Gość: az IP: *.chello.pl 14.03.10, 20:04 Tia... nudna F1 stała się jeszcze nudniejsza... Jazda gęsiego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.chello.pl 14.03.10, 21:11 stare dziady wymyślają chore przepisy w monaco to dopiero bedzie "walka" głopie stare oszołomy Odpowiedz Link Zgłoś
zbycho52 Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... 14.03.10, 21:15 Wylaczylem telewizor,jazde jeden za drugim mam codziennie na drogach i tu jest wiecej emocji,bo jest wyprzedzanie na drugiego,trzeciego i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oio A to ciekawe... IP: *.acn.waw.pl 14.03.10, 21:16 Kubica jechal gesiego i nagle z 21 miejsca zrobilo sie 11. Gwarantuje, ze nie wszystkich wyprzedzal w pitstopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: A to ciekawe... IP: *.chello.pl 14.03.10, 23:39 > Kubica jechal gesiego i nagle z 21 miejsca zrobilo sie 11. Gwarantuje, ze nie > wszystkich wyprzedzal w pitstopie... Pfff i co? Ile punktów dziś zdobył? Kogo wyprzedzał? Kierowców co 4 sek na kółku tracili i jak na możliwość F1 to jechali jak wóz z węglem?!? Walka o 11 miejsce z debiutantami? Halo - wybacz Twój argument jest słabiutki. W 1-ej 10-ce zaczęli się wyprzedzać jak się bolid zepsuł. Nie lubię porównań ale "głupi" żużel jest 1000x razy ciekawszy (na poziomi Grand Prix gęsiego na porządnym torze nie uświadczysz...)!! Motokros - coś się dzieje - F1 - wieeeeje nudą - a już na 100% ciekawsze są afery pomiędzy wyścigami :-D ps. Ja wiem F1 to elitarny sport itp itd. ale jak dla mnie to jest lipa. Już od dawna jest lipa. (C+ kiedyś nadawał - taka fajna symultana z 7 kamer była - i co? wycofali się z tego - tak, tak - nie było wtedy Polaka w F1...) Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio A jeszcze ciekawsze wbrew pozorom IP: 212.191.195.* 15.03.10, 00:27 Są wyścigi WRC, których w Polsce niestety nie transmitują to raz, dwa prawdziwego WRC już nie będzie, bo też łapska tam swoje FIA wsadziła :/. Co zostaje? DTM (Panie Kubica oglądaj Pan te wyścigi), WTCC. No i jak się człowiek zainteresuje to NASCAR są nie do pobicia :D. Takich emocji nie przeżywa się w motorowych sportach :D. Zanim ktoś powie jazda w kółko i nuda, obejrzyj taki wyścig od początku do końca. Gwarantuję, że japę będziesz miał uśmiechniętą :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długi Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: 85.222.87.* 14.03.10, 21:16 pomijając fakt, że wyścigi F1 są nudne jak flaki z olejem, to faktycznie wyprzedzanie jest prawie, że niemożliwe. Ew. fanów F1 informuję, że Niemcy bardzo interesowali się F1 gdy startował i wygrywał Schumacher. Jak odszedł,zainteresowanie spadło o połowę. U nas F1 dopóki nie startował Kubica też nikt się niemal nie interesował. Pamiętam szał zainteresowania w Polsce w pierwszym roku startów Kubicy.Teraz mało kto to ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
chlopzmazur Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny 14.03.10, 21:31 Gość portalu: długi napisał(a): > Ew. fanów F1 informuję, że Niemcy bardzo interesowali się F1 gdy > startował i wygrywał Schumacher. Jak odszedł,zainteresowanie > spadło o połowę. To zle informujesz :-( W zaledwie trzecim wyscigu po odejsciu Schumachera z F1, rekord ogladalnosci F1 w Niemczech zostal pobity ((latwe do sprawdzenia w necie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długi Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: 213.25.25.* 15.03.10, 09:42 wydaje Ci się:) Byłem kilkanaście lat w Niemczech i naocznie widziałem to "zainteresowanie" gdy Schumi odszedł.Gdy jeździł, w każdej knajpie niemal wył w niedziele telewizor z F1.A później już nie. Podobnie było ze skokami narciarskimi, gdy Schmitt przestał sięliczyć a następcy nie było (i nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yztek Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.100.broadband9.iol.cz 14.03.10, 21:23 ten kolo ma chyba polskie korzenie- najwiekszy kombinator w historii F1!!!!!! co mu sie nie podoba? jaki brak strategii? w wyscigach powinny liczyc sie umiejetnosci kierowcy i w obecnej formule bedzie to najlepiej widac! pomijajac mozliwosci poszczegolnych bolidow... a on wrocil tam gdzie zawsze bylo jego miejsce- poza podium! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: *.scansafe.net 14.03.10, 21:26 > ten kolo ma chyba polskie korzenie- najwiekszy kombinator w historii F1!!!!!! > > co mu sie nie podoba? jaki brak strategii? > > w wyscigach powinny liczyc sie umiejetnosci kierowcy i w obecnej formule > bedzie to najlepiej widac! pomijajac mozliwosci poszczegolnych bolidow... > > a on wrocil tam gdzie zawsze bylo jego miejsce- poza podium! 100% racji, a mi sie nawet wydawaje ze bylo wiecej wyprzedzen niz wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacob Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: *.rev.stofanet.dk 15.03.10, 09:27 Gość portalu: yztek napisał(a): > ten kolo ma chyba polskie korzenie- najwiekszy kombinator w historii F1!!!!!! jestes idiota > co mu sie nie podoba? jaki brak strategii? malo, jestes idiota do kwadratu > > w wyscigach powinny liczyc sie umiejetnosci kierowcy i w obecnej formule > bedzie to najlepiej widac! pomijajac mozliwosci poszczegolnych bolidow... malo, jestes idiota do potengi nentej, w wyscigach F1 w 90% liczy sie bolid, kierowca to tylko mikroskopijna czastka sukcesu > > a on wrocil tam gdzie zawsze bylo jego miejsce- poza podium! nie wiem o kim myslisz ale jestes idiota do potegi nento-netej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donbalon polecam MotoGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 21:49 tam jak pod koniec wyścigu jedzie jeden za drugim, to na pewno będzie co najmniej próba ataku Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: polecam MotoGP 15.03.10, 08:32 Tak, ale jak to oglądać... Ktoś bardzo nieładnie obszedł się z Eurosportem, teraz nie sposób oglądać Rossiego na zwykłej antenie satelitarnej. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donbalon Re: polecam MotoGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 21:21 jest na astrze na dsf niekodowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: 188.33.72.* 14.03.10, 21:58 A Zientarski będzie udowadniał jak bardzo pasjonujący był wyścig... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.147.130.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.10, 22:14 Ogladam F1 od dawna,jak jeszcze jezdził Hakkinen z Couthardem w Mc. larenie. Pierwszy raz od tanmtego czasu sam bez przymusu,dobrowolnie przełączyłem na cos innego ,taką nudą wialo przez te nowe zasady. I poki to sie nie zmieni raczej nie bede tracił niedziel na F1. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny 15.03.10, 13:17 > Ogladam F1 od dawna,jak jeszcze jezdził Hakkinen z Couthardem Czyli od niedawna:) > I poki to sie nie zmieni raczej nie bede tracił niedziel na F1. Kup sobie nagrywarkę:) ja wszystko nagrywam, nawet Wiadomości i przewijam gdy wieje nudą, więc dla mnie wyścig trwa 30-60 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Schumi ma rację ! Dupa, a nie wyścigi ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 14.03.10, 22:20 Kiedyś była jakaś strategia: jedni jechali na 2 pit stopy, inni na 3 - wszystko zależało od ilości paliwa. Teraz nuda, tzn jazda gęsiego z tak samo zatankowanymi bolidami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metastasis Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: 89.204.200.* 14.03.10, 22:22 A mnie tam się wyścig podobał. Wyprzedzania było więcej niż w zeszłym roku i do tego na torze a nie w pit stopie. Schumacher tęskni za "strategią" wyścigu czyli za czasami kiedy to nie kierowcy a stratedzy wygrywali wyścigi. "nie można wyprzedzać chyba że ktoś popełni błąd" - to ma być minus. Na tym polega chyba jazda wyścigowa - jedni są lepsi i popełniają mniej błędów a inni gorsi i są wyprzedzani Jedynym chyba minusem był układ toru, który wyprzedzanie ograniczał do dwóch, trzech zakrętów ale to już prywatna sprawa właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.home.aster.pl 14.03.10, 22:26 To specjalnie dla Schumachera proponuję , aby kierowcy sami sobie zmieniali opony oraz startowali z boksów biegnąc do bolidów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete_Stop Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: 109.243.203.* 14.03.10, 22:35 Jak sie Schumacherowi nie podoba, to niech wraca na emeryture. Mimo, ze jest starym zawodnikiem, to jednak jest pokoleniem tankowania, bo zdaje sie pierwszy prawdziwy sezon jezdizl wlasnie w pierwszym sezonie z tankowaniem (1994). Dla przypomnienia - przed ta zmiana kierowcy na prowadzeniu potrafili sie zmieniac wielokrotnie, bo kazdy wiedzial, ze atakujac moze zmusic przeciwnika do bledu, pit stopy trwaly po 4,5 sekundy bez dojazdu (fakt, ze nie bylo ograniczen predkosci) a wyscigi byly emocjonujace. Schumi byl mistrzem tych strategii wiec mu sie nie dziwie.. a teraz tzreba bedzi epo prostu zap... ile koni w silniku, co zreszta pokazal dzisiaj Kubica. Moim zdaniem teraz rozwoj moze pojsc w oszczedniejsze silniki - kto bedzie mial malozlopiaca jednostke ten na stracie juz bedzie mial przewage, czego zycze Robertowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger77 Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny 14.03.10, 23:05 >Pete_Stop Niestety kolego mały błąd: Schumi jeździł pierwszy pełny sezon w 1993 a zaczynał w połowie 1992. Wtedy nie było tankowania. Tankowanie weszło w 1994 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx F1 stała się nudna jak flaki z olejem IP: *.chello.pl 14.03.10, 22:39 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 22:50 A gdyby tak umożliwić tankowanie z zastrzeżeniem że musi się ono odbywać przed zmianą opon i po jego zakończeniu następuje obowiązkowa wymiana ogumienia oraz inne korekty/naprawy? Rozbicie tych dwóch podstawowych czynności nadal różniłoby czasy obecności kierowców w pit stop i uniemożliwiałoby wyrywanie węża przez zbyt szybki wyjazd (poprzez zapis o obowiązkowej zmianie opon po tankowaniu). Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... 14.03.10, 22:52 hehe najwiecej do powiedzenia maja jak zwykle debile, ktorzy nigdy F1 sie nie interesowali, a tylko pierd_ola bez sensu zeby cos napisac :P male zawistne pazdziochy o mentalnosci "a zeby sasiadowi krowa zdechla" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricky Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: 85.222.87.* 14.03.10, 22:55 Robert powiedział to samo... i rzeczywiście - wiało nuuuuuuuudą. Jak się szybko nie wycofają z tego przepisu, to dużo ludzi odejdzie od telewizorów i z trybun. Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny 15.03.10, 08:12 I zostana ci ktorzy zawsze ogladali. Dla mnie najlepsze czasy ogladania F1 to relacje w TVP 1 czy 2 (jakos tak) to jeszcze czasy A. Senny i Prosta. Jak dla mnie bylo super wtedy. I teraz bez tankowania bedzie sie dzialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny 15.03.10, 09:04 czyli zostaną najwięksi nudziarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.03.10, 09:58 lepsza papka prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bo-y Nudaaaaaaaaa... i co dalej? 14.03.10, 23:06 Faktycznie, nuda i tyle. Jeśli ktoś jest w stanie pasjonować się tym sportem to na prawdę musi mieć zacieńcie. Tu się nic nie dzieje. Raz na jakiś czas ktoś kogoś wyprzedzi i wielka podnieta. Zresztą sami zawodnicy mówią teksty w stylu "na tym torze nie da się wyprzedzać" więc po co ten cały cyrk? Na większości torów nie da się niby wyprzedzać, to to mają być wyścigi? Komentatorzy ciągle gadają, że ktoś za kimś utknął i choć jest szybszy to nie może go wyprzedzić bo nie ma gdzie - to gdzie tu sens jest? Może trzeba było budować szersze tory, ja nie wiem ale w takiej farmie to F1 się nie utrzyma, zresztą i tak już ledwo zipie bo nikt na to kasy nie chce dawać prócz kilku arabów, hindusów i ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nudaaaaaaaaa... i co dalej? IP: 194.98.63.* 15.03.10, 09:47 Zgadzam sie nuda i tyle. Nie bede zreszta ukrywal, nie jestem jakims zagorzalym fanem, tylko zwyklym widzem. Ogladalem F1 w czasach Senny i Prosta bo byly mega emocje i cos sie dzialo. Pozniej nie ogladalem przez 10 lat w ogole, bo w 'epoce Shumachera' mnie nie interesowalo ogladanie jednego zawodnika, ktory ciagle wygrywa. Od 3 lat wrocilem, tylko z powodu Roberta. Wczoraj jak wylecial na poczatku po 5 min wylaczylem tel. i poszedlem z synkiem na spacer. Ogladanie 'nudy' to strata czasu. Pozdrawiam zagorzalych fanow F1 ktorzy od lat z zatwardzeniem siedza przed TV i znaja wszystkie wyniki na pamiec. Ja tak nie umiem i nie uwazam zeby to by powod do wstydu z kolei. Mam tylko nadzieje, ze w tym sezonie Robert sie jeszcze 'obudzi' i bedzie chocby ze 3 razy na podium. Zeby sie tylko nie skonczylo jak w poprzednim sezonie, ze beda caly czas tlumaczenia i szukanie ustawien, az sie wreszcie sezon skonczy. Widac ze RedBull, McL, Ferr sa bardzo mocni i nie wiem czy im Renault podskoczy. Nie chce krakac, ale w Renault to i Alonso sie wykonczyl, a wczoraj prosze bardzo jaka odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ23 Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 23:14 Zabronili tankownia w tym sezonie to może w przyszłym zabronią zmiany opon...? Wtedy dopiero kierowcy mieliby okazję wykazać się umiejetnościami...jazdy na samych felgach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Hill Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: *.nplay.net.pl 16.03.10, 03:24 zakaz zmiany opon obowiązyłwał w 2005 roku i po sezonie z niego zrezygnowano jako nietrafiony pomysł... teraz pewnie będzie tak samo choć moim zdaniem to nie brak tankowania wpływa na nudy/nie nudy podczas wyscigu... decydujące znaczenie mają tory!! 1) układ toru - nowe, super szerokie są nudne jak flaki z olejem - kierowca może popełniać błedy i nic sie nie dzieje, a wyprzedać i tak jest ciężko 2) lokalizacja toru / pogoda - w Bahrajnie zawsze będzie sucho a najciekawsze wyścigi to te deszczowe i ze zmienną pogodą - Japonia, Chiny, Brazylia, Belgia, Wielka Brytania itd itp do tego w takim Monako nawet jak świeci słoneczko i nei da się wyprzedzać to i tak się przyjemnie wyścig ogląda bo bolidy mkną tuż przy ścianach a w tle mamy piękne widoki - góry, zatoka, jachty, ludzie, budynki - a w takim Bahrajnie mamy piasek, skały i pustynię... i to jest główny problem F1 - nowe, gówniane tory... jedyny chyba udany ostatnio tor to wyścig nocny w Singapurze - sam tor jak to tor uliczny, nie zapewnia dużej walki ale sam wyścig to wydarzenie - i ogląda się go super... Abu Zabi też w miarę OK choć Herman Tilke znowu dał ciała z torem - kiepściutki jest ten jego projekt... ja tego nie rozumiem - najlepsze wyścigi są co roku na klasycznych torach w Spa, Monako czy Silverstone - a do tego na torach "akcji" takich jak Australia czy Kanada - tam zawsze jest ciekawie bo tory są stare i trudne, nie wybaczają błedów - a że niebezpieczne? trudno, to F1 a nie przedszkole... i takie wyścigi trzeba promować a jak mają wchodzić nowe tory - to powinny być wzorowane na tych obiektach gdzie dzieje się najwięcej - i odbywać się w terminach, gdzie niekoniecznie musi być super pogoda (najsłynniejsze wyścigi to te deszczowe vide finał sezonu 2008 w Brazylii) szkoda tylko, że FIA i Bernie E. to matoły i nie mogą tego zrozumieć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacob Re: Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsny IP: *.rev.stofanet.dk 16.03.10, 10:40 i ma racje, jak by nie bylo spedzil wiekszosc zycia na torach wyscigowych a tu wypowiadaja sie ludzie co to tor wyscigowy widzieli tylko na obrazkach w TV, eksperci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Schumi masz rację, nuda która się dopiero rozwinie IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.10, 23:19 w następnych wyścigach. Władze F1 co roku podejmują jakieś dziwne decyzje z oponami teraz głupi pomysł z brakiem tankowania, zero strategii. Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... 14.03.10, 23:53 Calosc jest nudna jak flaki z olejem ... Ogladanie F1 nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mocny_full Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... 15.03.10, 00:08 niestety Schumacher ma rację, dzisiejszy wyścig to same nudy, największa ekscytacją dzisiaj było patrzenie na to czy Vettel dojedzie to mety i kto go jeszcze wyprzedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Tetryków rządzących F1 wysłać na emeryturę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 01:24 Te ich pomysły na uatrakcyjnienie...ograniczenie rozwoju, ograniczenie ilości silników (q, zawody na ekonomikę jazdy), defensywny KERS, brak tankowania i strategi, sztuczny pit stop na zmianę opon, nowe zespoły odpadające po kilku okrążeniach...I jeszcze te nudne tory projektowane przez Niemca...eh. Odpowiedz Link Zgłoś
tomolesrow Schumacher: "Takie" wyścigi z tym nieszczęsnym ... 15.03.10, 07:58 Czy ja wiem czy było nudno? - wyprzedzeń nie było wcale mniej niż w zeszłym sezonie, wiadomo, iż 3 nowe teamy są słabe, ale lepiej chyba jak walka o zwycięstwo rozgrywa się na torze niż w boksie. Jesli 1-2 zespoły odskoczą reszcie to niezależnie od strategii, tankowania itp. i tak będą z przodu. Gwarantem wyprzedzania jest sytuacja, gdzie 4-5 teamów dysponuje podobnymi w osiągach bolidami, dzięki czemu sa blisko siebie i można się dobracdrugiemu do skóry. Więcej o GP Bahrajnu tu : tomolesrow.blox.pl/2010/03/Po-GP-Bahrajnu.html Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Schumacher bardzo zadowolony z wyscigu 15.03.10, 08:04 Krotko po koncu wyscigu Schumacher w krotkim wywiadzie dla niemieckiej TV stwierdzil, ze jest bardzo zadowolony z wyscigu i swojego miejsca. Cos wam sie znow pop.... Odpowiedz Link Zgłoś