Gość: Krzych IP: *.wsm.gdynia.pl 16.05.01, 13:27 Najlepszy jak by nie było był człowiek, który komentował mecz Widzew-Bronbey (czy jakoś tak) o mało nie dostał zawału ale tekst to chyba "piłkarz kopnął na takzway oślep" ma mój numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SzmoK Re: Najlepsze teksty komentatorów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 13:38 Swojego czasu w czasie wyścigu pokoju po triumfie Polaka padł tekst komentatora: Ryszard Szurkowski - cudowne dziecko dwóch pedałów. Przyznacie że to niezłe!! Odpowiedz Link Zgłoś
lhp Re: Najlepsze teksty komentatorów 16.05.01, 13:43 Dla zainteresowanych ta tematyka http://www.humor.com.pl/teksty22.htm Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaelRR Mam 96 propozycji IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 13:46 1. "Cudowne dziecko dwóch pedałów" - ludzie twierdzą, że powiedzonko to miało się odnosić do takich kolarzy, jak Stanisław Szozda, Ryszard Szurkowski, Joachim Halupczok, Miguel Indurain albo jeszcze do kogoś innego; przypisywane jest wielu sprawozdawcom sportowym, ale najwięcej ludzi obstaje przy Bohdanie Tomaszewskim. 2. Z tej samej serii, co poprzednia: "Jadą. Cały peleton, kierownica koło kierownicy, pedał koło pedała". 3. "Pani Szewińska nie jest już tak świeża w kroku, jak dawniej"; inna wersja: "Irena Szewińska jest dzisiaj nieświeża w kroku" - przypisywane Bohdanowi Tomaszewskiemu. 4. "Pasiaki remisują w Oświęcimiu" - nie wiadomo, kto pierwszy użył tego tytułu; najstarsi dziennikarze sportowi twierdzą, że ukazał się po raz pierwszy w latach 50. w nieistniejącej już gazecie "Echo Krakowa"; nie grały wtedy ze sobą drużyny hokejowe Cracovia (czyli "Pasy") i Unii Oświęcim, lecz zespoły piłkarskie obu klubów. 5. "Puścił Bąka lewą stroną" - przypisywane Dariuszowi Szpakowskiemu. 6. "Na boisko wszedł nie rozgrzany Piecyk". 7. "Wszystko w rękach konia" - miał się tak wyrazić Jan Ciszewski przed decydującym o złotym medalu Olimpiady w Moskwie 80 przejazdem Jana Kowalczyka, być może powiedział to jednak Marek Szewczyk podczas Olimpiady w Barcelonie 92 o zbliżającym się występie 5-boisty Arkadiusza Skrzypaszka w jeździe konnej. 8. "Nigeryjczyku błyskają białka spod oczu". 9. "Sytuacja zmieniła się diametralnie o 360 stopni - Jacek Żemantowskią 10. "Dobre okazje można policzyć na palcu". 11. "Oto główna broń Zagłębia: Maleńki, Rudy, Sączek" - przypisywane Janowi Ciszewskiemu, relacjonującemu mecz Zagłębia Sosnowiec. 12. "A teraz łączymy się z magnetowidem". 13. "Brak wyczucia percepcji prawej nogi". 14. "Strzał nieco na wywiad". 15. "Zawodnik z wypiekami na twarzach". 16. "Patrzą, przecierając szeroko oczy". 17. "Bez kompleksu dla rywala". 18. "Kontuzja, ale interwencja masarza nie jest jednak niezbędna". 19. "Jak oni muszą się męczyć w tym basenie! Jaka ta woda mokra!" - zdania te padły ponoć podczas zawodów pływackich Igrzysk Olimpijskich w Seulu 88. 20. "Dzień dobry państwu. Ze stadionu Wembley wita Dariusz Ciszewski" - Dariusz Szpakowski (TVP). 21. "Manualne właściwości nogi" - Jan Tomaszewski (TVP). 22. Przez kilkadziesiąt minut meczu Dynamo Kijów - Bayern Monachium w 1975 r. Stefan Rzeszot (TVP) twierdził, że piłkarze Dynama są graczami Bayernu i na odwrót. Zaiste, trudno było pomylić Franza Beckenbauera i Olega Błochina z jakimkolwiek piłkarzami... 23. Podczas meczu ZSRR - Węgry na Mundialu w Meksyku 86 Wojciech Zieliński (TVP) nie zauważył bramki dla ZSRR i do końca I połowy wdawał się w dyskusje z rezultatem figurującym na tablicy wyników. W II połowie usprawiedliwił się dziennikarze radzieccy podskoczyli z radości i zasłonili mu widok. 24. "Montenegro Savicevic" - Dariusz Szpakowski (TVP), mylący, że słowo Montenegro, oznaczające narodowość piłkarza (Czarnogórzec), jest jego imieniem. 25. "W zespole wojskowych rozstrzelał się Nyćkowiak" - Jacek Łuczak ("Gazeta Wielkopolska"). 26. "Widać wielkie ożywienie w kroku Lewandowskiego" - Bohdan Tomaszewski (radio) o biegu na 800 m z udziałem Stefana Lewandowskiego. 27. "Wchłonięty przez telefon" - Zdzisław Zakrzewski (TVP), któremu peleton pomylił się z telefonem. Pocieszające, że żadnego kolarza nie nazwał "cudownym dzieckiem dwóch... sandałów". 28. "Mirosław Trzeciak zdobył gola po indywidualnej akcji całego zespołu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 29. "Bracia-bliźniacy Frank i Ronald de Boerowie, z których większość gra w Barcelonie" - Dariusz Szpakowski (TVP). 30. "Henryk Wardach to stary wyjadacz parkietów" - Maciej Henszel (radio). 31. "Siedzi koło mnie już od czterech lat trener Leszka Blanika" - Ireneusz Nawara (TVP). 32. "Nogi piłkarzy są ciężkie jak z waty" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 33. "To nie był błąd - to był wielbłąd" - Jan Tomaszewski (Wizja Sport). 34. "To nie był strzał, to był postrzał" - Roman Kołtoń (Polsat). 35. "Włodek Smolarek krąży jak elektron koło jądra Zbyszka Bońka" - Dariusz Szpakowski (TVP). 36. "Swietłana Fomina jest bardzo doświadczona i dużo daje" - trener Roman Haber. 37. "Jeszcze trzy ruchy i Włoszka będzie szczęśliwa" - Artur Szulc (TVP) o kajakarce Josefie Idem. 38. "Grzybowska jest już bardzo zdemoralizowana" - Edward Durda (Eurosport). 39. "Mówię państwu, to jest naprawdę niezwykła dziewczyna. Dwie ostatnie noce spędziła poza wioską" - Włodzimierz Szaranowicz (TVP) o Otylii Jędrzejczak. 40. "Ja zmieszanymi uczuciami podglądam panie" - Monika Lechowska (TVP). 41. "Gol jest wtedy, kiedy piłka całym swoim obwodem przekroczy odległość równą obwodowi piłki" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 42. "Jeszcze 18 sekund do końca Szweda Berqvista" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 43. "No, proszę: umierający Tonkow ruszył za Garzellim" - Grzegorz Pajda (Eurosport). 44. "Jest! Niemka traci głowę!" - Jarosław Idzi (radio) o pojedynku szpadzistek. 45. "Ellis, gdy grał w Denver, znakomicie czuł się w trumnie" - Wojciech Michałowicz (Wizja Sport). 46. "Mam nadzieję, że po zamrożeniu piłkarz nadal będzie nadawał się do gry" - Andrzej Szeląg (TVP). 47. "Zawisza Bydgoszcz to klub, który już nie istnieje, występujący obecnie w IV lidze" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 48. "Mówię Samprasowi, żeby mocniej liftował piłkę. Ale on mnie nie słucha. Ale jak ma mnie słuchać, skoro mnie nie słyszy" - Adam Choynowski (Eurosport). 49. "Grecy przy piłce, a konkretnie Warzycha" - Dariusz Szpakowski (TVP). 50. "Czarnoskóry Tetteh był najjaśniejszą postacią tego meczu" - Tomasz Sędzikowski (radio). 51. "Minuta doliczona do pierwszej połowy boiska" - Jacek Laskowski (Canal+). 52. "Trzy minuty, czyli zatem około 100 sekund" - Jacek Laskowski (Canal+). 53. "Trzy lata temu na Igrzyskach w Barcelonie... Przepraszam - dwa lata temu" - Krzysztof Miklas (TVP), relacjonujący podnoszenie ciężarów z IO w Atlancie w... 1996 r. 54. "Dostałem sygnał z Warszawy, że mają już państwo obraz, więc możemy spokojnie we dwójkę oglądać mecz" - Dariusz Szpakowski (TVP). 55. "Oddajemy głos do studia, bo tam zacznie się walka o złoto" - Włodzimierz Szaranowicz (TVP). 56. "Obrońca wybił piłkę na tak zwany przysłowiowy oślep" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 57. "Wybił piłkę na tak zwaną pałę" - Jan Tomaszewski (Wizja Sport). 58. "Carl Lewis przyjechał obejrzeć mecz do Mediolanu" - Dariusz Szpakowski (TVP) na widok siedzącego na trybunie Marcela Desaillyego. 59. "Nigeria" - Dariusz Szpakowski (TVP) na widok reprezentacji Nigru, paradującej na ceremonii otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Atlancie 96. 60. "Trener Belgów to ten pan w okularach na państwa okularach" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 61. "Szwedzi są o tyle niebezpieczni, że nie są groźni" - Stanisław Terlecki (TVP). 62. "A teraz nowa konkurencja: repesaże" - Anna Popek (TVP). 63. "Kamerun grał z ikrą Bożą" - Jerzy Klechta (TVP). 64. "Johann Cruyff dokonywał bardziej zmian taktycznych niż zmieniających taktykę zespołu" - Dariusz Szpakowski (TVP). 65. "Popatrzmy wspólnie z telewizorami, jak koszykarze Zeptera zdobywali mistrzostwo Polski" - Dariusz Szpakowski (TVP). 66. "Trener spojrzał na zegarek, żeby dać swoim podopiecznym ostatnie wskazówki" - Łukasz Płuciennik (Canal+). 67. "Kibiców szwedzkich nie ma zbyt dużo, ale za to nie grzeszą urodą" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 68. "Polscy wioślarze zdobyli na igrzyskach dziewięć medali: dziewięć srebrnych, dziewięć brązowych i dwa srebrne" - Artur Szulc (TVP). 69. "Jak państwo widzicie, nic nie widać w tej mgle" - Edward Durda (Wizja Sport). 70. "Nikt na świecie nie będzie przecież pracował za trzy tysiące złotych" -Włodzimierz Szaranowicz (TVP). 71. "Niemcy opierają swoje seanse na iluzorycznych argumentach, że piłka jest okrągła, a bramki są dwie" - Andrzej Zydorowicz (TVP). 72. "Holyfield jest dzisiaj wolny jak keczup" - A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: campo Re: A ja mam 1 propozycję IP: 212.244.177.* 16.05.01, 13:53 ten temat już był przerabiany na forum:) Dla mnie nr1 to wypowiedz Darka Szpakowskiego podczas meczu na Wembley Anglia- Polska,na początku lat 90-tych,cytuje: -Dobry wieczór państwu mówi do państwa Jan Ciszewski! Odpowiedz Link Zgłoś
michalmly Borek jest ślepy 17.05.01, 11:41 Najbardziej podobało mi się, jak kolega Borek cały mecz na Garego Nevilla mówił Phil, mimo że jego brat w ogóle nie grał (może było odwrotnie). Pamiętam też szczere wypowiedzi W. Szaranowicza: - Ta zawodniczka wygląda na dużo starszą niż jest w rzeczywistości, - On wygląda w tych okularach jak profesor fizyki jądrowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macias Re: Mam 96 propozycji IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 14:37 O Jezu! Po pierwszej dziesiatce juz plakalem ze smiechu! Szczerze! Potem juz samo szlo, czytane przez lzy, doszedlem do 40. i juz nic nie widzialem... Wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Mam 96 propozycji IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 16:47 naprawdę DOBRE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Bundy Re: Najlepsze teksty komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.01, 18:53 Mam jeszcze 2 rodzynki. 1. Komentarz do transmisji audio w WP (mecz chyba Polonia - Wisła): "Żurawski OPĘTANY przez dwóch obrońców" 2. Janusz Basałaj do Jerzego Engela "Panie Jerzu..." Odpowiedz Link Zgłoś