Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci...

03.01.10, 15:34
    Gdzie transmisja TV ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: karolek Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 15:38
        jak to drugie? co za zenujaca forma przed igrzyskami, żenada
        • naczelny_troll_forum Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprin 03.01.10, 16:59
          Proszę wyróżnić tą informację na górze strony a nie onanizować się, że nielot
          "kutrka" Małysz jest AŻ siódmy. Co za zaskakująco dobra forma!
        • Gość: allo Justyna na przekór PZN IP: *.chello.pl 03.01.10, 17:13
          po prostu szkoda słów:

"Osiągnęła ogromny sukces, niejako wbrew związkowi narciarskiemu, który w osobie
          nowego prezesa Apoloniusza Tajnera rzucał jej kłody pod stopy nawet już podczas
          igrzysk. To nasza największa nadzieja w sportach zimowych na najbliższe lata,
          igrzyska w Vancouver i pewnie dalszą przyszłość. O ile oczywiście podjazdowa
          wojna z nią i trenerem Wierietielnym nie zakończy się ich klęską."

i:

"A nie zostałaby ukarana, gdyby fakt brania tego lekarstwa został zgłoszony
          Komisji Lekarskiej FIS. Odpowiedni formularz w tej kwestii leżał jednak sobie w
          szufladzie Apoloniusza Tajnera, dyrektora PZN, który myślał wyłącznie o
          skoczkach. Tak miał zaprzątniętą nimi głowę, że „zapomniał” dać biegaczom
          pieniądze na lekarza, fizykoterapeutę i smary. Na szczęście Polski Komitet
          Olimpijski zaczął walkę w obronie Justyny. Wkrótce Międzynarodowa Federacja
          Narciarska odkryła przewinienia kierownictwa PZN, ukarała je wysoką grzywną i
          skróciła dyskwalifikację Justyny do jednego roku. A Komisja Arbitrażowa MKOl,
          głęboko przekonana o jej niewinności i o nieudolności związku, wręcz niechęci,
          skróciła ją jeszcze o kilka tygodni."

A tutaj jest więcej:
          .kronikasportu.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=40
          www.sport.pl/sport/1,65025,3251192.html
          Z prezesem PZN Apoloniuszem Tajnerem koty Pan drze?

- Dam przykład. Miałem służbowy telefon komórkowy z limitem na 600 zł. Nie
          wystarczało. Prezes powiedział, że takich telefonów w Związku jest 20 i nie może
          tylko mnie zwiększyć limitu. To oddałem komórkę. Powiedziałem, że jak wszyscy
          zwrócą, to Związek zaoszczędzi 12 tys. zł miesięcznie. Kupiłem prywatny telefon
          i co miesiąc płacę po tysiąc złotych, bo będąc za granicą, załatwiam służbowe
          sprawy. Billingów nie przedstawiam, więc mogę się wam poskarżyć. Prezes traktuje
          nas z przymrużeniem oka... Byliście teraz w PZN-ie?

Ostatnio - nie.

- Popatrzcie po ścianach, gablotach, wszędzie. Tydzień temu przywiozłem zdjęcie
          Justyny i postawiłem gdzieś w kącie. Bo ściany poobwieszane są skoczkami. I nie
          tylko Małyszami, ale i jest wielki plakat [12-letniego] Klimka Murańki, reklama
          Lotos Cup. A Justysi jest tylko to jedno, moje zdjęcie.

Większego zainteresowania nami nie ma. Nie brakuje na zgrupowania, sprzęt. Ale
          potrzebowalibyśmy np. busa. Teraz będzie jak w kolarstwie. Jednego dnia start w
          Oberstdorfie, drugiego w Monachium, trzeciego w Dortmundzie. Trzeba będzie się
          przemieszczać. A mężczyźni nie zawsze startują razem z Justyną. Mamy furgonetkę
          i osobowe auto, które Justysia dostała od Orbisu.

Czuję, że jesteśmy Związkowi solą w oku. Zapomnieli, że Justyna zdobyła w tym
          roku także dwa złote medale MŚ do lat 23, że należy się za to jakaś nagroda.

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006040413
          Chce Pani przez to powiedzieć, że PZN tak Panią, jak i w ogóle biegi traktuje po
          macoszemu, a dla prezesa Tajnera liczą się tylko skoki?

- Mam medal olimpijski, jestem z PZN, zatem widocznie przygotowania były dobre.
          Ale jeśli mój trener o wszystko sam musiał dbać, to już nie jest miłe. W połowie
          marca pojechaliśmy do Sapporo na ostatnie zawody Pucharu Świata. Z własnych
          pieniędzy musiałam płacić za hotele, przejazdy. Za całą grupę! Trener dostał
          bowiem z PZN tylko takie śmieszne karty płatnicze, któreÉ nie działają poza
          Polską. To są niuanse, ale rzutujące na całość. Związek zwrócił mi już
          oczywiście pieniądze wydane w Japonii, jednak to wszystko nie jest w porządku.

www.bankier.pl/lifestyle/wiadomosc/jak-diament-zmienil-sie-w-brylant-1912273.html
          SKROMNOŚĆ
          Przez całe lata skromności uczył jej... PZN. Działacze pozostawali głusi na
          potrzeby biegaczy, koncentrując się tylko na skoczkach. Nawet w zeszłym sezonie
          Apoloniusz Tajner wybrał się do Planicy na loty narciarskie, nie znajdując
          czasu, by pogratulować Kowalczyk trzeciego miejsca w Pucharze Świata. A finał
          sezonu był w nieodległym włoskim Bormio. -Na szczęście ja trenuję po siedem
          godzin dziennie przez 300 dni w roku, więc nie mam czasu na bycie gwiazdą - mówi
          ze śmiechem Justyna.

PROFESJONALIZm
          Spośród Rosjan najbardziej polubił Justynę Kowalczyk ojciec najlepszej z
          estońskich biegaczek Anatolij Smigun. To patrząc na sztab Kristiny, Polka
          zapragnęła mieć podobny. -W przyszłym roku nikt mnie nie zmusi do startu, jeśli
          nie będę miała pięciu serwismenów i masażysty. Inaczej to nie ma sensu. Mnie
          bolały mięśnie, a trener Wierietielny i Andrzej Michałek chodzili na rzęsach z
          niewyspania i zmęczenia - zapowiadała po sezonie 2006/07. W końcu dostała od
          związku, co chciała, ale tylko dzięki pieniądzom Józefa Pawlikowskiego- Bulcyka.
          Ten były biegacz i wiceprezes PZN od początku płacił z własnej kieszeni m.in. za
          zatrudnienie serwismena Ulfa Olssona.
      • Gość: niezniszczalny Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci... IP: *.acn.waw.pl 03.01.10, 15:44
        puszczają nielota Małysza a Kowalczyk nigdzie nie ma w TV gratulacje polska
        telewizjo
        • Gość: olo Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 15:49
          ćwoku jeden, byla w przerwie małysza ? byla
        • beatrix13 skaczących patafianów puszczają,którzy 03.01.10, 16:20
          do pięt kondycyjnie Justynie nie dorastają
      • Gość: mm Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci... IP: *.chello.pl 03.01.10, 15:47
        Gdzie relacja w TV .. nieloty na wszystkich kanałach a o JUstynie
        mamy w necie czytać...
      • Gość: ncw Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci... IP: *.chello.pl 03.01.10, 15:54
        kogo interesuje zniewiesciali alkocholicy !! TVP my chcemy Krolowej Kowalczyk...

jest gdzies na innych stacjach moze sie ktos orientuje ??
        • Gość: arc93 Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 16:05
          EUROSPORT albo www.justin.tv/komtv5/popout/
          • kolejorz_nie_ma_szans Przecież to biegną faceci! 03.01.10, 16:21
            Przecież to biegną faceci!
            • kolejorz_nie_ma_szans Przepraszam, jest i Justyna na antenie :) 03.01.10, 16:45
              Przepraszam, jest i Justyna na antenie :)
              • Gość: no tak Re: Przepraszam, jest i Justyna na antenie :) IP: 87.204.10.* 03.01.10, 20:39
                przecież to trudno poznać...
        • pjanu Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprin 03.01.10, 16:32
          TVP jak zwykle kupi dwa ostatnie zawody PŚ ogłaszając wszem i wobec, że sukcesy J. Kowalczyk można oglądać tylko u nich;)
      • kolejorz_nie_ma_szans Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprinci... 03.01.10, 16:05
        live.fisski.com/live2595.htm
      • Gość: morda57 Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberhofie IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.10, 18:07
        Dla prawdziwego kibica sportow zimowych jest eurosport!!!
        I nie biadolic,a przeloczyc na ta stacje!!!!!!!
        Po drugie.Prosze o Malyszu nie pisac obrazliwie,on dla
        polskiego sportu zrobil bardzo duzo i okreslenia(nielot)
        sa nie na miejscu.Jest i byl najlepszym polskim skoczkiem.
        Wieze,ze zdobedzie medal na olimpiadzie,i Wam wszystkim nos
        utrze.
        • economygirl Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberho 03.01.10, 18:30
          dokładnie. dla prawdziwych fanów sportów jest eurosport i to do tej stacji
          trzeba się kierować. jak ktoś liczy jeszcze na telewizje polską to... no.
          powodzenia!
          • Gość: / Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 22:04
            kto w ogole jeszcze oglada polsk telewizje - nawet jak jezyka nie
            znacie - to i tak zyskacie
            haracz czyli abonament i tak place ale nie ogladam polskiej tv
            a w ogole telewizji radze nie oglaac - szkodzi na mozg - no chyba ze
            Kowalczykowa Justyna - wyjatkowa!!!!!!!!!
      • Gość: tadjan Re: Tour de Ski. Justyna Kowalczyk walczy w sprin IP: *.166.rev.vline.pl 03.01.10, 18:27
        kolejorz_nie_ma_szans napisał:

> Gdzie transmisja TV ?
        ------------------------
        będzie jak wystąpią Kaczyński z Gosiewskim.... już niedługo.
        Cierpliwości!
      • Gość: michuoli Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberhofie IP: *.tktelekom.pl 03.01.10, 19:18
        Justyna SUPER!!!czy polska telewizja jeszcze istnieje???
      • Gość: rfifi324 Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberhofie IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 20:48
        Justysia pierwsza ale wiadomość o tym jest gdzieś dalego za osmym
        miejscem Małysza. Gdzie tu sens?
      • Gość: melekhov Tour de Ski. Justyna Kowalczyk druga w Oberhofie IP: 62.69.202.* 04.01.10, 13:22
        Ktoś wie, dlaczego to Majdić biegła w koszulce liderki cyklu, mimo że to
        Justyna jest pierwsza w obu klasyfikacjach?
      • Gość: BulBul Č albo CZ, nie Ć, panowie redaktorzy IP: *.jinonice.cuni.cz 04.01.10, 13:59
        MajdiČ, panowie redaktorzy, albo (w polskiej transkrypcji chyba)
        MajdiCZ.
        Ć v slowenskiej fonetyce i alfabecie NIE wystepuje.
        Dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka