Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Servaas: Samowolka z THW

IP: 148.81.254.* 08.03.11, 08:29
    Dżomba został kupiony do rzucania karnych ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: laik Prezes nie wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 15:02
        Przecież kupował zawodników, każdy z nich miał byc objawieniem, a co zostało ?
        Prezes powienien odpowiedziec sobie na pytania:
        - dlaczego przybysze z czasem graja gorzej niż jak przychodzili ?
        - ilu zawodników trenerzy ukształtowali ?
        - jak dba sie o młodych zdolnych ?
        - czy prezes ocenia prace trenera i jego sztabu ? jakie te oceny sa, może się dowiemy ?
        - były różne wieści prezesa o strategii, filozofii, a zostało co ? po staremu...
        pozdro
        • Gość: kibic Re: Prezes nie wie ? IP: *.kielce.hypnet.pl 09.03.11, 12:08
          Na oceny przyjdzie czas po sezonie...

Teraz mamy cele do wykonania, które były przedstawione przed zespołem na początku sezonu - Mistrz Polski i Puchar Polski.
          Od razu uprzedzę, że po losowaniu grup LM celem głównym nie był awans z grupy. Mogli, ale nie musieli. Za rok już będą musieli. Za rok celem minimum w pucharach jest 1/8 i to będzie jasno powiedziane przed rozpoczęciem nowego sezonu.
      • Gość: kibic2 Re: Servaas: Samowolka z THW IP: *.kielce.hypnet.pl 09.03.11, 12:20
        Między innymi do karnych, ale nie tylko, bo bramki z gry także zdobywa. Pamiętam jak pare lat temu byłą taka sytuacja, że każdy karny to nie był nasz atut tylko PROBLEM. Nie miał kto rzucać. Każdy się bał te karne wykonywać i w meczu czasem nawet 3 karne były marnowane a przy zaciętym meczu to może być gwóźdź do trumny. Dzomba podchodzi i rzuca 6/6 takiej drużynie jak THW Kiel. Musi być w drużynie pewny strzelec od karnych, bo to są takie same bramki jak z te gry i tak samo się liczą. Poza tym on nie rzuca tylko z karnych. W tym sezonie zdobył dla Vive już 134 bramki (drugi strzelec w całej drużynie Vive) i ok. 70-80 z karnych, które pewnie wykonuje. Resztą zdobył z kontr i skrzydła a biorąc pod uwagę to, że ani Jurasik ani Zaremba nie grają najlepiej ze skrzydłem jest to wynik bardzo dobry. Jak dla mnie to może w każdym ważnym meczu w LM czy z Płockiem rzucać 10 bramek z karnych na 10 rzutów. Nie ma problemu. Bramka z karnego tak samo się liczy do wyniku końcowego jak bramka z gry. A uwierz mi, że rzucenie jednej bramki z karnego to nie problem, ale rzucenie 6 bramek na 6 rzutów przy dużej presji i dobrym bramkarzu w bramce przeciwnika, który przecież analizuje każdy wykonany rzut karny to WIELKA sztuka.
        Jak wielka? Wystarczy przypomnieć mecz z Rhein Neckar Lowen gdzie przy wyniku 23:23 na zakończenie meczu mieliśmy karnego, który mógł nam dać zwycięstwo i 2 punkty. No właśnie MÓGŁ dać, ale nie dał. Presja była duża i Rastko jej nie udźwignął. Gdyby to był Dzomba to jestem pewny, że ręka by mu nie zadrżała i pewnym rzutem zdobyłby zwycięskiego gola dla Vive. Rzuty karne przy wyrównanym meczu gdzie spotykają się dwie dobre drużyny często są elementem, który może zadecydować o zwycięstwie jednej ze stron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka