Gość: ylli Ja tam lubie wywiady Kowalczyk... IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.11, 18:55 Pozbawione tego całego marketingowego blichtru i poprawnosci - 'oh, wpaniala pobiegla ta kolezanka, a tej serdecznie gratuluje'. Jeżeli jest zła, to czuć że jest zła, jeżeli smutna to też da temu upust. Dzisiaj jest mi jej ogromnie żal, ale nie dlatego że przegrała, ale dlatego że podwójna wicemistrzyni świata jest taka smutna, a żaden dziennikarz nie wrzaśnie "Kobieto, masz świetny wynik, medal, a w dodatku doprowadziłaś Bjoergen prawie do agonii". Ona przepracowała solidnie cały rok, a teraz widać że płacz ma na koncu nosa, a w dodatku wokół same spuszczone głowy. Ludzie mamy się z czego cieszyć i ona też powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirdlu Sprawa dopingu Bjoergen IP: *.hsd1.nj.comcast.net 28.02.11, 18:59 Szanowni Panstwo przedstawiciele FIS prosze nie zezwolic wystartowac w biegu na 30km pan na Mistrostwach Swiata 2011 w Oslo Norwegia Marit Bjorgen poniewaz obawiam sie o jej zycie .To co zauwazylem na mecie po biegu na 10km jest zatrwazajace .Moje wnioski wyciagam z obserwacji finiszu ostatnich i najlepszych zawodniczek . Byly one potwornie zmeczone ale zadna z nich nie wymiotowala jak Bjoergen.Wniosek jest jeden cialo Marit jest nie przygotowane na tak wielki wysilek .Gdy doprowadzimy nasz organizm do ekstremalnego wysilku to organizmem zaczynaja wstrzasac konwulsje wymiotne jest to juz bardzo niebezpieczny odruch ludzkiego organizmu.Oznacza to ze organizm Marit nie jest przygotowany do takiego wysilku .Marit przyjmujac doping ma dobra wentylacje pluc ale miesnia nie sa do tego jeszcze przygotowane dlatego organizmem zaczynaja wstrzasac konwulsje wymiotne . Dlatego mam obawy przed nastepnym biegiem tej zawodniczki na 30km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanza Re: Kowalczyk o srebrze: kiedy się przegrywa, moż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 19:07 Kol.europejczyku- to nie o twardość czy miękkość wypowiedzi chodzi ale w sporcie chodzi o chęć i wolę wygrywania. Dyscypliny siłowe - jak biegi wymagają zaparcia i parcia naprzód. Malysz to zupelnie coś innego- też wielki sportowiec. Czy ty uprawiałeś jakąś dyscyplinę sportu , czy ty wiesz jak to jest gdy nogi są z waty albo ciężkie jak z ołowiu a głowę i klatkę piersiową rozrywa ból jak przy zawale? Ja to przeżywałem. Justyna w Polsce jest sama i to prawda- żadnej innej nie zależy taktycznie by ją za sobą podciągnąć. Ona jest wspaniała , ona jest WIELKA. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: pierd... 'europejczyku" aż żal czytać. IP: *.23.54.194.generacja.pl 28.02.11, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Kowalczyk 0: Bjoergen 3 to stan biezacy i .... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 28.02.11, 19:13 .... ani Justyna ani zaden ksenofobiczny/fanatyczny polski kibic tego zmienia. A takich wlasnie, w wiekszosci, widze na tym forum. Wynik meczu/pojedynku mozna ciut zmienic (zostal jeden indywidualny bieg), ale faktu, iz Kowalczyk przegrala juz z Bjoergen walke o tytul najlepszej zawodniczki MS (podobnie jak przegrala w Kanadzie Olimpiade i to wyraznie) nikt nie zmieni. Nigdy jakos nie slyszalem by Kowalczyk wprost powiedziala: 'przegralam z Marit, byla dzisiaj zwyczajnie lepsza'. Slysze za to ciagle tlumaczenia, a to ze za 'trudno/latwo/stromo/slisko', a to, ze 'zly hotel/zly smar/zla pogoda'. Teraz wina obarcza Kowalczyk 'wspolprace', Norwezek poprzednio, Norwezki + Wloszki teraz...... I juz negatywnie/niesympatycznie mowi o 30 km... Wracajac do dzisiejszej konkurencji - jakos sie Kowalczyk nie zajaknela (ani zaden polski pseudo-kibic) o tym o ile jest latwiej kontrolowac bieg biegnac ..... ostatnim. Zna sie czasy, zna sie wlasne tempo - nic tylko zwyciezyc! Ale to wina ..... Longi tym razem!!! Kowalczyk nie jest osoba skromna, jest osoba zarozumiala, zadufana. Jest roznica miedzy poczuciem wlasnej wartosci a arogancja. Ona tego nie rozumie. Niech sie w koncu nauczy .... przegrywac godnie. Tego jej zycze jak i wiekszej tolerancji i .... realizmu u polskich kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tyle Re: długi post, a można skomentować krótko: IP: *.23.54.194.generacja.pl 28.02.11, 19:26 pieerdoolisz od rzeczy, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Re: długi post, a można skomentować krótko: IP: 178.73.49.* 28.02.11, 19:55 nie, to właśnie ty i to stado jebanych baranów pie...cie od kilku dni totalne kretyństwa, a dlaczego ? a dlatego że do szpiku do kości dotyka to waszych polskich, wieśniackich kompleksów choojowych polaczków, którzy są na tyle pier-dolnięci, że nie potrafią sobie życia na normalnym poziomie we własnym kraju stworzyć, także tego sportowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: długi post, a można skomentować krótko: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:33 Dużo już dzisiaj zażyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Kowalczyk 0: Bjoergen 3 to stan biezacy i ... IP: *.centertel.pl 28.02.11, 23:48 Popieram sens Twojej wypowiedzi ale niestety zostaniesz zjechany na tym forum. Bjoergen należy się szacunek za to co wywalczyła. Niestety Kowalczuk nie jest w stanie przełamać swojej niechęci a wręcz nienawiści do Bjoergen i jej pogratulować pięknego zwycięstwa. Zobaczcie jak ona reaguje na samo wspomnienie o Bjoergen, 3 krotnej mistrzyni świata. Może to są emocje po wyścigu ale niestety ten sam ton wypowiedzi na temat Bjoergen powtarza się w każdym wywiadzie Kowalczyk. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mccudden Pani Justyno, Pani jest największym fighterem !!! 28.02.11, 19:17 Proszę sobie odpuścić i nie traktować poważnie postów tych kundli, którzy zapomnieli gdzie się urodzili i w jakim języku mówią. Dała nam Pani dużo radości i satysfakcji, a te dwa srebra są dla mnie i mojej rodziny jak platyna. Gratuluję i trzymam kciuki. Jestem z Pani osiągnięć bardzo, ale to bardzo dumny. Pozdrawiam serdecznie, życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam całą Kasinę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUstyno FAN Re: Pani Justyno, Pani jest największym fighterem IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 01.03.11, 00:10 MASZ w 100 % rację!!! Każdy co pluje ten nie ma zielonego pojęcia jaki to wysiłek biec w takim tempie na 10 km !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poludnie Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 19:24 Premier Tusk kupił sobie quada. - Bo już wie, że żadnych autostrad na Euro 2012 nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Kowalczyk o srebrze: kiedy się przegrywa, moż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 19:26 chyba jesteś też chory na astmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Kowalczyk o srebrze: kiedy się przegrywa, moż IP: *.ghnet.pl 28.02.11, 19:31 Europejczyk, a może bys tak zamknął mordę, skoro nic mądrego nie masz do powiedzenia? Kowalczyk jest prawdziwym wielkim sportowcem, a ty zawistnym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... 28.02.11, 19:32 Sądziłem, że już nic nie da się wymyślić... Nieprawda. Włoszka pomogła Marit Bjoergen. Przedtem nie ustąpiła jej miejsca Johaug (dobrze, ze nie chwytała jej za majktki), teraz poswięca się Włoszka... a w sobotę? pewnie król Harald nasypie żwiru pod narty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 19:36 widać że nie masz pojęcia o sporcie. Jak się biegnie w grupie to zawsze jest łatwiej niż samemu - tak jest w biegach, kolarstwie itp. I taki był sens wypowiedzi a nie żadna wymówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: 178.73.49.* 28.02.11, 19:58 dobra, przestań już pier-dolić jak jechała w grupie, to pieprzyła, że ją blokują na kijki następują i chooj wie co jeszcze wymyślała jak jechała sama i nie było komu niby blokować, to przyyebała się do Włoszki, że pomogła zwyciężczyni nie będę pisał co ma Kowalczyk zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:11 Perdo.isz to ty . Synku ja biegi oglądam od lat 90-ych ty pewnie od 2 lat o tym słyszysz wiec skończ dupić jak się nie znasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:36 Daj spokój, przecież on jest nieźle nabzdyngolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista do ko_menta-tors, meza-47, KARRAM IP: *.range81-157.btcentralplus.com 28.02.11, 20:16 BY i jeszcze kilku innych, trzezwo/inteligentnie/obiektywnie patrzacych na obecne popisy Kowalczyk na tych MS! Dziekuje WAM (i kilku innym), dzieki Waszym postom mam jeszcze energie pisac swoje. Wiekszosc naszych rodakow wydaje mi sie niezle zaslepiona Wieretelno-Kowalczykowa propaganda i zwalaniem kazdej porazki (a w obecnym sezonie raz tylko udalo sie Polce pokonac Norwezke, w pozostalych biegach dostawala lupnia) na 'zle sily'. Nie dziwie sie wiec niektorym porownaniom teamu Kowalczyk/Wieretelny z niejakim PiSem, gdzie wielki prezes glosi anty-polskie spiski, knowania, sprzysiezenia. Mgla zrobiona sztucznie w Rosji, winni wszyscy tylko nie my (brat, ex-prezydent), etc, etc. Przepraszam, iz akurat takie porownanie mi sie przypomina, ale ze zgroza ciagle mysle iz prawie 50% glosujacych Polakow chcialo Kaczora-bis na prezydenta. To mi pomaga zrozumiec reakcje tego forum, to tez kaze mi zrozumiec, iz musi uplynac jakis czas zanim Kowalczyk, Wieretelny, Kaczorowski, inni Polacy zaczna myslec .... realistycznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góral Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 28.02.11, 21:41 Ko-menda-torze, jesteś palant! To najdelikatniejsze określenie. Przypomnij sobie zatem palancie biegacza bez podudzi, któremu "zafundowano" protezy węglowe. Miał biegać z pełnosprawnymi, ale dzięki temu "handikapowi" zostawiał ich wszystkich daleko w tyle. I posłali go na paraolimpiadę. Tak samo ma się sprawa z niesamowitą Maritką. Niech startuje z innymi sterydziankami, a nie z Kowalczyk czy Majdicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitrus1957 Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: 193.239.14.* 28.02.11, 19:40 Justyna i tak dla mnie jestes najlepsza na swiecie. Gratuluje srebrnego choc byl dla mnie jak zloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.aster.pl 28.02.11, 20:05 Justyna Kowalczyk ma charakter typowej chamki ze wsi. W kazdej wypowiedzi widac zawisc i zadufanie.Pogratulowala chociaz wygranej Bjoergen na mecie?Jest wielkim sportowcem ale nie mentalnie.Porownalbym ja z Patrykiem Małeckim pod tym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:37 No cóż, Twój nick wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jak niżej IP: 178.73.49.* 28.02.11, 19:45 to ty stul pysk kupo gówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.elblag.vectranet.pl 28.02.11, 19:47 Bjoergen powinna startować, ale na PARAOLIMPIADZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
boshary Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... 28.02.11, 19:55 "JUSTYNO WIELKA" dzięki, dzięki wygrałaś to w uczciwej walce , przyrost pary po zażyciu prochów u Norweżki nastąpił wzrost możliwości o 20% to ni mniej ni więcej tylko 56sek. to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: 178.73.49.* 28.02.11, 20:00 ty też jesteś prosty i to wybitnie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 19:59 Gratulacje,Justyna jesteś dla nas i tak złota.Dzieki za emocje-generalnie nie ogladam sportu-no chyba olimpiady-ale od zeszłego roku kazdy start transmitowany Justyny. Jestes wielka i nalezy sie szacunek za wysilek,prace ,wytrwalosc, za sportowego ducha walki,za radosc w naszych sercach i dumę,ze sa tacy zawodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trick z lekami Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.finemedia.pl 28.02.11, 19:59 Wszyscy mówią o tym, jak lek - symbicort - działa na wydolność Marit, a nikt się nie zastanawia, jak ten lek działa z innymi chemikaliami! Chodzi o to, że sam symbicort, może być rzeczywiście "lekki/czysty", czyli małym złem, ale może wchodzi w jakieś interakcje z innymi substancjami ... To by był dopiero wałek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Pani srebrne medale są dla mnie złotymi IP: 109.95.202.* 28.02.11, 20:06 Pani Justyno, Pani srebrne medale są dla mnie złotymi. Jest Pani Wielkim Sportowcem, który medale wygrywa ciężką i uczciwą i walką. Podziwiam i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.16.ktmtelekom.pl 28.02.11, 20:08 Jeszcze chwila i wezmą się za całe to zamieszanie z dopingiem w FIS. Wtedy zrobią to co zwykle czyli zabiorą medale oszustom i oddadzą prawdziwym zwycięzcom. Tajner niech już zacznie odkładać na premie dla Justyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:10 Perdo.isz to ty . Synku ja biegi oglądam od lat 90-ych ty pewnie od 2 lat o tym słyszysz wiec skończ dupić jak się nie znasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 21:15 Swietna dziewczyna, mam do niej wielki szacunek za to co zrobiła, niewiele osób na świecie jest się w stanie zdobyć na taki ogromny wysiłek. Nawet na konferencji było widać jak bardzo jest zmęczona. Szacun! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.korczyna.net.pl 28.02.11, 21:59 natomiast nie pamiętam ostatniej soboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, IP: *.unknown.vectranet.pl 28.02.11, 22:39 Justyna czuję ból tak jak Ty. Przegrać kolejny raz na koronnym dystansie z "koleżanką", która może brać to czego Ty nie możesz jest potwornie dołujące. Wierzę jednak, że ta paranoja wreszcie się skończy i nie chodzi mi o wysyłanie Bjorgen na paraolimpiadę jak wielu proponuje, tylko normalną równą, symetryczną sytuację wspólna walka, wspólna apteka. Niech mądrala "realista" mi odpowie jaką moralnością się kieruje, że aktualny stan nierównych szans mu odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.cdma.centertel.pl 28.02.11, 22:08 Moim zdaniem Kowalczyk może jeszcze na tych mistrzostwach zdobyć złoto, czyli pokonać Bjoergen. Śledzę od dłuższego czasu jej karierę i moim zdaniem ona jest coraz lepsza!!! Jeśli nawet nie zdobędzie złota w tym roku to zdobędzie w następnym, a wy czasami patrzcie na to co piszecie, bo Justyna jest bardzo dobrą zawodniczką. Jak jesteście tacy mądrzy to sami załóżcie narty i pobiegnijcie chociaż połowę tej trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilafan Re: Kowalczyk o srebrze: kiedy się przegrywa, moż IP: 95.178.40.* 28.02.11, 23:54 Europejczyk! Posłuchaj wypowiedzi Marit, to może zrozumiesz, że Justyna miała rację. A co do astmy, już inne zawodniczki zaczynają się odzywać, choćby Petra Majdic, że to nie fair. A co ma Justyna robić, zdajesz sobie sprawę ile wysiłku musi włożyć, żeby nadrobiać przewagę, którą Bjoergen dają leki. Nie chce tu depatować, czy Bjoergen może je brać czy nie. Jedno wiem na pewno: Justynie nikt nie zarzuci, że zdobyła coś nieuczciwe, a za Marit zawsze będzie podążał cień oszusta i to nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 00:14 Brawo Justyna. Jesteś najlepsza ze zdrowych zawodniczek. Ciężko jest wygrać z cyborgiem. Szkoda że o tym tak mało pisze prasa - bo to jest legalny doping. I w sporcie nie mana to miejsca. Miejsce chorych jest na paraolimpiadzie. Tak trzymaj. Uważam - JESTEŚ NAJLEPSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYCYBORG Kowalczyk o srebrze: nie walczyła z Bjoergen, w... IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 01.03.11, 00:14 pobiegnijcie sobie 500 metrów w takim tempie co ten norweski faszerowany CYBORG a wtedy zrozumiecie że nikt tej chemicznej maszyny nie dogoni - nawet nasza CUUUUOWNAAA JUSTYNA! Odpowiedz Link Zgłoś