margala 18.06.07, 17:42 Ustawiłem na trawniku plastikowy basenik dla dziecka. Wysokość burt około 25cm. Codziennie znajduje w basenie na dnie dżdżownice. Czy ktoś potrafi wyjaśnić jak one tam trafiają? PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda16 Re: dżdżownice w baseniku 18.06.07, 19:33 A co za różnica? Nie pytasz, jak się ich pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: dżdżownice w baseniku 18.06.07, 20:07 leda16 napisała: > A co za różnica? Nie pytasz, jak się ich pozbyć? Pozbycie się ich jest bardzo proste - po prostu wyjmuje je ręką, niektóre bywają jeszcze żywe. Najbardziej ciekawi mnie skąd one tam się biorą. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpet17 Re: dżdżownice w baseniku 18.06.07, 21:28 napić się przychodzą a potem nie mogą wyleźć??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: dżdżownice w baseniku 19.06.07, 13:08 pulpet17 napisała: > napić się przychodzą a potem nie mogą wyleźć??? :) nie pytałem po co przychodzą ale jak przychodzą. jak pokonują 25centymetrową płaską, plastikową, pionową ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: dżdżownice w baseniku 19.06.07, 13:14 No, chyba nie robią "hyc, hyc"... musisz się zaczaić i podpatrzeć, bo będzie Cię to dręczyć. A jak je już podpatrzysz, to daj znać, bo też jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: dżdżownice w baseniku 19.06.07, 13:56 A ja bym obstawiała że to dzieciaki je tam wrzucają :) Przynajmniej u mnie wiele "tajemnic" ma taką przyczynę, np. dlaczego pies jest cały mokry w bezdeszczowy dzień, dlaczego cukier w cukiernicy jest słony itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpet17 Re: dżdżownice w baseniku - horpyna4 19.06.07, 23:19 pięęęęęęęękne, padłam :))) Odpowiedz Link Zgłoś