Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

!!! Kibice Wisełki znów sie bawią...

IP: *.chello.pl 09.05.04, 22:37
    ...z policja w Katowicach.
    Kraj
    IAR, MD /2004-05-09 22:14:00

Katowice: Starcia między kibicami a policją

W Katowicach W Katowicach doszło do starć między kibicami Wisły Kraków a
    policjantami. Starcia wybuchły już w trakcie meczu między Wisłą a Dospelem
    Katowice, po meczu trwały nadal.

Komisarz Magdalena Szymańska-Mizera powiedziała, że policja użyła armatek
    wodnych i broni gładkolufowej. Jedna osoba została ranna.

Policjanci eskortowali agresywnych kibiców na dworzec kolejowy w Katowicach
    Załężu. Pociąg odjechał do Krakowa kilka minut po 21. Według policji stadion
    Dospelu Katowice został zdewastowany.

No i co mają do powiedzenia najlepsi i najprzykładniejszi kibice
    Najjaśniejszej Gwiazdy na nieboskłonie rodem z Krakowa?
    Obserwuj wątek
      • Gość: SEVEN Re: IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 22:42
        > No i co maja do powiedzenia najlepsi i najprzyk?adniejszi kibice
        > Najjasniejszej Gwiazdy na niebosk?onie rodem z Krakowa?

niestety trzeba powiedziec wprost- karki sie ostatnio rozpanoszyly, krakow, lodz, znowu krakow,
        ja tez dzisiaj prawie oberwalem- dobrze, ze policja reaguje stanowczo, gorzej, ze ciagle zbyt
        czesto traca glowe jak musza do kogos strzelac i wala we wszystkich.
        • Gość: Sioux Re: IP: *.chello.pl 09.05.04, 23:11
          Gość portalu: SEVEN napisał(a):
          > niestety trzeba powiedziec wprost- karki sie ostatnio rozpanoszyly, krakow,
          lod
          > z, znowu krakow,
          > ja tez dzisiaj prawie oberwalem- dobrze, ze policja reaguje stanowczo,
          gorzej,
          > ze ciagle zbyt
          > czesto traca glowe jak musza do kogos strzelac i wala we wszystkich.

Tez racja..zgadzam sie z przedmówcą, że chuliganeria sie panoszy tylko dlaczego
          ci super kibice wisełki - którzy wystepuja także na tym forum nic z tym nie
          robia?. Dobrze, ze jak narazie w Wraszawie jest spokój i chuliganeria mieniaca
          sie kibicami nie robi takich numerów. Moze jedak w Warszawie jest przewaga
          normalnych kibiców, którzy zapedy pseudokibicowskiej chuliganerii potrafią
          stłamsić w zarodku.
        • Gość: Sioux Re: Errata IP: *.chello.pl 09.05.04, 23:15
          Bo tak na marginesie smieszy mnie wypominanie jak to kiedys na Legii spalono
          krzesełka...Podczas gdy kibice Wisełki biegaja po Krakowie i nie tylko z
          maczetami i tasakami. Nie da sie zaprzeczyć i nie przeczę, że i na Legie chadza
          łobuzeria. W Białoymstoku niesmiało cos tam próbowała zdziałac. Ale widac jest
          jej na tyle mało, ze tylko próbowała. A gros kibiców Legii to jednak normalni
          ludzie, którzy chodzą na mecz aby go obejrzeć i wziąc udział w spektakjlu,
          którego oprawę równiez stanowią - co widać po trybunach. I to im wystarcza na
          tyle, ze nawet po przegranym meczu nie muszą wyzywac się na ulicy.
          • Gość: anzelm Re: co za debil IP: *.chello.pl 10.05.04, 04:01
            ochłoń człowieku, bo pieprzysz bez sensu... 'dobrze, że policja działa
            stanowczo', 'coś tam (kibice Legii) próbowali zdziałać w Białymstoku'. byłeś
            tam, że się wypowiadasz czy tylko wiesz tyle ile z gazet wyczytałeś? dawaj tym
            bandytom z uprawnieniami przyzwolenie na takie działania, a rezultaty masz w
            Łodzi - strzały w głowę.
            • Gość: Krzyś Re: co za debil IP: *.pke.pl 10.05.04, 06:18
              powiem tak: wieś tańczy i śpiewa. Te przyśpiewki i bluzgi na nas - żałosne. Jak
              chodziłem jekieś ładnych lat temu na Bukową to takie coś miało miejsce, ale
              teraz:/

Ciekawe kto zapłaci za szkody.

A, i jako kibic GieKSy, w tym "sporze" na forum (Legia - Wisła), opowiadam się
              po stronie Legionistów (kibice).
              • ww1916 Re: co za debil 10.05.04, 16:45
                Gość portalu: Krzyś napisał(a):

>
                > A, i jako kibic GieKSy, w tym "sporze" na forum (Legia - Wisła), opowiadam
                się
                > po stronie Legionistów (kibice).

:))))

Pzdr

• Gość: Gucwa anzelm sam żeś debil... IP: 62.173.207.* 10.05.04, 08:27
              w łodzi zdarzyła się tragedia, bo tych 20 skur...w , bardzo odważnych,
              wmiesząło się w tłum, i niestety kule nie trafiły kogo trzeba, a powinny.
              ubolewm nad tym, tydzień temu chorzó, a teraz łódź.... niech widzew spada w
              piz.u, a bandycie wisełki, cóż...jeden nawet wypadł z pociągu (skąd my to
              znamy ;), policja musi reagować i to zdecydownie, tylko nie powinny to
              być "chłopki" z prewencji co srają po nogach, a doświadczone psy, najlepiej
              at...
              • Gość: Krzyś Re: anzelm sam żeś debil... IP: *.pke.pl 10.05.04, 11:59
                pobili gościa, który robił dla nich kiełbaski, po czym rozwalili sprzęt i
                ukradli nawet surowe. Kurwa tak was głodzą pod wawelem ?, to do Kuronia pitać
                na darmowe zupki. I jeszcze kradzież piłek - paranoja ... i to dawna stolica.
                Teraz powinni wam taką karę walnąć, aż miło, bo to klub tych kibiców
                którzy "dymią" powinien odpowiadać, ale przepis to jedno, a życie drugie.
                I wy do ligi mistrzów ... ? buhahaha.
                Ale życzę wam abyście wylosowali Banik Ostrava i wtedy zjeżdżacie do nas na
                Śląski. Wtedy też na pewno nie będziecie u siebie. Dwa wyjazdy i dwa razy w
                plecy, hehehe
                • seven Re: anzelm sam zes debil... 10.05.04, 12:26
                  ty jestes chyba ograniczony - co to caly krakow sie zjechal do was na mecz, ze piszesz, ze nas
                  'glodza pod wawelem' - wisla ci cos rozwalila, ze piszesz 'wy do ligi mistrzow?' - nie wiem jak
                  dlugo bedzie sie tak durnie generalizowac!!! problem karkow nie jest tylko w krakowie, ale jakos
                  najlatwiej jezdzic po druzynie, ktora gra na wysokim poziomie i ktorej inaczej nie mozna doj.bac.
                  kibice gieksy z tym pobiciem pilkarzy tez pokazali klase, jak na dresow przystalo, tak sie
                  bawicie w ka-ce? slyszalem, ze szykujecie powtorke.. /tak samo krzywdze wszystkich
                  normalnych kibicow z katowic jak ty wyzej, pomysl nad tym/
                  • Gość: Krzyś Re: anzelm sam zes debil... IP: *.pke.pl 10.05.04, 12:46
                    dobrze wiesz o co mi chodzi.
                    Ale dobra, to było tak na gorąco. I po drużynie Wisły "nie jadę", bo nawet w
                    pucharach jej kibicowałem.
                    Ale jeszcze raz napiszę wyraźnie: takiego buractwa dawno u nas nie było. Bo te
                    wszystkie bluzgi to nie waliło z gardeł kilkadziesiąt osób, tylko z "leksza"
                    więcej. Ot co! I te "Polska bez Górnego Śląska", ... phi też wymyślili ;)
                    A co do tej ligi mistrzów, to z takimi "kibicami" nie wróżę Wam dobrze.
                    Ale tak jak napisałem wcześniej: życzę Wam Banika, może być fajnie.
                    A co do pobicia, poczekaj czas pokaże kto tu stracił, kto zyskał. Ale w sumie
                    to masz rację, nie generalizować. Tylko to daje Wam jako całości nistety taki a
                    nie inny obrazek, bo mówią i piszą: Kibice Wisły.
              • Gość: anzelm Re: anzelm sam żeś debil... IP: *.chello.pl 10.05.04, 13:06
                no no, nie trafiły tych, których powinny. następnym razem trafią. przecież
                gdzie drwa rąbią tam wióry lecą, więc klaszczmy jak następnym razem policja
                zapomni co to jest pałka i od razu wali z gumowych. mi się bardzo podobało jak
                biegali po rynku w Krakowie z gładkolufową. tak zdecydowanie działa nasza
                policja. potem powiedzą, że celowali w prowodyrów, w społeczeństwo bije brawo.

nie życzę Ci źle, ale jak będziesz w ostrzeliwanym bezmyślnie tłumie to
                zrozumiesz.
      • Gość: Razorfan Re: !!! Kibice Wisełki znów sie bawią... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:22
        Nie ma sie co wyzywac na Wisalkach. Takie sytuacje niestety zdarzaja sie w
        kazdym klubie. W Krakowie problem maja spory bo zdaje sie ci sharks to nie
        zwykli hools ale dodatkowo gang. W Warszawie sytuacja sie poprawia ale nikt
        mnie nie przekona ze jest idealnie. Na stadionie jest coraz spokojniej i
        bluzgow malo ale na wyjazdach to juz cyberfani i inni ultrasi nie zawsze
        potrafia zapanowac nad chuliganami. Rozne historie sie zdarzaja wiec nie
        udawajmy swietych.
        A policja no coz ja tam jak tam ich sie bardziej boje niz kibicow przeciwnika.
        Znam wiele sytuacji w ktorych reagowali najgorzej jak sie da. Szczegolnie
        krewcy sa w atakach na kibicow gosci bo jest ich mniej. JA bym im zabral te
        strzelby bo oni juz nic innego nie robia. W otwartej walce tyle razy dostali
        becki ze juz nie probuja nawet pacyfikaowac po ludzku. Od razu wystawiaja 10
        salwa i z glowy. Nie wazne czy strzelaja do tych co trzeba. JAk zaczna w nich
        rzucac z innego kierunku (albo bedzie sie im tak wydawa) to salwa w druga
        strone i po balu.
        • ww1916 Re: !!! Kibice Wisełki znów sie bawią... 10.05.04, 16:44
          Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Nie ma sie co wyzywac na Wisalkach. Takie sytuacje niestety zdarzaja sie w
          > kazdym klubie. W Krakowie problem maja spory bo zdaje sie ci sharks to nie
          > zwykli hools ale dodatkowo gang. W Warszawie sytuacja sie poprawia ale nikt
          > mnie nie przekona ze jest idealnie. Na stadionie jest coraz spokojniej i
          > bluzgow malo ale na wyjazdach to juz cyberfani i inni ultrasi nie zawsze
          > potrafia zapanowac nad chuliganami. Rozne historie sie zdarzaja wiec nie
          > udawajmy swietych.
          > A policja no coz ja tam jak tam ich sie bardziej boje niz kibicow
          przeciwnika.
          > Znam wiele sytuacji w ktorych reagowali najgorzej jak sie da. Szczegolnie
          > krewcy sa w atakach na kibicow gosci bo jest ich mniej. JA bym im zabral te
          > strzelby bo oni juz nic innego nie robia. W otwartej walce tyle razy dostali
          > becki ze juz nie probuja nawet pacyfikaowac po ludzku. Od razu wystawiaja 10
          > salwa i z glowy. Nie wazne czy strzelaja do tych co trzeba. JAk zaczna w nich
          > rzucac z innego kierunku (albo bedzie sie im tak wydawa) to salwa w druga
          > strone i po balu.

Tyz prowda.
          Nie ma co, debile znajdą wszędzie.
          Chociaż najbardziej zaskoczony byłem przyspiewkami wislaków - załosne. Ależ ta
          gieksa zalazła im za skórę
        • Gość: anzelm Re: !!! Kibice Wisełki znów sie bawią... IP: *.chello.pl 10.05.04, 18:34
          "A policja no coz ja tam jak tam ich sie bardziej boje niz kibicow przeciwnika.
          Znam wiele sytuacji w ktorych reagowali najgorzej jak sie da. Szczegolnie
          krewcy sa w atakach na kibicow gosci bo jest ich mniej. JA bym im zabral te
          strzelby bo oni juz nic innego nie robia. W otwartej walce tyle razy dostali
          becki ze juz nie probuja nawet pacyfikaowac po ludzku. Od razu wystawiaja 10
          salwa i z glowy. Nie wazne czy strzelaja do tych co trzeba. JAk zaczna w nich
          rzucac z innego kierunku (albo bedzie sie im tak wydawa) to salwa w druga
          strone i po balu."

nic dodać nic ująć.
      • Gość: papa Nóż w głowie... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 10.05.04, 18:49
        polskich kibiców. Znowu:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka