Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA

10.10.11, 08:24
    POJEDYNEK
    żużlowiec kontra quadowiec
    kto lepszy???
    www.youtube.com/watch?v=XhI0bweL-fM
    Obserwuj wątek
      • Gość: piotr Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.internetia.net.pl 11.10.11, 11:53
        Czysta porpaganda... Polecam udać się na taki spokojny mecz. Posłuchać co kibice mówią o przeciwnikach i jeszcze raz zredagować artykuł.

A w Zielonej Górze nie był to jednorazowy wyskok.
        • Gość: Wojtek Trochę propagandy, trochę prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 12:12
          Na pewno trzeba być na stadionie żużlowym, żeby zacząć się interesować tym sportem, później można oglądać z emocjami w tv.
          Emocje są na pewno większe niż na kopanej, bo są skumulowane do kilkudziesięciu sekund. I tak 15 razy.
          A na niektórych stadionach (byłem prawie wszędzie) też jest kibolstwo, w 99% sprowadza się do okrzyków, ale pozostaje ten 1 %.
          Najspokojniej jest w największych miastach, gdzie kopana zgarnia huliganów (Wrocław, Bydgoszcz), tam jest najwięcej pikników.
        • anna22290 Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:32
          pomiedzy slowami a czynami jest duza roznica
        • Gość: raf4 dokladnie...tak IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.11, 11:06
          taka propagada...a na zuzlu jest taki sam problem jak w pilce...o demolowaniu stadionu, o wyzywiskach i bijatykach jakos autor nawet sie nie zajaknal....chamstwo jest wszedzie!!!!

ale tak jest na calym siwecie od UK po USA....sport to emocje!!!! tylko trzeba wiedziec gdzie sa granice, moim zdaniem oprocz incydentow jak wszedzie na swiecie /zawsze znajdzie sie bandyta/idiota / Polski kibic niczym nie odbiega od reszty swiata!!!! moze tylko tym ze potrafi dopingowac przez caly mecz bez wzgledu na wynik...to nie wiele nacji potrafi ;)))
      • Gość: fenomen Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.cdma.centertel.pl 11.10.11, 11:54
        bez zuzla jest krakow? znow jakis laik wzial sie za pisanie o czyms o czym nie ma pojecia...ech.
      • Gość: fax Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 11:54
        Zaraz zaraz! Tam jest zdjęcie z racami! To są kibole! BANDYCI!
        • strain Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 11.10.11, 14:45
          To w Sylwestru było, także świętowali Nowy Rok. ; ]
      • bolek_i_jego_worek Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 11.10.11, 11:54
        I po wyborach. Tylko tak ten artykuł można skomentować.
      • Gość: Martin-Wroclaw O co chodzi z ta miloscia do klubow? IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 11:56
        Do czego to jest wlasciwie milosc? Do zawodnikow (Ci moga odejsc do innego klubu), do nazwy (ta sie moze zmienic), do stadionu (ten mozna zburzyc i pobudowac nowy)?

Czyli jak widac wszystko da sie wymienic, czyli teoretycznie z Legii mozna zrobic Wisle. I jak wtedy zachowaja sie prawdziwi kibice? Za kim beda?

Pytam, bo mam zerowe zainteresowanie dziedzina i sport "dla kibicow" moglby dla mnie zalkowicie zniknac i swiat toczylby sie tak samo. Aktywne uprawianie sportu, to co innego.
        • strain Re: O co chodzi z ta miloscia do klubow? 11.10.11, 14:51
          A po co aktywnie uprawiać sport? Oczywiście, aby polepszyć zdrowie, posiadać lepszą sylwetkę etc. Ale po co to, jak i tak prędzej czy później umrzemy. W takim razie po co się przemęczać. Dla mnie mógłbyś też zniknąć, a świat toczyłby się również tak samo, bo nie zauważyłby różnicy. Leniuchownie i odpoczynnek, to co innego.

Takie gadanie dla gadania. Cieszę się, że mogłem kogoś nakarmić moim komnetarzem. Z pozdrowieniami.
        • goral27 Re: O co chodzi z ta miloscia do klubow? 12.10.11, 11:45
          www.joemonster.org/p/261966/size/256/album
      • Gość: hmmm Kibic, który zginął i ci co rzucali IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 11:56
        też byli normalni. Każdy może przeżyć szok i wściekłość gdy widzi jak ginie jego kolega.

Ten kibic miał prawo chodzić nawalony o 2 w nocy po mieście po takim sukcesie jego drużyny !
        • pit_sam_pras Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali 11.10.11, 12:00
          Miał prawo. Miał też prawo wpaść pod jadące auto. No i miał też prawo ponieść tego konsekwencje. O co tu się wściekać???
        • Gość: gość 1 Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali IP: 217.97.224.* 12.10.11, 10:16
          ale nie środkiem ulicy
          • Gość: kibol :P Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 10:26
            nawet gdy była zamknięta dla ruchu w związku z imprezą?
          • anna22290 Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali 12.10.11, 10:43
            ja nie mieszkam w Polsce od bardzo dawna i dlatego moze mam inny punkt widzienia jezeli chodzi o kibicow uwazam ze kibic po meczu czy zawodach wygranej swojej druzyny jezeli jest jej fanatykiem przestepstwa nie popelnil majac nawet te 2promile / sama nie pije raczej jestem bardziej przeciw niz za piciem ale tak swietuja wlasciwie kibice wzedzie/ POLICJA /jestem za prawem/ przy zamknietej ulicy dla ruchu nie miala PRAWA JECHAC Z TAKA SZYBKOSCIA ABY ZABIC CZLOWIEKA MOGALA SIE LICZY ZE W KAZDEJ CHWILI KTOS MOZE WTARGNAC NA JEZDNIE policje tez obowiazuja prwa ruchu drogowego jechal na interwencje ale nie byl to nagly wypadek na miejscu rodziny zabitego pociagnelabym piratow do odpowiedzialnosci karnej i finansowej
        • sverir Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali 12.10.11, 10:34
          Większość dymiących tego nie widziała, a nie wszyscy którzy widzieli byli w jakikolwiek emocjonalny sposób z nim powiązany. Nie, stanowczo nie byli normalni.
        • Gość: Cynick Re: Kibic, który zginął i ci co rzucali IP: *.aster.pl 12.10.11, 11:53
          Wiesz co... jakoś ok 23 dzis będe wracał samochodem z pracy przez Batorego, weź prosze skorzystaj ze swojego prawa to chodzenia po pijaku po ulicy... to wyrwę chwasta. Będzie jednego idiotę mniej.
      • Gość: teo Warszawski wstyd IP: *.aster.pl 11.10.11, 12:07
        "Toruń, Zielona Góra, Gorzów Wielkopolski, Leszno, Częstochowa, kilka innych nie są ani wielkie, ani małe. Nie mają wielkich zespołów piłkarskich - co kiedyś wytknął Kazik Staszewski".

Miasto, w którym mieszka pan Kazik - Warszawa - nie ma wielkiego zespołu żużlowego. Co więcej, nie ma żadnego zespołu żużlowego i powinno to być powodem wstydu, obciachu i żenady.
        • Gość: limes Re: Warszawski wstyd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.11, 11:10
          Paryz ma? Madryt ma? Mediolan, Rzym, Amsterdam i Barcelona? jakos obciachu nie czuja:) Obciachem jest teraz zatruwanie srodowiska bez zadnych powaznych powodow, to jest obciach synku
          • Gość: teo Re: Warszawski wstyd IP: *.aster.pl 12.10.11, 11:30
            Gość portalu: limes napisał(a):

> Paryz ma? Madryt ma? Mediolan, Rzym, Amsterdam i Barcelona? jakos obciachu nie
            > czuja:)

Świetnie zrozumiałeś moją ironię. Masz rację, żadne miasto nie ma powodu do wstydu z powodu braku drużny żużlowej, siatkarskiej, koszykarskiej, hokejowej, krykietowej itd - a także piłkarskiej. Nowy Jork i Tokio nie mają ani wybitnej drużyny piłkarskiej, ani żużlowej i nie sądzę, aby mieszkańcy tych miast czuli obciach. Dlatego uwaga pana Kazika Staszewskiego jest po prostu niemądra.

> Obciachem jest teraz zatruwanie srodowiska bez zadnych powaznych powodo
            > w, to jest obciach synku

Motocykle żużlowe nie są napędzane paliwem ropopochodnym, lecz alkoholem metylowym. Większe zanieczyszczenie środowiska powodują bąki puszczane na trybunach przez kilka tysięcy kibiców niż spaliny czterech motycykli żużlowych.
          • goral27 Re: Warszawski wstyd 12.10.11, 11:49
            > Obciachem jest teraz zatruwanie srodowiska bez zadnych powaznych powodo
            > w, to jest obciach synku

proponuje wobec tego abys przestal oddychac, same plusy
      • Gość: misiunon Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.petrus.pl 11.10.11, 14:05
        hahaha ! :D radzę redaktorom bardziej się wgłębić w temat a potem pisać takie bzdurne artykuły...
      • Gość: On Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: 78.133.200.* 11.10.11, 15:20
        w Warszawie - WTS Nice Warszawa
        w Krakowie - Speedway Wanda Kraków
        w Poznaniu - PSŻ Lecham Poznań
        w Łodzi - Orzeł Łódź

Ten redaktorek chyba do końca nie wie, jakie drużyny jeżdżą w Polsce. Warto chyba przeprosić kibiców z tych miast...
      • Gość: anka Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 10:20
        Zapraszam na mecze Polskiej Ligi Futbolu Amerykańskiego!!!!!!!
        Co prawda na boisku czasem brutalnie, ale kibice z klasą i sercem dla swoich drużyn!

• galaktycznypulpet Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 11:45
          Wszyscy trzej?
      • kwis.abcdw.pl Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:20
        Też mam szalik Apatora. O żużlu nie da się opowiadać. To trzeba przeżyć na stadionie.
      • Gość: BoloŁącznik A jeszcze 2tyg temu byli kibolami z Zielonej Góry! IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 10:21
        Pijakami przebiegającymi przez jezdnię i chuliganami kopiącymi policjantki.
        Jak wywieszali transparenty takie jak na stadionach piłkarskich solidaryzując się z kibicami to też byki kibolami.
        Jesteście żałośni dziennikarzole. Na piłkarsjic stadionach tez są całe rodziny z dziećmi, ale słowa o tym nie napiszecie.

Wszystkim którzy "rzeczywistośc" znają jedynie z opisów GW polecam przejechac się na sektory rodzinne do Warszawy, Krakowa czy Poznania i dopiero potem się wypowiadać żeby strzelać do kibiców.
      • 3toma Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:30
        Od 5 roku życia jestem kibicką żużla. Zgadzam się z artykułem, chociaż, niestety, już jest mniej rodzinnie jak dzieści lat temu. ALE! Zapomnieliście o kibicach siatkówki. To jest dopiero świetne kibicowanie. Aż miło być na takich meczach!!! A jestem i widzę
      • anna22290 Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:31
        czyli mozna byc kulturalnym kibicem tylko jak widac nie pilki noznej ci kibice to elita fajnie i kuturalnie
        • Gość: siatkarz Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.net.stream.pl 12.10.11, 10:52
          Dokładnie! Popatrzcie również na siatkówkę.Jesteśmy wysoko notowani w świecie i mamy pewien poziom nie tylko w sporcie ale i w zachowaniu czyli że można,prawda?
          Kultura,po prostu kultura.
      • wedry Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:31
        Nie wiedzialem ze zuzel jest taki popularny w Polsce.
      • Gość: pit Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: 194.181.60.* 12.10.11, 10:31
        Ło matko polko i córko...i te aniołki, "pikniki i nie-kibolstwo palą zakazane race i wznoszą okrzyki???
      • sverir Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:33
        Gdyby autorem nie był redaktor Rzekanowski, to zapytałbym najpierw czy aby na pewno redaktor był kiedykolwiek na meczu żużlowym? Ale w tej sytuacji to mogę jedynie podejrzewać, że chodzi o jakąś promocję żużla i nic więcej. Bo w zasadzie kibice żużlowi od piłkarskich różnią się raczej odsetkiem kobiet na meczach niż spokojem na trybunach.
      • kalam07 Taaa choćby Leszno vs Wrocław, Bydgoszcz vs. Toruń 12.10.11, 10:34
        Taaa choćby Leszno vs Wrocław, Bydgoszcz vs. Toruń

nabzdrzył ktos głupot i próbuje medlić tym gównem oczym, na zuzluy jest tak smao jak na piłce
        • Gość: mp Re: Taaa choćby Leszno vs Wrocław, Bydgoszcz vs. IP: *.warszawa.mm.pl 12.10.11, 11:02
          Zgadzam się, ale tymi pismakami nie ma sie co przejmowac. Jak były zamieszki w Zielonej Górze nawet się nie zająkneli o kibolstwie. A na meczach? W moim przypadku nie pamiętam kiedy cos by się działo, może czasami niepotrzebne przekleństwa. Ale ja akurat atmosfery pikniku nie lubię. Tyle ża na meczach żużla z tego co wiem wcale tak nie jest
      • Gość: ter "żużel" pochodzi od określenia kibica tego sportu? IP: *.1and1.pl 12.10.11, 10:36
        Żulżel to sport beznadziejny, mało znany na świecie i lansowanie go ani kapitalizowanie nie ma sensu.

Byłem jeden raz na żużlu, smród, kurz, kibice to w większości wioskowe króle.

Wolę jednak kulturalną grę w piłkę nożną. Na stadionie obok mnie siedzi dwóch lekarzy, z drugiej strony architekt. Donald Tusk obraził kibiców.

Żużel to sport dla żużli?
        • Gość: mc Re: "żużel" pochodzi od określenia kibica tego sp IP: *.if.uj.edu.pl 12.10.11, 10:55
          Nie. Nazwa zuzel pochodzi od nawierzchni toru (zuzlowej), na ktorej dawniej sie scigano. Teraz juz chyba nie ma w Polsce "prawdziwych" torow zuzlowych, ale nazwa pozostala. Obecnie nawierzchnia to bodajze maczka granitowa. Jest ona brazowa (oryginalna, zuzlowa byla czarna).
      • Gość: gość portalu Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.cable.net-inotel.pl 12.10.11, 10:42
        Jakie pierdoły. Znów piszecie o czymś o czym nie macie bladego pojęcia. A tak poza tym hipokryci, nie przeszkadzają już Wam race? Bo widzę, że na głównym zdjęciu pali się ich dość sporo.
      • aa.6 Gdy na żużlu odpalają race to dla Gazety kibice 12.10.11, 10:48
        Gdy na żużlu odpalają race to dla Gazety kibice a gdy takie race odpali się na meczu piłki nożnej to dla Gazety bandyci a Tusk zamyka stadion (przykład: Wrocław).
      • Gość: gość Na Wiśle w Krakowie też się jadło z rożna. IP: *.ists.pl 12.10.11, 10:52
        Ale piłkarz ikona klubu p. Małecki pogonił raz na zawsze "pikników" i po sprawie.

Nawet dobrze się stało, zamiast bezsensownie chodzić na słabe mecze kiepskich drużyn, można sobie w domu oglądać mecze MU i Brcelony, siedząc w wielkim wygodnym fotelu, popijając kawjkę, herbatę i coś mocniejszego i zajadając domowe smakołyki. Jeszcze się trochę pieniędzy oszczędza..

A i dla klubu dobrze, że już pikniki nie chodzą.
      • aa.6 Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 10:56
        www.nasz-region.pl/zdjecie.php?width=310&height=225&plik=galeria/news/s61YXgHoErPPNYsb136Q.jpg
      • Gość: gość Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 10:57
        Wszystko pięknie !!! Wszystko ładnie !!!
        Tylko autor trochę nie douczony albo ignorant totalny!!!
        KRAKÓW MA ŻUŻEL !!!
        SPEEDWAY WANDA KRAKÓW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka