Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paraolimpiada 2012

05.09.12, 12:27
    Zastanawia mnie, dlaczego telewizja nie transmituje występów niepełnosprawnych sportowców. Olimpiada była pokazywana każdego dnia jej trwania.
    Na ten moment niepełnosprawni zdobyli już więcej medali niż pełnosprawni sportowcy....
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxC Re: Paraolimpiada 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 14:34
        A po co transmitować takie zawody? Nasz tenisistka - pani Partyka, która zdobywa na paraolimpiadzie złoto w "zwykłych" igrzyskach odpada bodajże w III rundzie. Jak ściskam za nią kciuki, gdy walczy z najlepszymi, to nie interesuje mnie jej udział w paraolimpiadzie. A może transmitować po to, żeby ogladać kilka biegów na tym samym dystansie (choćby w pływaniu), zależnie od poziomu niepełnosprawności uczestników? Może wreszcie oglądać zawody pchania kulą, aby kilka godzin później dowiedzieć się, kto wygrał nie dlatego, że pchnął kula najdalej, tylko ze względu na odpowiednią proporcję odległości i stopnia ułomności?
        Rozumiem ofiarność i wysiłek uczestników, natomiast jak ktoś chce to ogladać, to powinien mieć możliwość wykupienia sobie pay per view. Jest jeszcze (?) internet...
        • nicolla7 Re: Paraolimpiada 2012 05.09.12, 21:14
          "Gość portalu: xxC napisał(a): > A po co transmitować takie zawody? "
          chociażby po to, że niektórzy chcą je obejrzeć, nawet bardziej niż olimpiadę- która była. aż do znudzenia pokazywana w tv... poza tym medale zdobyte przez paraolimpijczyków to prawdziwy wyczyn, to dzięki tym sportowcom jesteśmy 10 w rankingu :)
          "Gość portalu: xxC napisał(a): Rozumiem ofiarność i wysiłek uczestników, natomiast jak ktoś chce to ogladać, to powinien mieć możliwość wykupienia sobie pay per view. Jest jeszcze (?) internet..."
          mówiąc takie słowa tylko udowadniasz, że nie rozumiesz jak wielki wysiłek wykonują ci sportowcy w dążeniu do zwycięstwa [ spróbuj skoczyć wzwyż z jednej nodze ]... !! Poza tym dlaczego uważasz ze oglądanie paraolimpiady powinno być ''kodowane'' a inne sporty nie? wszystko zakodujmy ;/ -absurd-
      • a.lizon Re: Paraolimpiada 2012 07.09.12, 11:33
        Bo 90 % ludzi G... to obchodzi.
        • a74-7 Re: Paraolimpiada 2012 08.09.12, 22:22
          a.lizon napisała:

> Bo 90 % ludzi G... to obchodzi.
          byc moze w POOlandii .
          Wreszcie zapisali sie w liscie swiatowej lepiej niz wasze gwi(a)zdy na ktore stawialiscie pieniadze :-D
      • kris7109 Re: Paraolimpiada 2012 08.09.12, 12:07
        Trochę Brytyjczycy nakręcaja koniunkturę ,bo tak jak napisał mój poprzednik paraolimpiada niestety nie interesuje 90% ludzi na świecie.Choć podziwiam tych sportowców to nie wiem czy chciałbym oglądac wielogodzinne relacje z takich zawodów.
        • a74-7 Re: Paraolimpiada 2012 08.09.12, 22:17
          jesli nie interesuje , to dlaczego taka frekfencja ( bilet trzeba kupic , za darmoche ni ma !
      • a74-7 Re: Paraolimpiada 2012 10.09.12, 16:09
        No i nadeszla parada Olimpijczykow na ulicach Londynu.
        Nie wiem czy pokaza w Polsce ?
        Well, ponad million ludzi na ulicach ,niesamowite podziekowanie za medale i ciezka prace .
      • tomasz.re Re: Paraolimpiada 2012 24.09.12, 21:10
        też nie rozumiem braku emisji paraolimpiady. Polacy pokazali klasę, trzeba przyznać.
      • servats Re: Paraolimpiada 2012 28.09.12, 12:21
        Mnie też to irytuje, że żadna stacja telewizyjna nie transmituje zmagań paraolimpijczyków. Z chęcią bym coś takie obejrzał.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka