Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację...

03.08.11, 07:32
    Super odpowiedz na pytanie o "wyczyn" Johaug ... Brawo Sylwia ... Johaug moze co najwyzej wdychac prochy aby cokolwiek w zyciu nosiagnac.
    Obserwuj wątek
      • Gość: janjag.21 Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 09:07
        Bez najmniejszych wątpliwości jest Pani najlepszym i największym sportowcem w historii Polski. Gdyby każdy tak podchodził do wyczynu jak Pani to Polska byłaby potęgą w sporcie, a tak mamy tylko wyjątki. Życze dużo zdrowia i wygrania Pucharu w Jakuszycach.
        • Gość: eros czemu nie ma nic o Tour de Pologne? IP: 79.175.232.* 03.08.11, 12:23
          czemu nic GWo nie pisze o tej imprezie, swoją drogą najciekawszym od lat??? a na pierwszej pozycji taka śmieszna informacja o Kowalczyk :):):)

ktoś ma info na ten temat?
      • Gość: Mr. Normalny Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 11:35
        A co tam u pani koleżaneczki Kornelci Marek, pani Justysiu?
      • Gość: wsiowy_boss od tych sterydów wygląda jak facet IP: *.tktelekom.pl 03.08.11, 11:40
        twarz ma jak koń, uzębienie poprawne, muskularna sylwetka...
        • Gość: Andrzej Re: od tych sterydów wygląda jak facet IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 12:30
          Takiemu k...sowi to nie ma co odpowiadać ,to jest dno.
          • Gość: Trener od tych sterydów wygląda jak facet IP: *.tktelekom.pl 03.08.11, 12:54
            masz rację kox z niej straszny
      • Gość: gość Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... IP: *.gemini.net.pl 03.08.11, 11:53
        Pytanie czy do Jakuszyc przyjedzie Marit, Johaug lub Kalla ...
      • Gość: Heraldek "Nigdy wcześniej tak nie trenowałam"... na jezdzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 13:16
        "Eksperymenty Justyny Kowalczyk. "Nigdy wcześniej tak nie trenowałam"....

Chyba w lozku...
      • Gość: Heraldek "Nigdy wcześniej tak nie trenowałam"... na jezdzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 13:16
        "Eksperymenty Justyny Kowalczyk. "Nigdy wcześniej tak nie trenowałam"....

Chyba w lozku...
      • Gość: Heraldek "Nigdy wcześniej tak nie trenowałam"... na jezdzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 13:17
        ....w lozku...
      • osfp Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... 03.08.11, 13:27
        J.K. + A.W. = WM. Na 100%. Wystarczy popatrzeć na zdjęcie w artykule. :o)
      • mccudden Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... 03.08.11, 13:27
        @heraldek, po jaki jasny wuj napisałeś trzy razy ten sam post? onanizujesz się, jak widzisz swój nick w necie?

raz na 20 lat w sportach zimowych trafia nam się taki ktoś jak Kowalczyk. Ale ciule w rodzaju heraldeka zawsze znajdą okazję, żeby zaistnieć z chamskim i wulgarnym komentarzem.

Rzygać mi się chce, jak słyszę wywody heraldeków i innych pajaców broniących wolności słowa w necie.
      • Gość: hux Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 13:33
        Dla astmatyczki wejście na szczyt to przecież niesamowity wyczyn, Kowalczyk nabija się z chorej koleżanki ;)
        • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 03.08.11, 14:56
          To co robią te chore koleżanki jest sto razy gorsze.
        • Gość: / Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 22:35
          o zeszla juz z Bjorgen a terz na Therese nadaje
          moze oni razem z trenerem powinni siegnac po psychologa? - kilka seansow?
          te gadki o asmie rodem z magla sie juz przejadly
          rozumiem trenera - przygotoweuje sobie pole pod ewentualne pytania - no i co panie trenerze - nie wyszlo - a taki talent !!
          ale Kowalczyk ktor=a powtarza jak papuga te gadki trenera - po co?
          niech wygra chocby z Therese - nie mowiac juz z Bjorgen - a moze miec niepodzianke - bo szykuja sie dwie nastepne Norwezki - od razy dopowiem - cholera nie sa chore!!!
          • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 07.08.11, 14:36
            Nie oceniaj ludzi własną miarą.To fakt ,że Norwezki i inni ludzie sportu z astmą mają za uszami i nic się nie da z tym zrobić.A TE norwezki to zobaczymy w praniu zimą i jak są takie dobre i zdrowe to powinny poradzić sobie ze wszystkimi lącznie z Bjoergen i Tereze.J naucz sie czytać ze zrozumieniem ,bo Kowalczyk na nikogo nie nadaje .Mówi co myśli i ma do tego prawo ,a ty jesteś chyba troche uprzedzony do naszej mistrzyni.I chyba musisz sie pogodzić ,że nią jest.A jak bedzie w tym sezonie zobaczymy i nie dziel skóry na nidżwiedżiu ,póki jeszcze żyje.Nie mam nic przeciwko sportowcom innych nacji, oby tylko nie budziły takich kontrowersji.Nikt nie zamierza nikogo obrażać ,ale udawać ,że problemu nie ma to tak jakby pozwalać na zwykły doping i żadne tłumaczenia tego nie zmienią.Wieje małostkowością z twego postu i tyle masz ciekawego do powiedzenia.Ale przecież ci wolno,{tak samo jak mnie,poprostu mieć inne zdanie,poparte sensownymi argumentami ,a nie swoim widzimisię.}To nieelegancko sugerować komuś zaburzenia psychiczne i to w takiej formie .Sorry ,ze trochę za długo.
            • Gość: / Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 16:41
              dzisiaj seanse z psychologiem to normalna sprawa w sporcie - przyda sie i tzw mistrzyni i trenerowi - wiele razy opowiadaki o Bjoergen rozne rzeczuy - i przypominam - zadna posrod narciarek i trenerow nie pozwolili sobie na takie opowiesci z magla wobec kolezanek z ktor=ymi startuje - to jest ponizej godnosci - zadne - ani jedna z nicgh nie opowiada jak Kowalczyk - co moze one nie mowia co mysla? moze sie boja?
              bzdura - one sa dobrze wychowane
              • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 14.08.11, 10:21
                Może są dobrze wychowane ,ale mają kłopoty z moralnością, bo gdyby nie miały nikt by marnego słowa na nie nie powiedział.Już to przerabialiśmy i szkoda ,że nikt nie wyciąga wniosków.Wkurza mnie jak sportowcy zgadzają się na wszystko i nawet powieka im nie drgnie ,gdy błotko się wylewa.Akurat Norweżki mają wręcz zakaz mówienia tego co myślą.Uczy się ich kilku standartowych formułek,jak mantrę na każdych zawodach ,aż słuchać się nie chce.Pozatym to jest biznes i często ,gęsto to on dyktuje warunki.Powtórzę ci jeszcze raz ,żebyś dobrze zrozumiał,Kowalczyk nie potrzebuje psychiatry,bo chyba mylisz pojęcia.Swój wizerunek kreuje sama i sama za niego bierze odpowiedzialność,jak każdy normalny człowiek.Zanim napiszesz ,że nie ma szacunku do innych i jest zła to świadczy tylko o tym ,że jesteś sam małostkowy.Jak to kiedyś ktoś napisał,że siła w różnorodności,a obiektywizm czasem się przydaje.To trudne by nie przeginać w żadną stronę,ale Kowalczyk akurat ma dobrze poukładane w głowie i to niektórych tak drażni.Chcielibyście rządzić sportowcami ,żeby zaspokajali oczekiwania kibiców.Jak nie to zaraz potrzebny psycholog.On jest potrzebny ale do wygrywania,a Kowalczyk wygrywa i może ma psychologa,czego nie musi trąbić całemu światu.Napisz poprostu ,że nie lubisz KOWALCZYK ,nie jesteś jej fanem ,ale odrazu mieszać z blotem i posądzać o brak wychowania.Nawet dziewczyny na oczy nie widziałeś.Lubię popatrzeć na narciarki i chciałbym wierzyć ,że nie zrobią wszystkiego za cenę zwycięstw,bo to nazywa się inaczej ,a nie sport.
                • Gość: / Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 12:22
                  1. Kowalczyk powtarza tylkoto co ciagle klepie jej trener - on ma w tym interes ona zadnego
                  2, im oboje jest potrzebny psycholog - ta ciagla frustracja i brak pozytywnego myslenia wymaga tearpii -i to przynosi efekty
                  3. rzeczywiscie jestem pelen podziwu i uznania dla Marit - to najlepsza w historii tego sportu biegaczka - pod kazdym wzgledem. Widzialem przez lata jak bardzo sie zmieniala i jak pracowala nad kazdym szczegolem Mialem mozliwosc ogladac z bliska ekipe norweska i ich trenerow a takze system ktory wrecz produkuje ciagle znakomitych biegaczy
                  to wcale nie oznacza brak szacunku dla Kowalczyk ktora i tak zupelnie samotnie wprowadzila Polske do elity tego krolewskiego sportu to nawet jednego toru do nartoolek nie wybudowano!!
                  w najblizszym Pucharze swiata Kowlczyk dobrze jak sie bedzie miescic w czolowce - bo rosnie nie tylko Johoung ale i co najmniej - poza 2 -oma ze sztafety w doskonalej formie /walczyly z Bjorgen na mistrzostwach swiata w nartorolkach b, dzielnie/ ale i kilka juniorek norwezkich jest juz znakomitych
                  Marit spowodowala ze nawet w takiej Norwegii gdzie do nart nikogo namawiac nie trzeba ich sprzedaz - biegowych wzrosla dwukrotnie a szkolki sa przepelnione kilkuletnimi dziecmi!!
                  ale to jest juz mniej znana cecha Marit - ktora niemal co tydzien uczestniczy w jakis imprezach sportowych z dziecmi -
                  • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 19.08.11, 07:47
                    Od twojego bla bla bla z całym szacunkiem głowa może rozboleć ,a czytanie ciągle wklejanych postów to czysta kpina.Tobie to nawet psycholog nie pomoże ,kłopoty z czytaniem i rozumieniem.Nikt nie kwestionuje tego o czym piszesz ,więc o co ci chodzi.Trochę obiektywizmu nikomu jeszcze nie zaszkodził,a astma Norweżek chyba tak ,bo już nawet jak się słyszy o sukcesach innych norwegów to pytają czy nie ma astmy .Ironia nie ,a jednak coś jest na rzeczy.A Kowalczyk jest w Nowej Zelandi i tam wygrywa i nie zmieni swoich planów z dnia na dzień .Sugerujesz że Kowalczyk nie ma szans w przyszłym sezonie,a jak nawet przegra to co ,świat się zawali,oby tylko uczciwie.Co do młodzieży ,to poszperaj trochę w necie bo piszesz bzdury,jak go masz to zrób uzytek ,nie tylko szukasz prowokacji i wymyślonych zarzutów.Powoli nie chce mi się nawet czytać twoich postów.Flustratem to jesteś ty i słowa gratulacji dla Kowalczyk nawet przez gardło by ci nie przeszło,taki z ciebie obiektywny znawca.Ja tam wolę normalna ,sapiącą ,zdrową sportsmenkę ,od żygającej pokazówki.To oczywiście prowokacja specjalnie dla ciebie,żebyś znalazł wreszcie jakieś sensowne argumenty na te konkretne zarzuty ,a nie na te które ciągle wymyślasz,a których nikt nie kwestionuje.Z normalnym kibicowskim pozdrowieniem.
                    • Gość: Marit Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.55-169-95.eidsiva.net 19.08.11, 18:21
                      Do gosc gosc-------
                      • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 20.08.11, 02:20
                        Jestem tym kim jestem,a dla twojej wiadomości nie unoś się tak.Wyjaśnię ci ;to co obecnie dzeje się w sporcie rzutuje na przyszłe pokolenia.Ktoś kto decyduje się na uprawianie sportu musi wiedzieć,że to ciężka harówa,ale nie może odrazu zakładaĆ ,że musi wygrywać za wszelką cenę ,bo to absurd.Pewne granice są i nie można ich przekraczać. Jak wytłumaczyć młodemu człowiekowi ,że ma żyć duchem sportu ,jak mu wpoić zasady żeby się nie wykoleił przy pierwszej,lepszej okazji.Masz rację ,papier wszystko przyjmie,ale wszyscy widzimy ,że chodzi o życie ludzi.Trzeba nam świadomości ,szerokiego spojrzenia na temat,bo zobacz jakie my mamy przykłady do naśladowania.Ja mogę o tym napisać i mieć wpływ na wychowanie młodego pokolenia ,bo to jest nasza przyszłość.Nie trzeba być wielkim ekspertem by normalnie myśleć.Nie ważne kim jestem ,ale czytać potrafię ,myśleć i uczyć się od innych, mądrzejszych odemnie.Proste prawdy są bardzo trudne do zauważenia,a obrażanie ludzi nie jest trudne i nie o to mi chodzi.Beznadzejni to są ludzie,bo chcą poprawić wszystko,a niebardzo im to czasami wychodzi.Nikogo nie oczerniam i mam prawo czytać ,interesować się i nie wierzyć ślepo we wszystko co słyszę.Interesuje mnie filozofia,moralnośc ,etyka i estetyka,ale i matematyka ,bo przydaje się do logicznego myślenia.Zdenerwowałem cię ,ale i zmusiłem do napisania normalnego postu.Jakieś korzyści zawsze są,nawet jak sie wydaje ,że ich nie ma.Masz rację pogadać dobrze jest ,ale rzeczowo i na argumenty,a pomarzyć to dobra rzecz.Wiem ,że twoje spojrzenie na astmę jest płytkie i ciebie nie dotyczy,moje jest inne i tyle.Wiem jedno ,za wszystkie błędy trzeba płacić,a w przyrodzie nic nie ginie.Takie pyskówki Kowalczyk to mały pikuś przy temacje tej rangi jaki poruszyła.Obiektywizm to czasem słowo ułatwiające życie.Jestem upierdliwy i czasami pytam ,aż dowiem się tego co chciałem.I tyle.
                        • oloros Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac 20.08.11, 07:38
                          to zajmij sie wychowaniem polskiej mlodziezy - w Polsce sport uprawia 0,01 pr ludzi - narciarstwo biegowe - garstka ludzi - zawodnikow mozna policzyc na palcach
                          takie mutanty jak Kowalczyk czy Malysz zdarzaja sie wszedzie - reszta w ogole nic nie uprawia
                          Polacy mogli by sie sporo od Norwegow nauczyc tak w sporcie profesjonalnym jak i masowym
                          Pozdrowieniadla Marit - o ile pamietam to o tej porze w Hamar scigaja sie na rolkach
                          jak ci zazdroszcze......!!
                          • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 20.08.11, 17:44
                            Pisać pod dwoma nickami i odpowiadać na swoje posty ,sprawiając wrażenie,że takich jak ty jest więcej.Normalnie szkoda słów i czasu.Myślisz ,że jak jesteś w internecie to jesteś anonimowy. Mutantami nazywając innych to nie wiadomo śmiać się czy płakać ,to jednak świadczy o twoim poziomie inteligencji i niestety kompleksach.Pewnie jesteś małym ,nic nieznaczącym człowieczkiem ,a chciałbyś być na miejscu swej idolki,tylko to niemożliwe.Takich nie znoszę najbardziej. Nie mam nic do NORWEGÓW, do ich masowego i profesionalnego sportu,powtarzam ci to enty raz,ale do astmatycznych zawodników tak i to wszystkich nacji.Więc znów nie sugeruj czegoś czego nie napisałem .Dalej kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego.I jeszcze na dodatek nie czytasz co robi młodzież w POLSCE, zdziwił byś się.Wyglada na to ,że masz jakieś uprzedzenia.O tych twoich zawodach trąbią na wszystkich portalach ,więc nie tak trudno stwarzać pozory.Chciałbym się mylić ,ale pewnie mam rację.Zaraz zaczniesz mnie przekonywać ,że nie ,ale zrób to tak żebym uwierzył ,bo ja zawsze zadaję pytania.Taki już jestem .I prosze nie pytaj kim jestem z zawodu i co robię bo to nie zawsze świadczy o człowieku.Można być wykształconym menelem i pijaczkiem profesorem.Ważne co ludzie myślą i na szczęście nie jest tak żle,nawet dla ciebie bo większość umie zobaczyć zagrożenia.I nie pisz do mnie więcej tych durnych postów,wyśil się trochę i pomyśl na chwilę.No chyba ,że jesteś zwykłym prowokatorem i trollem tak zwanym.To jeszcze potrafię zrozumieć.I nie denerwuj się tak ,tematy moralne są trudne i trzeba wysilić mózgownicę,żeby ktoś ,kto nas czyta czegoś sie nauczył.To tyle ,jak znów napiszesz coś nie na temat,to odpowiem ci tym jednym zdaniem;nie na temat.Tyle,aż chyba za dużo.
                            • Gość: /oloros Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:01
                              strasznie pleciesz i gryzmolisz
                              skad ta pewnoc ze mam byc Polska zachwycony ? - dlaczego? to jest dzika kraj i ty najwyrazniej do niego sie zaliczasz
                              po drugie czy ty na serio myslisz ze ja pisze do ciebie?
                              miales kiedy narty w reku?
                              • Gość: / cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:06
                                to wlasnie ty jestes typowy internetowy gnojek - znawca medycyny i dopingu
                                jak juz nie masz argumentow to obrazasz i snujesz domysly typowe dla takich wlasnie gnojkow
                                • Gość: gość Re: cd IP: *.lukman.pl 21.08.11, 02:52
                                  Włala....mało dowciapne ,ale jest określona reakcja,co tylko pokazuje ,że mam rację. Musisz się bardziej postarać panie klawiatórowy.A narty mam w domu i to niezłej marki . Nie jesteś taki wspaniały ,jak o sobie sądzisz ,myślisz ,że przez internet nie widać.Zmusiłem cię do myslenia i to cię tak zbulwersowało,naprawdę niechciałem.Internet to dobry wynalazek ale dla mądrych ludzi,a nie właśnie gnojków ,jak o mnie piszesz.Ten doping ciebie też dotyczy ,ale to chyba tajemnica jaki ty masz do tego stosunek,bo ni jak nie mogę tego wyczytać z twoich postów.
                          • Gość: Marit Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.55-169-95.eidsiva.net 20.08.11, 21:37
                            Tak oczywiscie byla konkurencja na rolkach w Hamar w piatek. Marit wygrala . W Hamar rozwija sie nowy talent Oda Hovelstuen Blystad . Zaczela tak jak Marit bardzo wsczesnie i wytezona , ciezka praca. Oda nie ma astmy wiec o czym teraz Polacy beda dyskutowac jak zacznie wygrywac na tych najwyzszych szczeblach? o smarach ?. To co najwiecej denerwuje w tej Polsce to to ze wszyscy tak wszystko i tak najlepiej wiedza. Milo bylo bylo ujrzec Marit i tych innych zawodnikow usmiechnietych, zadowolonych i milych mimo tak okropnego deszczu. Byla fajna impreza. Pozdrawiam
                            • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 21.08.11, 02:32
                              .....oj ,jak miło się zrobiło,jakie ciekawe argumenty ,tylko nie na temat.Trafiony ,zatopiony,nic dodać ,nic ująć.To do takiego jednego ,tylko w dwóch osobach.A co do Norweżek ,to może Kowalczyk da im łupnia ,bo tak może być ,choć nie musi.
                              • Gość: Marit do gosc gosc IP: *.55-169-95.eidsiva.net 21.08.11, 10:58
                                Czemu wypowiadasz sie tylko na temat norwezek. Zycze ci zebys chociaz raz mial okazje je spotkac i porozmawiac z nimi. To nie gwiazdy ,to normalne przemile dziewczyny - i dlatego sa kochane nie tylko za rezultaty. Twoje wypowiedzi to tylko wolanie o zemste bo wszystko jest czarne, smutne i nieuczciwe. Jest tez takie powiedzenie
                                • Gość: gość Re: do gosc gosc IP: *.lukman.pl 21.08.11, 20:18
                                  Norwegowie maja do wyboru,albo uporają się z problemem jak inne kraje ,albo zostaną ikoną astmatycznych sportowców i nie łudż się tak będzie.Zawsze ich sukcesy będą kwestionowane.Ty podziwjaj sobie te astmatyczne sportsmenki ,a raczej to co dały im te dozwolone dawki,bo normalnie nic by niewygrały.Równość w sporcie to podstawowa zasada Ale nie to ci chciałem napisać.Jesteś za tym ustrojstwem ,co podejrzewałem ,więc życzę ci dobrego samopoczucja ,jak tym ludziom co kiedyś pozwolili na znane wszystkim precedensy.Znany dyskobol powiedział ,że nie winni są zawodnicy ,ale przedewszystkim ci ,co na to pozwalają.Podziwiaj te przemiłe dziewczyny,a nas do tego nie namawiaj. Nie namawiam nikogo do zemsty.Powinniśmy być świadomi co oznacza sport we współczesnym świecie.A Norwegowie tak zawzięcie tropili wszelkie formy dopingu innych nacji,a tu proszę jakie kwiatki. Musza sie ustosunkowac do tego tematu. w końcu.W innych krajach ludzie i sponsorzy zaczeli odwracać się od takiej ideii sportu i takich ludzi.Bo nikt normalny nie będzie ryzykował oskarżeń zdrowia i życia sportowców.Nie chce ich spotykać,bo one namawjają młodzież by szły tą droga, bo innej ,alternatywnej nie ma.Jak tu ktoś wcześniej napisał mówimy nie i obyś kiedyś nie mówił ,że nikt was nie ostrzegał.Dlatego nie chcemy oglądać przedstawień dla naiwnych kibiców.Nic mi się nie wydaje i może wreszcie minie era tych chorych.Marit może stać sie ikoną ,taką jak pewna znana lekkoatletka,a wtedy twoje argumenty staną się śmieszne i naiwne.Pozdrawiam.
      • Gość: Robery Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 13:43
        Kibicuje Justynie bo jest wielka niech znów w zimie pokaże klasę !
        www.mrt.pl/eportal/index.php?file=News&op=index_comment&news_id=1049
      • Gość: Marit Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywację... IP: *.55-169-95.eidsiva.net 21.08.11, 17:14
        Wlasnie zakonczyla sie narodowa uroczystosc poswiecona pamieci wszystkich ktorzy zgineli 22 Lipca w Oslo I Utøya. Piekna i wzruszajaca uroczystosc z rodzinami krolewskimi i przedstawiecielami rzdow nordyckich, wszyscy zarowno przed TV jak i ci na sali ronili lzy wzruszenia, milosci i wspolnoty.
        • Gość: gość Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Motywac IP: *.lukman.pl 21.08.11, 20:44
          Poczytaj sobie komentarze ,te odnośnie tej tragedi,to zobaczysz ,że zasada bezkrytycznego zaufania się niesprawdza.Ludzie piszą ,że rząd był poprostu naiwny .Nie zadbał o bezpieczeństwo ludzi ,ale przecież mądry naród wszystko bezkrytycznie wybaczy.Czy tym razem aby napewno?Wszędzie może zdarzyć się szaleniec ,ale brak logicznego myślenia zawsze będzie taki sam .Za błędy trzeba płacić i to słono.A w Norwegi z ta tolerancją nie jest tak różowo jakby chciano .Teraz jest czas żałoby ,ale pytania przyjdą i trzeba będzie na nie odpowiedzieć.Nie jestem w Norwegii ,a wiem o tym dużo i na szczęście nie musisz mnie uświadamiać.Jesteśmy globalnym światem i coraz trudniej jest wciskać ludziom kit.Myślenie nie boli ,ale jest trudne/Współczuję rodzinom ofiar ,ich ból jest prawdziwy i nieudawany.Będą zawsze ufać tym rządzącym co teraz płaczą,a może zaczną patrzeć im na ręce ?
          • Gość: Marit do gosc IP: *.55-169-95.eidsiva.net 21.08.11, 23:46
            Z takim tokiem myslenia twoje zycie musi byc pieklem. Wspolczuje ci bardzo tego za tak wszystko w tobie i wokol ciebie jest takie szare bure i ponure. Jak to sie daje zyc z takimi czarnymi i szarymi myslami ? To musi byc nie ciekawe to twoje zycie ! Jesli chodzi o ta tragedie to narod polaczyl sie , wbrew temu co bylo zalozeniem terrorysty. Polaczyl sie a nie tak jak Polacy klocili sie o krzyze. Jestem pelna podziwu widzac jak sie potrafili zorganizowac po tej tragedii. Media pisza czasem bzdury bo nawet ci co ocaleli sa oburzeni jak ktos krytykuje policje albo wszystkie jednostki ratunkowe. Samochody policyjne byly ustrojone kwiatami . Pogotowia tez i tak do tej pory jest tylko wdziecznosc.Marit jest przykladem dla wszystkich mlodych sportowcow za swoja ciezka prace i czy ty to lubisz czy nie. Wszedzie i w kazdej dziedzinie naszego zycia sa przepisy do ktorych musimy sie stosowac. Marit stosuje sie do przepisow ktore sa jej narzucone i ktore nie ona wymyslila
            • Gość: gość Re: do gosc IP: *.lukman.pl 22.08.11, 12:54
              Wpisz w necie MojaNorwegia.pl i przestań jęczeć.Tam piszą cos takiego;Talent czy osiągniecia nie maja tu znaczenia i tak dalej.....Mam dużo wspólnego z NORWEGIĄ i w twoje głupie bajki nie wierzę.Żaden kraj nie jest święty i ja takiego nie widziałem .A ta wiara w Marit u was to mnie przeraża i wielu innych w naszym kraju też.Może dlatego innych posądzasz o to samo co masz.Jestes Polakiem to może i potencjalnym złodziejem.Tak to napisałeś.Oj chyba nie bardzo mamy o czym dyskutowac ,ty nie umiesz poprostu mysleć,może przydałby sie któtkotrwały wyjazd do innego kraju,zamiast pisać te bzdury.
              • Gość: Marit Re: do gosc IP: *.55-169-95.eidsiva.net 22.08.11, 16:59
                No prosze znasz nawet bardzo dobrze Norwegie i tak wszystko wiesz ze ja poprostu wycofuje sie z tej dyskusji bo tutaj mam bardzo przykre doswiadczenia wlasnie z takimi co tak " wszystko " najlepiej wiedza. Mam inne milsze zajecia . Jesli radzisz mi wejsc na strone Moja Norwegia to i musze wejsc na Moja Szwecja, Moja Austria Moje >Czechy , Moja Szwajcaria itd itd. Dziekuje za rade. Bede trzymac kciuki w tym sezonie za wszystkich nawet za Kowalczyk ale mam nadzieje ze Marit , Terese, Kalla albo te inne slowenki itp beda lepsze od Kowalczyk. Pozdrawiam
            • oloros Re: do gosc 22.08.11, 14:37
              Heya Marit - nic innego sie nie mozna po nich spodziewac
              w Polsce grupa ludzi biegajacych cross country czy czesciej back country jest dosc mala i niemal wszyscy sie znaja , wielu z nas mialo mozliwosc rozmawiac z Marit, Therese i innymi
              ja widzialem ja chyba po raz pierwszy w Norwegii przed 1996 - ale na pewno w 1998 roku w Austrii podczas mistrzowstw swiata juniorow - byla na 8 miejscu i moze niczym sie nie wyrozniala - opoza tym ze wspamniale juz biegala lyzwa i miala taka smieszna czapeczke . Tak sie dziwnie stalo ze pozniej przez wiela lat drogi mojego zycia krzyzowaly sie z Marit / stalem 10 metrow od miejsca w Lahti=i kiedy upadla w sprincie. Widzialem jej bardzo zle i piekne chwile
              To wspaniala dziewczyna i sledzimy jej kariere od wielu lat -
              czy wiesz ze lubi dobre Chablis
              my tez!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gość Re: do gosc IP: *.lukman.pl 22.08.11, 15:07
                A Ty chory na astmę jeszcze nie jesteś ,to może bardziej upodobniłbyś się do swojej idolki.Jeden w dwóch osobach i już mamy tłum,rzeczywiście jak u Gebelsa.
              • oloros Re: do gosc 22.08.11, 15:24
                ta dziewczyna ma wreszcie szczescie - kochaja ja nie tylko w Norwegii - jest popularna daleko poza granicami - za jej normalnosc
                to jest niezwykle - widzisz na ulicy niewysoka i poczatkowo niczym nie wyrozniajaca sie dziewczyna, jaj zaczynasz z nia rozmawiac widzisz ze jest w niej cos wyjatkowego - ale dalej nie rozumiesz ze ma serce giganta i umiejetnosci ktorych w ogole nie podejrzewasz
                jak nie wiesz
                dla meskiej czesci ona ma to co trudno nazwac a kazdy facet wie - ma to COS
                ale nabardziej imponujaca jest ta normalnosc GiGanta - to jest poczatek legendy Mariy=t Bjorgen - ta normalnosc ktora tak uwielbiaja Norwegowie i nie tylko
                z przyjaciolmi wiele razy rozmawialismy dlaczego tak lubimy ogladac wszystkie te imprezy i czasem jechac wiele setek kilometrow tracac czas- moglibysmy sami sobie pobiegac
                poczatkowo myslelismy ze radosc nasza ma cos wspolnego ze wspomniniami wlasnej mlodosci - ale doszlismy d\io wnioski ze to jest cos wiecej
                to jest jak w tym micie o Achillesie i Patroklosie - gdzie po smierci swiojego kuzyna Achilles wyprawia uczte ktora w glownej czesci obejmuje igrzyska - i posrod tego smutku wybucha radosc zwyciezcow
                my dzisiaj przezywamy ta radosc ponownie - radosc z powodu zwyciestwa zycia nad smiercia - to cos co ciagle sie staje
                cieszymy sie niezmiernie razem ze zwyciescami
                w przypadku Marit wszyscy jakos bylismy zasmuceni jej smutkiem w Libercu - dlatego z takim entuzjazmem przyjelismy jej powrot - powrot Herosa - no coz moze byc piekniejszego niz ten mit
                i jakos nam nie przeszkadza ze ona jest Norwez\ka na przyklad
                • Gość: gość Re: do gosc IP: *.lukman.pl 22.08.11, 23:22
                  ....cha ,cha ,cha ,cha ,cha ,cha ,cha ,cha już dawno nie czytałem takiej twórczości.Nofrmalnie powala.
                  • Gość: gość przeczytajmy IP: *.lukman.pl 22.08.11, 23:30
                    Re: Vancouver 2010. Norwegowie nie złożą wniosku
                    oloros 21.02.10, 18:46 zarchiwizowany
                    w nagraniu widac ze Kowalczyk robi to w strefie gdzie z jej punktu
                    widzenia juz w niej jest - co innego widzi kamera a co innego
                    uczestnich biegu
                    poza tym w tym momencie zwlania bo inaczeh nie moze i przestaje
                    pracowac kijkami - wiec nic jej ta zmiana na lyzwe nie daje bonusow
                    - zauwazyl to zreszta rowniez Norwem - 7 krotny medalista olimpijski
                    w komentarzu w Norweskiej TV
                    Norwegowie i komitet olimpijski powinien sie przyjrzec tej
                    schorowanej Bjoregen Martit na sterydach i lekach ktore nie doscze
                    rozszerzaja oskrzela to maja jeszcze pobudzajacy wplywana osrodkowy
                    uklad nerwowy
                    dzisiaj choroba stala sie legalnym sposobem na doping
                    a;e to moze byc tragiczne - bowiem juz nie raz opisano nagle zgony u
                    takich sportowcow
                    sport to zdrowie - tzn soport i chorba
                    Poznajesz to,a moze nie ty to napisałeś?
                    • Gość: Marit Re: przeczytajmy IP: *.55-169-95.eidsiva.net 23.08.11, 09:25
                      Wszystko to o lekach co piszesz to sie zgadza ale twoj mozg nie rozumie stwierdzenia ktore jest bardzo czesto wspominane DAWKI DAWKI DAWKI !!!!!!!!!!!!!!! Taki madry jestes ale??????? Insulina np,pozwala zyc tak jak inni zdrowi
                      • Gość: gość Re: przeczytajmy IP: *.lukman.pl 23.08.11, 16:48
                        Mam sobie popłakać ,a może się przejmować.Nie miałem zamiaru wykończyć Cię psychicznie ,tak jak przepisy nie powinny tego robiĆ ze sportowcami.A przepisy tworzą ludzie wcale się nad niektórymi krótkowzrocznie nie zastanawiając.
                  • oloros Re: do gosc 26.08.11, 22:36
                    malo tego ze dawno nie czytales - ty w ogole o takich rzeczach nie czytasz
                    Illiade na pewno nie czytales
                    i tak na serio to tego nigdy nie zrozumiesz - to jest poza twoim zasiegiem - masz to co znakomita wiekszosc kiboli komentujacych wydarzenia sportowe -
                    nawet trudno powiedziec ze smiejesz sie z siebie -
                    • Gość: Marit Re: do Oloros IP: *.55-169-95.eidsiva.net 27.08.11, 20:44
                      Super komentarz do GOSCIA. Brawo !!!!!! Miejmy nadzieje za nadchodzacy sezon bedzie pelen adrenaliny i emocji a nie tego wytykania i oczerniania konkurentek Justyny. Justyna jest ta ostania ktorej dopinguje ale jesli wygra to nie mam zamiaru mieszac jej z blotem i oczrniac. Heya Marit , Therese i te pozostale szwedki, slowenki itd itd. Pozdrawiam. A kto to powiedzial zre jak jestem Polka to musze dopingowac tylko polakom a nie tym co ich lubie niezaleznie od narodowosci ? Pozdrawiam
                      • Gość: gość Re: do Oloros IP: *.lukman.pl 29.08.11, 16:45
                        Przestań pisać do mnie takim tonem ,bo nie jestem kibolem ,a ty chyba nie masz zdrowego rozsądku,bo wszyscy na świecie zaczynają dostrzegać powagę problemu ,a ty dalej swoie .Miałeś ze mną już nie dyskutować.Zasłaniasz się ciągle tematami zastępczymi i coś mi zażucasz.Dla ciebie chyba idea sportu nie istnieje ,a przynajmniej jej podstawa,bo wszystkie inne kraje zaczynają z tym walczyć ,a ty dalej jakie to wspaniałe i szlachetne ,a szkoda tylko ,że takie kontrowersyjne i niebezpieczne.Może i w tej dyscyplinie niedługo wejdą paszporty biologiczne i oszuści znikną raz na zawsze.Może wreszcie będzie normalnie.Może rekordy będą mniej imponujące,ale wszyscy zaczną doceniać talent i wysiłek.I napiszę ci jeszcze raz ,nie mam nic do zawodniczek ,ale do działaczy tak i takich jak ty też .Dla ciebie szkoda moich słów ,geniuszu.Nie masz ani jednej tezy na poparcie swoich argumentów i co dziwne jeszcze śmiesz mnie obrażać i wmawiasz to czego nie napisałem .Nikt nie odpowiedział za to co działo się wprzeszłosci a normalny ,zwykły człowiek za oszustwa idzie siedzieć.Gratuluje wam obu dobrego samopoczucia,bo żaden z was nawet jak mysli inaczej do tego się nieprzyzna.I jeszcze jedno ,marzę by inne zawodniczki,,nieważne z jakiego kraju nie były jednak chore na astmę ,bo tak poprostu będzie lepiej dla wszystkich.Już dzieci w podstawówkach znają te metody na lepsze wyniki i może będzie lepiej jak nie będziemy nikomu wyrównywać szans i tworzyć paranoi i do tego jeszcze tajnych. Nie wszystkie zawodniczki jak wejdą między wrony ,będa musiały krakać tak jak one i być pozbawionym szans na samym starcie.Sezon będzie stracony jeżeli astmatyczki znów będą dominować,bo to ;ale; nie zniknie.Następnym razem napisz coś rozsądnego i na zadany temat,bo stajesz się nudny .Lekceważysz tymi poglądami inne zawodniczki ,które nie maja przywilejów.Poczekajmy do rozpoczęcia sezonu i zobaczymy kto ma rację,co znów będa pisać inni na temat astmy.Zobaczymy czy starczy wam sił i determinacji na pisanie postów wbrew wszystkim .Poprostu to jest żałosne ,ale jak myślałeś ,że wam odpuszczę to się grubo pomyliłeś .Nie ma lekko.
                    • Gość: gość Re: do gosc IP: *.lukman.pl 29.08.11, 16:58
                      Oloros ,jak ja czytałem Iliadę to ciebie przy tym nie było,rozumiem czystą głupotę ,jak ideologiczne wyrównywanie szans,które nigdy nic dobrego nie przyniosło.Każdy człowiek ma jakieś dobre i słabe strony i nie każdy musi być w życiu sportowcem.Przeczytałem wszystkie twoje wpisy w internecie i wiem ,że ty nawet śmiać sie z siebie nie potrafisz ,ale dosyć często krytykujesz i potrafisz wyciągać wnioski ,więc dlaczego piszesz takie bzdury.CHOCIAŻBY TEN WPIS ,KTÓRY PRZYTOCZYŁEM.Nie napisałeś go,a może olewasz to wszystko co kiedyś pisałeś ,bo i tak nikt tego nie będzie czytał.To ciekawe ziawisko muszę ci powiedzieć.Zmusic kogoś do odpowiedzialności za słowa.
                      • Gość: Marit Re: ........ IP: *.home.otenet.gr 11.09.11, 22:19
                        Jakie to nedzne to wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no nie ?. Do uslyszenia !!!!!! Pozdrowienia dla OLOROSA...... Heja Marit og Therese !!!!!!!! Trzymam kciuki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka