Gość: www IP: 157.25.125.* 14.01.04, 14:42 Ninka zaprasza na super pokaz. Ja też. Spodoba sie paru oszołomom z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sardo Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 14.01.04, 15:31 Jacy bohaterowie taki film; DNO. Żal tylko że się nazywają i są identyfikowani z kibicami piłkarskimi a to zwykłe bydlaki i bandziory. Pseudoreżyser otrzymuje pogróżki od tych debili a ja się tylko zastanawiam czy oni pierwszy raz zauważyli że ich etos to takie szambo obyczajowe. Raz trzeba zobaczyć i jak najszybciej zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: 62.173.207.* 14.01.04, 16:21 odstrzelić skur...ów!!! albo załadować na barkę i zatopić na pacyfiku, tylko rekinów byłoby szkoda, bo pewnie dostałaby niestrawności zżerając taki pomiot.. ale obejrzeć należy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 23:46 sardo napisał: > Jacy bohaterowie taki film; DNO. Żal tylko że się nazywają i są identyfikowani > z kibicami piłkarskimi a to zwykłe bydlaki i bandziory. Pseudoreżyser otrzymuje > > pogróżki od tych debili a ja się tylko zastanawiam czy oni pierwszy raz > zauważyli że ich etos to takie szambo obyczajowe. Raz trzeba zobaczyć i jak > najszybciej zapomnieć. Obejrzalem i zapomnialem. Wlasciwie nie wiem po co ten film zostal zrobiony. A najbardziej nie rozumiem notorycznego przeplatania fragmentow ustawek z ujeciami z meczow Legii. Szczegolnie, ze wiele z tych ujec pokazywalo oprawe meczu z Lechem... Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 15.01.04, 01:20 normalni ludzie wyciagna z tego filmu to co powinni , debile pozostana glupi i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THFC Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:04 Kto tą kurwe z polonii wpościl do telewizji! Jakim prawem pozwala się tak szkalować Warszawską Legie najbardziej zasłużony warszawski klub !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.lublin.mm.pl 14.01.04, 17:43 ta, a rezyser twierdzi, ze dystrybutorzy nie puscili filmów do kin, bo otrzymali od kibiców grozby atakoów na sale kinowe. co za zalosny facecik. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 14.01.04, 20:29 Gość portalu: m04 napisał(a): > ta, a rezyser twierdzi, ze dystrybutorzy nie puscili filmów do kin, bo > otrzymali od kibiców grozby atakoów na sale kinowe. co za zalosny facecik. Zalosny to fakt ....duzo szumu wokol siebie robi .Film podobno kiepski i tendencyjny . Ale raz napewno trzeba zobaczyc chocby po to zeby moc go z czystym sumieniem krytykowac .... Odpowiedz Link Zgłoś
mluxus Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 14.01.04, 21:09 O ktorej to bedzie/bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 14.01.04, 21:34 sprawdzilem o 23.30 , trwa godzine , jezeli to jest to o xczym mowimy Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 14.01.04, 21:55 sorki o 22.35 , przeoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 15.01.04, 01:21 zreszta jak widze zajebisty mamy odzew , tak jakby nikt tego nie ogladal , ladnie , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol113 Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 08:31 he he ten film to niezła kicha , a budowanie tej całej otoczki wokół filmu jest żałosne Latkowski-buuuuuuuuuuuuuu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: 157.25.125.* 15.01.04, 10:18 Film (?) beznadziejny. Mialem go okazje widziec wczesniej dwa razy i moze zrobić wrazenie (negatywne) na osobie nie przygotowanej i nie znajacej rzeczywistosci kibicowskiej. Prawda jest oczywiscie inna i nie tak jednostronnie negatywna. Latkowski wie, ze zrobił paszkwil na srodowisko kibicowskie i w dyskusji w studio próbował sie ratować stwierdzieniem, ze to film o agresji, przemocy i beznadzieji mlodziezy, że to wina rządzących itp. pierdóły. Tymczasem zrobil to świadomie by podtrzymać status swojej osoby jako robiącej filmy o "ciekawych" tematach. Nastepny ma być o więzieniu. Tematy chwytliwe ale nawet najbardziej medialny temat mozna spalić i zrobił to doskonale. Odnosnie samego filmu: to jest to pomieszanie kilku watków od siebie nie zaleznych. Co maja wspolnego walki w klatkach (notabene mało krwawe w porownaniu chocby z boksem zawodowym) z ruchem chuligańskim i normalnym kibicowaniem. To pierwsze to sprawa tych ludzi jak wolą uprawiac taki sport zamiast karate czy zapasow to ich wybór. Kwestia ruchu chuliganskiego to odrebne zagadnienie. Nie znam sie na tym ale material byl obrazowany ustawkami sprzed paru lat i migawkami z rozrób z 2000 roku. Jedynym w miare aktualnym materiałem była migawka z wydarzeń z Grabiszynskiej. Śmieszyła mnie wypowiedź o beznadzieji tych mlodych ludzi ktorzy na ustawki w lesie podjeżdzali samochodami terenowymi. Latkowski i eksperci w studio chyba wiedza duzo mniej ode mnie - zatwardziałego piknika. To wszytsko było przemieszane zdjęciami z meczu Legia-Lech na ktorym do zadnych rozób nie doszło. To co mnie wkurzało najbardziej to: 1/ próba, sądzę, że niestety udana utrwalenia neagtywnego wizerunku kibica piłkarskiego (ten prawnik w studiu to uważa, że sprzedawanie szalików to już zacheta do agresji, podobnie jak uprawianie sportu - tak na marginesie któś wie o jaką dyscypline mu chodziło z tym przewracaniem i kładzeniem sie na przeciwnika?) 2/ brak jakichkolwiek pozytywnych elemntów które się dzieją w klubach i wśród kibiców (pomijam dyskusję po programie o Polonii, o czym za chwilę) 3/ powiązanie tego wszystkiego z Legią,wystepujacy w filmie chuligani nie sa bynajmniej utazsamianie z moim klubem, a juz walki w klatce w tle z flaga klubu to zenada i naduzycie. To że odbywaly się w hali Legii to nie znaczy, ze pod auspicjami klubu 4/ braku ruchu społecznikowskiego jako jedna z przyczyn problemu - tu akurat nie zgodzę się z goścmi w studiu, świat kibicowski zarówno ultras jak i do pewnego stopnia chuligański to nic innego jak przejaw takiego ruchu. Odzielne zagadnienie czy właściwe ukierunkowane. Ale nawet wśród bohaterw progarmu (chuliganów Arki) mozna znaleźć wiele pozytywnych przeobrażeń. Z tej beznadzieji utworzyli drużynę rugby która nadal gra w I lidze a pare lat temu zdobyli mistrzostwo. 5/ program był próbą wykorzystania przez parę osób związanych z Polonią do prerzentacji pozytywnego dorobku (akcja kibic itp.) Wyszlo jak wyszło to znaczy , że pani ktora prowadzi tę akcję, jako główne zadanie ma propagowanie wśród małolatów nienawiści do Legii, oraz wykorzystywanie konfidenctwa jako metody. Żeby nie być tak jednoastronnym to powiem, żę najrosądniej wypadł kibic Polonii (bodajże Damian) który podsumował, że jak chcą się bić miedzy sobą to dobrze, że robia to w lesie a nie na stadionach. Goście w studio tacy sobie, komendant policji to nieporozumienie tak jak ten prawnik. Troche lepiej wypadli socjologowie, dziennikarz z Wrocławia i cała lewa strona (z wyjątkiem Łatkowskiego). No cóż mam nadzieję, że robiąć swoją karierę, Latkowski nie przyczyni się do załamania pozytywnych przeobrażeń na polskich stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 15.01.04, 11:09 Film obejrzałem, bo reklamowano go jako "wielkie wydarzenie". Wcześniej rozpisywano się też o nim obszernie w prasie. Miał być pokazywany w kinach. "Klatka" mnie jednak zdecydowanie rozczarowała. Nie zasługuje na taki rozgłos ani też na to, aby pozbawiać możliwości wyspania się licznych ekspertów zgromadzonych w studio TVP i publiczności przed telewizorami. Taki zwykły gniot. Pewnie dlatego nie chcieli tego pokazywać w kinach. Jako kibic Polonii też zauważyłem pewien przechył, nadreprezentację w studio przedstawicieli Czarnych Koszul. Damian Nowakowski wypowiadał się co prawda z sensem. Poza nim także Maciek Szczęsny. Wstawki z meczu Legia - Lech były w tym filmie zupełnie "ni pri cziom". Zwróciłem tylko uwagę, że pokazywano jedynie wulgarne okrzyki kibiców Lecha. A ze strony Żylety na ekranie można było obejrzeć tylko pełny Wersal, cały czas kulturalny doping. I to mnie też raziło. Ten temat zasługuje na dużo lepszy film. Latkowski jest mocny głównie w gębie. "Klatka" nie świadczy o nim dobrze jako o reżyserze, scenarzyście, producencie i Bóg wie kim tam jeszcze. W napisach końcowych pojawiał się chyba z 10 razy. Taki wszechstronny artysta ;-) Przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 14:47 Pani od akcji kibic: "Poza tym chciałabym zwrócić uwagę na to jaki wspanialy dialog wywiązuje się między trybuną kamienną a "honorową" BUHAHAHAHHAHAHAHA Polonia?, nie dziekuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej 15.01.04, 15:12 Gość portalu: borys napisał(a): > Pani od akcji kibic: > > "Poza tym chciałabym zwrócić uwagę na to jaki wspanialy dialog wywiązuje się > między trybuną kamienną a "honorową" Chodziło o dialog: - Druga strona odpowiada, druga strona odpowiada! Kto wygra mecz?! - Polonia! - Kto?!! - Polonia!! - Kto?!!! - Polonia, Polonia, Polonia!!! (obie strony) - Do boju, do boju, do boju, Polonia!!! Może Cię to zmartwi, ale ten "dialog", zainicjowany na Polonii, przyjął się także na innyh stadionach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 17:09 dodaj jeszcze, że to przedwojenna tradycja;-) ten sławetny dialog to ja jakies kilkanaście lat temu słyszałem i to nie konwiktorskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.lublin.mm.pl 15.01.04, 11:52 A wszystkiego dopelnily dzwieki podkladane, jesli mnie sluch nie myli, z Mortal Kombat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa co za gniot.... IP: 62.173.207.* 15.01.04, 14:16 takiego "bełkotu" dawno nie oglądałem, nie dziwię się że latkowskiemu chcą mordę obić, co to miało być???? gościu pomieszał wszystko ze wszystkim, zupełny laik, chyba nigdy nie był na żadnym meczu...jedyny moment który robawił mnie to goście ze ściągniętymi gaciami z nędznymi fujarkami :)))) wygladało to jak zjazd gejów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: co za gniot.... IP: 157.25.125.* 15.01.04, 14:43 To akurat byli Angole :))) Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender Re: co za gniot.... 15.01.04, 15:06 Gość portalu: www napisał(a): > To akurat byli Angole :))) A skąd to wiadomo? Bo w filmie nie było o tym ani słowa. Chyba, że coś przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: co za gniot.... IP: 157.25.125.* 15.01.04, 15:20 W filmie generalnie nie ma słowa o tym skad pochodzą pokazywane fragmenty i kto jest pokazywany. Wydaje mi się, że gdzieś ten fragment wczesniej widziałem albo o nim przeczytałem. Sam spiew po angielsku nie swiadczy o narodowości. P.S. Teraz nie jestem pewien czy to reczywiście angole czy nie jacyś holendrzy (sorry za zbiezność z nickiem) lub inni skandynawowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: co za gniot.... IP: 62.173.207.* 15.01.04, 15:26 no tak, gdzieżby te nasze bandziory znały język angielski...no może poza może fak juuuu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: co za gniot.... IP: 157.25.125.* 15.01.04, 15:33 To ponoć jakas druzyna rugby ktora przyjechała na mecz do Gdynii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: co za gniot.... IP: 62.173.207.* 15.01.04, 15:40 szczerze mówiąc brakowało mi w tym filmie jeszcze "kibiców" hokeja...też są nieźli w te klocki.... Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender Głupek Latkowski 15.01.04, 15:38 Zrobił kompletnego gniota na niby "chwytliwy" temat. Ale nie wystarczy mieć pomysł na temat, aby zrobić dobry film. Trzeba jeszcze umieć ten pomysł zrealizować. To, co wyprodukował, woła o pomstę do nieba. Że tak potrafił spieprzyć taki temat - samograj. Dopiero w trakcie dyskusji w studiu TVP zrozumiał, że nie zrobił filmu o kibicach :-) To po jaką cholerą zaproszono do TVP właśnie przedstawicieli środowisk kibiców piłkarskich, skoro to nie był film o kibicach?!... Dopiero wtedy Latkowski - aby uniknąć totalnej kompromitacji - zaczął dorabiać ideologię do swojego tandetnego "dzieła", mówiąc że to film o przemocy i agresji, a nie o kibicach, jak to twierdził jeszcze tuż przed emisją filmu. Zwykła żenada i tyle. Podzielam zdanie Bartka z dyskusji na innym forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=10173322&a=10175989 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 18:12 Rezyser filmu sie skompromitowal podobnie jak redaktor prowadzacy program oraz kilku gosci. Film to autentyczne dno. Chaotyczny, zle zmontowany i bez przeslania de facto. Z jednej strony walki w klatkach z drugiej ustawki z trzeciej najlepszy doping w Polsce. Film o kibicach z gdyni a zdjecia glownie z Warszawy. 90 % wykorzystanych zdjec to nic nowego, a poza tym to w ogole caly czas powatarzano te same sceny. Czy im tasmy filmowej brakowalo? Caly czas 2 walki w klatce i ujecia z 2,3 meczow. Osobny temat to program po. To juz byl jawny skandal. Rezyser idiota probowal bronic swojego gniota nadajac mu jakies gornolotne idealy. To co gadal to jakies paranoidalne majaki. Jak on moze mowic ze nie zrobil filmu o kibicach jak pomieszal ustawki z super dopingiem. Laczyl zdolowanie i getta z huliganami a to wcale nie jest prawda ze bezrobotni i niechciani walcza. Czesto to sa ludzie pracujacy lub studiujacy a samochody jakimi sie poruszaja to potwierdzaja. Profesorek od przemyslu szalikowego to chyba z UJ (jego wypowiedzi mozna tylko porownac do intelektualnych walorow Leppera Jaskierni). Osobny problem to szkalowanie imienia mojego klubu i mnie jako jego kibica. W filmie zostalem pokazany w kontekscie hooliganstwa. Tak tak bylem w tym filmie choc moze trudno bylo mnie dostrzec. Siedzialem gdzies na trybunie podczas meczu z Lechem i zdzieralem gardlo. W filmie pokazano mnie pomiedzy walka w klatce a rzucaniem kamieniami. To jest jakas paranoja zeby pokazac jedna z najlepszych rzeczy jakie sie dzieja w polskim sporcie pokazywac bez zadnego wyjasnienia w kontekscie walk kibicow. chodzi mi mianowicie o wspanialy doping i ruch ultras, walke z przeklenstwami itp na LEgii. Dodatkowo Polonia ale juz tego zalosnego tematu nie bede poruszal. Robienie wokol tego filmu reklamy jest zartem na miare promowania w tv zespolu papa dance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobacz..... Kibole i MMA - to dwie rozne "rzeczy" IP: *.echostar.pl / 217.153.106.* 15.01.04, 19:02 Nie wiem czy bylo to celowe - ale kibole z ich instyktem stadnym i pierwotnymi zachowaniami którzy ciagle nam przypominaja że człowiek od małpy różni sie tylko 0,5 % genów - to zupełnie co innego niż środowisko sportowców spod znaku MMA (najlepszy sportowiec w walce "bez regół" - miesdzane sztuki walki) o sporcie MMA mma.sfd.pl Ten sport daje szanse walki nawet huderlaka z osiłkami - niepononani zawodnicy maja często po 80-90 kg i bez problemy wygrywaja z gigantami po 100-150 kg. tegp tez się uczy w samoobronie kobiet. Jest więc to sport i przydatny i ciekawy ;) :) To dwie rózne rzeczy. Rozumiem że autor chciał zaszokować przez to pomieszał dwa rózne tematy. Jedyne co wspólne to agresja. ale agresja jest w piłce, bioksie czy innych sportach. Człowiek nie robot :) ----- zobacz.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALBERT Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.04, 19:28 Mi osobiście film się podobał chodzi o przesłanie. Film nie ukazał nic nowego? zawsze tych ?debili? wiązało się z piłką nożną i film to potwierdził. Nie można wszystkich oceniać jedną miarą. Większość kibiców przychodzących na stadiony to normalni ludzie i chcą się czuć bezpiecznie?, ale czy można?? Wątpcie!!! Pokazanych w filmie i im podobnych debili to trzeba do jednej KLATKI niech się pozabijają a ci czy ten, co zostanie to kulka w łeb. Trzeba wyplewić takich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wormuth Re: Dzisiaj "Klatka" w TV woroniczowskiej IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 15.01.04, 21:05 Film slaby, kompletnie nie zasluguje na rozglos jaki Latkowski wokol siebie robi. Nie mowi nic konkretnego ani specjalnie nowego. Ale wazne ze zrobiono kolejny krok w uswiadamianiu ludziom, ze kibice i pseudokibice to dwa rozne swiaty. Odpowiedz Link Zgłoś