Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony...

• Gość: krzyk ciszy jezusek - placebo dla milionów :) IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 21:38
        wymysł, bujda na biegunach...jego zekome narodzenie czci sie dokladnie w czasie przesilenia zimowego ( sic!) 24 grudnia...mial 12 uczniów ( 12 miesiecy) :)
        brak jakiegokolwiek dowodu na jego istnienie, brak grobu..czegokolwiek...zaden histryk z okresu jego domniemanego zycia nawet o nim nie wspomniał....
        w bibli brak jakiejkolwiek wzmianki o tym ze zmartchwywstał....a ludzie prości i malo wyksztalceni wierzą w to :)
        • Gość: Anglik Re: jezusek - placebo dla milionów :) IP: 195.234.136.* 07.04.11, 19:48
          > w bibli brak jakiejkolwiek wzmianki o tym ze zmartchwywstał...

W bibli może brak, za to w Biblii jest o tym ładnych parę słów :)))
          • Gość: Anglik Re: jezusek - placebo dla milionów :) IP: 195.234.136.* 07.04.11, 19:49
            Znaczy, poprawka: o tym, że "zmartchwywstał", to nie ma. Tylko o tym, że zmartwychwstał.
      • smoktasmanski Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... 02.01.11, 21:41
        Aż boję się pomyśleć, czym bracia nasączają w odosobnieniu te hologramy...;)
      • Gość: ... Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 21:47
        Coś w stylu "szczebla z drabiny, która przyśniła się Jakubowi"
      • Gość: tomasz20 Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 21:54
        Przecież wiadomo,że 80% sportowców to kretyni bez szkoły...więc uwierzą we wszystko co im się podsunie.Mało kiedy inteligencja idzie w parze z umiejętnościami sportowymi.W życiu jest przeważnie coś za coś.Wystarczy obejrzeć tylko wywiad z jakiś piłkarzem np.Majdanem.Choć są wyjątki jak np.Adam Małysz i wielu innych wybitnych.
      • Gość: Stalker Sportowcy są z reguły idiotami IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 21:55
        I to jest najlepszy przykład. Brawo dla wynalazcy, który na kretynach zarobił miliony.
      • Gość: wladek Kupię sobie kilka bransoletek, mam duży mózg ... IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 21:59
        I oczywiście każdą włożę w inne miejsce. Kilka tu, kilka tam.
        Może nawet jedną naciągnę na głowę. A co sobie będę żałować.
      • bazinga Dawno temu przy okazji kręcenia Star Treka.... 02.01.11, 22:11
        ... scenarzysta czy reżyser zapytany o to jak działa kompensator Heisenberga odparł "Znakomicie, dziękuję". Może tak samo działa bransoletka ;)
        • maxgazeta.pl A Krzysiu Ibisz juz ma?? 02.01.11, 22:16
          Albo Kamcio?
      • Gość: eeee Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.med.nyu.edu 02.01.11, 22:22
        w Polsce zyja ludzie co wierza, ze lecza ich obrazy np. ten na Jasnej Gorze
      • arturpio bardzo prosta "magia" 02.01.11, 22:22
        "Jak oni mogli uwierzyć, że bransoletka wpływa na mózg?"

bardzo proste : odpowiednia wplata producenta "bransoletek" (albo jakiegokolwiek innego badziewa...) na konto "szportowca" powoduje C-U-D-A! Natychmiast jest on gotow glosic wszedzie i wszystkim ze dane badziewo jest "cudowne" !!!!

• Gość: Doktor! TO DZIAŁA ! Sprawdziliśmy w naturalnych warunkach IP: 212.247.96.* 02.01.11, 22:27
        Zrobiliśmy test na dwóch identycznych rowerkach www.t-bike.pl/p/pl/2802/promocja+2xkross+level+a6+pakiet.html

na prostej drodze (sucha nawierzchnia, zero wiatru) dwóch dość podobnie zbudowanych średnio zaawansowanych rowerzystów (185cm, 183cm 80 i 81kg wagi) dwa identyczne rowery o tej samej wielkości ramy

dystans 500m
        1 zawodnik (bez bransoletki rozpędził się do 49km/h)
        2 zawodnik (z oryginalną bransoletką rozpędził się do 63km/h)

zrobiliśmy jeszcze test z bransoletką (podróbką) z allegro, obydwaj rozpędzili rower do 47km/h

to jest chyba całkiem miarodajny test! po teście zawodnicy wymienili się rowerami, w następnym teście zawodnik nr 1 założył bransoletkę (oryginał) i faktycznie pojechał szybciej! testowaliśmy to kilka razy za każdym razem zawodnik z bransoletką był szybszy!

będziemy dalej testować w innych dyscyplinach, przy okazji dziękujemy firmie t-bike.pl za dwa wspaniałe rowery!
        • jstarpl Re: TO DZIAŁA ! Sprawdziliśmy w naturalnych warun 02.01.11, 23:21
          Gość portalu: Doktor! napisał(a):

> to jest chyba całkiem miarodajny test! po teście zawodnicy wymienili się rowera
          > mi, w następnym teście zawodnik nr 1 założył bransoletkę (oryginał) i faktyczni
          > e pojechał szybciej! testowaliśmy to kilka razy za każdym razem zawodnik z bran
          > soletką był szybszy!

Miarodajny test to jest test przeprowadzony kilkukrotnie, z zachowaniem odpowiednich zasad. Proponuję przeprowadzenie następującego badania:

0. Producent deklaruje, że bransoletka nie musi być założona, wystarczy, że znajduje się w okolicy ciała.
          1. Potrzebne są trzy plecaki (innego rodzaju noszalne pojemniki, których zawartości nie widać): pusty, z oryginalną bransoletką i z podróbką.
          2. Jedna osoba wkłada bransoletki. Oznacza plecaki, ale tak, żeby nie było wiadomo w którym co jest.
          3. Druga osoba bez kontaktu z pierwszą losowo wybiera kolejność zakładania plecaków.
          4. Trzecia mierzy czas.
          5. Ścigamy się tak długo, aż każdy z rowerzystów przejedzie co najmniej trzy razy z każdym z plecaków. Trzeba robić przerwy tak, żeby uniknąć wpływu zmęczenia, ew. przeprowadzić kilkanaście tur z wieloma rowerzystami. Istotne jest, żeby każdy rowerzysta przejechał z każdym plecakiem.
          6. Jako dodatkową zabawę można zadać za każdym razem pytanie każdemu rowerzyście jaka była jego zdaniem zawartość jego plecaka (oczywiście nie mogą znać na wzajem swoich odpowiedzi).
          7. Po zdekodowaniu wyników (połączeniu kodów plecaków z ich zawartością) i policzeniu średniej dla każdego plecaka przez pierwszą osobę można mówić o wiarygodnym teście.
        • Gość: Dr Yamak Re: TO DZIAŁA ! Sprawdziliśmy w naturalnych warun IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 00:10
          Niewiele zasad poprawnego eksperymentu i dedukcji zostało zachowanych w tym badaniu. Cieszyć się może jedynie firma T-Bike, za reklamę.
          • unhappy Re: TO DZIAŁA ! Sprawdziliśmy w naturalnych warun 03.01.11, 10:05
            Gość portalu: Dr Yamak napisał(a):

> Niewiele zasad poprawnego eksperymentu i dedukcji zostało zachowanych w tym bad
            > aniu. Cieszyć się może jedynie firma T-Bike, za reklamę.

Bo też i reklama była jedynym celem tego postu.

Się koleś napracował :D
      • Gość: agentura Przygłupy IP: 77.236.26.* 02.01.11, 22:41
        Przecież to są w najgorszym wypadku półanalfabeci albo, w najlepszym, przygłupy bez żadnego wykształcenia. Podobnie jak gwiazdy Holywzwodu, którzy gremialnie wyznają scientologię. Tylko kasa ma dla nich wartość.
      • Gość: przechodzień Kto założy sobie najwięcej ten wygrywa IP: 80.51.132.* 02.01.11, 22:50
      • stary.gniewny To rządowy program mający na celu 02.01.11, 23:04
        policzenie idiotów
      • Gość: kibic-sportowiec Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 23:23
        ciekawe, który z Was (komentujących) posiada opaskę Power Balance? Myslę, że nikt. Ale ochota, pasja i dziwna (a może i nie) beserwiserska omnipotencja w komentarzach ogromna. I pewnie nie było w tym nic dziwnego (bo sprawa rzeczywiście dość tajemnicza) gdyby nie ton, język i stosunek do ludzi, którzy dzięki swojej ciężkiej pracy osiągają sukcesy. Małysz, Kubica, Kowalczyk, ShaQ i inni to przecież półgłówki, często nie posiadający nawet sredniego wykształcenia. pewnie w odniesieniu do częśći ze sportowców to prawda ale jednioczesnie to ludzie, którzy swoja pasją, pracowitością, determinacją, wyrzeczeniami zasługują na nasz szacunek!! ciekawe, który z Was wstaje o 5.30 aby zaliczyć swój pierwszy trening, który z Was po pierwszej kontuzji zaciskając zęby zasuwa na rehabilitację, który z Was przez 8 miesięcy w roku jest poza domem. no ale oczywiście kazdy z Was świetnie wykształconych Polaków otrzymując propozycję reklamowania produktu by odmówił, no bo przecież nie jest tak głupi jak Ci sportowcy. ja mam do Was Panowie I Panie sportowcy olbrzymi Respect, niezależnie czy wypowiadacie się o Power Balance czy też nie. niezależnie czy bierzecie za to pieniadze czy tez nie. jesli w czymkolwiek Wam pomaga ten produkt pomaga to szacunek również dla Power i Balance. ja nie wierzę, że Power Balance działa ale z chęcią sprawdzę na sobie.
        • Gość: stary.gniewny Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: 80.51.132.* 02.01.11, 23:55
          >Gość portalu: kibic-sportowiec napisał(a):

> gdyby nie ton, język i stosunek do ludzi, którzy dzięki swojej
          > ciężkiej pracy osiągają sukcesy.

Odpowiem Ci tak. Po pierwsze to kolejne wydanie "cudownej bransoletki". Sprawdź w google.
          Po drugie: do sportowców czy szerzej ludzi którzy coś osiągnęli mam szacunek. Wtedy gdy walczą, wygrywają, przegrywają itd. Ale nie wtedy gdy wciskają mi durny kit. Obojętne: bransoletka, lokata czy środek na gardło. Bo to już prostytucja.
        • Gość: A. Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 10:33
          super wypowiedź... przeprowadzono na mnie testy w sklepie i zadziałały, zapraszam Was wszystkich do sklepów i zróbcie sobie testy wtedy się wypowiadajcie na temat opasek. Możecie wierzyć lub nie ale dajcie szansę innym na wypróbowanie produktu niech każdy sam oceni jego działanie - uważacie, że jesteście zbyt mądrzy aby uwierzyć... nie wierzycie bo nie rozumiecie jak to jest możliwe, że taka opaska może działać Ci sportowcy bez "wykształcenia" zrozumieli i dlatego czerpią korzyści z noszenia opasek Power Balance
        • Gość: do dziecka neostra Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: 91.211.84.* 02.02.11, 11:33
          odezwało sie dziecko neostrady i taka własnie jego wypowiedz.Mylisz dzieciaku jedno wszystko co sie da. Nietrzeba miec wybitnego rozumu by osiagac sukces w sporcie trzeba miec predyspozycje genetyczne,siłe i samo zaparcie.Rozum ma tu niewielie znaczenie. do tego dochodza specjalisci menadgerowie którzy dbaja o cała reszte !Sport wyczynowy jest dla kasy.Mija ulubiona biegaczka kowalczyk reklamuje złodziejski bank bo jej za to placą .sportowcy drie tyle co za medale aczesto kilka razy wiecej zarabiaja na reklamach!Jesli tego nie zauwarzyłes to jestes wyjatkowo naiwny. Raklama kłamie w 99 %przpadków to jest udowodnione.Mozna cenic człowieka jako sportowca ale jako człowiek poza moze byc menda albo prostytutka.
      • Gość: rm Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 23:55
        Od (względnie) poważnej gazety jaką jest wyborcza oczekiwałbym bardziej jednoznacznej oceny takich bzdur.
        • Gość: rudi Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 10:44
          Właśnie dlatego, że jest to gazeta poważna znalazła ona miejsce na artykuł nie o BZDURZE tylko o tym produkcie. Łatwo jest oceniać innych jak jest się anonimowym. Każdy może dzięki takiemu artykułowi dowiedzieć się o czymś nowym i sami możemy ocenić wartość artykułu, nie potrzebne są takie negatywne opinie zachowajcie je dla siebie - jak nie mamy nic innego do powiedzenia to musimy mówić byle co żeby tylko móc...
        • Gość: ron Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.teta.com.pl 03.01.11, 16:24
          Kobie Bryant ma LIVESTRON
      • Gość: Wojtek Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.icpnet.pl 06.01.11, 01:37
        Ktoś poszedl i testowal opaski w sklepach sportowych? Czy wszyscy opieramy sie na teorii na domyslach?
      • Gość: wuz Power Balance skompromitowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 01:48
        Ostatnio zostali zmuszeni przez australijski sąd do przyznania się do prawdy:
        www.powerbalance.com/australia/ca
        • taku234 Re: Power Balance skompromitowany 24.06.11, 18:24
          Power Balance okazał sie wielkim oszustwem, już w Australii oddział Power Balance przyznał, że nie mają naukowych dowodów na to że ich opaski poprawiają siłę. Federacja Konsumentów ACCC nakazała nawet zwrot pieniędzy dla tych, którzy poczuli się oszukani. Podobne regulacje podejmowane są także we Włoszech i w Hiszpanii.
          Natomiast jest faktycznie na rynku japoński produkt Trion:Z, uznany przez Japońskie Ministerstwo Zdrowia jako urządzenie medyczne, który w niekłamany sposób wykorzystuje magnetoterapię i emisję jonów ujemnych. Jest polska strona trionz.pl
          Ja kupiłem naszyjnik i on u mnie sprawdza się genialnie - ostatnio "napaliłem się" na naszyjnik jaki nosił Rory McIlroy w ostatnim US Open (który nota bene wygrał, jako najmłodszy golfista w historii).. ale jego nie ma na razie w sprzedaży - mają być od lipca w stanach, w polsce pewnie jakoś na jesieni/zimie..
        • Gość: posiadacz Re: Power Balance skompromitowany IP: *.tvgawex.pl 19.08.11, 17:05
          Jak widać negatywy i sceptycyzm piszą ci którzy nie sprawdzili na sobie tej opaski.
          Powiem krótko sprawdź i wówczas komentuj.
          Mam tą opaskę i jestem zdziwiony i zadowolony!
      • Gość: Gosc Japonski Trion Z dziala... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 17:55
        Ja nosze japonski produkt ktory przemawia faktami (magnetoterapia i jony ujemne) a nie kitem o hologramach. Ze strony widze ze TRION Z ma w Japonii certyfikat Ministerstwa Zdrowia jako urzadzenie medyczne - www.trionz.pl
        • unhappy Re: Japonski Trion Z dziala... 11.01.11, 11:44
          Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Ja nosze japonski produkt ktory przemawia faktami (magnetoterapia i jony ujemne
          > ) a nie kitem o hologramach. Ze strony widze ze TRION Z ma w Japonii certyfikat
          > Ministerstwa Zdrowia jako urzadzenie medyczne - www.trionz.pl

Ale wiesz, na stronie to można sobie cokolwiek napisać. Żeby wiedzieć co jest wart taki certyfikat należałoby wiedzieć nie tylko to, że został przyznany ale:

1. Jakie są kryteria otrzymania takiego certyfikatu w Japonii i czy są jednolite dla wszystkich urządzeń?

No bo dlaczego akurat Japonia? Podejrzewam, że wystarczy wpłacić odpowiednią kasę a urządzenie ma nie być szkodliwe. A oryginału certyfikatu i tak nikt nie zrozumie. Podobnie oszukańczy mechanizm stosują hochsztaplerzy handlujący np. Zapperami - pokazują certyfikaty zgodności elektrycznej albo patenty, tak jakby urząd patentowy mógł zweryfikować skuteczność urządzenia :D
          • Gość: Gosciu Power Balance sadzony w USA IP: 193.221.156.* 19.01.11, 17:51
            trafilem na kogos komentarz ze Power Balance sa sadzeni w Australii. Ja znalazlem info ze sa tez sadzeni w USA, link: www.sys-con.com/node/1669598
            • Gość: damian Re: Power Balance sadzony w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 16:50
              ale sam fakt ze nie moga udowodnic ze działa... nie oznacza ze nie dziala :) to oczywiste. Ja osobiscie oduwam rownice, i to znaczna ( w przypadku testow opaski itp )
              • Gość: RzecznikPowerBalan Re: Power Balance sadzony w USA IP: *.icpnet.pl 28.02.11, 22:54
                Witam,
                Z chęcia odpowiem na wszystkie Wasze pytania i watpliwości co do marki PowerBalance. Power Balance to marka z zupełnie nowej kategorii produktowej Performance Technology, pierwotnie przeznaczona dla profesjonalnych zawodników i pomagająca im uaktywnić oraz optymalnie wykorzystać swoje naturalne zasoby energii. Na grupę produktów składają się silikonowe i neopranowe opaski na przeguby dłoni oraz naszyjniki. Zawierają one 2 zaprogramowane dyski z hologramami z tzw. Mylaru. Efektem używania opaski Power Balance jest zdecydowana poprawa balansu ciała, jego siły i elastyczności. Power Balance to marka o amerykańskim rodowodzie, działająca globalnie . Zaskakujące efekty działania spowodowały, że opaski Power Balance błyskawicznie stały się bardzo popularne wśród aktywnych sportowców – używają ich min. Cristiano Ronaldo, David Beckham, Shaquille O’Neal. W samej tylko Formule 1 Rubens Barrichello, Mark Webber i nasz rodak Robert Kubica. Różnokolorowe wersje opasek miało na swoich nadgarstkach min. 35% kolarzy biorących udział w tegorocznym Tour de France i zwycięska drużyna piłkarska Hiszpanii. Podkreslam ze sportowcy nie maja placone za noszenie opasek. A można na nich trafic w każdej dziedzinie sportu. Przekonajcie sie sami na PowerBalance Polska znajdziecie sklepy gdzie mozna testowac opaski, i sprawdzcie na wlasnej skorze, czy na Was to dziala.
                pozdrawiam
                Tomek
                Rzecznik PowerBalance
                • unhappy Re: Power Balance sadzony w USA 06.03.11, 00:38
                  Jedna kwestia:

Efektem używania opaski Power Balance jest zdecydowana poprawa balansu ciała,
                  jego siły i elastyczności.

Jak zweryfikować tą, przyznaję rewelacyjną informację?
              • unhappy Re: Power Balance sadzony w USA 06.03.11, 00:54
                Gość portalu: damian napisał(a):

> ale sam fakt ze nie moga udowodnic ze działa... nie oznacza ze nie dziala :)

Tylko, że to działa (to udowadnianie) zupełnie inaczej. Nie dowodzi się nie działania (bo nie miałoby to sensu). Dowodzi się wyłącznie działanie. A ściślej - jeśli ktoś twierdzi, że wsadzenie sobie ząbka specjalnego czosnku w d*pę powoduje, że człowiek potrafi latać to musi to udowodnić. Jak? Prosto - robiąc pokazowy przelot.

Oczywiście, naiwni będą sobie wsadzali ten czosnek i zastanawiali się czemu nie latają (może trzeba kupić droższy, specjalny od lotnika).

> to
                > oczywiste. Ja osobiscie oduwam rownice, i to znaczna ( w przypadku testow opas
                > ki itp )

Nie odczuwasz różnicy.

Widzisz. Obaliłem twoją hipotezę i co ciekawe, mój dowód jest tak samo skuteczny jak twój.

Bo tak to już jest z dowodami anegdotycznymi :D
                • Gość: gość Re: Power Balance sadzony w USA IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 21:53
                  gośćJest to bardzo dziwne, ale na mnie podziałały. Ponosiłem je tylko trochę, a poczułem przypływ energii. Byłem bardzo sceptycznie nastawiony, że to kit i tyle, a jednak czasami upodabniamy się do roślin. One tez dzięki specjalnym barwnikom pobierają energię ze słońca. Pewnie bardzo podobnie to działa.
            • Gość: Damiannnn Re: Power Balance sadzony w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 20:34
              ogarnij to :

www.orange.pl/kid,4000158865,id,4000470669,title,Zobacz-jak-przebiega-rehabilitacja-Ireneusza-Jelenia,video.html

www.cnbc.com/id/15840232/?video=1714498397&play=1

www.sport.pl/inne/1,64998,8889575,Cudowne_bransoletki_mocy_czy_placebo_za_miliony_dolarow_.html
              www.youtube.com/watch?v=p2dT7xVS6-s
              od min 37:55 :D dla mnie to mistrz bo Bill raczej nie dostaje kasy za noszenie tego i sam by sobie glupio reputacji nie chciał nioszczyc ( moze i Monica nosi... xD)

• Gość: naiwny jak Polak Re: Japonski Trion Z dziala... IP: 91.211.84.* 02.02.11, 11:44
            Taki certyfikat to se mozna na kolanach wydrukowac kto bedzie latał do japoni by go sprawdzic albo specjalnie korespondował by sie dowiedziec tylko dziennikarskie sledztwo moze to udowodnic i jeszce jedno to kolejna sciema dla naiwnych polaków W polsce udowodniono za to certyfikaty instytutu matki idziecka oraz laury klienta które by je dostac trzeba poprostu zaplacic i to wszystko!!
          • Gość: nieprawdopodobne Re: Japonski Trion Z dziala... IP: 91.211.84.* 02.02.11, 11:50
            dostałeś i 672 tysięcy złotych z UE na zrobienie strony o kotach? I to jest innowacyjna gospodarka?Czy jak się zgłoszę na zrobienie strony o psach czy innych zwierzętach tez dostane tyle kasy?
          • nini258 Re: Japonski Trion Z dziala... 24.06.11, 10:07
            nie do końca - tu akurat nie chodzi o "kupowany" certyfikat, tylko o certyfikat dla urządzeń medycznych - kryteria są "nieco" inne.. Certyfikowało je japońskie ministerstwo zdrowia, a nie jakaś prywatna firma - dlaczego japońskie? Dlatego że, Trion:Z są produkowane w Japonii..
            Dodatkowo magnetoterapia jako bezinwazyjna metoda, jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia za bezpieczną i nie dającą żadnych efektów ubocznych.
            Robiono też porównanie z innymi "podobnymi" produktami, które są reklamowane jako "bransoletki mocy" - Produkty Trion:Z’s wykorzystujące takie technologie jak ‘Mineon Health Fibres®’ oraz ‘ANSPO™’ emitują jony ujemne na poziomie 600-800 wyższym niż inne produkty tego typu (tamte emitują na poziomie 3-6 jonów na sekundę, Trion:z na poziomie ok 700 jonów na sekundę) , jednocześnie oferując unikalną technologię emisji pro zdrowotnego pola magnetycznego stanowiąc najbardziej zaawansowane produkty w swojej dziedziniedostępne na rynku.
            w zeszłym roku trion:z otrzymał CE w Europie, w kategorii urządzeń medycznych, co stanowi potwierdzenie wszystkich europejskich wymagań w zakresie bezpieczeństwa użytkowania, ochrony zdrowia i środowiska.
            wszystko przepisałam z ulotki, jaką dostałam na sztafecie ostatnio w Warszawie, a resztę znalazłam na stronie www.trionz.pl
        • Gość: gość Re: Japonski Trion Z dziala... IP: *.choszczno.vectranet.pl 19.03.11, 21:00
          Hej, a gdzie można kupić tę opaskę, bo na ich stronie www takiej opcji nie widze (brak opcji- włóż do koszyka)
          • nini258 Re: Japonski Trion Z dziala... 17.06.11, 14:00
            ja widziałam na stronie www.trionz.pl - tam jest sklep, nawet chyba się skuszę, ale czekam jeszcze na opinie testujących - japońska technologia mnie przekonuje ;)
          • Gość: Gosciu Re: Japonski Trion Z dziala... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.11, 16:26
            dziala juz normalnie koszyk bo kupilem kilka dni temu, poza tym sa namiary na stronie a telefon chyba masz ? :-)
            • Gość: :) Re: Japonski Trion Z dziala... IP: *.choszczno.vectranet.pl 30.12.11, 00:50
              Pisałam maile do nich i strona odżyła :)
              Zakupiłam jakoś w kwietniu 2011 i nie wiem czy to placebo, czy faktycznie działa, ale moje migreny niemal zniknęły, a zmęczenie jakby się gdzieś rozpływało.. Ogólnie, nie żałuję :)
      • Gość: eva Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.11, 12:42
        ja mam bransoletke holo energy, ktora rowniez posiada jony ujemny...polecam, chociaz w polsce jeszcze ich nie ma
        • Gość: bartek Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:32
          JA mam pare bransoletkek Aura Activator podobno maja certyfikat medyczyny mozna kupic je w Polsce na stronie sklep.auraactivator.pl POLECAM
      • Gość: sobociak Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.dhl.com 14.02.11, 09:39
        chciałbym podpytać czy ktoś z wypowiadających się miał z tym kontakt - tylko mówię o oryginalnym produkcie...

dlaczego pytam?
        Ponieważ miałem z tym czymś ostatnio do czynienia...
        Kolega z pracy posiada tą bransoletkę. Osobiście jestem bardzo dużym sceptykiem i nigdy w takie głupstwa nie wierzę.
        Pokazywał mi kilka ćwiczeń na równowagę, próbował mnie powalić z i bez tej bransoletki i za każdym razem z bransoletką byłem o wiele bardziej stabilny (w sumie nie do powalenia).
        Kolejną ciekawostką było to, że niektóre ćwiczenia nie wychodziły gdy miałem 2 tel komórkowe w kieszeniach spodni (jeden w jednej a drugi w drugiej - tak jakby zaburzało to jakąś równowagę i działanie tej bransoletki)...

Ciekaw jestem czy miał ktoś jakieś doświadczenia i ma o tym jakieś opinie...
        • Gość: Pati Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.11, 20:53
          Ja dostałam bransoletkę energetyczną Holo Energy od siostry. Początkowo byłam sceptycznie nastawiona ale teraz mogę ją śmiało polecić bo naprawdę stabilizuje równowagę, a zawarte w niej jony ujemne pozytywnie wpływają na krążenie.
        • Gość: Marcin0982 Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:35
          POWER BALANCE to podobno sciema robia testy i nie powtarzaja proby, zeby wynik byl wiarygodny trzeba rowniez zrobic probe PLACEBO...ja slyszalem o lepszym produkcie Aura Activator maja patent miedznyarodowy wejdz i sprawdz na stronie cena podobna ...maja duzo wynikow badan poczytaj Dla zainteresowanych podaje linka www.sklep.auraactivator.pl
          • unhappy Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio 06.03.11, 00:43
            Gość portalu: Marcin0982 napisał(a):

> POWER BALANCE to podobno sciema robia testy i nie powtarzaja proby, zeby wynik
            > byl wiarygodny trzeba rowniez zrobic probe PLACEBO...ja slyszalem o lepszym pro
            > dukcie Aura Activator maja patent miedznyarodowy wejdz i sprawdz na stronie cen
            > a podobna ...maja duzo wynikow badan poczytaj Dla zainteresowanych podaje linka
            > www.sklep.auraactivator.pl

LOL

Co to jest: patent międzynarodowy?

Ale co tam jakieś zaghamaniczne wkładki. Mamy swoje, lepsze, na własnej piersi wyhodowane:

www.milosierdzie-boze.com/wkladki.php
        • unhappy Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio 06.03.11, 00:47
          Gość portalu: sobociak napisał(a):

> Ponieważ miałem z tym czymś ostatnio do czynienia...
          > Kolega z pracy posiada tą bransoletkę. Osobiście jestem bardzo dużym sceptykiem
          > i nigdy w takie głupstwa nie wierzę.

ROTFL

A dalej sceptyk sprzedaje takie sajensfikszyn, że aż zęby trzeszczą:

> Pokazywał mi kilka ćwiczeń na równowagę, próbował mnie powalić z i bez tej bran
          > soletki i za każdym razem z bransoletką byłem o wiele bardziej stabilny (w sumi
          > e nie do powalenia).

Jeśli uważasz, że jakaś bransoletka poprawia ci stabilność to ogólnie, masz problem ze stabilnością. I to bynajmiej fizyczną :D

> Kolejną ciekawostką było to, że niektóre ćwiczenia nie wychodziły gdy miałem 2
          > tel komórkowe w kieszeniach spodni (jeden w jednej a drugi w drugiej - tak jakb
          > y zaburzało to jakąś równowagę i działanie tej bransoletki)...

To oczywiste. Jak używałem pierwszego w Polsce telefonu komórkowego (taki z rączką) to też miał niebagatelny wpływ na równowagę :D

> Ciekaw jestem czy miał ktoś jakieś doświadczenia i ma o tym jakieś opinie...

Ja. Sprawdzałem. To nie działa :D
      • Gość: mariusz Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:23
        Uważam ze to nie dziala znalazlem linka www.tgcom.mediaset.it/economia/articoli/articolo487838.shtml tylko, że jest po włosku jak ktoś zna to radziłbym się zapoznać
      • Gość: gos Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.aster.pl 19.06.11, 18:00
        tylko trion:z - widziałem porównanie i tylko te w zasadzie mają jakieś działanie - i u mnie działają - nadgarstek nie boli po godzinie tenisa.
      • Gość: Malvi Cudowne bransoletki mocy czy placebo za miliony... IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.11, 13:28
        Myślę, że osoby o tak znanych nazwiskach nie podpisywali by się pod kompletnym kiczem, który nie ma racjonalnego zastosowania. Tego typu osoby raczej nie narzekają na brak propozycji reklamowych, więc czy sen miało by ładowanie się w akurat to? Mam taką, nie twierdzę, że działa, sądzę, że okaże się to po jakimś czasie... A jeśli nie to i tak nie żałuje zakupu, opaska wygląda dobrze, fajny gadżet. A co do producenta to jestem pełna podziwu, że rozprowadza to na taką skale, bez znaczenia czy rzeczywiście to tylko placebo czy nie.
        • Gość: Martyna Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.home.aster.pl 22.08.11, 19:14
          Sprzedam opaske Trion:Z Dual Loop!!
          allegro.pl/show_item.php?ite...
          • Gość: allericz Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.2.11.227.tvksmp.pl 13.10.11, 13:09
            W Polsce te opaski są do kupienia za 49 zeta na zakupach grupowych ;-)
            www.znizkomania.pl/pokaz_oferte,50066,ceniona-przez-znanych-sportowcow-dodajaca-energii-silikonowa-opaska-power-balance.html
            • Gość: Kubi Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.aster.pl 20.10.11, 21:12
              miałem już i efx i power balance. To ściema. niedawno dostałem w prezencie trion:Z i jak ktoś już wyzej pisał - to działa! nie na darmo mają te swoje certyfikaty i atesty medyczne. I też słyszałem, że powerbalance ma jakieś sprawy w sądzie o oszustwo.
              • unhappy Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio 28.12.11, 20:31
                Gość portalu: Kubi napisał(a):

> miałem już i efx i power balance. To ściema. niedawno dostałem w prezencie trio
                > n:Z i jak ktoś już wyzej pisał - to działa! nie na darmo mają te swoje certyfik
                > aty i atesty medyczne. I też słyszałem, że powerbalance ma jakieś sprawy w sądz
                > ie o oszustwo.

Nie działa. TRIONZ nie działa tak samo jak każdy inny śmieć mający wyciągać z ludzi pieniądze. Jego jedyne działanie to wyciąganie kasy i tu trzeba przyznać, na ludzi naiwnych działa jak złoto :)

A te certyfikaty i atesty mogą sobie wsadzić w zadek bo są niestety nic nie warte.
      • Gość: poczytajcie o tym Re: Cudowne bransoletki mocy czy placebo za milio IP: *.centertel.pl 06.11.11, 15:57
        zobaczcie sami, jak robią was w balona!! www.wirtualnemedia.pl/artykul/jak-sportowcy-i-ambasadorzy-promowali-power-balance-case-study

działają tylko ionme oraz Trion:Z - a te drugie można kupić w PL ( www.trionz.pl ), tych pierwszych nie ma. o tym mówią niezależne testy konsumenckie
      • Gość: katia a czytaliście o tym, że Powerbalance ma zbankrutow IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 09:40
        ma zabnkrutować? o tu o tym pisza, że mają masę spraw sądowych za oszustwa www.deska.pl/forum/viewtopic.php?p=33137#33137

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka