Gość: trener Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.interpc.pl 01.03.11, 10:38 Ja powiem krotko,jezeli ktos chce zdobyc zloty medal,to nie moze roztrwonic 9sekundowej przewagi na dystansie 3kilometrow przed meta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:32 niechętnie się zgadzam ale to prawda.....saarinen straciła do bjoergen na ostatnich 3 km tylko 0,3 s (nie wiem czy biegła sama czy też z kimś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:20 ty trenować możesz ewentualnie psa, żeby ci nie srał na dywan w stołowym. taki był profil trasy, że pierwsza część był pod górę, więc JK miała przewagę, a później były zjazdy i płaskie i przewaga była na rzecz MB. Która lepiej wykorzystała swoje mocne strony ta wygrała. 9 sek było za mało, ale ile nie odrobiła by Bjorgen jak się nawdychała nielegalnych specyfików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Brawo Justyna, Twoje srebro jest wieksze niz zloto IP: 77.233.245.* 01.03.11, 11:01 Uwazam, ze sukces Justyny jest wiele wiekszy niz Marit. Biorac pod uwage narodowe tradycje (i ambicje), zaplecze i konkurencje we wlasnym kraju, Justyna zrobila niesamowita robote zeby oderwac sie od miernoty, a w najlepszym razie od przecietnosci. Podobnie jak Malysz samotnie osiagnela wyzyny w swojej dyscyplinie, wbrew wszelkim przeciwnosciom!!! pelen szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb 01.03.11, 11:19 Dopuszczone przez stosowne gremium wspomaganie lekami nie jest wspomaganiem. I tyle w tym temacie. Wygrywać zawody można rożnymi metodami zwłaszcza w przypadku kiedy wszyscy zawodnicy z czołówki są mniej więcej podobnej klasy. Jeśli więc normalnymi metodami nie da się poprawić wyników trzeba użyć do tego głowy. Norwegowie użyli - inni jak widać - w tym i Polacy nie. A obrażanie się za to iż ktoś stał się dziki dozwolonym specyfiką lepszym jest nie sportowe i nieetyczne. Bjergen i jej ekipa trenerska znaleźli sposób na zwycięstwa ze wspomaganiem w legalny sposób - i bardzo dobrze - zasługują tylko na uznanie bo tak jak pisałem po za mięśniami używają głowy. A każdy sposób prowadzący do celu jakim jest zwycięstwo jeśli tylko jest oficjalny i legalny jest akceptowalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guluzula Bjorgen to artystka i mistrzyni wszechczasów IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 11:21 A Kowalczyk może co najwyżej walczyć z podobnymi jej wyrobniczkami. Podobne porównanie jest aktualne w biathlonie. Nasz "mistrz" i Ole Bjoerndalen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły sanitario z tą mistrzynią wszechczasów to walnąłeś IP: *.cbmm.lodz.pl 01.03.11, 11:44 jak przysłowiowy gajowy o sosnę. dwa lata temu na mś w Libercu, kiedy nie była wówczas jeszcze "chora", zajmowała miejsca w drugiej połowie drugiej dziesiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guluzual Re: z tą mistrzynią wszechczasów to walnąłeś IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 15:48 7 medali olimpijskich i 12 medali MŚ to dla Ciebie mało? To dodam jeszcze 44 zwycięstwa w Pucharze Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 11:30 Norwegowie po wojnie swoich folksdojczow postawili pod sciana i tratata po klopocie. Czlonkostwo w Eurokolchozie tez maja w dupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Gdzie są mistrzowie tamtych lat? 01.03.11, 11:34 Kiedy sport, był sportem, a nie ścigankami chorych na ambicje egomanów? Mistrzów, którzy z uśmiechem potrafili przyjąć porażkę, nie starać się pogróżyć przeciwników w wywiadach, nie miałczeć do kamer... Gdzie są mistrzowie których cechowała klasa i postawa? Sport wyczynowy jest chory, a Kowalczyk to biegający w kółku chomik promocyjno billboardowy w klatce swoich sponsorów. Nie zdziwiłbym gdyby przy takiej eksploatacji psychicznej i fizycznej jej "kariera" zakończyła się załamaniem nerwowym i psychiatrykiem. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szkopa Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:57 i nie było też idiotów takich jak ty deprecjonujących ambitnych i zdrowych sportowców jak Kowalczyk, którzy ciężką pracą dochodzą do sukcesu, a nie na wspomagaczach jak narkomańskie megagwiazdy dzisiejszych czasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:19 Nie ma się co smucić pani Justyno! Z takim farmakologicznym cyborgiem żaden zdrowy człowiek nie wygra. A lepiej jest chyba dziś przełnkąć gorycz TAKIEJ porażki (choć z pewnością szkoda wykonanej pracy), niż za kilka lat w cieniu skandalu oddawać złoty medal. Nauka nie stoi w miejscu a hegemonia Norwegów w biegach tez wiecznie trwać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? 03.03.11, 14:29 prawdziwy post z klasą! brawo! "deprecjonuję", ach, może klęknąć i zapłakać nad panią Justyną? Wyraziłem swoje zdanie, nie używając epitetów. Szkoda, że nie potrafisz utrzymać na wodzy emocji i reagujesz histerycznie. egzamin oblany, ale zawsze jest szansa na poprawę wyników...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwiec Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:11 Bjergen powinna startować w zawodach, mistrzostwach dla parasportowców czyli takich, ktorzy mają jakieś dolegliwośći natury zdrowotnej, inwalidow itd. itp. W mistrzostwach świata, igrzyskach olimpijskich itp. startują sportowcy zdrowi i nie mogą się wspomagać jakimiś lekami, ktore mają wlaściwości dopingujące. A takie specyfiki zażywa Bjergen. Przeciez udowodniono, że w ten sposób juz ma ona przewage 20%. Inna sprawa, która też przez niektorych jest poruszana to wątpliwość jeśli chodzi o prawdziwą płeć Bjergen. Słyszę opinie, że to jest ,,baba-chłop", że to nie jest kobieta, że ma takie mięśnie jak mężczyzna, postureitp. Myślę, że komisja antydopingowa i inne powinny wrescie to wszystko zbadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:18 Justyna zajęła pierwsze miejsce wśród zdrowych, normalnych, nie wspomaganych dopingiem sportowców. U mnie ma żłoty medal. Gratuluję z całego serca! A przedstawiciele państw oczywiście prócz Norwegii powinni wystosować pismo do światowego związku narciarskiego czy federacji, żeby wreszcie uregulować sprawę sportowców stosujących doping beż względu na choroby. Przeciez to jest doping. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb 01.03.11, 15:36 DOZWOLONE WSPOMAGANIE FARMAKOLOGICZNE NIE JEST DOPINGIEM. NORWEGOWIE PO PROSTU ZACZĘLI PRÓCZ MIĘŚNI UŻYWAĆ TEŻ I GŁOWY. EFEKTY WIDAĆ. NA LIKWIDACJE TAKIEGO WSPOMAGANIA NIKT SIĘ NIE ZGODZI BO SPOWODOWAŁO BY TO SPADEK ATRAKCYJNOŚCI ZAWODÓW. SADZE IŻ RACZEJ ZA JAKIŚ CZAS WSZELAKI DOPING ZOSTANIE DOPUSZCZONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:27 Uważam to za oszustwo w biały dzień. Jak można? Przecież to skandal. Co to za komisja, że dopuszcza do startu sportowców na dopingu? Jeśli są chorzy to niech starują z chorymi, którzy też musż się jakoś wspomagać itp. Sportowcy powinni sie zbubtować. Zawodnicy powniini odwołac się do jakiejśc organizacji międzynarodowej. Przecież sprawiedliwość musi być. A niechby Justyna wzięła jakiś ,,dopalacz" to jaki byłby rwetes? Tak być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.acn.waw.pl 01.03.11, 12:44 Taki gość jak feurig59 to palant. Niestety. Prymitywizm wychodzi każdą szparą. Jak nie obrazi kogoś to dzień stracony. Ale w dużej mierze jesteśmy niestety dość nieskomplikowanym społeczeństwem. Przykro. Pani Justyno jest Pani naprawdę WIELKA, cały dzień myślałam o tym jak musi się Pani czuć. Też kiedyś uprawiałam sport i chyba wiem jak to jest - kiedy medal ten najbardziej upragniony, wyczekiwany , wypracowany ucieka w ostatniej chwili. I tak miło , że Marit przyznała, że pomogła jej włoszka. Swoją drogą zastanawiałam się, czy jeżeli ten dystans ma naprawdę pokazać co zawodnik potrafi, czy start nie powinien odbywać się co 1 minutę, a nie 30 sek, wtedy nie ciągnęły by się zawodniczki wzajemnie. Ale na tym się już nie znam. Trzymam kciuki, i naprawdę mamy powód do ogromnej radości. Ja jestem bardzo zadowolona,i dumna z Pani dokonań. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Przeczytajcie sobie o astmie buraki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:22 Wasza idolka Jedrzejczak nie miałaby bez leków na astmę ani jednego medalu ! Żygać się już chce tym ślepym szowinizmem większości piszących na tym forum ! zamiast być w ogóle zadwolonym że w takiej ogólnej bylejakości jednak ktoś zdobywa dla Polski medale na poważnych zawodach to się szuka wszelkich sposobów na dodatkowe oczernienie prawdziwych zwycięzców ! Tylko prawdziwi looserzy i frustraci życiowi mogą tak rozumować ! Kowalczyk jest mocna, kawał wielkiej baby, długie nogi, wielka zaciętość bo być może sport pozwolił jej w ogóle zaistnieć w Kasinie Wielkiej.... ale ona nie jest na dzień dzisiejszy najlepsza i tego faktu nie zmienicie ! ...może za kilka lat bo Marit ma już 30-tkę ! wodny-swiat.blog.onet.pl/Lekarz-Otylii-Astma-i-niedozwo,2,ID379377399,n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: 213.76.149.* 01.03.11, 15:55 Przychodzi Marit do lekarza, lekarz- mam dla ciebie smutną wiadomość, Maritt- Co?! Wyzdrowiałam?, nie Kowalczyk zachorowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goralnizinny Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.ed.shawcable.net 02.03.11, 04:28 Beatka. You made my day. Super joke. Odpowiedz Link Zgłoś