Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra...

• Gość: trener Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.interpc.pl 01.03.11, 10:38
        Ja powiem krotko,jezeli ktos chce zdobyc zloty medal,to nie moze roztrwonic 9sekundowej przewagi na dystansie 3kilometrow przed meta
        • Gość: witt Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:32
          niechętnie się zgadzam ale to prawda.....saarinen straciła do bjoergen na ostatnich 3 km tylko 0,3 s (nie wiem czy biegła sama czy też z kimś)
        • Gość: ...... Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:20
          ty trenować możesz ewentualnie psa, żeby ci nie srał na dywan w stołowym. taki był profil trasy, że pierwsza część był pod górę, więc JK miała przewagę, a później były zjazdy i płaskie i przewaga była na rzecz MB. Która lepiej wykorzystała swoje mocne strony ta wygrała. 9 sek było za mało, ale ile nie odrobiła by Bjorgen jak się nawdychała nielegalnych specyfików
      • Gość: szwed Brawo Justyna, Twoje srebro jest wieksze niz zloto IP: 77.233.245.* 01.03.11, 11:01
        Uwazam, ze sukces Justyny jest wiele wiekszy niz Marit. Biorac pod uwage narodowe tradycje (i ambicje), zaplecze i konkurencje we wlasnym kraju, Justyna zrobila niesamowita robote zeby oderwac sie od miernoty, a w najlepszym razie od przecietnosci. Podobnie jak Malysz samotnie osiagnela wyzyny w swojej dyscyplinie, wbrew wszelkim przeciwnosciom!!! pelen szacunek!
      • xkx2 Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb 01.03.11, 11:19
        Dopuszczone przez stosowne gremium wspomaganie lekami nie jest wspomaganiem. I tyle w tym temacie. Wygrywać zawody można rożnymi metodami zwłaszcza w przypadku kiedy wszyscy zawodnicy z czołówki są mniej więcej podobnej klasy. Jeśli więc normalnymi metodami nie da się poprawić wyników trzeba użyć do tego głowy. Norwegowie użyli - inni jak widać - w tym i Polacy nie. A obrażanie się za to iż ktoś stał się dziki dozwolonym specyfiką lepszym jest nie sportowe i nieetyczne. Bjergen i jej ekipa trenerska znaleźli sposób na zwycięstwa ze wspomaganiem w legalny sposób - i bardzo dobrze - zasługują tylko na uznanie bo tak jak pisałem po za mięśniami używają głowy. A każdy sposób prowadzący do celu jakim jest zwycięstwo jeśli tylko jest oficjalny i legalny jest akceptowalny.
      • Gość: guluzula Bjorgen to artystka i mistrzyni wszechczasów IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 11:21
        A Kowalczyk może co najwyżej walczyć z podobnymi jej wyrobniczkami.
        Podobne porównanie jest aktualne w biathlonie. Nasz "mistrz" i Ole Bjoerndalen.
        • Gość: wesoły sanitario z tą mistrzynią wszechczasów to walnąłeś IP: *.cbmm.lodz.pl 01.03.11, 11:44
          jak przysłowiowy gajowy o sosnę. dwa lata temu na mś w Libercu, kiedy nie była wówczas jeszcze "chora", zajmowała miejsca w drugiej połowie drugiej dziesiątki.
          • Gość: guluzual Re: z tą mistrzynią wszechczasów to walnąłeś IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 15:48
            7 medali olimpijskich i 12 medali MŚ to dla Ciebie mało?
            To dodam jeszcze 44 zwycięstwa w Pucharze Świata.
      • Gość: XYZ Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.net.stream.pl 01.03.11, 11:30
        Norwegowie po wojnie swoich folksdojczow postawili pod sciana i tratata po klopocie. Czlonkostwo w Eurokolchozie tez maja w dupie :)
      • feurig59 Gdzie są mistrzowie tamtych lat? 01.03.11, 11:34
        Kiedy sport, był sportem, a nie ścigankami chorych na ambicje egomanów? Mistrzów, którzy z uśmiechem potrafili przyjąć porażkę, nie starać się pogróżyć przeciwników w wywiadach, nie miałczeć do kamer... Gdzie są mistrzowie których cechowała klasa i postawa? Sport wyczynowy jest chory, a
        Kowalczyk to biegający w kółku chomik promocyjno billboardowy w klatce swoich sponsorów. Nie zdziwiłbym gdyby przy takiej eksploatacji psychicznej i fizycznej jej "kariera" zakończyła się załamaniem nerwowym i psychiatrykiem. :-(
        • Gość: do szkopa Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:57
          i nie było też idiotów takich jak ty deprecjonujących ambitnych i zdrowych sportowców jak Kowalczyk, którzy ciężką pracą dochodzą do sukcesu, a nie na wspomagaczach jak narkomańskie megagwiazdy dzisiejszych czasów
          • Gość: Szrek Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:19
            Nie ma się co smucić pani Justyno! Z takim farmakologicznym cyborgiem żaden zdrowy człowiek nie wygra. A lepiej jest chyba dziś przełnkąć gorycz TAKIEJ porażki (choć z pewnością szkoda wykonanej pracy), niż za kilka lat w cieniu skandalu oddawać złoty medal. Nauka nie stoi w miejscu a hegemonia Norwegów w biegach tez wiecznie trwać nie będzie.
          • feurig59 Re: Gdzie są mistrzowie tamtych lat? 03.03.11, 14:29
            prawdziwy post z klasą! brawo! "deprecjonuję", ach, może klęknąć i zapłakać nad panią Justyną?
            Wyraziłem swoje zdanie, nie używając epitetów. Szkoda, że nie potrafisz utrzymać na wodzy emocji i reagujesz histerycznie. egzamin oblany, ale zawsze jest szansa na poprawę wyników...:-)
      • Gość: uczciwiec Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:11
        Bjergen powinna startować w zawodach, mistrzostwach dla parasportowców czyli takich,
        ktorzy mają jakieś dolegliwośći natury zdrowotnej, inwalidow itd. itp. W mistrzostwach
        świata, igrzyskach olimpijskich itp. startują sportowcy zdrowi i nie mogą się wspomagać
        jakimiś lekami, ktore mają wlaściwości dopingujące. A takie specyfiki zażywa Bjergen.
        Przeciez udowodniono, że w ten sposób juz ma ona przewage 20%. Inna sprawa, która
        też przez niektorych jest poruszana to wątpliwość jeśli chodzi o prawdziwą płeć Bjergen.
        Słyszę opinie, że to jest ,,baba-chłop", że to nie jest kobieta, że ma takie mięśnie jak
        mężczyzna, postureitp. Myślę, że komisja antydopingowa i inne powinny wrescie to
        wszystko zbadać.
      • Gość: kibic Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:18
        Justyna zajęła pierwsze miejsce wśród zdrowych, normalnych, nie wspomaganych dopingiem
        sportowców. U mnie ma żłoty medal. Gratuluję z całego serca! A przedstawiciele państw
        oczywiście prócz Norwegii powinni wystosować pismo do światowego związku narciarskiego
        czy federacji, żeby wreszcie uregulować sprawę sportowców stosujących doping beż
        względu na choroby. Przeciez to jest doping.
        • xkx2 Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb 01.03.11, 15:36
          DOZWOLONE WSPOMAGANIE FARMAKOLOGICZNE NIE JEST DOPINGIEM.
          NORWEGOWIE PO PROSTU ZACZĘLI PRÓCZ MIĘŚNI UŻYWAĆ TEŻ I GŁOWY. EFEKTY WIDAĆ.
          NA LIKWIDACJE TAKIEGO WSPOMAGANIA NIKT SIĘ NIE ZGODZI BO SPOWODOWAŁO BY TO SPADEK ATRAKCYJNOŚCI ZAWODÓW. SADZE IŻ RACZEJ ZA JAKIŚ CZAS WSZELAKI DOPING ZOSTANIE DOPUSZCZONY.
      • Gość: Bodzio Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:27
        Uważam to za oszustwo w biały dzień. Jak można? Przecież to skandal. Co to za komisja,
        że dopuszcza do startu sportowców na dopingu? Jeśli są chorzy to niech starują z chorymi,
        którzy też musż się jakoś wspomagać itp. Sportowcy powinni sie zbubtować. Zawodnicy
        powniini odwołac się do jakiejśc organizacji międzynarodowej. Przecież sprawiedliwość
        musi być. A niechby Justyna wzięła jakiś ,,dopalacz" to jaki byłby rwetes? Tak być nie może.
      • Gość: mala Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: *.acn.waw.pl 01.03.11, 12:44
        Taki gość jak feurig59 to palant. Niestety. Prymitywizm wychodzi każdą szparą. Jak nie obrazi kogoś to dzień stracony. Ale w dużej mierze jesteśmy niestety dość nieskomplikowanym społeczeństwem. Przykro.
        Pani Justyno jest Pani naprawdę WIELKA, cały dzień myślałam o tym jak musi się Pani czuć. Też kiedyś uprawiałam sport i chyba wiem jak to jest - kiedy medal ten najbardziej upragniony, wyczekiwany , wypracowany ucieka w ostatniej chwili. I tak miło , że Marit przyznała, że pomogła jej włoszka. Swoją drogą zastanawiałam się, czy jeżeli ten dystans ma naprawdę pokazać co zawodnik potrafi, czy start nie powinien odbywać się co 1 minutę, a nie 30 sek, wtedy nie ciągnęły by się zawodniczki wzajemnie. Ale na tym się już nie znam. Trzymam kciuki, i naprawdę mamy powód do ogromnej radości. Ja jestem bardzo zadowolona,i dumna z Pani dokonań. Powodzenia
      • Gość: Europejczyk Przeczytajcie sobie o astmie buraki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:22
        Wasza idolka Jedrzejczak nie miałaby bez leków na astmę ani jednego medalu !

Żygać się już chce tym ślepym szowinizmem większości piszących na tym forum !
        zamiast być w ogóle zadwolonym że w takiej ogólnej bylejakości jednak ktoś zdobywa dla Polski medale na poważnych zawodach to się szuka wszelkich sposobów na dodatkowe oczernienie prawdziwych zwycięzców !
        Tylko prawdziwi looserzy i frustraci życiowi mogą tak rozumować !
        Kowalczyk jest mocna, kawał wielkiej baby, długie nogi, wielka zaciętość bo być może sport pozwolił jej w ogóle zaistnieć w Kasinie Wielkiej.... ale ona nie jest na dzień dzisiejszy najlepsza i tego faktu nie zmienicie ! ...może za kilka lat bo Marit ma już 30-tkę !

wodny-swiat.blog.onet.pl/Lekarz-Otylii-Astma-i-niedozwo,2,ID379377399,n
      • Gość: beatka Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odebra... IP: 213.76.149.* 01.03.11, 15:55
        Przychodzi Marit do lekarza, lekarz- mam dla ciebie smutną wiadomość, Maritt- Co?! Wyzdrowiałam?, nie Kowalczyk zachorowała.
        • Gość: goralnizinny Re: Narciarskie MŚ. Smutna Justyna Kowalczyk odeb IP: *.ed.shawcable.net 02.03.11, 04:28
          Beatka. You made my day. Super joke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka