Gość: nozdriow IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:11 oli na pewno strzeli 6 goli:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majrix Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.04.04, 20:47 Ciekawe w jakim języku był przeprowadzony wywiad? Chyba czas wreszcie się nauczyć polskiego, jeśli się gra w reprezentacji z Białym Orłem na piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.04, 21:36 Oli Oli ząbek boli - i tak tego nie zrozumie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larsen Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.neonet.gliwice.pl 26.04.04, 21:37 Mówił jak zwykle po angielsku .A tak ciekaw jestem ile lat on już jest moim rodakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bumerang Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.a.005.mel.iprimus.net.au 26.04.04, 21:40 To nie jest wazne w jakim jezyku bedzie udzielal wywiadu, wazne jest jak bedzie GRAL. Swiat stal sie blobalna wioska i symbole odchodza pomalu w zapomnienie. Wazne ze czuje sie Polakiem i chce grac dla tej reprezentacji najlepiej jak potrafi. Sa kraje gdzie ich reprezentanci nie znaja ojczystego jezyka np Australia jest dobrym przykladem i nikt tu nie robie z tego powodu zadnego problemu. Wazne zeby tylko sportowiec dostarczyl im wzroszen i przezyc po to jest. To moze ty powienes nauczyc sie Angielskiego. Wszedzie na swiecie mozna sie bez problemow porozumiec po Angielsku bo czy sie to komus podoba czy nie to jest to jezyk miedzynarodowy. ZOSTAWCIE OLIEGO W SPOKOJU I POZWOLCIE MU ROBIC TO W CZYM JEST NAJLEPSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.04.04, 21:50 Ależ tak Bumerang. Jakbym chciał zostać Nigeryjczykiem to bym sie nawet mógł nauczyć suahili a nie tylko angielskiego. Ale póki co to Oli jako Nigeryjczyk stał się Polakiem a nie ja Nigeryjczykiem. Ty siedzisz sobie w Australii i może Tobie jest wszystko jedno, jesteś "swiatowcem", a ja sobie siedzę w Polsce i póki co jeszcze zależy mi na symbolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.1.11.wu-wien.teleweb.at 26.04.04, 22:04 Swiat sie zmienia - niektore zmiany sa lepsze, inne gorsze. Europa niedlugo bedzie (a raczej juz jest) mieszanina wszystkich kultur - i nie da sie na to nic poradzic. Ja sie osobiscie ciesze ze Oli znow gra - i mam nadzieje powbija pare goli :) potrzeba troche zycia w tej reprezentacji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larsen Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.neonet.gliwice.pl 26.04.04, 22:07 Jak można czuć się Polakiem nie znając języka polskiego??????????????????????? Wali mnie ten gościu i nie chcę żeby reprezentował mój kraj!Jakich on mi wzruszeń nawalił w moim życiu?jak strzelał bramki to mi głupio było ,że to nie Polak zdobył gola tylko jakiś Nigryjczyk i tyle.Wstyd mi było i tyle!!!!I już się przyzwyczaiłem ,że go nie ma w kadrze!I niech tak zostanie .Nozdriowaja niech teraz sobie greckie obywatelstwo załatwi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Gadasz głupoty, Larsen... 27.04.04, 00:02 Gość portalu: Larsen napisał(a): > Jak można czuć się Polakiem nie znając języka polskiego??????????????????????? To, w jakim się języku mówi, nie ma żadnego znaczenia. Ważne - co się czuje i - co się chce zrobić dla Polski. Ani Władysław Jagiełło ani Stefan Batory nie mówili po polsku (Jagiełło ciut-ciut, jak Olisadebe, a Batory - ni w ząb), a byli jednymi z najlepszych królów, jakich Polakom zdarzyło się mieć. Co tu ma do rzeczy język...? -- Dobrze wiedzieć, że gdzieś tam jest Koleś, wyluzowany za wszystkich nas, grzeszników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 00:26 Calkowicie zgadzam sie z twoja wypowiedzia lubie bardzo pilke nozna mam swoich ulubionych graczy i to co powiedziales na temat strzelonej bramki popieram masz sluszna racje to nie polak strzelil gola i mnie tez to boli bo mamy wielu wspanialych chlopcow,ktorzy graja w pilke i sa BARDZO dobrzy ale czeba ich poszukac a nasi przedstawiciele sportu sa ZALENIWI aby wziasc czas i pojezdzic zobaczyc jak graja amatorzy przeciesz nasz Lato czy Lubanski wyrosli na szkolnym podworku na szkolnym boisku a takich jest wiele.Ma swoj kraj ,w ktorym jest bardzo duzo do zrobienia niech tam wraca i zaklada druzyn moze uda mu sie a polska pilke niech zostawi dla polskich chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy 27.04.04, 00:40 Gość portalu: Ula napisał(a): > ...ale czeba... > ...sa ZALENIWI... > ...aby wziasc... Ty też kiepsko piszesz po polsku... Czy, w związku z tym, jesteś kiepską Polką? ;))) -- Dobrze wiedzieć, że gdzieś tam jest Koleś, wyluzowany za wszystkich nas, grzeszników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supahG ZALENIWI to przymiotnik? w jakim jezyku? IP: *.demon.nl 27.04.04, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny hmmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 02:14 Zaraz zaraz. Nasze czasy to czasy racjonalizacji i efektywności. Nasza reprezentacja ma strzelać jak najwięcej bramek. Jaki rozumowy powód przyświeca utrzymywaniu w lini ataku cienkich, choć rdzennie polskich piłkarzy, skoro nie strzelają bramek, nie spełniając podstawowej roli? Nie lepiej wstawić za nich murzyna, żółtka czy nawet niemca, jeśli oni będą się spisywać? Brakuje ci symboliki? Symbolika tkwi w herbie na koszulkach i ich kolorze, a nie barwie skóry. Górne warstwy społeczności globalizują się najszybciej; elity zawsze były wyzute z więzów lokalności czy granic. A reprezentacja i jej piłkarze są na szczycie sportowo-społecznej hierarchii. Stąd tem nasz i nie-nasz piłkarz, życzmy Oliemu wielu bramek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru_ji Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy 27.04.04, 12:34 Nasz wielki rodak i Patriota, general, ktory wystepuje w naszym hymnie narodowym, nie znal polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
margaret123 Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy 26.04.04, 22:47 szowinizm sie odzywa??? angielski jest uwazany za jezyk swiata i kazdy musi go znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 26.04.04, 22:03 Oli i może mówi po polskiemu tyle, że być może wychodzi mu to dużo gorzej jak francuzowi po angielsku. Daje więc on sobie na spokój żeby nie kaleczyć mowy bliskiej mu sercu. Generalnie, nauczyć się polskiego to tak jakby usiłować polaka nauczyć chińskiego (albo jakiegokolwiek języka obcego w niektórych przypadkach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gulagula Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:04 Moja bardzo cieszyć, że Murzyn strzelać duzo bramki dla Bolanda. My wszystkie Polaki bardzo cieszyć z sukcesa nasza ojczyzna nad angolami z Irlandia. Bolanda gol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.1.11.wu-wien.teleweb.at 26.04.04, 22:09 Murzynek Oli w Grecji mieszka do Polski na mecz przyjechac nie omieszka Wyleczyl kontuzje, niech strzela gole! Polska do boju, ole ole ole!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mailman Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.acn.waw.pl 26.04.04, 23:07 Wkurza mnie to że niektórzy nie potrafią nie marudzić. Jak Oli strzelab beamki dla Polski to mu w d... włazili bez wazeliny... poem kontuzja... już wielkie ale, zastanawiające jest jedno.. CZY CI MALKONTENCI UPRAWIALI KIEDY KOLWIEK, JAKIKOLWIEK SPORT ZAWODNICZO???? CZY WIEDZĄ CO OZNACZA SŁOWO KONTUZJA???? SORRY.. ALE NIE SĄDZĘ ŻEBY KIEDYKOLWIEK KOPALI, RZUCALI PIŁKĘ LUB ROBILI COKOLWIEK INNEGO W KWESTII SPORU ZAWODOWEGO.. LUB CHOCIAŻ MOCNO AMATORSKIEGO. TAK WIĘC Z CAŁYM SZCUNKIEM DLA WAS MALKONTENCI I INNI WIELCE NIEZADOWOLENI Z OLEGO I INNYCH JEM,U PODOBNYCH... WEŹCIE SIĘ DO ROBOTY I SIEDŹCIE CICHO JAK NIE MACIE NIC KONSTRUKTYWNEGO DO POWIEDZENIA (POWIEDZIAŁBYM DOSADNIEJ ALE PIO CO ADMIN MA MIEĆ CO ROBIĆ:)))) A Oli i reeszta reprezentacji Polski.... DO BOJU!!!! Pozdrowienia dla tych co wiedzą o czym mówię i dla PRAWDZIWYCH kibiców!!!!! POLSKA GOLA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: from Poland Oli is from Nigeria with Polish citizenship guys IP: *.server.ntli.net 26.04.04, 23:17 For the football world Oli is a Polish black goal scorer, the one who has established his name through his good performance on the pitch.Let us ask anybody from Ireland which Polish players they know;surely it will be Dudek Oli and ..yes Boniek.That is all Polish football stands for at present. Shall we reject what we should build on ....? With my most patriotic regards Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Emsiego Oli The Best!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:15 Ale ten koleś ma klasę, to najlepszy polski zawodnik od wielu lat, a ciągle nie robi z siebie z gwiazdy. Jakby któryś z białych Polaków zagrał jeden mecz tak jak Oli u szczytu formy to od razu chcialby nie wiadomo czego. A Oli? Wzór, dla mnie po prostu wzór. Najlepszy na boisku, najlepszy poza boiskiem. Kibicuję mu najmocniej jak potrafię i wierzę, że to on da nam znowu najwięcej radości w najbliższym czasie. Oli! Prawdziwi kibice na zawsze z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek A język to język.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 00:33 Nie wciskajcie mi tutaj kitu. Jeżeli miałbym reprezentować jakiś kraj, to koniecznie chciałbym mówić w tamtym języku. Gdybym nie potrafił,to bardzo bym się wstydził. nie rozumiem niektóych wypowiedzi- co ma do rzeczy fakt,czy ktoś z forumowiczów umie po angielsku?? Ja umiem i uwazam,że Olisadebe powinien chociaż próbowac mówić po polsku..poza tym ma polską żonę,nie? To też taki trochę brak szacunku dla niej,ale oczywoście przede wszystkim dla kibiców. Co to za Polak,który nie potrafi po polsku? Jest wielu piłkarzy, koszykarzy ,kórzy podchodzą do tego w inny sposób...nawet, jeśli nie grają w reprezentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weedsmoker Re: A język to język.... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.04.04, 13:41 to sproboj sie nauczyc murzynskiego,jeszcze mieszkajac w Grecji,gdzie przydalby sie grecki.Dla mnie jak bedzie dobrze gral to niech sobie mowi chociazby po chinsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weedsmoker Re: Oli is from Nigeria with Polish citizenship g IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.04.04, 13:38 what about Rysiu Staniek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Oli jest NASZ i tyle!!! IP: *.enformatic.pl 27.04.04, 01:18 Wiem, że jest Polakiem i już. Grał w reprezentacji dla pieniędzy? Piłkarz z taką klasą i tak zdobyłby kontrakt bez problemu. To przecież bramkostrzelny, szybki, sprytny napastnik. Chce grać dla przeciętnej europejskiej reprezentacji i do tej pory dostarczał nam WSPANIAŁYCH PRZEŻYĆ. A że nie udziela wywiadów po polsku - przecież ten język towarzyszy mu zaledwie od kilku lat. Piłkarz nie musi być (i często nie jest) gawędziarzem. Niektórym rodowitym Polakom trudno powiedzieć kilka poprawnych i sensownych zdań do kamery. Pomyślcie, Oli może zwyczajnie obawiać się, że ludzie będą się śmiać z jego kiksów językowych. Kiedyś dał się namówić na kilka zdań do kamery po polsku i brzmiało to bardzo sympatycznie. Oli jest Polakiem, bo chce nim być!!! Nie dla pieniędzy daje swojej nowej ojczyźnie talent i energię. OLI! MASZ WŚRÓD KIBICÓW WIELU PRZYJACIÓŁ. Ja jestem dumny, że mój kraj ma takiego reprezentanta. Nie możemy mieć pretensji do Klose, Podolskiego, Trochowskiego, Freiera (urodzili się w Polsce), że grają dla Niemiec. To jest ich ojczyzna, oni czują się Niemcami. Możemy mieć żal do losu, że Tomek Radziński zagrał w reprezentacji Kanady, bo on chętnie grałby dla Polski. W przypadku Olego ważne jest co on CZUJE. A jego poczucia polskości nikt nie ma prawa negować, bo CZUJE to tylko ON. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Pięknie napisałeś, Cyg@nku! 27.04.04, 01:40 Podpisuję sie obiema rękami. Pozdrawiam. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.w. Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.pacific.net.hk / *.pacific.net.hk 27.04.04, 02:48 Bylem na promocji ksiazki J.Engela, byl tam tez Olisadebe. Na zadawane przez red.Stokowskiego pytania odpowiadal PO POLSKU. Widac,ze Olisadebe uczy sie naszego jezyka, ktory przeciez nie jest latwy. Dodam, ze juz wczesniej mialem przyjemnosc poznac osobiscie tego pilkarza i okazal sie byc bardzo skromnym czlowiekiem. To co czytam w wywiadzie doskonale odpowiada tamtemu wrazeniu. Gdy czytam ataki na niego to osobiscie cierpie. Zycze mu duzo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 07:06 I znów kiedy Olisadebe strzeli bramkę nie wstanę na Stadionie Ślaskim i nie krzyknę : JEEEEESSTTTT!!!!!! Dla mnie to wyrobnik za kasę a nie reprezentant Polski!!! A zwolennikom Olego życzę kiedyś reprezentacji składającej się z murzynów z których ani jeden nie będzie znał polskiego! Barany będziecie się dalej cieszyć ze zwycięstw???? Werner Liczka w Górniku powiedział ,że dopóki wszyscy gracze nie nauczą się języka polskiego nie ma mowy o normalnym trenowaniu i o graniu.Tu jest Polska i tu trzeba mówić po polsku!!1 I kto to powiedział???? Czech!!! A To przecież nie reprezentanci mojego kraju tylko zwykłe grajki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic z Ameryki Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.client.comcast.net 27.04.04, 07:49 Bede sie starac po polsku pisac--bo widze, ze sa tu ludzie, ktorzy nie maja szacunku do tych, ktorzy mowia w innych jezykach. Kiedys, byla Polska mocarstwem, jak wie kazdy Polak w podstawowce. W tedy, mieszkalo na terenie Polski ludzie z wielu roznych narodow...Mozemy powiedzic, ze Polska byla bardzo bogata w roznych kulturach. Rozne jezyki (a miedzy szlachczicom, przede wszystkim Francuski), ubranie, przepisy, itp. Pozniej, z wyniku wojen, itd., Polska stala sie bardzo homogenicza (tz. nie rozmaita). Stala sie bardzo katoliczny, bialy kraj, ale tymczasem stracila bogactwa swego bylego zycia. Okay, forgive for switching to English. I just want to say to Stanislaw and others who share his opinions, that becoming Polish must be a difficult test for Olisadebe. Like any true iconoclast, he must singlehandedly fight against mistrust and generations of stereotypes. He must also, however, make his way in a country where he is often judged by the color of his skin, and where there are some who will never consider him a true Pole, no matter how well he speaks the language. I hope Stanislaw et al., will stop to consider the larger issue here; viz. that Olisadebe's Polishness is also a test for them. In our world, social change is inevitable, and many in the world will judge Poland based on how native-born Poles reach out to others and to the world at large. Poland must decide whether being Polish means being white, or whether it means something more. Bog, honor, ojczyzna. Mysle ze Olisadebe, ktory wybral byc Polakiem, jest dobrym egzemplarzem tego slogana. Pokaze duzo, jak on reaguje do wszystkich trud ktore go spotykaja bedac Polakiem, ale pokaze nawet wiecej, jak my reagujemy i zaakceptujemy tego nowego rodaka naszego. Sorry about the poor Polish. Polska (z Olisadebem) do boju!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix do Kibica z Ameryki IP: 212.244.211.* 27.04.04, 13:30 Kibicu, chyba nie do końca zrozumiałes o czym co niektórzy tutaj piszą. Podam Ci przykład oparty na Twojej osobie. Z jakiegoś powodu wolisz mieszkać w Stanach, nikt Cie za to nie potępia, tam Ci lepiej okej. Ale jak sam zauważyłeś, lepiej już Ci idzie rozmawianie po angielsku niż po polsku. I tego samego wymagam od kogoś, kto się uważa za Polaka. Jakiś wcześniej napisał że Oli w sumie miał mało czasy na naukę języka. Tylko 6 lat. :| To ja się zapytuję, ile czasu jest potrzeba żeby sie nauczyć języka kraju w którym się mieszka? Żałosny jest argument, że się wstydzi mówić publicznie, bo ma złą wymowę. Jakoś uczestnicy pewnego sobotniego programu na dwójce - Europa da się lubić, takich problemów nie mają. Kaleczą język niemiłosiernie, ale zyskują sympatię wszystkich. Ty kibic nie bierz do siebie zarzutów odnoszących sie do Olisadebe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Oli jest WIELKI!!! IP: 202.147.44.* 27.04.04, 08:10 Dzieki Olemu za to ze chce dla nas grac! Polscy pilkarze moga od niego duzo nauczyc i korzysc jest obopolna. Jak czytam listy od tych tych frajerow z Gliwic to zal mi sie ich robi (wiemy dobrze jak sie zachowuja kibice Piasta!). Argumentacja godna posla Samoobrony. Az mi przykro, ze sie wychowywalem w tym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinek Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.chello.pl 27.04.04, 10:14 Olisadebe to moim zdaniem najlepszy polski zawodnik co udowodni w przyszłym sezonie w barwach Wszechateńskich Koniczynek i reprezentacji narodowej. Trapiony kontuzjami i dziennikarskimi pomuwieniami zagubił się na jakiś czas ale teraz powróci w wielkim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.kki.krakow.pl 27.04.04, 13:34 Oli jesteśmy z tobą. trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal KSP Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.han.telia.se 27.04.04, 15:09 Brawo Oli. w Polonii zawsze o Tobie pamietamy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mówi Olisadebe: Jestem szczęśliwy IP: *.han.telia.se 27.04.04, 15:13 Oli trzymaj sie! strzelaj gole dla Polski... Polonia Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Słysząc Oli- Głowa mnie BOLI!!!!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 16:02 Nigdy nie był!!!!!!!!!!!!!! Nie jest!!!!!!!!!!!!!! I nie będzie POLAKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Choćbyście się wszyscy zesr........... Papier to ja sobie mogę kupić na bazarze i też zrobię z siebie np.Szweda. JAkiś pusty łeb napisał ,że w Gliwicach są kibice Piasta.Są! Są też Górnika,Ruchu,Widzewa,Legii,Wisły i Lecha.Tych znam a inni też się pewnie znajdą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co TO Jest? Do KOKA IP: *.client.comcast.net 27.04.04, 16:16 KOKO: Hitler i Gomulka bybyli dumni z Ciebie. Gratuluje ze nauczylesz sie wszystkich sloganach raszistowskich. Sam nie jestesz prawdziwym Polakiem, i jestesz zadnym kibicem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 17:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONESER NAUCZ SIE POLSKIEGO IP: 158.75.29.* 27.04.04, 17:31 JESTES NAJLEPSZY, NIE JESTES POLAKIEM ,ALE TYLKO MOZESZ NAS URATOWAC, ALE NAUCZ SIE MOWIC PO POLSKU, JAK UDZIELASZ WYWIADY PO ANGIELSKU TO WSTYD, JESTES NAJLEPSZY , NIE SLUCHAJ HAJTY, TO GOWNIARZ, TY JESTES NR 1, JAK CIEBIE NIE MA TO LIPA, ALE NAUCZ SIE POLSKIEGO, BLAGAM CIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co Ty jestes? Re: Do KOKA IP: *.client.comcast.net 27.04.04, 17:35 Molodietz, Towarzyszu, wszystko co piszesz wyraznie pokazuje, ze jestes rasista. Sam nie musze wiecej o Tobie napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 17:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Ty Syneczku [...] IP: *.client.comcast.net 27.04.04, 17:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 18:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Emmanuel jest Wielki 27.04.04, 18:24 Emmanuel Oli jest wielki, a z nim repra, ma szanse wrócić do świetności. Rozumiem go doskonale dlaczego woli mówić w angielskim-znając naszych żyleciarzy wie co robi. Gościu ma poziom i klasę, a kibolki z trudem piszące po Naszemu, póki co, niech się uczą angielskiego - przyda się w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z Kokem Re: do śmiecia IP: *.client.comcast.net 27.04.04, 18:25 Teraz dopiero poznalem Cie. Czy nie jestes piosenkarzem z zespolu "Ich Troje?" Michal cos tam? Ten z stucznymi rudymi wlosami? Czesc panie Michalu. Spiewaj dla Nas cos ladnego, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO2 [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 18:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO100 [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 19:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś