Gość: mirek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 13:33 4 miejsce i 1,5 mln budżet. Teraz 6 miejsce i budżet 7 mln. plus kilkanaście na stadion dla Inmterbud West Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Mecensie napisz też z jakim długiem zostawiłeś Sta IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 14:09 Skoro już się rozliczamy to napisz mecenasiku że uciekając z tonącego statku zostawiłeś klub z dnia na dzień zadłużony po uszy, z zastawionym w banku stadionem (!) i bez żadnych perspektyw na przyszłośc. I ten człowiek ma jeszcze czelnośc pouczac innych. Zero honoru, wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slay Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 14:20 Długi nie miały nic wspólnego ze spadkiem klubu z ekstraklasy??? Co ten mecenas "jara" że takie głupoty wypisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olO Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.11, 16:11 BRAWOOOO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaa73 Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.11, 18:59 Tak za Pana panowania "Stal rosła w siłe a ludzia zyło sie dostatnio". Nie osmieszaj sie Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pyskowki Synowca... IP: 199.19.221.* 05.01.11, 21:46 Hey, Nie wiem co sie robi z Synowcem, ale od jakiegos czasu traci calkowicie resztki "klasy" i wzglednej reputacji...jaka mogl w miescie sie cieszyc... Oczywiscie nie wiedzac o prostej zasadzie nie wtracania sie i nie komentowania dzialalnosci istytucji z ktorej sie odeszlo, szanowny znany z tego czy innego pan Synowiec wdaje sie w pyskowki ktorych wygrac oczywiscie nie moze... W radzie dziala na zasadzie "ja wam pokaze" a w stosunkach z Gorzowem- "ja wam wszystkim powiem".. Synowiec...Ja zawsze wiedzialem ze z ciebie zaden polityk...Prawnik, spolecznik...- na pewno, ale polityk? Zaden.... Zuzlowcow kopiesz, na Jedrzejczaka kontrole nasylasz (nie wierze w zadne "oddolne" donosy...), czyli zachowujesz sie jak pisowiec z latka PO na czole.... Co sie z toba Synowiec wyrabia...??? W miescie nikomu zaszkodzic nie mozesz - gorszych niz ty miasto przetrzymalo, ale do cholery jasnej...nie widzisz ze po kolana w "blocie" juz stoisz??? Bylo zostac i pomniki stawiac - bylby powod by cie doceniac ... A tak...nic tylko "morda" przychodzi do glowy gdy ktos twoje imie wspomni... Tego chcesz??? A moze juz tak "urosles" ze opinie innych po prostu olewasz??? I to nie sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goro Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.11, 22:29 Synowiec chłopie! daj już sobie spokój bo bredzisz. Zadufany buc z Ciebie chcący rozpaczliwie pokazać się na forum publicznym. Czytam te twoje opowiastki i się zastanawiam co cię tak boli że krytykujesz obecną Stal?! Wielbisz tak Śwista? A pamiętasz jak wraz z twoim kolegą mecenasem wielbicielem żużla (do czasu) jak zajęli motocykle juniorów na poczet jego długu? Króciutką masz pamięć chłopie. Odpuść. Ucichnij bo nikt nie ma ochoty już tego słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.11, 00:08 z tego co pamietam to prezes Guzenda nastal, gdy klub byl juz w pierwszej lidze... i nikt sie nim nie interesowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Niedouki IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.11, 01:21 1. Prezesem Stali od stycznia 2002 był Mariusz G. 2. Swoje urzędowanie rozpoczął od skandalu związanego ze strajkiem Śwista, Palucha, Flisa i Staszewskiego, którzy zapowiedzieli że nie wyjadą do sezonu, gdy nie otrzymają obiecanych przez Mariusza G. skromnych środków na rozpoczęcie sezonu (4x mniejszych niż w latach 2000-01) 3. Prezes Mariusz G. obiecał zawodnikom że dostaną zaledwie 50 tys. na przygotowanie do rozgrywek, lecz pieniądze będą leżeć "na torze", tzn. punktówka będzie wyższa i motywująca 4. Cóż z tego że Świst, Staszewski i inni starali się jak mogli, robiąc w pierwszych spotkaniach nierzadko po 10-13 punktów w meczach u siebie, kiedy w maju otrzymali ostatnie pieniądze jakie widzieli w sezonie 2002 5. Przyciśnięty do muru prezes Mariusz G. wziął w BGŻ 300 tys. kredyt na "rozruch" by w ogóle było za co wystartować pod zastaw STADIONU KS Stal 6. I najlepsze: w 2008 r. prokuratura zatrzymała pod zarzutem przywłaszczenia 250 tys. Mariusza G., w okresie kiedy był on PREZESEM KS STAL. Wnioski mądry i myślący wyciągnie sam. Żółtas lub pracownik cyrku kierowanego przez Komarnickiego nie wyciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pyskowki Synowca... IP: 199.19.221.* 06.01.11, 02:13 Hey, Te wszystkie mniej lub bardziej poprawne "dane" sa bez najmniejszego znaczenia.. Wszyscy wiedza iz wiekszosc z nich to zadne "fakty" a raczej czyjes tendencyjne interpretacje... Plotki i historyjki dobre moze na forum, ale niegodne kogos kto jak Synowiec za "kogos" chcialby byc uwazany... Teraz juz nawet nie ma znaczenia czy to Synowiec zaczal czy zareagowal na "prowokacje"... Tak czy inaczej...dziecinada... :):) PS. Synowiec....Mozliwe ze w sadzie trzeba sie nagadac by cos osiagnac... W polityce jest i doklanie i odwrotnie... I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin siedzisz w Kanadzie więc się nie odzywaj IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.11, 14:25 wszystkie dane fakty znaleźć można np. w bibliotece wojewódzkiej. ja akurat w tamtych latach 2000-02 i wcześniej często korzystałem z Gazety Lubuskiej i Ziemi Gorzowskiej, więc wiem jak było, i to niemal dokładnie z liczbami. Grabarzem gorzowskiego żużla był Mariusz G., a poza Władysłałem Komarnickim przy żużlu kręcił się w 2002 jako szef Gorzowskiej Fundacji Żużlowej niejaki Jakub Derech-Krzycki. W tym też czasie doprowadzał on gorzowski szpital do milionowych długów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: siedzisz w Kanadzie więc się nie odzywaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:46 Jakub Derech Krzycki z miionowymi długami gorzowskiego szpitala związku nie ma żadnego. Dyrektorował szpitalowi na Warszawskiej, gdy szpitale połączono był już w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr pałuszka Re: Pyskowki Synowca... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.11, 20:32 masz racje kolego że SYNOWIEC to skonczony idjota .Ma w prokuraturze postawione zarzuty i niebawem Pana JERZEGO.S zamkną tam gdzie jego miejsce a tu się wypowiada jako wielki znawca ŻUŻLA .Bo dobrze być wielkim SPONSOREM za pieniądze złodzieji i bandytów bo takim znanym był słynny ERYK.A pan SYNOWIEC załatwiał wszystkie sprawy w sądach za ŁAPÓWY i dlatego ma te swoje zarzuty prokuratorskie a to był taki wielki AUTORYTET w GORZOWIE Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Niedouki IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.11, 21:08 tak faktycznie, tylko... dlugi wziely sie z sezonu poprzedniego czyli 2001- nieudana inwestycja na stadionie uwczesni wlodarze mysleli ze wymusza na ministerstwie dofinansowanie na stadion poprzez stawianie go przed faktem dokonanym... pytanie kto nie umie budowac stadionu? Adwokat czy Wladek, dzieki nim poczesci poplynal Budom chyba 2mln. zaleglosci... jesli chodzi o fundacje byla po to by ominac konto bankowe klubu na ktorym polozyl lape Urzad Skarbowy wiec cala kasa szla przez fundacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: Niedouki IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.11, 13:48 Tylko że Tadeusz J. nie pomógł wówczas w budowie / przebudowie stadionu - koszt 5 mln, pomoc miasta 400 tys. albo i mniej Dla kolegi z PZPR wyłożył 40 mln zł Czy to tylko dlatego że Synowiec nie miał wtedy firmy budowlanej? Wnioski są proste. Jędrzejczak z Komarnickim i Guzendą celowo doprowadzili do spadku Stali z ekstraligi, by móc potem kręcić lody na dotacjach i budowie nowego stadionu, który Gorzowowi i Stali był i jest potrzebny jak piąte koło u wozu (5-7 tys. regularnych kibiców żużla w całym Gorzowie). Przy okazji wypieprzyli wszystkich wychowanków, nie zdobyli ŻADNEGO medalu , a nawet żadnego 4 miejsca które za czasów Synowca czy wcześniej Stal zdobywała z palcem w d.... co roku A więc bilans dokonań Jędrzejczaka i jego kolegów po fachu z PZPR i ZMS to *rozpieprzenie żużla i budowa na jego gruzach jakiegoś pseudotworu na pewno nie klubu sportowego, o nazwie Kejljum *rozpieprzenie w 2000/02 i 2010/11 pozostałych gorzowskich dyscyplin sportowych *wałki przy każdej inwestycji budowlanej, ze szczególnym uwzględnieniem tych robionych przez Interbud *dziwne przepływy pieniędzy przez fundacje żużlową i inne *rozpieprzenie szpitala 300 mln długu *rozpieprzenie MZK i PKP *brak bazy dla sportu młodzieżowego jak i zawodowego *rekordowa ilość sklepów z dopalaczami *stworzenie społeczeństwa o nazwie ELITA GORZOWA: www.youtube.com/watch?v=ogE5zCwPD_A od 7:23 cała jej kwintesencja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: 195.245.213.* 06.01.11, 08:53 Blado widzę tego biednego rzeczniczka. Niech się lepiej z Jurkiem w dyskusję nie wdaje, bo z tego co widzę, nie ma pojęcia o realiach żużla. A S. zawsze przedstawi rzeczywistość tak, że wyjdzie na jego. Więc dobra rada dla młodego klakierka Komara- nie wiesz chłopcze o czym piszesz więc się nie ośmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zksgrus Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... 06.01.11, 13:56 PRZYJDŹ NA MARSZ PROTESTACYJNY img510.imageshack.us/img510/3876/prezmarsz.jpg..... www.youtube.com/watch?v=EV7gbaHcTpI&feature=youtube_gdata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 17:37 bernard, jesteś zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spa IP: 199.19.221.* 06.01.11, 19:59 Hey obiektywny... Co sie mnie czepiasz? Nie podoba ci sie to, ze mi sie nie podobaja pyskowki??? Ze po radnym, spoleczniku ,znanym w miescie prawniku spodziewewam ciut wiecej niz "udowadniania" komus na lamach gazety ze "sie myli"??? :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wschodniak synowiec świnia IP: 87.99.48.* 07.01.11, 13:12 Przeczytajcie sobie jak to było w 2002 roku: "Osłabienia kadrowe i dramatyczna sytuacja finansowa spowodowały, że już przed rozpoczęciem sezonu wielu "znawców" czarnego sportu postawiło na gorzowskim zespole krzyżyk i nic dziwnego, że każda wyższa lokata od siódmej zostanie odebrana jako sukces gorzowskiego zespołu. " i dalej: "Do życia powołano nawet specjalną fundację, która wspierać ma zespół w ligowych bojach, gdyż konta bankowe zespołu zostały zajęte przez wierzycieli." źródło: sport.interia.pl/news/stal-gorzow-obrona-przed-spadkiem,243064 Więc skąd tak nagle wzięły się takie długi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocket Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spadł... IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 08.01.11, 00:58 Zostawiles klib z dlugami odchodzac z dnia na dzien a teraz sie tlmaczysz buraku... nikim jestes i nikim pozostaniesz... STAL 4 ewer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycielum Re: Synowiec pisze do Siczyńskiego: To nie ja spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 12:25 Oj gorzowiaczki gorzowiaczki, chcecie jeździć po S jak po łysej kobyle?a on jeden ma więcej oleju niż wy wszyscy zakompleksieni debilnymi wizjami przeszłości waszego pseudo klubiku,bo klub był w odległych czasach. Wystarczy sięgnąć do historii i zejść na ziemię dziwacy gorzowscy. Odpowiedz Link Zgłoś