Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko?

• ludendorf Czyli co będzie na cyfrze na RTL na kanale 202???? 09.09.11, 00:06
        Bo już nie wiem komu wierzyć??????????
      • Gość: Olek Na cyfrowym polsacie jak znalezc RTL? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 01:12
        bo na liście kanałów nie ma?
        • Gość: uuuuuu Re: Na cyfrowym polsacie jak znalezc RTL? IP: *.c194.msk.pl 09.09.11, 04:10
          Gość portalu: Olek napisał(a):

> bo na liście kanałów nie ma?

na Polsacie i C= nie ma RTL
          na C+ jest RTL Ch ale nie wszystkie dekodery ten kanal odbieraja
        • maz-48 Re: Na cyfrowym polsacie jak znalezc RTL? 09.09.11, 11:41
          Przeczytaj mój poprzedni post, to się dowiesz, jak znaleźć RTL na Cyfrowym Polsacie. Ja znalazłem...
      • hrabia-monter-christo nie bojat sie wujta :-) 09.09.11, 04:20
        Chcę uspokoić polskich kibiców. Nie zamierzamy w jakikolwiek sposób kodować transmisji z tej walki. Ze względu na prawo europejskie, takie coś jest niedopuszczalne - powiedział "Super Expressowi" rzecznik stacji RTL, Matthias Bolhoefer.

- Ten kanał jest darmowy i będzie dostępny. Niemożliwe jest jego zablokowanie przez polskich operatorów. Dostęp do niego ma każdy, kto posiada dwa konwertery. Jeśli ktoś mówi, że będzie on zablokowany, to po prostu mówi nieprawdę - poinformowano nas, gdy skontaktowaliśmy się z działem obsługi klienta platformy n.

Również Polska Izba Komunikacji Elektronicznej (PIKE) wydała specjalne oświadczenie, które może napawać kibiców optymizmem. - Zgodnie z interpretacją obowiązującego w Polsce prawa operatorzy sieci kablowych, którzy mają zawarte umowy o reemisję programu z jakimkolwiek nadawcą, w tym przypadku stacją RTL, zgodnie z obowiązującymi zapisami umów zobligowani są do reemitowania sygnału telewizyjnego w sposób ciągły i bez zmian wynikających z jakiejkolwiek ingerencji operatora sieci kablowej - brzmi oficjalny komunikat.

Platforma N
        RTL: sygnał nie będzie kodowany

Aster City
        RTL: sygnał nie będzie kodowany (informacja ze środy 07.09 z godz. 21.30)

Toya (Łódź)
        RTL: jeszcze w środę poinformowano nas, że sygnał będzie kodowany, ale po wydaniu oświadczenia PIKE wydaje się to niemożliwe i gala powinna być normalnie dostępna do oglądania.
        Pay-per-view: cena 39,90 zł, transmisja od godz. 21.00 na kanale 5 (TV Toya). Można zamawiać m.in. na moya.toya.net.pl

Vectra
        RTL: podobnie jak w przypadku Toyi, poinformowano nas, że sygnał będzie kodowany od momentu rozpoczęcia gali. Po oświadczeniu PIKE prawdopodobnie nic takiego nie nastąpi.
        Pay-per-view: cena przy zakupie w piątek do godz. 22.00 wynosić będzie od 29,91 zł brutto (abonenci Pakietu VIP) do 39,90 zł brutto (abonenci Pakietu Złotego Cyfrowego). Cena w dniu walki będzie wynosiła 49,90 zł brutto dla wszystkich abonentów pakietów cyfrowych. Galę będzie można oglądać od godz. 21.00 na kanale 222 oraz w jakości HD na kanale 223.

UPC
        Nie ma w ofercie RTL-u
        Pay-per-view: cena to 39,90 zł. Transmisja rozpocznie się od godz. 21:00. Walka będzie emitowana na kanale 17 w standardowej rozdzielczości. Użytkownicy dekoderów z funkcją HD mogą obejrzeć ją w wysokiej rozdzielczości na kanale 18.

Multimedia Polska
        Nie ma w ofercie RTL-u
        Pay-per-view: cena to 39,90. Transmisja rozpocznie się o godz. 21:00 na kanałach 6 i 7. Pragniemy tylko uspokoić kibiców: wbrew temu co sugeruje strona www.multimedia.pl/kliczko-adamek, nie będzie to pojedynek o pas "wagi ciężkiej federacji WBO", a więc uznawanej za najmniej prestiżową z czołowej "czwórki", a ten najbardziej prestiżowy, tytuł WBC.

Cyfrowy Polsat
        Nie ma w ofercie RTL-u
        Pay-per-view: cena to 39,90 zł, transmisja rozpocznie się od godz. 21:00 na kanale 50 oraz w jakości HD na kanale 118. O 19:30 rozpocznie się studio.

Cyfra Plus
        Nie ma w ofercie RTL-u: taką informację otrzymaliśmy BEZPOŚREDNIO OD OPERATORA. Kanał RTL Schweiz nie jest obsługiwany na wszystkich dekoderach.
        Pay-per-view: cena to 39,90 zł, transmisja rozpocznie się od godz. 21:00 na kanale 112, lub - jeśli posiadasz dekoder HD lub PVR HD - na kanale 113. w jakości HD.

www.eurosport.pl/boks/adamek-kliczko/2011/gdzie-zobaczysz-adamka_sto2942189/story.shtml
        • Gość: zzz Re: nie bojat sie wujta :-) IP: *.mrr.gov.pl 09.09.11, 12:51
          Ustosunkowując się do tekstu napisanego przez "hrabia-monter-christo" w szczególności do słów "Ten kanał jest darmowy i będzie dostępny. Niemożliwe jest jego zablokowanie przez polskich operatorów. Dostęp do niego ma każdy, kto posiada dwa konwertery" mam rozumieć że RTL Schweiz z HotBirda też będzie niekodowany?
          • maz-48 Re: nie bojat sie wujta :-) 09.09.11, 13:51
            Żaden RTL (jest kilka odmian tego kanału, choć zawartość programowa jest ta sama) nie będzie kodowany.
            Może się jednak zdarzyć, że któryś z polskich nadawców, który zdecydował się na PPV z racji ewentualnej utraty zysków może coś "wyskrobać" i sprawić tym samym, że RTL na czas gali zginie z ich oferty...
      • Gość: Arek"Aiwa-Platz" Kanał 202 na CYFRZE - RTL IP: *.cdma.centertel.pl 09.09.11, 07:25
        To jakaś tajemnica dla głupiego redaktorka piszącego o kodowaniu częściowo na Polskę satelitarnego sygnału?
      • bratstrach Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? 09.09.11, 08:01
        A jak któryś nakryje się nogami po pierwszych 30 sekundach to co? Zwracają kase czy będą to najdroższe 3 sekundy w moim życiu?
      • polsz jak się nie udało zdobyć wejściówki 09.09.11, 08:08
        to zawsze może kupić. Bilety wciąż są w sprzedaży
        • Gość: boks Astra 19,2 IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 08:30

Każdy dekoder czy to analogowy czy cyfrowy, po skierowaniu anteny na 19,2 E --odbiera niekodowany RTL .
          22:45 RTL Boxen: Dr. KlitschK.O. - In der Höhle des Löwen: Die WM im Schwergewicht: Vitali Klitschko vs. Tomasz Adamek live aus Breslau

• maz-48 Re: Astra 19,2 09.09.11, 11:46
            To raczej antena, a nie dekoder powinna być skierowana na Astrę, ale nie ważne. Ważne, że za pomocą każdego dekodera (obojętne, czy prywatny, czy platformy cyfrowej, czy zwykły FTA) można odbierać Kanał RTL...
      • Gość: DemiaN Re: I co ja mam z tego że walka jest Polsce? Nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:53
        Mamy nadzieję, że docenią wygodę i komfort, jakie ze sobą niesie taka usługa - mówi Dominik Libicki, Prezes Zarządu, Cyfrowy Polsat S.A Komfort to było gdy Gołota walczył a walka była za darmo tylko kliknołeś i miałeś w abonamencie walke teraz jest to oszustwo i kradzież by oglodnąć walke musisz zabulić nie 10 zł tylko 40 zł będąc przy telewizorze a nie na trybunach to jest to cena katastrofalna a gdzie tu ten komfort i wygoda dojrze muszę płacić to jeszcze muszę przed walką wysyłać jakieś bzdury by oglodnąć ja kur.....nie jestem i wiem co będzie znaczyło gdy dużo ludzi to kupi wprowacą to na stałe nawet za mecz MŚ będziemy bulić wiec proszę was byście nie kupywali i nie dali tym szczurą ani grosza bo ewidetnie nas mają w dup....tylko naszą kase szannują nie nas komfort i wygoda zabawny gość i głupi bo po to płace Abonament by jakiś kretyn wprowadzał do biednego kraju coś co jest na zachodzie bogatszych krajach piszę to do ludzi którzy są zarzenowani postawą TV i ludzi zajmujących się tą walką .
        • maz-48 Re: I co ja mam z tego że walka jest Polsce? Nic 09.09.11, 11:33
          Zdecydowanie popieram twój wpis i też apeluję o nie wykupywanie tej walki!
      • Gość: gigi brawo dla Vectry IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.11, 09:09
        wiem za co płacę
        i hańba dla Polsatu - nie dość, że ludzie płacą abonament to jeszcze jak leci coś fajnego to ściągają od niech dodatkowe pieniądze. Od razu bym wypowiedział umowę i przeszedł do Vectry lub n
      • bruner Zobacz jak obejrzeć walkę ZA DARMO!!! 09.09.11, 09:22
        podaje link do większości relacji sportowych na świecie

www.livescorehunter.com

piłka nożna wszystkie ligi, ręczna,siatkowa, formuła 1, wszystkie sporty amerykańskie itp.
      • maz-48 Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? 09.09.11, 10:19
        Mnie w tym całym przedsięwzięciu PPV ciekawi jedna rzecz. Sieci kablowe i platformy cyfrowe, które oferują tę usługę nie robią tego przecież z powodów filantropijnych. Za uruchomienie kanałów i ich obsługę dostaną od głównych organizatorów tej gali odpowiednią gratyfikację. Muszą przecież uruchomić odpowiednie kanały, dbać o reklamę i obsługę zamówień. Na Polsacie Cyfrowym np. jest to cała kampania. Oprócz dwóch kanałów (50 - SD i 118 - HD) na jeszcze wielu innych od kilku dni non stop trwa kampania promocyjna, lecą zapowiedzi i reklamy tej walki.
        Ciekawi mnie, czy ewentualny zysk będzie uzależniony od ilości sprzedanych zamówień, czy jest to opłata stała. Jeśli jest to zysk procentowy od ilości sprzedanych zamówień, to sieci te z pewnością nie będą zainteresowane, by niekodowany RTL był w jakikolwiek sposób dostępny. Tu nie trzeba nic kodować, kablówki mogą po prostu wyłączyć ten kanał na 1,5 godziny, a po walce ponownie go włączyć. Zawsze później mogą powiedzieć, że to nie ich wina, że była jakaś awaria, przerwa na łączach, albo coś w tym stylu.
        Cyfrowy Polsat i Cyfra+ nie mają w swojej ofercie RTL, ale na ich dekoderach można ten kanał odbierać z Astry w różnych wydaniach (RTL Schweiz, czy RTL Austria). Ciekawe, czy będą mogły w jakikolwiek sposób zablokować ten kanał, mimo, że nie jest w ich ofercie i jest to kanał FTA (niekodowany, darmowy)?
        W sobotę wieczorem się przekonamy, jeśli okaże się, że w kablówkach RTL na czas walki zniknie, a na dekoderach Polsatu i Cyfry zostanie zablokowany, to oznacza, że pazerność i żądza zysków zagłuszyły u tych nadawców nie tylko zdrowy rozsądek, ale i prawo, które powinni przestrzegać. Oznaczać to będzie, że nie klient (kibic) jest dla nich ważny, tylko kasa i jeszcze raz kasa...
      • Gość: C. inaczej - czy warto zapłacić za oglądanie walki? IP: *.acn.waw.pl 09.09.11, 11:03
        Wczoraj na Polsacie sport pokazali wszystkie najważniejsze walki Adamka, obejrzałem i wiem że nawet przy ogromnej sympatii i szacunku dla dokonań naszego boksera - nie ma on prawie żadnych szans na zwycięstwo w tej walce. Oczywiście zawsze można liczyć na jakiś "cud", np Kliczko potyka się na mokrej gąbce, łamie rękę lub nogę...
        • maz-48 Re: inaczej - czy warto zapłacić za oglądanie wal 09.09.11, 11:31
          Faktycznie Polsat na wszystkich niemalże sportowych kanałach pokazuje wszelakie walki Adamka. Jednak te wcześniejsze jeszcze z wagi półciężkiej są teraz bez znaczenia. Ważne są te z wagi ciężkiej i to, co w nich pokazał dotychczas. Wygrał je wszystkie i to dość przekonywająco, choć oprócz Gołoty, nikogo nie znokautował. Kliczko te jednak zupełnie inna półka, chociaż gdy by porównać również jego wcześniejsze walki, to też żadnych fajerwerków w nich nie pokazał. Przeciwnicy w bardzo dziwnych okolicznościach kładli się na deski.
          Na pytanie czy warto płacić za tę walkę, odpowiadam zdecydowanie, że nie warto! Nie chodzi jednak o szanse Adamka w starciu z Kliczką. Chodzi o zasadę, że jak raz zapłacimy, a przedsięwzięcie PPV stanie się sukcesem, to płacić będziemy musieli coraz częściej za podobne transmisje. Dziś zaczyna się od boksu, a może skończyć się na każdym meczu, czy mistrzowskiej imprezie. Musimy zniechęcić do takich działań, a najlepszym na to sposobem będzie zbojkotowanie systemu PPV i nie wykupywanie transmisji...
      • Gość: zzz Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? IP: *.mrr.gov.pl 09.09.11, 12:53
        Ustosunkowując się do tekstu napisanego przez "hrabia-monter-christo" w szczególności do słów "Ten kanał jest darmowy i będzie dostępny. Niemożliwe jest jego zablokowanie przez polskich operatorów. Dostęp do niego ma każdy, kto posiada dwa konwertery" mam rozumieć że RTL Schweiz z HotBirda też będzie niekodowany?
      • skues Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? 09.09.11, 16:43
        Warto dodać jeszcze jeden argument przeciwko kupowaniu walki w systemie ppv. Mianowicie, jeśli przedsięwzięcie się powiedzie (finansowo), to w przyszłości już niczego interesującego nie obejrzymy za opłatę abonamentową. Dlatego we własnym dobrze pojętym interesie należy raz na jakiś czas (nie na zawsze niestety) wybić z głowy Solorzowi i Walterowi Pay-per-View. Jeżeli teraz okaże się to klapą, to na jakiś czas będzie spokój.
        Nawiasem mówiąc, mogli się porozumieć i się zrzucić.
        Dla gramotnych w satelitach podaję link do wyczerpującego omówienia problemu jak obejrzeć w RTL:
        satkurier.pl/news/68600/adamek-kliczko-gdzie-mozna-obejrzec.html
      • Gość: gość Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 20:12
        hehe, a ja mam RTL i nie żałuję że na polsacie nie ma.:P
        • Gość: obcy Re: Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczk IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 23:10
          durny jesteś jak mało kto
      • Gość: pablo222 Re: Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczk IP: *.range81-158.btcentralplus.com 10.09.11, 00:19
        Mam rtl na platformie cyfry ale od kilku dni to znaczy od wczoraj tylko na tym jednym kanale nie znika pole z nr i nazwa kanalu poza tym w polu gdzie na innych kanalach zazwyczaj pisze co aktualnie jest wyswietlane tu jest napis " NIEOBSLUGIWANY SYSTEM KODOWANIA" co to znaczy czy ktos wie i czy to te h...e z cyfry cos kombinuja??
      • Gość: Anka Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? IP: *.5-3.cable.virginmedia.com 10.09.11, 20:04
        Kpina?! Wykupiłam 4 dni temu Galę Boksu na Cyfrze+ i nie mam na 112 żadnej transmisji , nie mam aktywnego w ogóle owego programu!!! Dzwonię od 3 dni do Cyfry i cały czas albo zajęte albo sekretarka! To jest kpina! Pozostały mi tylko meczyki.pl
      • Gość: ryszard Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? IP: *.167.171.211.threembb.ie 10.09.11, 21:56
        arenatv.bnx.pl/viewpage.php?page_id=1
      • Gość: Roman Boks. Jak możesz obejrzeć walkę Adamek-Kliczko? IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 22:08
        na "Mode na sukes" i inne amerykanskie dziadostwa to telewizja kase ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka