pumaduma 21.06.08, 23:21 czy maciejka urośnie mi w donicy w ogrodzie ? Coś mi się zdaje że kiedyś słyszałam że nie ma na to szans... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: Maciejka 22.06.08, 21:28 Dobry wieczór, źle słyszałaś. Maciejka urośnie w donicy ale teraz to już ostatnie dni aby wysiać nasiona. Pozdrawiam Przemo gg:7721962 Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Maciejka 23.06.08, 12:08 Na pewno urosnie. Ja zawsze wysiewam w skrzynki wraz z innymi kwiatami, zeby nam pieknie pachnialo na tarasie w letnie wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Maciejka 23.06.08, 14:14 Ja wysiałam w maju do skrzynki ,własnie żeby na tarasie pachniało,ale nie kwitnie:-(( wyrosła pięknie,ale bez kwiatków:-(( będą jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
mak-ler Re: Maciejka 23.06.08, 17:45 spokojnie, moka w ogrodzie też jeszcze nie pachnie :)) Poza maciejką możesz w donicy na balkon ansadzić więcej kwiatów: zobacz wieczorkiem artykuł z NAJ: www.kobieta.pl/styl-zycia/mieszkanie/zobacz/artykul/recepta-na-piekny-balkon/ Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Maciejka 24.06.08, 13:38 Nie martw sie na pewno zakwitnie, moja zeszloroczna kwitla do poznej jesieni, nawet jak bylo juz za zimno zeby cieszyc sie z ich zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Maciejka 24.06.08, 15:02 Fakt! wczoraj zauważyłam pierwsze kwiatki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Maciejka 25.06.08, 14:40 nie:-(( ale może jeszcze za mało kwiatków. Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Maciejka 07.04.09, 13:49 Może jest za zimno. Wydaje mi się , zę podczas ciepłych wieczorów jej zapach jest intensywniejszy. Ja w zeszłym roku wysiewałam dwa razy ( drugi raz chyba w lipcu! ) i kwitła aż do zimy!!! W tym roku planuję wysiać do donic aby nie trzeba było się zbytnio schylać w celu powąchania! Odpowiedz Link Zgłoś
malwa213 Re: Maciejka 25.06.08, 15:54 Znajomy posiał maciejkę w plastikowym wiadereczku. Zabiera wiadereczko ze sobą jak idzie wieczorem posiedzieć na ławce w parku.:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalijka.2.1 Re: Maciejka 25.06.08, 16:23 urosła mi w donicy na bajkonie i ładnie pachniała Odpowiedz Link Zgłoś
bumstel Re: Maciejka 25.06.08, 16:23 można równiez maciejkę posiac w doniczce dużej na balkonie.Cudowny zapach wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat.0 Re: Maciejka 25.06.08, 16:27 maciejka dobrze rośnie na balkonie i pieknie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja1 Re: Maciejka 25.06.08, 16:28 Napewno maciejka urośnie w donicy ale musi być na powietrzu czyli na balkonie lub w ogrodzie.W domu będzie dziko wyrośnięta Odpowiedz Link Zgłoś
beatatomecka Re: Maciejka 25.06.08, 16:28 uwielbiam otwarte okna nocą i wonny zapach wnikający we wnętrza mieszkania i wdychać, wdychać, wdychać.Usypiam rozmarzona i budzę się zrelaksowana i wypoczęta, to najpiękniejszy czas lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Maciejka 07.04.09, 11:48 a jaka doniczke najlepiej? zwykla okragla? czy moze jakas podluzna? jak dlugo czeka sie na pachnace kwiaty od chwili posadzenia nasionek? nie chcialabym wpasc w panike, ze mi padlo :) z gory dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Maciejka 07.04.09, 11:52 Maciejka urosnie wszedzie i we wszystkim. Kiełkuje bardzo szybko, kwitnie mniej więcej po 1,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś