Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STADION WISŁY

IP: *.chello.pl 13.03.02, 15:56
    Jak podaje onet.pl miasto nie dofinansuje budowy stadionu Wisły.Po co
    nowoczesny, duży , przynoszący - również miastu - dochód stadion.Będziemy o tym
    pamiętać w czasie wyborów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: STADION WISŁY IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 16:30
        Tu nie chodzi o pieniądze. Pieniądze na nowy stadion to Cupiał ma. Chodzi o
        przyznanie Wisle terenów klubu Cracovia pod budowę stadionu. Niestety te tereny
        prawnie należą do zakonu sióstr, które nie chcą oddać swoich grządek z
        marchewką. Cracovia nawet się zgodziła na inny stadion (klub Kabel)bo już nie
        ma wyjścia. Niestety w Krakówku działa niezwykle silne lobby Cracovii, które
        chce wydrzec od Cupiała jak najwięcej.
        • Gość: acton Re: STADION WISŁY IP: 62.233.163.* 13.03.02, 19:09
          Gość portalu: yeti napisał(a):

> Tu nie chodzi o pieniądze. Pieniądze na nowy stadion to Cupiał ma. Chodzi o
          > przyznanie Wisle terenów klubu Cracovia pod budowę stadionu. Niestety te tereny
          >
          > prawnie należą do zakonu sióstr, które nie chcą oddać swoich grządek z
          > marchewką.

Nie ironizuj na temat sióstr, bo niestety się mylisz. Siostry chciały tereny pod
          którymi znajduje się stadion Cracovii. Zresztą z siotrami już się dogadano i
          nieodpłatnie dalej będą dzierżawić te tereny Cracovii. Wiśle natomiast zależy na
          innych terenach Cracovii, czyli tych na których jest stadion lekkoatletyczny, a
          lezy w bliskim sąsiedztwie stadionu Wisły. Nie pieprz mi więc o jakiś tam
          grządkach, bo jest to nie na miejscu.

• Gość: yeti Re: STADION WISŁY IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 19:20
            Przepraszam,że zgrzeszyłem. Mam nadzieję że mi wybaczysz...
            • Gość: wojtek Re: STADION WISŁY IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 19:43
              Mieszkam w Krakowie,trochę się interesuję co się dzieje ale tego zamieszania
              wokół stadionu nie rozumiem.
              W Krakowie nic nie powstanie,wystarczy zainteresować się sprawą budowy Nowego
              Miasta.Tu nie ma znaczenie czy politycy są z lewicy i z prawicy,wszyscy będą
              etowali i mataczyli jeżeli nie dostaną łapówki
              • lhp Re: STADION WISŁY 13.03.02, 19:45
                Cupialowi umorzyli 70 mln zeta dlugu - to bedzie mial z czego dac ;-]]

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka