Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy?

12.02.02, 19:25
    Ambroziak i Tomaszewski to najlepsi dziennikarze sportowi w Polsce. Zgadzacie
    się? Jeśli nie, to kto? A którego bardziej cenicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: bandit Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? IP: 10.0.6.* 12.02.02, 19:26
        Ambroziak jest super od tenisa, ale nie zna sie na skokach
        Tomaszewski(nie Jan oczywiscie) jest juz stary i powinien sie wycofac, bo
        niewiele juz doradzi
        • rene2 Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? 12.02.02, 19:29
          Obaj lubią koloryzować, bajać, zachwycać. To plus, ale nie zawsze. Ale wolałem
          Tomaszwewskiego, bo Ambroziak ma takie zwroty, przy których gwara wysiada.
          Np. „Agassi podaje na mecz”., albo „zaczyna się tie-break, czyli wsteczne
          odliczanie”. Koszmar!!!
      • Gość: ???????? Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.02.02, 19:31
        Słuchaj, powiem tylko tyle. Siatkarze odbijają piłkę rękoma, piłkarze a
        szczególnie bramkarze często głową. Widać to w ich felietonach. Ambroziak
        potrafi pisać z sensem, a Tomaszewski to po prostu burak, wyskakuje z językiem
        spod budki z piwem... Nie stawiaj ich w jednym rzędzie!
        • laki88888 Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? 12.02.02, 19:33
          Broń Boże nie oskarżaj mnie o to iż chwalę Tomaszewskiego-bramkarza. Chodzi o
          Bohdana Tomaszewskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • rene2 Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? 12.02.02, 19:34
            Dziadka, żyjącego wprawdzie pięknymi wspomnieniami, lubianego od lat chyba
            przez wszystkich.
            • Gość: Hipi Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:48
              A ja juz nie mogę słuchać Ambrozo w czasie zawodów siatkarskich,bo facet ma
              czysto poetycką gadanę i dziw bierze ,że nie wplata gdzieś po drodze
              mickiewiczowskiej inwokacji-FUJ!Mdło sie robi...
              • laki88888 Re: Ambroziak czy Tomaszewski? Kto lepszy? 12.02.02, 19:51
                Gość portalu: Hipi napisał(a):

> A ja juz nie mogę słuchać Ambrozo w czasie zawodów siatkarskich,bo facet ma
                > czysto poetycką gadanę i dziw bierze ,że nie wplata gdzieś po drodze
                > mickiewiczowskiej inwokacji-FUJ!Mdło sie robi...

Facet ma swój styl. To go różni od Szpakowiczów i Kurzejewskich...
          • Gość: ???????? Re: Bohdan Tomaszewski IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.02.02, 19:57
            laki88888 napisał(a):

> Broń Boże nie oskarżaj mnie o to iż chwalę Tomaszewskiego-bramkarza. Chodzi o
            > Bohdana Tomaszewskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorry, myślałem że mówiąc o "najlepszych" ironizujesz i chodziło o to że
            Ambroziaka można stawiać na równi z kompletnym dnem Janem Tomaszewskim. Bo
            niektórzy Ambroziaka nie lubią i go obrażają.

Dlatego posypuję głowę popiołem. Mimo wszystko Tomaszewski jest żyjącą legendą
            polskiego dziennikarstwa i to jemu należy się palma pierwszeństwa
            Bo ja np. nie uważam by skądinąd dobry komentator i dziennikarz Ambroziak
            dorównywał Bohdanowi Tomaszewskiemu. To jednak nie ta liga.
            • b3ut Re: Bohdan Tomaszewski 12.02.02, 20:01
              ehh tego Tomaszewskiego to moja Babcia lubi słuchać (pozdrawiam Babcię), ale
              dla mnioe to on tak dziwnie wszystko akcentuje że mi się słuchać nie chce. A
              Ambroziak jak coś robi to na najwyższym poziomie. I w przeciwieństswie od
              znakomitej większości, umie nie tylko powiedzieć ale i zagrać
            • grzchur Re: Bohdan Tomaszewski 12.02.02, 20:02
              Tomaszewski byl dobry i czesc. Niech go zaprosza do studia raz i wystarczy. Jak
              sie rozpedzi (znaczy on sie nie rozpedzi, stara sie) to wychodzi takie
              bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
              • Gość: Picasso Re: Bohdan Tomaszewski IP: 10.0.0.* 12.02.02, 20:56

Przykro mi niezmiernie, ale nie lubię Ambroziaka, choć jest niewątpliwie
                świetnym fachowcem od siatki i tenisa.

Jest po prostu DREWNIANY. I nie mogę go słuchać ani czytać.

To chyba jakiś rodzaj alergii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka