Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przeciążone kolana

21.05.13, 12:59
    Cześć
    Ostatnimi czasy uprawiam bardzo dużo sportu. Po prostu jadę na wakacje do Egiptu i chciałbym świetnie wyglądać. Niestety moje ciało już nie wytrzymuje i strasznie mnie bolą kolana. Ból jest narastający już podczas rozgrzewki. Boli mnie po bokach kolan. Jest to po części spowodowane wcześniejszą kontuzją (skręcenie kolana) gdzie dodatkowo uszkodziłem więzadła stawu kolanowego
    Używałem ściągaczy maści i nic nie pomagają. Zastanawiam się nad konkretnym stabilizatorem.
    Polecacie jakieś konkretne stabilizatory które wam pomogły?
    Obserwuj wątek
      • basket27 Re: przeciążone kolana 22.05.13, 14:17
        Jestem fizjoterapeutą i mogę stwierdzić że DOBRY stabilizator faktycznie może Ci pomóc. Podkreślam słowo DOBRY a nie jakiś kupiony na bazarku ściągaczy czy inne badziewie które blokuje przepływ krwi i rozciąga stawy....
      • mi_ras18 Re: przeciążone kolana 22.05.13, 16:03
        Najlepiej pomaga lekarz, chłopie goń do lekarza a nie doraźnie się chcesz leczyć.
        • basket27 Re: przeciążone kolana 27.05.13, 09:08
          mi_ras18 napisał(a):

> Najlepiej pomaga lekarz, chłopie goń do lekarza a nie doraźnie się chcesz leczy
          > ć.
          Lekarz sportowy oczywiście Mirek:)
      • Gość: gość ada Re: przeciążone kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 13:32
        Dokładnie ja miałam ten problem na początku roku, ortopeda i dobry stabilizator, nawet w stabilizatorze pomykałam na nartach, wyglądałam jak cyborg, ale kolano trzymało się "na miejscu" i nie rozjeżdzało się na boki, oropeda kazał też brać normaflex, taką sporą dawkę, tam jest kolagen typu II i dobrze działa na takie historie, po kilku tygodniach czułam się bardzo dobrze, ale wciąż biorę kolagen, bo odbudowa jest najważniejsza, dobrze też zrobić prześwietlenie, żeby wiedzieć co się dzieje, pozdrawiam
        • kamgliko Re: przeciążone kolana 29.05.13, 12:54
          Gość portalu: gość ada napisał(a):

> Dokładnie ja miałam ten problem na początku roku, ortopeda i dobry stabilizator
          > , nawet w stabilizatorze pomykałam na nartach, wyglądałam jak cyborg, ale kolan
          > o trzymało się "na miejscu" i nie rozjeżdzało się na boki, oropeda kazał też br
          > ać normaflex, taką sporą dawkę, tam jest kolagen typu II i dobrze działa na tak
          > ie historie, po kilku tygodniach czułam się bardzo dobrze, ale wciąż biorę kola
          > gen, bo odbudowa jest najważniejsza, dobrze też zrobić prześwietlenie, żeby wie
          > dzieć co się dzieje, pozdrawiam

a jakiej ortezy używasz?
          no ja jem dużo galaretek i zimnych nóżek ponoc tam też jest kolagen:)
          • basket27 Re: przeciążone kolana 03.06.13, 11:46

www.zamst.pl/pl/porada tu masz strone jak cos z nimi sie konsultuj na pewno lepiej Ci doradzą niż większośc z nas
      • kamgliko Re: przeciążone kolana 03.06.13, 09:13
        robertgam napisał(a):

> Odpuść trochę moim zdaniem.
        > Kup coś regenerującego stawy, i nie biegaj tylko kup orbitrek.
        >
        > Albo idź na siłownie gdzie taki jest i ćwicz na orbitreku, dobrze odchudza a ni
        > e obciąża stawów.

No wszystko pięknie, tylko takie bieganie uważam za bezsensowne:p Biegam po to by podziwiać krajobraz, napawać się pięknem kobiet (lato idzie więc wiesz o czym mówię) a na siłownie też chodzę ale bardziej aby rozbudować górne partie mięśniowe:)
        • basket27 Re: przeciążone kolana 03.06.13, 12:02
          www.zamst.pl/pl/porada tu masz strone jak cos z nimi sie konsultuj na pewno lepiej Ci doradzą niż większośc z nas
      • kamgliko Re: przeciążone kolana 13.06.13, 14:54
        dostałem dobrą poradę ze strony kogoś kto polecił
        www.zamst.pl/pl/porada
        profesjonalnie mi wytłumaczono co gdzie i jak, pomimo że mój rysunek był idiotyczny heheh:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka