tersa1 20.02.06, 16:54 Mam nasionka winobluszczy -trójklapowego i pięciolistkowego. Rośliny będą rosnąć na balkonie. Nie wiem, jak je posiać - wprost do docelowych pojemników, czy może wcześniej w domu zrobić rozsadę. No i kiedy się do tego zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tram_ktos Re: winobluszcze 20.02.06, 17:25 Winobluszcz nie jest najlepszą rośliną do uprawy na balkonie. Sporo się już o tym na tym forum mówiło. Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
onnanoko Re: winobluszcze 21.02.06, 10:03 Prawdę powiedziawszy, moje doświadczenia temu przeczą - oba winobluszcze już od lat zupełnie nieźle sobie radzą... :) Niestety, uprawiam je z sadzonek i nie wiem, czego wymagają nasiona, ale stawiałabym, że lepiej zrobić rozsadę - pewnie już teraz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tersa1 Re: winobluszcze 21.02.06, 12:02 Spróbuję rozsady. Dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: winobluszcze 21.02.06, 12:07 Jak masz wystarczająco dużo nasionek, to z części zrób rozsadę, a resztę na miejsce docelowe. Wtedy coś na pewno będzie dobrze, a niewykluczone, że jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
tersa1 Re: winobluszcze 21.02.06, 12:23 To chyba najlepsze wyjście, bo nasionek mam sporo. I przy okazji będzie trochę zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś