asiak44 02.07.03, 20:23 Posiałam wczoraj maciejkę do doniczki. Czy mi jeszcze wyrośnie? czy lepiej trzymać ja na oknie, czy na balkonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afilipinka Re: maciejka 02.07.03, 23:02 No właśnie, też tak zrobiłam tylko tydzień temu - narazie wyszły mi takie małe badylki z pojedynczymi listkami i dalej nic ... . Czy tego lata jeszcze cos z tego będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
alluette Re: maciejka 03.07.03, 08:46 Nie powinno być problemu - ja zawsze na początku lipca robię "drugi siew" maciejki. Akurat jak pierwsza skończy kwitnąć, to ta druga zaczyna. pozdr. a Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: maciejka 03.07.03, 09:15 Maciejka - tylko na balkon (albo oczywiście do ogrodu). Na oknie się nie uda - za gorąco i za suche powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: maciejka 07.07.03, 08:59 Witam na forum Gazety! Maciejka wymaga dużo słońca i to bezpośredniego i za szybą w mieszkaniu wyciąga się i słabo lub wcale nie kwitnie. Jedyne miejsce to parapet za oknem (słoneczny), balkon lub oczywiście obrzeże rabaty w ogródku. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś