Gość: Opar Absurdu IP: *.aster.pl 27.02.11, 21:45 Super Justi! Dziękujemy i trzymamy mocno kciuki. Astmatycy się nie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fucktheduck Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 22:48 Chodzi o to, by wreszcie zniknęła na parę miesięcy ta toksyczna pannica 'Justysia'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krikrikri Re: Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.02.11, 22:54 holy cows man! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. Majdic pisze prawdę... 28.02.11, 08:32 tylko niektórzy Polacy wyćwiczeni już w posłuszeństwie wobec Germanów mogą mówić, że branie zakazanych dla ogółu środków, na które zezwala się wybrańcom "chorym", to coś zwykłego. Będą pouczać pozostałych Polaków, jak to mają zacisnąć zęby i w spokoju dawać się ogrywać... zagraniami przy stoliku. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. 28.02.11, 01:26 Gość portalu: fucktheduck napisał(a): > Chodzi o to, by wreszcie zniknęła na parę miesięcy ta toksyczna pannica 'Justys > ia'. Wystarczy zwyczajnie nie czytac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leno Re: Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. IP: *.debica.star.net.pl 28.02.11, 06:06 toksyczny to jestes ty robaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necro Re: Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. IP: 194.181.60.* 28.02.11, 11:36 ja też :) Bo wiesz Therese biega zygzakami po trasie no i w ogóle :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Tęsknie za wiosną. Nie chodzi o pogodę. IP: *.tktelekom.pl 05.03.11, 13:58 Ludzie chorzy wygrywają ze zdrowymi. super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olekolek Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.aster.pl 27.02.11, 23:24 Bjergen powinna startowac w paraolimpiadze, albo ktoś jest zdrowy albo nie? a to jets normalny doping Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 To jest oszustwo 28.02.11, 00:09 Powiem tak: Biegam codziennie i raz zdarzyło mi się wziąc lek na katar (bo byłem chory) przed bieganiem zawierajacy te same substancje co leki na astmę. Proszę mi wyjaśnić dlaczego naglę poprawiłem swój najlepszy czas z 20 minut na trochę ponad 18 na tym samym dystansie mimo iż zmęczyłem się o wiele mniej? Dlatego, że te leki tak działaja na organizm! Przepraszam, ale albo każdy może je przyjmować albo nikt! Na tym powinna polegać sprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F! Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: 194.45.94.* 28.02.11, 09:22 Kowalczyk nie umie przegrywac, zawsze jej cos przeszkadza. Teraz ta druga norwezka ja blokowala, nastepneym razem jest za duzo sniegu, albo co. Kopnieta PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpi Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: 90.149.39.* 27.02.11, 23:24 Kto sie za kim wiozl? Moze Justyna powinna zobaczyc powtorke swojego biegu. Ciagle porusza sprawe astmy swojej rywalki. Marit ma astme od dawna. Kiedy przed trzema laty byla slabsza nikt o astmie nie wspominal. Teraz jest mocna i szuka sie dziury w calym. Ciekawe czy cukrzyk moglby funcjonowac bez insuliny a zawodnik z wada wzroku bez szkiel. Justyna jest piekielnie mocna ,ale w jak poprawi teknike to zapewne zacznie wygrywac i przestanie mowic o astmie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.izacom.pl 27.02.11, 23:41 ty chyba widziles inny bieg albo pomyliles zawodnicznki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x x x x Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.c194.msk.pl 28.02.11, 03:32 Gość portalu: koles napisał(a): > ty chyba widziles inny bieg albo pomyliles zawodnicznki... nie pier.dol gosciu glodnych kawalkow ma racje, Justyna na prowadzeniu byla bardzo krotko tak krotko, ze praktycznie niezauwazalnie i zadnego znaczenia dla przebiegu zawodow to nie mialo wiekszosc biegu to ona wiozla sie za plecami norwezek a i w pierwszej czesci tez prawie jej na szpicy nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościula Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.147.117.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.11, 11:22 Widziałem ten bieg wczoraj w nocy na spokojnie w powtórce. Nie wiem, czy Justyna dałaby jakkolwiek radę Symbicortówie. Ale z taktyki PAŁA. Przecież Justyna NIE UMIE zjeżdżać. I pewnie nigdy się nie nauczy, bo przy jej SYLWETCE to niemożliwe na tych zapałkach. A tam przed metą był ZJAZD, stromy i z jednym ku...ko ostrym zakrętem. Nawet jakby były równo, jakby Johaug niczego nie blokowała, to i tak Symbicortówa mogłaby metę tyłem przejechać. Albo zesr... się i uciec, albo pipka. No i wyszła pipka. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 00:14 Cukrzyk z insulią, niewidomy na psim zaprzegu, marit z koksem, a człowiek bez nóg samochodem. Przecież tak jest sprawiedliwie. Ja nie umiem jeżdzic na nartach to żeby było sprawiedliwie powinienem skuterem snieznym wystartować. Przecież to że nie umiem jeżdzic oznacza, ze jestem w obec innych narciazy w jakis sposób "chory" i uposledzony wiec trzeba wyrównać moje szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 00:15 narciarzy* <- przepraszam klawiatura odmawia mi posłuszeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 01:27 Gość portalu: bpi napisał(a): > Kto sie za kim wiozl? Moze Justyna powinna zobaczyc powtorke swojego biegu. Cia > gle porusza sprawe astmy swojej rywalki. Marit ma astme od dawna. Kiedy przed t > rzema laty byla slabsza nikt o astmie nie wspominal. Teraz jest mocna i szuka s > ie dziury w calym. Ciekawe czy cukrzyk moglby funcjonowac bez insuliny a zawodn > ik z wada wzroku bez szkiel. Justyna jest piekielnie mocna ,ale w jak po > prawi teknike to zapewne zacznie wygrywac i przestanie mowic o astmie. Powodzen > ia. Jak masz wade wzroku, to nikt nie pozwoli ci sportowo strzelac w okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 10:14 No właśnie! Kto się za kim wiózł? Przez cały dystans tempo nadawała Bjoergen i to Kowalczyk się za nią wiozła! Zresztą, co tu dużo gadać, przecież Justyna wyraźnie mówi, że Bjoergen to jej przekleństwo i nie umie z tym żyć. Zwyczajnie brakuje jej klasy... Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 na najcięższym podbiegu prowadziła Kowalczyk 28.02.11, 10:53 > Przez cały dystans tempo nadawała Bjoergen i to Kowalczyk się za nią wiozła! Bzdura. Na najcięższym podbiegu klasykiem prowadziła Kowalczyk i to wtedy zrobiły w trójkę 30 sekundową przewagę nad innymi. Łyżwą Kowalczyk się wiozła, ale wtedy przewaga już tylko malała. Justyna wyraźnie mówi, że Bjoergen to jej przekleństwo i nie umie z tym żyć. Zwyczajnie brakuje jej klasy... Justyna wyraźnie mówi, żeby nie brać jej dosłownie, ale niektórzy mają problemy z czytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bpi Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 23:52 jak byla slabsza to wtedy byla zdrowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpi Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: 90.149.39.* 28.02.11, 00:00 A.... A Korzeniowski ? Koszula blizsza cialu. Korzeniowskiego pani Kowalczyk nie krytykuje. A on zdobyl 4 medale IO. Diagnoza ta sama. Astma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.lukman.pl 28.02.11, 00:27 Powtarzasz sie koleś.Ja pamiętam jak wykończono pewną sportsmenkę.To nic dobrego.Czy to Justyny wina ,że inne są tak chore.Do tego doszło ,że na jej harówie wszyscy próbują coś ugrać dla siebie .Oj nieładnie.Ona ma przynajmniej mózg ,a niezacinająca się taśmę typu,cieszę się ,rywalki były mocne.Teraz trzeba pytać z jakiego kraju jest dzienikarz, by powiedzieć co chce usłyszeć.Jak powie sie prawdę ,to zaraz afera.Justyna jest obywatelką swiata i nie róbcie z niej motłochu.A astma jest od lat w sporcie i nie takie nazwiska tam są.To wina FIS i niech sam teraz pije piwo ,którego naważył.Demoralizuje sportowców.Justyna niczemu nie jest winna.Powinna skupić się na bieganiu,bo to jej nie pomaga.Ma od tego związek,a tam sami leniwce.Boją się wszystkich i wszystkiego.Oby nas do sądu nie podali ,bo mamy inne zdanie.Tak u nas też było ,ale na szczęście ktoś przejrzał na oczy i wstydu oszczędził.Obyśmy nie żyli jak na Ukrainie i w Rosji,z wrogami politycznymi bez prawa głosu.Nie zróbmy tego JUSTYNIE.Nie róbmy tego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eL Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.11, 02:07 " Oj malucka, malucka kiej by rekawicka .. Albo-li tez jakoby, jakoby .. kawalecek kijecka.." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety prawda Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.175.185-80.rev.gaoland.net 28.02.11, 03:11 Marit Bjoergen powinna być DOŻYWOTNIO ZDYSKWALIFIKOWANA.... wykorzystuje doping żeby być "mistrzynią" chyba dopingu... tacy "sportowcy" jak ona powinni uczestniczyć w MISTRZOSTWACH ŚWIATA i OLIMPIADACH dla osób niepełnosprawnych bo tam jest miejsce dla ludzi sportowców co przyjmują leki a niektóre to 100% DOPING..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x x x x w zywe oczy łże !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.c194.msk.pl 28.02.11, 03:25 " Marit się za mną wiozła, Johaug też. Nie było współpracy, nie chciały mi w żaden sposób pomóc, mimo że kilka razy pokazywałam ręką, żeby mnie zmieniły na prowadzeniu. Na samej górze podbiegu stanęłam jak słupek i dopiero wtedy mnie minęły. Tak, zatrzymałam się na moment. Musiałam podyktować ostre tempo, żeby zgubić specjalistki od techniki łyżwowej...." co to do qvry nedzy, nasza TV pokazywala inny bieg, zamiast tego o ktorym ona mowi ??? z jej opisu wynika, ze rzadzila w tym biegu na calego a prawda jest taka - kto ogladal calosc to widzial - ze Kowalczyk moze przez pare minut (jak nie mniej) byla na czele stawki ! moze jej - z tego wysilku - juz mieszaja sie biegi w ktorych brala udzial ? Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: w zywe oczy łże !!!!!!!!!!!!!!! 28.02.11, 10:21 Otóż to! Chciałbym bardzo, bez żadnych złośliwości, by do tych słów Justyny i biegu, który wszyscy oglądaliśmy, odnieśli się jej gorliwi wyznawcy i wyjaśnili nam, o co chodzi Justynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: w zywe oczy łże !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:30 Jakoś nie widziałem, żeby podczas transmisji pokazywali tylko czołówkę, to skąd wiesz Ty i Twój poprzednik, ze Justyna nie mówi prawdy. A poza tym na wielu miejscach trasy w ogóle nie było kamer. Norwegowie mają to do siebie (w przeciwieństwie do wielu innych), że pokazują to, co im pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: w zywe oczy łże !!!!!!!!!!!!!!! 28.02.11, 12:34 Ależ oczywiście! Podczas transmisji na żywo celowo manipulowali obrazem, by widać było przez cały czas Bjoergen na czele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 06:54 Ku...wa. Mam dosyc tej kowalczyk. Szmata jedna. Nie umie przegrywać. Oby dzisiaj Marit znowu wygrała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 07:59 Weź się kurde do pracy chłopie, a nie obrażasz naszą nadzieję biegów narciarskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do głąba Re: a ty jak zwykle trollujesz. IP: *.23.54.194.generacja.pl 28.02.11, 08:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logiks Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 07:32 czekam kiedy u koni stwierdzą astmą i zaczną je tuningować zwłaszcza na olimpiadzie będzie ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: 178.73.49.* 28.02.11, 09:46 Dziś będzie 3:0 dla Norweżki, a gardłujący szowinistyczni debile rozwścieczą się do granic absurdu, szastając pod adresem Bjoergen kur....ami na lewo i prawo już teraz na hasło Bjoergen 3/4 tutejszych trolli dostaje ku...cy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRYT Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 10:17 sam jesteś jednym z aktywniejszych trolli więc nikt nie ma zamiaru cie wyręczać w tej roli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 10:30 Slowenka Majdic ma bardzo krotka pamiec. Jak wpadla do rowu w czasie Olimpiady w Kanadzie i sie potlukla, to w finale biegla na srodkach przeciwbolowych i innych medykamentach normalnie niedozwolonych, na ktore dostala pozwolenie WADA - Swiatowej Organizacji Antydopingowej. Na tych medykamentach wywalczyla braz. Kowalczyk swego czasu miala chore sciegno i brala lek sterydowy i tez startowala. Niedouczona nie zglosila jednak tego do WADA. W czasie kontroli wykrytro u niej niedozwolona substancje i zostala zdyskwalifikowana na 2 lata. No wiec jak to, chore i startowaly i braly leki? Leki wziewne na astme (z inhalatorow) jeszcze 3 lata temu nie byly na liscie WADA i sportowiec nie musial miec zadnego zezwolenia. Od 3 lat WADA wydaje czasowe zezwolenie na odpowiednia dawke leku wziewnego po bardzo dokladnych badaniach lekarskich wykazujacych zmiany oskrzelowe u sportowca. Od roku na liscie WADA jest tez Gripex i Ibuprom. Jak sportowiec jest przeziebiony i chce przed zawodami wziac te leki , tez musi wysytapic do WADA o pozwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 10:40 Większość kibiców na świecie potrafi normalnie dopingować swoich zawodników i szanować ich rywali, a jak ich idole poniosą porażkę, to nie szukają dziury w całym tylko starają się wypaść lepiej i analizują przyczyny porażki. A w Polsce? Jeśli sędzia się pomyli, to od razu musi być sprzedawczykiem i złodziejem. Nasza reprezentacja w ręcznej, czy siatkówce jak przegra, to winni są sędziowie, lub regulamin. Przegra Kowalczyk, to wina lekarstw na astmę rywalki, jak przegra Małysz, to wiatr mu źle powiał, albo wredny Hofer z Tepesem manipulowali przy belce. Zawsze winien jest ktoś inny, lub coś innego. Najwyraźniej nasi nigdy nie przegrywają, bo mają słabszy dzień, słabszą formę. czy są po prostu gorsi. Po prostu świat się na nas zmówił i nas celowo krzywdzi a przegrywamy przez rywali, sędziów, układy i wieczny spisek przeciwko Polakom. Prawdziwych kibiców w Polsce coraz mniej tak samo, jak i prawdziwych osobowości wśród sportowców. Wielkich ludzi, którzy skupiają się na treningach i zawodach, a nie oczernianiu rywali i zwalaniu winy na sędziów także coraz mniej. Niestety, w dużej części winni temu winni są prawicowi politycy (i ich sianie niechęci i agresji do wszystkiego co obce), a także dziennikarze, bo to oni rozdmuchują takie postawy. To oni od kilku lat albo nie przestają pisać o astmie Marit, albo piszą nieobiektywnie. Nie przestają Howardowi Webbowi wypominać jednej pomyłki od Euro 2008 (mówiąc "pomyłka" mam na myśli prawidłową decyzję na naszą niekorzyść), a nie potępili Lewndowskiego, który bezmyślnie sfaulował rywala w polu karnym. Niestety, ale takie postawy przenikają do społeczeństwa, którym bardzo często schlebia takie manipulowanie rzeczywistością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:23 Zmień narodowość i forum. Poczujesz się lepiej i przestaniesz pluć na swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 12:32 Swoje szowinistyczne rady zostaw dla siebie, "prawdziwy polaku"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.lukman.pl 28.02.11, 10:55 Wielkie mi chalo,Marit, jakoś rywalki nie pieją z zachwytu nad jej talentem.Wielka mistrzyni w Norwegii ,a korki były wazniejsze od niej.Powinien jej ktoś otwartym tekstem powiedzieć ,żeby się poszła leczyć ,bo i psycholog Norwegom juz nie wystarcza.Justyna robi co może ,żeby uniknąć głupich pytań i prowokacji , a tu latają tacy i szukają sensacji.To fakt ,że na klasyku ruszyła mocno i te koksiary patrzyły co będzie dalej.Obie astmatyczki w czołówce,to nie przypadek , to Justyna pokazała jak jest silna i tylko one były w stanie jechać za nią.Jnaczej znów by było ,żeby inne nie zamęczyła tym tępem.Wstyd ,żeby tak pastwić sie nad tej klasy sportowcem.Sport nie ma granic i narodowościi, powinien być w miare sprawiedliwy,powinien łączyć.A FIS podzielił to wszystko i nawet uzasadnić nie potrafi prostych rzeczy.Bez badań pozwolił na ten cyrk.Jedno jest pewne ,dłużej tak sie nie da i zobaczymy,kto zachowa twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necro Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: 194.181.60.* 28.02.11, 11:39 Co tu pisać - tym razem winna jest Therese Johaug bo biega zygzakiem !!! ( nie wiem jak można biec zygzakiem notabene ) i nie puszcza naszej przed siebie ...to już nawet nie jest śmieszne to jest tak głupie uzasadnienie że jeszcze tak głupiego nie czytałem/ Odpowiedz Link Zgłoś
blueagata.13 Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 11:44 Czy Pan Błoński będzie teraz powtarzał i lansował każdą głupotę, którą powie Kowalczyk? To będzie ciekawe...ale i smutne. Zero dziennikarskiego obiektywizmu, tony frustracji i braku umiejętności przegrania z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 28.02.11, 12:07 Oto dokładne tłumaczenie tego słynnego wywiadu z Bjoergen dla szwedzkiej telewizji STV, kiedy to wypowiedziała się o swojej chorobie i leku, który zażywa. "Jest to symbicort. Nie jest najsilniejszym lekarstwem na astmę, stosuje je wielu biegaczy i biegaczek na podstawie szczegółowych badań oraz pozwolenia FIS. Gdybym go nie zażywała, nie zajmowałabym takiej pozycji w światowym rankingu jak obecnie. Po prostu miałabym permanentnie zablokowane drogi oddechowe, zmniejszające moją wydajność o około 20 procent." Gdzie tutaj jest więc mowa, że symbicort poprawia jej wydolność o 20%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołek matołek Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:27 No masz rację. Nie poprawia o 20 procent, ale więcej. Gdyby nie brała, miałaby 80 procent, ale dla niej byłoby to 100 i dlatego ogólnie licząc, 20 procent z 80 to jest 16, więc trzeba dodać jeszcze 5 procent (4), żeby doszła do 100. Dobrze, że zwróciłeś uwagę, że to aż 25 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:43 Pani Justynie życzę nie tylko medali ale i zdrowia. Choć jeśli marzą się jej złote medale - bez astmy ani rusz! Odpowiedz Link Zgłoś
bumerang-3 Re: Justyna Kowalczyk: Szczęście na twarzy 01.03.11, 10:21 Chyba racja. Wczoraj ten farmakologiczny cyborg znów był minimalnie lepszy. Brawa dla Justyny! Odpowiedz Link Zgłoś