Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Qyntel Woods wraca do Prokomu!

IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.11, 22:04
    i jeszcze gortata kupcie!!!!
    Obserwuj wątek
      • robert_wwa Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! 29.01.11, 22:20
        Tak specjalnie się nie orientuje, a dlaczego w Rosji rozwiązano z nim umowę?
        W pół sezonu zawodnik nie straci umiejętności i wzmocnienie zapewne będzie z niego spore, ale po tym co pokazał w poprzednim sezonie to krótki epizod w rosji i propozycja z Chin to jakoś dziwnie wygląda.
        • Gość: Ja Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.e-wro.net.pl 29.01.11, 22:47
          Gra w Rosji była zasadniczo nieporozumieniem, tam było tylu graczy, którzy chcieli oddawać 20 rzutów w meczu, plus Brezec, który powinien jako jeden z niewielu oddawać 20 rzutów w meczu, bo umiał to robić, że niestetty cele zespołu chyba ciut rozbieżne były z celami zawodników. Niestety poszedł tam zapewne dla dużych pieniędzy, ale jako że nie zmieniły się przepisy i dalej można grać tylko jedną piłką, miał problem z dopchaniem się do niej w trakcie meczu.

Tak czy siak jak dla mnie, o ile odzyska chociaż 50-70% swojej formy z poprzedniego sezonu, myślę, że można już jego drużynie pogratulować majstra. Videnow i Ewing to jedyni obecnie gracze potrafiący rzucić w kierunku kosza i jednocześnie do niego trafić, więc trzecia osoba, która to potrafi robić (często w sposób imponujący) nie zaszkodzi drużynie.

Gratuluję transferu, nie gratuluję polityki transferowej, bo jest niestety śmieszna. To już drugi raz, kiedy Woods trafia do drużyny z przypadku, a nie z powodu zaplanowanej polityki. No ale przeciez lepiej było zapłacić Brownowi, Giddensowi, Wilksowi i innym post-nba-weak-playerom, niż wydać ciut więcej kasy na samograj, jaki na powiomie przynajmniej PLK jest Woods.

Poza tym - po odejściu Logana i Woodsa wszyscy zobaczyliśmy, jaki jest poziom trenerski, przepraszam za używanie tych słów jednocześnie, trenera Pacesasa. Ten poziom nie istnieje. Jak patrzę na poziom taktyczny Prokomu, jak porównuję go z drużynami, które nie bazują na taktyce, a umiejętnościach i zaangażowaniu, jak porównuję go do czegokolwiek, zawsze chce mi się śmiać. Mój pies dałby radę prowadzić drużynę tak jak obecny Pan Trener - też umie szczekać i czasami rzuca się na innych, jak mu się nie podoba to, co robią.

No i to chyba tyle. Trzymam kciuki za Pana Trenera, że w najbliższych wyborach dostanie się do Sejmu, bo tam można uprawiać tego typu fuszerkę. A czekam jednocześnie, że ktoś w Gdyni w końcu zrozumie, że drużynę buduje się od podstaw. Co pokazuje poziom gry Asecco w tym sezonie, po stracie Woodsa i Logana. Albo znasz się na trenerce i umiesz ze słabego gracza wycisnąć 110% albo sie nie znasz i z dobrego wyciskasz 80%...
          • Gość: GORAN JAGODNIK Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.wejherowo.vectranet.pl 30.01.11, 09:52
            MASZ TY CHŁOPIE RACJĘ !!!!!!!!!!!!!!!
            ALE TU CHODZI O TO, ŻE PASZTETAS TO BLISKI WAFEL KRAUZEGO
            TAK ŻE MOŻE SPAC SPOKOJNIE.
            • Gość: Ja Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.e-wro.net.pl 30.01.11, 15:18
              Dzięki.

I nawet nicka masz takiego, jak mój ulubiony zawodnik, więc podwójne pozdrowienia.
      • Gość: majk Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 23:50
        obawiam się, że najlepszym zawodnikiem w PLK był Tyus Edney. Wystarczy porównać osiągnięcia obu.
        • Gość: WKS Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 23:54
          Najlepszy był Lynn Greer!
      • Gość: chemik Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: 150.254.73.* 30.01.11, 01:05
        domowechemicum.blogspot.com/
      • slamdunker Qyntel Woods wraca do Prokomu! 30.01.11, 01:45
        heh nieźle, to co wyprawiał Woods w Prokomie rzeczywiście było niesamowite; mi Woods bardzo przypomina stylem gry LeBrona Jamesa :)
        • Gość: Ja Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.e-wro.net.pl 30.01.11, 02:30
          Tutaj mamy do czynienia z 3 poziomami:

1. NBA - tam tak jak Q. Woods potrafi grać z 50 ludzi plus taktyka i pomysł na granie zespołowe jest tam na niższym poziomie, niż w Europie. Liczą się motoryka, dynamizm i umiejętność przeskoczenia innego gracza.

2. Euroliga - taktyka, pomysł i realizacja. Tutaj Q. Woods jako tako się sprawdzał, nawet lepiej, niż bym przypuszczał, ale generalnie rzecz ujmijąc : poważna drużyna Euroligowa jest w stanie pozwolić sobie, aby jakiś tam gracz rzucił im 20-30 punktów. Ważniejsze jest, żeby pozostali gracze rzucili tyle samo. W sumie.

3. PLK - tutaj już dla Q. Woodsa nie ma ograniczeń i tutaj rzeczywiście czasami przypominał LeBrona. Z jego potencjałem nie miał dla siebie przeciwnika, nie oszukujmy się. Pamiętam jeden mecz, jak "specjalista od obrony" Wołoszyn został wypuszczony na boisko, aby zatrzymać Woodsa. Owszem, zatrzymał go, bo w 2 z 3 kolejnych akcji rzucał rzuty osobiste, więc jakby nie było, musiał się na chwilę zatrzymać. Szkoda tylko, że były to akcje 2+1, 2+1, 2. No ale co tam.

Poważniej mówiąc, szkoda trochę i Woodsa i Logana. Jeden totalnie spierdzielił sobie kolejne pół sezonu, a drugi chyba jednak nie jest aż tak dobry, aby być gwiazdą hiszpańskiej kigi. Oczywiście, chodziło tutaj o kasę, ale jak już wcześniej pisałem: te pieniądze, które dano Witkom, Balcerzakom, Brownom, Wilksom, Giddensom i tym podobnym, można było przeznaczyć na dwóch, ale jednak dobrych i sprawdzonych graczy.

A dzisiaj mamy sytuację, gdzie Asecco przyjeżdza na wyjazdowy mecz w 10 osób, bo ponoć problemy z kontuzjami są. I to mnie zastanawia - czy z większością "figurantów" rozwiązano już kontrakty po cichu, aby nie przyznawać się do beznadziejenej polityki, czy wyżej wymienieni "figuranci" jeszcze nie zrozumieli "taktyki" Pana Trenera? Z drugim jestem w stanie się zgodzić, bo nie da się zrozumieć czegoś, czego nie ma. Ale jak jest naprawdę?
      • Gość: Larry Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: 86.47.244.* 30.01.11, 09:28
        Adams wam atmosfere zbuduje bo to mily gosc jest a za trzy tez pewnie nie zapomnial jak sie rzuca. W Ostrowie co rzucil to wpadlo wiec mysle ze ten kontrakt tez jest calkiem przemyslany.
      • Gość: zigi Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.wejherowo.vectranet.pl 30.01.11, 09:57
        Zastanawia mnie tylko to, dlaczego teraz potrzebne są te wzmocnienia ?
        Myslę, że i bez ich można byłoby powalczyc o MP.
        • Gość: pogromca matołów Re: Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.lublin.mm.pl 30.01.11, 14:01
          Kto miałby powalczyć? Frasunkiewicz, Szubarga, Kitizinger, Wilks, Łapeta, Zamojski - "chwilowo" nie mogą. Witka, Szczotka, Kostrzewski, Eldridge - czy to są gracze, których jakoś szczególnie boją się przeciwnicy? Wczoraj Turów pokazał wartość tego składu. Skład jest słaby, więc trzeba go wzmocnić. W każdej innej drużynie byłoby to normalne, ale jak się wzmacnia Asseco, to oburzenie robi się takie, jakby w innych drużynach zawodnicy grali za darmo, a tylko Prokom wydawał pieniądze.
      • Gość: adi Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 10:14
        Świetna wiadomość! O takim powrocie mogłem tylko śnić..:D (jak mawiał klasyk "Woods jest jak wódz!)
      • Gość: watson Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.static.korbank.pl 30.01.11, 11:43
        No pewnie, jak coś nie idzie, trzeba sięgnąć do kasy /nieosiągalnej dla innych zespołów/ i sprowadzić kogoś, kto zaprowadzi w lidze porządek. Prokom to sztucznie zbudowana i napompowana drużyna, która opiera sie wyłącznie na dużej kasie i wynikajacej z niej możliwości kupowania markowych zawodników. Ilu nowych, utalentowanych zawodnków wyszkolono w tym klubie i dano im szansę gry? To w ogóle nie polski klub, polski jest tylko właściciel. Żenada...
        • Gość: shaqu kiku polaków się wypromowałow prokomie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.11, 13:45
          wiem ,że nie są to koszykarze tacy jak wójcik, ignerski, lampe, czy gortat.
          ale w prokomie dostali szansę zamojski, łapeta, kostrzewski, szczotka, hrycaniuk, seweryn
          są to koszykarze, którzy bez gry w prokomie w eurolidze niewiele by się nauczyli
          może z łapety nie będzie gortata, może ze szczotki nie będzie ignerskiego, ale cenne jest to, że są to ważni gracze prokomu w meczowej rotacji
          gdyby nie prokom, to skończyliby jako rezerwowi w drużynie ze środka tabeli polskiej ligi
      • Gość: dibo Qyntel Woods wraca do Prokomu! IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 12:12
        No i słusznie bo z tą grą jak jak wczoraj to ich nie widzę !
      • Gość: shaqu Qyntel please do something! IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.11, 13:36
        Jakby w Gdyni nie mogli od początku sezonu zatrudnić Woodsa? W pewnym momencie było pewne że Woods nie dostanie się do nba. Jestem kibicem kosza, szkoda że nasz polski reprezentant w eurolidze nie grał w tym sezonie z Woodsem, tylko z jakąś zbieraninom przeciętnych murzynów (nic nie mam do murzynów, kocham shaqa, jordana i kilku innych:) ).

To nie jest piłka nożna, po co prokomowi było zatrudniać ponad 20 zawodników? Wiem, że nic nie może się równać z nba, ale w nba drużyny liczą po 15 zawodników. A sezon w nba to tak samo jakby prokom grał w 4 ligach o poziomie euroligi.

Szkoda, że Rysiek się nie sprzeciwił. Mógłby powiedzieć packowi, że nie da kasy na taką zbieraninę przeciętniaków.

Mam nadzieję, że Woods zostanie w Gdyni na przyszły sezon euroligowy. Wypromuje się i w sezonie 2012/2013 zagra w nba. Bo ma ogromny potencjał. Childress jest gorszym grajkiem od Woodsa, a pomimo to gra w rotacji meczowej suns. Woods naprawdę ma szanse na pierwszą piątkę jednej z drużyn nba. Tylko szkoda, że pojawiają się jakieś poza sportowe problemy.

Życzę Woodsowi i całej koszykówce (polskiej przede wszystkim) jak najlepiej!
        • Gość: pogromca matołów Re: Qyntel please do something! IP: *.lublin.mm.pl 30.01.11, 14:07
          "Jakby w Gdyni nie mogli od początku sezonu zatrudnić Woodsa?"
          Złe pytanie. Uwierz mi, nie mogli, bo do tego trzeba dwóch chętnych stron. Prawidłowe pytanie brzmi:
          "Jakby Woods nie mógł od początku sezonu zatrudnić się w Gdyni?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka