Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam dosyć Olimpiady

17.08.04, 20:37
    Kończy się wtorek a ja mam już dosyć Olimpiady i notorycznych porażek Polaków.
    My niestety umiejętność porzegrywania wysysamy z mlekiem naszej Matki Polki.
    Łzy Klejnowskiej, falstart Kuśnierewicza, gorący asfalt pod kołami polskich
    kolaży, dramat Krawczyka, Barzycka 0,17 s od medalu, zły wiatr dla naszych
    łuczników i łuczniczek, zbyt duszno na strzelnicy dla Renaty Mauer...Lucjan
    Błaszczyk...Aleksandra Socha..badmintoniści...itd. No masakra... do tego
    właśnie przegrali siatkarze...No ale przynajmniej się pokazali.
    Obserwuj wątek
      • Gość: acomitam Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:43
        dodaj dwa srebra Otylii, poprawione rekordy własne i życiowe kilku Polskich
        zawodników i zobaczysz, że szklanka jednak jest w połowie pełna ;-)
        PozdRower
        • yes2ktos Re: Mam dosyć Olimpiady 17.08.04, 21:41
          Medale olimpijskie to nie jabłka do zerwania.
          Wyluzuj, jeszcze nie raz bedziesz skakał do góry z radości.
          pozdrawiam
      • Gość: aero Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.04, 23:46
        Co do Barzyckiej i Koreniowskiego, to nikt nie powinien na nich narzekac. Gdyby
        nie weszli do finalow, to nikt by nawet nie wspominal o nich jako straconej
        nadziei. Oni sa mlodzi, a juz wykrecili wspaniale wyniki. Ta dwojke tylko
        chwalic mozna. Na nastepnych olimpiadach beda i glodni sukcesu i bardziej
        doswiadczeni. To i tak cud, ze mamy takich plywakow w scislej czolowce.
        • Gość: optymia Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:58
          Nareszcie ktoś zauważył też pozytywy! Zgadza się mamy nowe pokolenie pływaków,
          ludzi, którzy na Igrzyskach osiągnęli szczyt formy i pobili swoje rekordy
          życiowe.W dodatku w "zdrowej" i prestiżowej jkonkurencji, a nie w podnoszeniu
          ciężarów kobiet.
      • gale Re: Mam dosyć Olimpiady 19.08.04, 22:12
        Nie bardzo rozumiem w czym problem. Ludzie, to TYLKO olimpiada!!!
      • Gość: Magda Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.08.04, 01:23
        Ja też mam dość narzekania w stylu wypowiedzi dziennikarza, że niektórzy polscy
        olimpijczycy za bardzo się przejeli zasadami barona de Cubertina.
        Jaka szkoda, że idea olimpiady aż tak się wypaczyła. Ciekawe czy istnieją
        jeszcze ludzie, którzy traktują sport jako czystą rywalizację ???
        • Gość: dellik Re: Mam dosyć Olimpiady IP: 213.76.143.* 20.08.04, 11:37
          Ja na olimpiade nie narzekam. Byly chwile gdy serce mocniej bilo, gdy czulem
          smak zwyciestwa polskiego zawodnika jak i smak porazki. Najwiekszy niesmak
          wzbudzili jednak we mnie siatkarze. Ostatnie dwa mecze zagrali jak najwieksi
          amatorzy. Przypomnialy mi sie lekcje wf ze szkoly sredniej gdzie nikt nie
          wiedzial co robic. Na reszte reprezentacji nie ma co narzekac. No moze jedynie
          na dzialaczy, ktorzy w wiekszosci pojechali tam tylko by sie opalic i pokazac,
          a ktorzy niewiele wnosza do polskiego sportu.
          Pozdrawiam

P.S. A co do polskich plywakow, njaleza im sie BRAWA BRAWA i jeszcze raz BRAWA
          za dokonania i proby walki z najlepszymi :)
      • Gość: Zaza Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 20.08.04, 12:30
        Stary mogę Cię pocieszyć - od wtorku zdobyliśmy dwa medale a po za tym to bez
        zmian, festiwal informacji zaczynających się od słów "odpadł/odpałda". Może LPR
        lub Samoobrona powinna wystąpić z wnioskiem o postawienie Paszyczka i Szewińską
        przed Trybunał Stanu :-))
        Kwitowanie całej sytuacji sformułowaniem, że to tylko sport, nie ma sensu bo
        olimpiada i sport w ogólności już dawno stracił niewinność, sukcesy sportowe
        wpływają na kondycję psychiczną całych narodów o czym sami możemy się przekonać
        przy okazji stratów Małysza.
        Gdy oglądam polskich reprezentantów odnoszę wrażenie, że po prostu pojechali z
        łaski na igrzyska, tymczasem oni powinni "gryźć trawę" aby pokazać, że
        zasłużyli na takie wyróżnienie. Występy takie jak kolaży czy w WKKW to żenada.
        Pojechać do Aten i zająć ostatnie miejsce albo zejść z trasy po kilku
        okrązeniach to i ja mogę i Wy też pewnie możecie. Przykłady można mnożyć...
        Pozdrawiam
        • Gość: andy Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.ibb.waw.pl 20.08.04, 12:35
          no i po co wysłano aż dwieście osób?!
          wystarczyłoby 20-30, i taniej, i nie tak często byłoby słychać, że znowu ktoś
          odpadł ;)
          • Gość: Mad Max Re: Mam dosyć Olimpiady IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 16:06
            Jasne. 20 osób zupełnie starczy, bo co 4 lata jest to samo.
            Potężna ekipa, buńczuczne zapowiedzi trenerów i zawodników.
            A potem...
            Za co biorą pieniądze!!
            Jeden wyskok, to każdy potrafi.
            Ale utrzymać się na wyżynach. tego nasi nie umieją i długo jeszcze tak będzie.
            Jest tylko jeden wyjątek.
            KORZENIOWSKI - chodziarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka