heniob13 10.07.08, 21:49 chciałbym założyć średniej wielkości oczko wodne,proszę doradźcie mi jaką folie mam zastosować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deerzet Re: foliopomysł 10.07.08, 22:31 Odradzam folię. Mordownia z modelowaniem wykopu, wejść w razie potrzeby nie można, złośliwe przebijanie przez ... nieznanych sprawców. W sumie koszt średniego, z mas plastycznych, wkopywanego zbiornika jest podobny jak foliosadzawki. Choć jeśli {Henio B.} planuje kaskadę z mostkiem ... Widziałem [ --> Casto..ma ] b. grubą folię sadzawkową, nietanią, z trwałym nadrukiem w postaci niby-żwiru. Odtąd dla mnie ta czarna wygląda zniechęcająco... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: oczko wodne 11.07.08, 07:16 Tez radzę wybrać gotowy zbiornik z mas plastycznych. Jest on po prostu trwalszy i dużo łatwiejszy do montażu. Dobra folia do oczek wodnych jest droga i w sumie jak ci napisano wychodzi prawie na jedno. Folie jest sens stosować gdy nasze oczko ma jakiś szczególny kształt wymuszony np. jego położeniem w ogrodzie. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: oczko wodne 14.07.08, 06:43 Do gotowych oczek z mas plastycznych zniechęciło mnie to, że są 'pod sznurek'. A jak chcesz mieć jakiś swój wymarzony kształt, to z folii lepiej. Ważne aby pod folie położyć wełnę mineralną, a folie wybrac grubą 0,8/1 mm i nie oszczędzać w tym miejscu. Przebijanie zdarza mi się mniej więcej 1 x na 2 lata. Zaklejanie dziur nie stwarza problemu, bo robi się to łatwo i powszechnie dostępnym klejem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś