jakiś dłuższy wyjazd - nie chciałabym zastać pustyni po pryjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: Susza .... 14.07.05, 14:25 w stolicy by sie przydal deszczyk bo juz mnie nudzi to polewanie, chodzenie i przestawianie tego opylacza...ehhhh...taki letni deszczyk ze 2 dni...pycha:D Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Nareszcie popadało ! 16.07.05, 08:23 W nocy przeszła burza, trochę wody spadło. Ale w sumie to niewiele, powinno popadać parę dni by poprawić sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś