Gość: gazeta IP: *.gazeta.pl 16.05.01, 19:18 Co myślicie o reklamówce Małysza ośmieszającej Martina Schmitta? Czy Małysz złamał zasady fair play? Czy może sięteraz nazywać przyjacielem Schmitta??? A może zyski z reklamy są najważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mar Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: 195.94.206.* 16.05.01, 19:23 uwazam ta reklame za OK, przeciez nie ma tam Schmitta i nie tylko w niemczech mowi sie po niemiecku, a poza tym wszyscy wiedza ze niemcy o polakach nie maja za dobrego zdania, ja natomiast nie mam dobrego zdania o niemcach (widze to na codzień pracując w niemieckiej firmie. REKLAMA JEST OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faber Re: WINIARY SRARY, NESTLE SRESTRE IP: 213.76.104.* 17.05.01, 07:11 Winiary i ich garazowa agencja reklamowa pokazali, jak mozna spieprzyc fajny pomysl na rakleme. Pokazaly tez, jak skutecznie zepsuc reputacje sportowca a ten wykazal brak czujnosci. I tyle - przechodze do bojkotu wszystkich stron tej sprawy. Szkoda, ze rzecz sie dzieje w Polandzie, bo znowu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: WINIARY SRARY, NESTLE SRESTRE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 10:07 troszke dystansu prosze, nie traktujmy tego tak bardzo serio. reklama jest zabawna, a ze niemcy tak sie tym przejmuja to juz ich problem... widocznie "jest cos na zeczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fumetto Re: WINIARY SRARY, NESTLE SRESTRE IP: 195.150.19.* 17.05.01, 12:21 Reklama w ogole nie jest zabawna. Jest po prostu idiotyczna. Ciekawy jestem jakie sa wyniki sprzedazy tych zupek Winiar po emisji reklamy. Małysz dał dupy, bo doradcow ma do dupy... Niech sie rozgladnie za nowymi! A w srodku to Schmitt jak 150! Ten hełm, brakuje tylko napisu. Niech ci z PR Nestle i z agencji reklamowej Legned Group nie pierdola (sorry, za slownictwo, ale lepiej nie da sie tego wyrazic), ze podobienstwo nie bylo zamierzone! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radowan Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.pkobp.pl 17.05.01, 07:46 Niemcy jak zawsze przesadzają, czy my też mamy ich skarżyć za to że pryszczyca może przedostać się przez naszą granicę. Reklama żądzi się własnymi prawami. Uważam że jeżeli ktoś poczuwa się do osoby w niej prezentowanej(Scmitt) to znaczy że taki jest (ma chyba kompleksy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: 62.159.123.* 17.05.01, 10:40 zaskakują mnie wypowiedzi, że nie ma żadnego podobieństwa do Martina. Wydaje mi się, że każdy kto obejżał reklame widzi podobieństwo. ja zobaczyłam je od razu. Przyznaję, że bardzo sie zdziwiłam takim scenariuszem, bo ewidentnie poniża on niemiecką ekipę naczele z głównym rywalem Adama. Dziwi mnie, że Adam przystał na taki scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodek Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.dialup.medianet.pl 17.05.01, 10:45 Adaś dał się zrobić kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 14:34 Małysz jest kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrW Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.*.*.* 17.05.01, 12:14 Niemcy sa przewrazliwieni i ogromnie niesprawiedliwi. Sami opowiadaja tonami idiotyczne polenwitze (dowcipy o Polakach), a gdy raz zdarzy sie deutschewitz to od razu traca humor. Brawo Malysz ! Mieszkam w Niemczech i jeszcze nie slyszalem przychylnych opini o Malyszu u zwyklych ludzi. Tylko wscieklosc, ze ich najlepszy skoczek nie zostal, tak jak zaplanowano, mistrzem. Panie Adamie, skacz, rob forse, a Niemcami sie nie przejmuj. Oni nigdy nie beda twoimi przyjaciolmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: MAŁYSZ - BRAVO! - odpowiedź dla Mar !!!! IP: *.wodip.opole.pl 17.05.01, 15:32 Zasada jest prosta niezależnie od różnego rodzaju pseudonacjonalistycznych fobi, ktore próbuje zasiac niejaki Mar !!! Jeżeli chcesz by Cie ludzie szanowali poczuj powałanie szanowania innych najpierw w sobie. Jeżeli tak nie jest pojawiają się podziały, nacjonalizm i nie zawsze sportowa rywalizacja /patrz środowisko skinów, szalikowców/. Jeżeli Mar wyznaje zasadę "oko za oko" to ktoś jemu lub jego najbliższym przywali w podobny sposób w bliższej lub bardziej odległej przyszłości. Dlaczego ?? Bo takich jak Mar i firma "WINIARY" jest jednak nadal WIELE !!!! Dlaczego nie potrafimy być w stosunku do siebie ok ? Chyba brakuje nam najazdu wszelkiej maści ufoludków byśmy wreszcie zauważyli,że bliżej nam do siebie niezależnie od narodowości czy koloru skóry. To co zrobiły "WINIARY" jest poniżej wszelkiej przyzwoitości. Powiem inaczej - Firma produjuąca reklamówke dla "WINIAR" powinna nadal istnieć na polskim rynku !!! Dlaczego ?? Wyznacza bowiem pewien poziom dna w stosunku do którego jesteśmy w stanie ocenić poziom innych. Jak wiemy wzorzec jest bardzo ważny, zwłaszcza w tej sprawie. !!! P.S. Przestaje kupować produkty "WINIAR" - jest przecież jeszcze "AMINO" !!! A ty Adam ??? Bij się w piersi !!! Z pewnością będzie Ci brakować na zachodnich skoczniach niemieckich kibiców !!! Ja bedę mógł byc z Toba - tylko za pośrednictwem telewizji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Małysz brawo!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 16:26 Reklama jest głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 19:44 Widac za dlugo tam pracujesz - zapomniales o godnosci i paru innych rzeczach, zbuduj im oswiecim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chichi Re: MAŁYSZ - BRAVO!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 14:39 NO ALE TAK NIE MOZNA!!!!!!!!!! POMYSL CO BY BYLO GDYBY NA MIEJSCU MARTINA WSTAWILI CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta c.d Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.mnc.pl 16.05.01, 20:11 Reklama jest beznadziejna i Niemcy mają rację. Małysz to młody człowiek, który nieoczekiwanie osiągnął sukces, być może jednak przerastający tego chłopca. Ale gdzie są Jego opiekunowie? Uważam, że powinien bardzo dokładnie analizować wszelkie propozycje.Zanim wybirze, niech dokona selekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 22:04 Wreszcie jakaś dowcipna reklama a jeżeli ktoś nie ma za grosz poczucia humoru to trudno.Nie należy się tym zbytnio przejmować a co do robienia głupka z Martina Schmitta to stara prawda mówi że głupote można zarzucić każdemu z wyjątkiem tego którego to dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek44 Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.pl 16.05.01, 23:25 a moze to nasz bohater narodowy(?) zrobił z siebie DURNIA? MYSLE ZE WYTŁUMACZENIE DAMULKI Z WINIAR JEST TAK SAMO KRETYNSKIE JAK TA REKLAMOWKA!!! MALYSZ SODOWA I SZMAL CI DO GLOWYN UDERZYLA BLACHARZU! POCZEKAJ JAK CI SIE TERAZ NIEMCY ZREWANZUJA W KONKURSACH, MASZ PRZECHLAPANE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 212.160.90.* 17.05.01, 08:01 Reklama jest glupkowata i nic tego nie zmieni!!! Najgorsze ze aluzja do Schmitta jest ewidentna i nie pomoga tu zadne glupie tlumaczenia ze to nie on. Szkoda ze przez taka pierdole beda patrzec juz inaczej na naszego mistrza Adasia. GZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.zeto.opole.pl 17.05.01, 11:45 ty głąbie, najlepiej powiedzieć ,że mu woda sodowa uderzyła. A idź i sam sobie skacz! Jak młody to już można na nim psy wieszać co? Mamy liczylić na tych doświadconych skoczków, chyba w następnym stuleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king APS Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.inet.com.pl 17.05.01, 08:14 Uważam, że Adamowi brak menagera z prawdziwego zdarzenia i to jest powód dlaczego rozmywa się On w reklamówkach. Ale jeśli uważacie, że reklama "z zupką" narusza czyjąś godność lub jest niesmaczna jak omawiana "zupka" to co myślicie o reklamie Pepsi i udziale w niej Davida B. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrW Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.*.*.* 17.05.01, 12:23 Mieszkam w Niemczech i wiem, ze Niemcy nigdy nie przyznali, ze Malysz wygral bo byl po prostu lepszy. Caly czas mowili, ze to jakies czary-mary albo moze nawet doping. No to teraz wiedza: zupka z Winiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk11 Re: Kto Małyszowi przysłał za duży kombinezon na MŚ. IP: 213.76.76.* 17.05.01, 08:17 W całej tej sprawie redaktorzy Gazety Wyborczej i P. Zdzisław Ambroziak (którego bardzo cenię) przekroczyli swoimi uwagami o reklamówce Winiar o włos granicę między powagą a humorem. (Autocenzura nie zadziałała) W Niemczech z takiej reklamy nikt nie robiłby narodowego tematu a jedynie mogłaby ona być dalszą częścią ich satyrycznego widzenia nas, Polaków. Ani My ani Oni nie są świętoszkami. Wszyscy (GW i ZA także) pamiętają z pewnością jeszcze sprawę mocno spóźnionych i ostatecznie za dużych kombinezonów przygotowanych przez niemiecką firmę dla naszej reprezentacji na Mistrzostwa Świata w Lahti. Wszystkie inne reprezentacja otrzymały je na czas i na miarę. Czy ktoś słyszał o tym, że w Niemczech podniosła się wtedy narodowa debata o złym traktowaniu przeciwników Schmitta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopman Re: Kto Małyszowi przysłał za duży kombinezon na MŚ. IP: *.gazeta.pl 17.05.01, 10:43 ale czy to Schmitt szył Małyszowi ten kombinezon? A w reklamówce występuje Małysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk11 Re: Kto Małyszowi przysłał za duży kombinezon na MŚ. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 08:22 W całej tej sprawie redaktorzy Gazety Wyborczej i P. Zdzisław Ambroziak (którego bardzo cenię) przekroczyli swoimi uwagami o reklamówce Winiar o włos granicę między powagą a humorem. (Autocenzura nie zadziałała) W Niemczech z takiej reklamy nikt nie robiłby narodowego tematu a jedynie mogłaby ona być dalszą częścią ich satyrycznego widzenia nas, Polaków. Ani My ani Oni nie są świętoszkami. Wszyscy (GW i ZA także) pamiętają z pewnością jeszcze sprawę mocno spóźnionych i ostatecznie za dużych kombinezonów przygotowanych przez niemiecką firmę dla naszej reprezentacji na Mistrzostwa Świata w Lahti. Wszystkie inne reprezentacja otrzymały je na czas i na miarę. Czy ktoś słyszał o tym, że w Niemczech podniosła się wtedy narodowa debata o złym traktowaniu przeciwników Schmitta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.sylaba.poznan.pl 17.05.01, 08:24 Wspomniana reklama Nestle z Mistrzem jest żenująco słaba. Odwołuje się do najniższych instynktów, bo do naszych narodowych komleksów. Osobiście oglądam ją z przymrużeniem oka myśląc "czego człowiek nie zrobi dla pieniędzy"- politowania godne. Czy my zawsze musimy kogoś obrazić? Zniszczyć autorytet? Jetseśmy w Europie, a zachowujemy się jak Azjaci. Naprawdę dobry był spot Idei, dynamiczny, konkretny nieźle zmontowany o tym co najlepiej ten facet potrafi i na czym najbardziej mu zależy. Mnie to wzieło, a o to chyba chodzi, a winiary kojarzą mi się nadal z kiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 14:30 Popieram! Po reklamie "Winiar" szlag mnie trafia, bo kupiłem telefon w sici Idea głównie ze względu na reklamę z Adamem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 10.10.120.* / *.stoen.waw.pl 17.05.01, 08:31 ciekawy jestem kto malysza wpuscil w taki kanal???. w wywiadzie dla gazety adam tlumaczy, ze nie znal scenariusza oraz ze na planie nie bylo zadnych innych aktorow. pozostale sceny juz ze "schmittem" nakrecono bez jego udzialu i wiedzy. gdzie zatem byl jego menedzer???? i pozostali opiekunowie. DROGI ADAMIE: CZAS NAJWYZSZY ZMIENIC MENEDZERA, KTOREMU MAMONA NAJWYRAZNIEJ ZAWROCILA W GLOWIE.DLA NIEJ JEST WIDOCZNIE GOTOWY ZROBIC WSZYSTKO, NAWET ZNISZCZYC TWOJ, JAKZE POZYTYWNY WIZERUNEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Kto nie jest z nami - jest przeciwko nam. Adam trzymaj się. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 08:34 Jeśli 6 mln Polaków ogląda Big Brothera i uważa go za dobry program (z redaktorami Gazety Wyborczej włącznie - czytaj Gazetę Telewizyjną) a następnie część z nich pastwi się nad Małyszem to lepiej już niech nadają BB 24 godziny na dobę żeby nic innego oglądać już im się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekL. Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.*.*.* 17.05.01, 08:43 Ta reklama jest równie niesmaczna, jak owe 5-minutowe dania Winiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Reklama z Adamem kiepska ? Podpaski górą. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 08:48 Ci którzy wypisują tu banialuki, że reklama Winiar jest kiepska lubią chyba reklamy typu: "...teraz do (podpasek) dodaliśmy skrzydełka..." Reklama jest dobra i tyle. Nie róbcie z występu Adama w tej reklamie tragedii. Hipokryzja niektórych tu piszących przeszła wszelkie granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.pzl.swidnik.pl 17.05.01, 09:26 Należy tłumaczyć takie zachowanie tym, że Małysz jest zwykłym dekarzem i nie błyszczy intelektem. Z tego wynika, że winę za reklamówkę ponoszą WINIARY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARREK Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.pl-net.pl 17.05.01, 09:26 No cóż, reklama jako taka jest naprawdę niezła. Nieżle spełnia też polskie marzenie o wyższości nad Niemcami. Tutaj trafia w sedno i leje miód na serca zakompleksionych Polaków. Inna sprawa to decyzna Małysza. To że Adam się zdecydował na taki własnie scenariusz (czerwonowłosy niemiec w fioletowym kasku!)dziwi mnie odrobinę. Podobno jest kumplem Martina... Swoją drogą trener i menedżer Adama nie popisali się tutaj poprawnością polityczną... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 09:31 Smutne, ze my, Polacy, znow pokazalismy, ze chcac dodac sobie animuszu, musimy starac sie osmieszyc innych. Czyzby Niemcy, gdy Malysz straci pierwsze miejsce, maja reklamowac jedzenie golonki jako remedium na powrot Polaka do formy...? Zreszta, to szerszy problem. Reklamowka z Malyszem jest idiotyczna i skandaliczna zarazem. Budzi niezdrowe resentymenty, odwoluje sie do negatywnych stereotypow. Sam Malysz, reklamujac juz praktycznie wszystko, co mu wpadnie do reki, staje sie niewiarygodny; niewiarygodne staja sie takze firmy proponujace mu reklamowanie swoich wyrobow. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.progress.com 17.05.01, 09:36 Można wierzyć Małyszowi lub nie, że nie znał scenariusza ale na pewno nie można wierzyć szanownej pani od public relations firmy Nestle - Agnieszce Wąsak. Każdy kto widział nieszczęsną reklamę wie, że p. Wąsak kłamie w "żywe oczy". Reklama przypomina mi reklamę wódki Bols - niby to o łódce ale każdy wie o co chodzi. Podobnie niemiecki skoczek w liliowym hełmie to niby przypakowa osoba mówiąca po niemiecku ale każdy wie, że to Schmitt. Niestety, specom od reklam kłamstwo i lawirowanie pomiędzy paragrafami tak weszło w krew, że chyba sami zaczęli wierzyć w to co mówią. Myślę, że nawet gdyby Małysz znał scenariusz to mógłby nie zauważyć w nim niczego zdrożnego; spece od reklamy z p. Wąsak na czele ukryliby sprytnie te elementy, które chcieliby przemycić. Jest to zwykłe chamstwo wyrządzone Małyszowi i wszystkim, którzy kochają skoki... Piotrek T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 212.182.119.* 17.05.01, 09:44 Pani z Winiar zwyczajnie kłamie,a Małyszowi nie wierzę; to fakt, że Polacy w tym i Adam też obrywają od różnych szowinistycznych idiotów, ale to oni niech coś z tym zrobią, to żadne tłumaczenie dla takiej głupiej reklamy. Świat tego nie rozumie; tam gra się twardo, ale fair, Panie Adamie !- ciężko mi będzie usiąść po tym przed telewizorem i oglądać Pańskie skoki, pewnych rzeczy po prostu się nie robi, bo stają się nieodwracalne. andy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin bez przesady - reklamówka jest ok IP: 217.67.196.* 17.05.01, 09:56 nie wiem o co tyle szumu. bez przesady reklamówka jest ok i tyle. jesli dobrze sie orientuje to martin schmitt ma juz ciemne wlosy. a jesli nawet ktos chcial zadrwic z biednego martina to niech sie postara w nastepnych turniejach. ludzie bez przesady ile dowcipów niezbyt smacznych jest w niemieckiej telewizji to sie w glowie nie miesci i jeszcze nigdy nie widzialem na ten temat zadnego artykułu. a przoduje w tym harald z sat1 ok godz. 23.30 i jakos wszyscy zyją. bez obrazy ale nagle sie wszyscy zrobili tacy delikatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.if.uj.edu.pl 17.05.01, 10:05 Ta reklama miala byc dowcipna, ale niestety nie jest. Robienie z ludzi idotow tylko dlatego, ze skacza krocej od Malysza nie wydaje mi sie uzasadnione. Moim zdaniem ta reklama obraza Niemow, a ja czuje wstyd. Nie wiem jakbym sie zachowal gdybym przypadkiem ogladal ten spot z obecnosci jakiegos Niemca. Zenujacy poziom tej reklamy powinien spowodowc natychmiastowe jej zdjecie z anetny. Ja zadnej zupy Winiar i jakiegokolwiek produktu tej firmy pewnie dlugo nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 217.67.196.* 17.05.01, 10:09 dlaczego do razu wstyd. malysz jest najlepszy i trzeban byc z tego dumnym. a ta reklamowka - no zdarza się czasami ale nie widzę w tym nic obraźliwego. nie ukrywajmy tego że jesteśmy najlepsi, więcej pewności siebie. tak rzadko wygrywamy a jak już coś się uda to się tego wstydzimy. nie wolno tak. czy jesteśmy takim skromnym narodem czy mamy może kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.if.uj.edu.pl 17.05.01, 11:20 Gość portalu: martin napisał(a): > dlaczego do razu wstyd. malysz jest najlepszy i > trzeban byc z tego dumnym. a ta reklamowka - no zdarza > się czasami ale nie widzę w tym nic obraźliwego. nie > ukrywajmy tego że jesteśmy najlepsi, więcej pewności > siebie. tak rzadko wygrywamy a jak już coś się uda to > się tego wstydzimy. nie wolno tak. czy jesteśmy takim > skromnym narodem czy mamy może kompleksy. Ja sie nie wstydze sukcesow Malysza tylko reklamy z jego udzialem, a to roznica, uwazam ze mozna sie wykazac wieksza klasa. I tu niestety wychodza nasze kompleksy raz na jakis czas polski sportowiec odnosi sukces i wtedy calemu spoleczenstwu "odbija palma". Malysz jest najlepszym skoczkiem i absolutnie nie ma potrzeby aby musial pokazywac swoja wyzszosc nad Schmittem osmieszajac go, wystarczy, ze dalej skacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levy Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.*.*.* 17.05.01, 11:02 Jeśli chodzi o poziom tej reklamy i pomysł wykonania to jest to DNO. Niestety, duch (czy może raczej upiór) kiepskich reklam, czego symbolem była śp. "RAMA na działkach", w dalszym ciągu krąży. Dowodem tego jest między innymi ta, jak również koszmarek w postaci "Co 80% pań w ..... sądzi o nowej Dosi". Aż ekran ze wstydu ciemnieje. Owszem, można było trochę zakpić z Niemców, Finów, Austriaków czy innej nacji ale trzeba to zrobić "z jajem". A to wygląda, jak wiele reklam, jak zrobione na siłę. Wydaje mi się, że twórcy czuli to, co czasem czułem w czasach szkolnych pisząc w domu wypracowanie z polskiego na temat, który wyraźnie mi "nie leżał" - po prostu próbowałem naklepać jak najwięcej byle tylko zdążyć na jutro i nie zawsze było to składne i sensowne. A jeśli chodzi o reklamę Pepsi z Beckhamem, o której ktoś tu wspomniał - jest niezła. Beckham puszcza oko do nas kpiąc sam z siebie jak i w ogóle z "gwiazdorstwa" słynnych sportowców. Ten mały chłopiec upokarza go używając jego koszulki to wytarcia puszki, choć piłkarzowi wydawało się, że chce ją na pamiątkę. A na koniec to pokazanie napisu "Juventus" na koszulce chłopca - majstersztyk, nie trzeba słów. Panowie od "Winiar" - trzeba było pójść w tę stronę, żeby Małysz zaśmiał się z siebie a my razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligoll Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.se.com.pl 17.05.01, 14:30 Gość portalu: Levy napisał(a): > Jeśli chodzi o poziom tej reklamy i pomysł wykonania to jest to DNO. > Niestety, duch (czy może raczej upiór) kiepskich reklam, czego symbolem była > śp. "RAMA na działkach", w dalszym ciągu krąży. Dowodem tego jest między innymi > > ta, jak również koszmarek w postaci "Co 80% pań w ..... sądzi o nowej Dosi". > Aż ekran ze wstydu ciemnieje. > Owszem, można było trochę zakpić z Niemców, Finów, Austriaków czy innej nacji > ale trzeba to zrobić "z jajem". A to wygląda, jak wiele reklam, jak zrobione na > > siłę. Wydaje mi się, że twórcy czuli to, co czasem czułem w czasach szkolnych > pisząc w domu wypracowanie z polskiego na temat, który wyraźnie mi "nie leżał" > - > po prostu próbowałem naklepać jak najwięcej byle tylko zdążyć na jutro i nie > zawsze było to składne i sensowne. > A jeśli chodzi o reklamę Pepsi z Beckhamem, o której ktoś tu wspomniał - jest > niezła. Beckham puszcza oko do nas kpiąc sam z siebie jak i w ogóle > z "gwiazdorstwa" słynnych sportowców. Ten mały chłopiec upokarza go używając > jego koszulki to wytarcia puszki, choć piłkarzowi wydawało się, że chce ją na > pamiątkę. A na koniec to pokazanie napisu "Juventus" na koszulce chłopca - > majstersztyk, nie trzeba słów. > Panowie od "Winiar" - trzeba było pójść w tę stronę, żeby Małysz zaśmiał się z > siebie a my razem z nim. zgadzam sie z tobą - wyobrazcie sobie taką reklamę-Małysz stoi na skoczni przed skokiem i je sobie spokojnie bułke z bananem, podchodzi do niego chłopaczek (mały adept skoków narciarskich)i z takim troche błagalnym wzrokiem patrzy na Małysza . Nasz mistrz to zauwaza i przyzwyczajony juz do popularnosci wyciąga długopis (do autografu )na to gówniarz kręci zaprzeczająco głową ,malysz zdziwiony mysli ze moze chodzi mu o tą bułke i banana wiec chce sie podzielic a mały znów kreci głową po czym zza pleców wyciąga "danie w 5 minut"-----i to by byla dopiero reklama godna mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligoll Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.se.com.pl 17.05.01, 14:30 Gość portalu: Levy napisał(a): > Jeśli chodzi o poziom tej reklamy i pomysł wykonania to jest to DNO. > Niestety, duch (czy może raczej upiór) kiepskich reklam, czego symbolem była > śp. "RAMA na działkach", w dalszym ciągu krąży. Dowodem tego jest między innymi > > ta, jak również koszmarek w postaci "Co 80% pań w ..... sądzi o nowej Dosi". > Aż ekran ze wstydu ciemnieje. > Owszem, można było trochę zakpić z Niemców, Finów, Austriaków czy innej nacji > ale trzeba to zrobić "z jajem". A to wygląda, jak wiele reklam, jak zrobione na > > siłę. Wydaje mi się, że twórcy czuli to, co czasem czułem w czasach szkolnych > pisząc w domu wypracowanie z polskiego na temat, który wyraźnie mi "nie leżał" > - > po prostu próbowałem naklepać jak najwięcej byle tylko zdążyć na jutro i nie > zawsze było to składne i sensowne. > A jeśli chodzi o reklamę Pepsi z Beckhamem, o której ktoś tu wspomniał - jest > niezła. Beckham puszcza oko do nas kpiąc sam z siebie jak i w ogóle > z "gwiazdorstwa" słynnych sportowców. Ten mały chłopiec upokarza go używając > jego koszulki to wytarcia puszki, choć piłkarzowi wydawało się, że chce ją na > pamiątkę. A na koniec to pokazanie napisu "Juventus" na koszulce chłopca - > majstersztyk, nie trzeba słów. > Panowie od "Winiar" - trzeba było pójść w tę stronę, żeby Małysz zaśmiał się z > siebie a my razem z nim. zgadzam sie z tobą - wyobrazcie sobie taką reklamę-Małysz stoi na skoczni przed skokiem i je sobie spokojnie bułke z bananem, podchodzi do niego chłopaczek (mały adept skoków narciarskich)i z takim troche błagalnym wzrokiem patrzy na Małysza . Nasz mistrz to zauwaza i przyzwyczajony juz do popularnosci wyciąga długopis (do autografu )na to gówniarz kręci zaprzeczająco głową ,malysz zdziwiony mysli ze moze chodzi mu o tą bułke i banana wiec chce sie podzielic a mały znów kreci głową po czym zza pleców wyciąga "danie w 5 minut"-----i to by byla dopiero reklama godna mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligoll Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.se.com.pl 17.05.01, 14:33 Gość portalu: Levy napisał(a): > Jeśli chodzi o poziom tej reklamy i pomysł wykonania to jest to DNO. > Niestety, duch (czy może raczej upiór) kiepskich reklam, czego symbolem była > śp. "RAMA na działkach", w dalszym ciągu krąży. Dowodem tego jest między innymi > > ta, jak również koszmarek w postaci "Co 80% pań w ..... sądzi o nowej Dosi". > Aż ekran ze wstydu ciemnieje. > Owszem, można było trochę zakpić z Niemców, Finów, Austriaków czy innej nacji > ale trzeba to zrobić "z jajem". A to wygląda, jak wiele reklam, jak zrobione na > > siłę. Wydaje mi się, że twórcy czuli to, co czasem czułem w czasach szkolnych > pisząc w domu wypracowanie z polskiego na temat, który wyraźnie mi "nie leżał" > - > po prostu próbowałem naklepać jak najwięcej byle tylko zdążyć na jutro i nie > zawsze było to składne i sensowne. > A jeśli chodzi o reklamę Pepsi z Beckhamem, o której ktoś tu wspomniał - jest > niezła. Beckham puszcza oko do nas kpiąc sam z siebie jak i w ogóle > z "gwiazdorstwa" słynnych sportowców. Ten mały chłopiec upokarza go używając > jego koszulki to wytarcia puszki, choć piłkarzowi wydawało się, że chce ją na > pamiątkę. A na koniec to pokazanie napisu "Juventus" na koszulce chłopca - > majstersztyk, nie trzeba słów. > Panowie od "Winiar" - trzeba było pójść w tę stronę, żeby Małysz zaśmiał się z > siebie a my razem z nim. zgadzam sie z tobą - wyobrazcie sobie taką reklamę-Małysz stoi na skoczni przed skokiem i je sobie spokojnie bułke z bananem, podchodzi do niego chłopaczek (mały adept skoków narciarskich)i z takim troche błagalnym wzrokiem patrzy na Małysza . Nasz mistrz to zauwaza i przyzwyczajony juz do popularnosci wyciąga długopis (do autografu )na to gówniarz kręci zaprzeczająco głową ,malysz zdziwiony mysli ze moze chodzi mu o tą bułke i banana wiec chce sie podzielic a mały znów kreci głową po czym zza pleców wyciąga "danie w 5 minut"-----i to by byla dopiero reklama godna mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaelRR Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 11:09 Gość portalu: gazeta napisał(a): > Co myślicie o reklamówce Małysza ośmieszającej Martina > Schmitta? Moim zdaniem, reklama ta jest najnizszych lotow. Uważam, że takie reklamy bazują na najniższych instynktach. W moich oczach Wielki Małysz stał się malutkim Adasiem, rozmienil się na drobne. > Czy Małysz złamał zasady fair play? To nie złamanie zasad fair play. Przypuszczam i wręcz chcę w to wierzyć, że Adaś został wmanewrowany i faktycznie nie widział, w czym bierze udział. > Czy może się teraz nazywać przyjacielem Schmitta??? Tak, o ile został wmanewrowany. > A może zyski z reklamy są najważniejsze? Z drugiej strony trudno się dziwić żądzy pieniądza. Dobra passa nie trwa wiecznie, a jest szansa do ustawienie się na resztę życia. Tylko trzeba robić to z umiarem. Licze, że Adam będzie wielki nadal i jako sportowiec i jako człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embe Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.homer.silesianet.pl 17.05.01, 11:20 Reklama ma wyraźne odniesienia do Schmita w tak wielu miejscach, że mówienie o tym, że podobieństwo jest przypadkowe jest śmieszne. Poziom reklamy jest tak niski, że czułem się zawstydzony oglądając ją w TV. Zastanawiałem sie, co się stanie jeśli trafi do Niemiec. Teraz wiem i wcale się nie dziwię. Szkoda, że stracił na tym Małysz i Polska - rzadko pokazujemy sie w Niemczech z tej lepszej strony. Sam Małysz jest po prostu młody i dał się 'zmanipulować'. Swoją drogą komentarz Winiar, że nie zależy im na wejsciu na rynek niemiecki w najbliższym czasie jest równie mądry jak ta reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikey Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.mb.Uni-Magdeburg.DE 17.05.01, 11:21 Szkoda, ze sie stalo, jak sie stalo. Co prawda jeden ze skoczkow niemieckojezycznych rzeczywiscie przypomina Martina Schmitta (nazywanego przez niektorych z racji reklamy Milki "latajaca krowa"), ale nie jest to powod do obrazy na Adama Malysza, a jedynie (a moze co najwyzej) do ogromnego zalu do pomyslodawcow reklamy. Martwi mnie tez fakt, ze co innego o samej reklamie mowi Adam Malysz, a co innego osoby odpowiedzialne za nia ze strony "Winiar" - mozna to przeczytac na stronie o tym cyrku. Wierze, ze bylo to tak, jak mowi glowny poszkodowany (jeden z dwoch, bo Schmitta tez mozna tak okreslic), a temu, ze Adam Malysz wzial udzial w reklamie (niezaleznie od tego, czy znal scenariusz, czy nie) sie nie dziwie, bo na jego miejscu tez wykorzystalbym mozliwosc ustawienia sie finansowo na jakis czas (zapewne dluzszy, moze nawet na cale zycie?), bo taka okazje trzeba wykorzystac. Wracajac do samej reklamy: nie zdziwilbym sie, gdyby sie okazalo, ze najbardziej oburzeni sa ludzie, ktorzy sami chcieliby zarobic poprzez udzial w reklamie, a to, ze pan Adam tym sposobem poprawia stan swojego budzetu domowego, tylko wzmaga ich chec posiadania i zazdrosc wobec tych, ktorym sie udaje cos zarobic i cos miec. Na koniec kilka slow do panow Malysza i Tajnera: Panowie, nie dajcie sie zaszczuc i pokazcie, ze osiagniecia minionego sezonu nie sa przypadkiem! Panie Adamie, zycze Panu i calej Panskiej rodzinie przede wszystkim spokoju, zdrowia i wszystkiego, co potrzebne do normalnego zycia, a Panu jako skoczkowi dalszych superskokow (bez efektow Hakuby - sam bedac skoczkiem bym chyba nie skoczyl tego drugiego skoku tak, jak Pan) i utrzymania dobrych kontaktow z kolegami po fachu (tym bardziej szczerze tego zycze, ze jestesmy rowiesnikami). Panie Apoloniuszu, Panu zycze wiele sil do dalszej pracy z kadra, pociechy z nowej sily w kadrze - Panskiego syna (oby to, co slyszalem nie tylko z telewizji sie potwierdzilo - oby bylo teraz dwoch WIELKICH polskich skoczkow) i przepraszam za spoufalenie sie, bo chyba nawet (oceniajac wedlug wieku rodzicow niektorych moich kolegow) moglby Pan byc moim ojcem. Jeszcze raz wszystkim naszym skoczkom: WSZYSKIEGO DOBREGO I JAK NAJDLUZSZYCH SKOKOW I LOTOW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.de.deuba.com 17.05.01, 11:27 Pomimo tego, że także nie lubię Niemców to uważam tą reklamę za idiotyczną i nie wierzę, że Małysz nie widział efektu końcowego. Nie wierzę również w zapewnienia pani Wąsak, że nie mieli na myśli Schmitta i pozostałych Niemców (tylko idiota by się nie domyślił, że to właśnie oni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sto Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 192.168.13.* / 212.244.194.* 17.05.01, 11:32 Budując wokół Adama Małysza aurę skarbu narodowego, należało ten skarb zabezpieczyć przed wszechobecną głupotą.Wielokrotnie jego świta podkreślała profesjonalizm i nowoczesne metody jakie towarzyszą wszelkim przygotowanim. Tymczasem popisano się skandaliczną amatorszczyzną. Małysz i jego ludzie mogli przebierać w ofertach jak w ulęgałkach. Przy odrobinie rozumu można było jego medialny wizerunek ubrać w jeszcze świetlistrzą aureole. Czy nie było w pobliżu jednego mądrzejszego, który by niczym Rejtan dramatycznie zaprotestował.W przypadku skoczka zdrowy klimat wokół jego osoby, spokojny sen, przyjazna atmosfera na trybunach, to być możę więcej niż połowa zwycięstwa. Na własne życzenie te czynniki zakłócono. Dupkom od reklamy "gratuluję geniuszu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaK Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 11:37 Nie rozumiem, dlaczego tyle hałasu o nic. A może tak spytać samego zainteresowanego, czy czuje się urażony. Wadomo, że sukces Adama dla niektórych jest wielką tajemnicą i wiele by dali, aby dowiedzieć się co lub kto za tym stoi. Myślę, że na pewno intencją Adama nie było obrażenie Martina, a jeśli Schmitt poczuje się urażony, to należy go przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś