Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Warta kończy z Wisłą

IP: *.icpnet.pl 28.10.11, 15:55
    Znów ta tromtadracja, znów szumne zapowiedzi, znów pyszałkowate: byliśmy lepsi. Opamiętajcie się i - jak mówił klasyk z sejmowej mównicy: "Do roboty!"
    I nie będzie żadnej setnej bramki na meczu Warty. Przewiduję niestety remis: 1:1. Lub nawet 0:0.
    Na marginesie: czy warto było ściągać ekipę dinozaurów, by być w środku tabeli? Może trzeba było zacząć od budowania od podstaw, z młodymi zawodnikami, tańszymi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Warcik Warta kończy z Wisłą IP: *.icpnet.pl 28.10.11, 16:13
        Jeśli Warta nie zdobędzie tych 12 punktów, to od przyszłego sezonu - 300 kibiców na meczu. Rok temu ostrzegałem przed "rewolucją", bo była na wyrost, przejawem arogancji. Dziś wygląda, że miałem 100-procentową rację - rewolucja właśnie pożera własne dzieci. Zamiast tego - infantylny dinozaur jako maskotka klubu (który dziś z wiadomych względów brzmi jak szyderstwo wobec starszych stażem zawodników) i do tego jeszcze bardziej infantylne (przez super zdrobnienie) imię tego zwierza: Warcik (może jeszcze Warciulek?). Przepraszam, czy Warta to ogródki jordanowskie dla maluchów?
        Już bardziej infantylnej, oklepanej i głupawej maskotki nie można było wybrać. Rozumiem, że to zapewne zdaniem p. Pyżalskiej symbol długowieczności Warty. Ale to może lepiej było wybrać za maskotkę żółwia, bardziej pasuje do pogoni Warty za czołówką. Może mi ktoś wyjaśni, co wspólnego z Wartą i Poznaniem ma dinozaur jako symbol? Na marginesie: dinozaury wcale nie były zielone.
        • Gość: Cozaś Re: Wisła kończy z Wartą IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 21:04
          Brawo, zielone dinozaury - na chwilę obecną chyba Jakołcewicz ma już lepszy bilans niż nowe 'odkrycie' pani prezes, czyli trener Płatek... Rundę jesienną kończymy stylowo i z fantazją :)
      • Gość: Bill Wisła kończy z Wartą IP: *.icpnet.pl 28.10.11, 21:20
        Przewidywałem 1:1 lub 0:0, jest jeszcze gorzej. Ale sprawdziło się moje przypuszczenie, że setnej bramki na tym stadionie Warta nie strzeli. Musieliby przeciwnicy strzelać samobójcze.
        Pani Pyżalska, niech Pani zakończy te przygodę z piłką nozna, bo z dziadami szkoda zachodu. Niech sobie Miklosiki, Płatkowie, Jakołcewicze (ten już nieaktualny) i dinozaury (tudziez pozostali kopacze) szukają innej roboty. Zdobyli tylko o 7 punktów więcej niż w poprzedniej jesieni. Ale wtedy byli biedni i nie było dinozaurów, można im było współczuć. Ale teraz? Jak tak dalej pójdzie, Warta nie utrzyma się w I lidze. No, ale w 100-lecie osiągnąć II ligę to tez coś - jaka reklama dla dewelopera!
      • Gość: Dinozaur Warta kończy z Wisłą IP: *.icpnet.pl 28.10.11, 21:26
        Pismaki z działu sportowego "Wyborczej" - przestańcie wreszcie schlebiać Warcie, za wszystko ją usprawiedliwiać i obiecywać gruszki na wierzbie. Czy jesteście rzecznikami prasowymi klubu? Kiedy wreszcie napiszecie, że graja jak dziady i że to juz jest kompromitacja.
        Obrona - dziurawa jak sito, a strzelanie - Panu Bogu w okno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka