Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kontrowersje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 02:44
    Chcialem zapytac o opinie osob, ktore ogladaly sytuacje z meczu Wisly Plock -
    Groclin oraz Legia - Zaglebie. W obu przypadkach Wit Zelazko oswiadczyl, ze
    decyzje sedziego byly sluszne. No wiec, moze ja nie znam przepisow ale

w pierwszej sytuacji - za Mielcarskim powtorze, ze zawodnik nie musi
    ucierpiec aby sedzie pokazal czerwona kartke

w drugiej sytuacji - Saganowski walczyl z zawodnikiem bark w bark, karnego
    byc nie moglo, ale wg mnie powinna byc zolta karta za probe wymuszenia rzutu
    karnego. (Saganowski mial prawo sie przewrocic, ale nie w taki sposob jak to
    zrobil - na drugie tempo i teatralnym padem. Tlumaczenie Wita, ze jestem
    kibicem i jak to kibic domagam sie kartki a nie bramki, mnie nie przekonuje.)

Nie chodzi mi o dociekanie czy sedziowie mieli wplyw na wynik tych meczow czy
    nie (i nie mam pretensje o podjecie takich a nie innych decyzji), tylko o to
    jak te sytuacje powinny zostac prawidlowo ocenione.
    Obserwuj wątek
      • Gość: duch olabogi Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 08:27
        Saganowski do teatru!!!!!!!!!!
      • Gość: Bonhart Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:54
        Saganowski powinien dostac zolta za jaskolke.
        • ww1916 Re: Kontrowersje 23.08.04, 11:30
          Gość portalu: Bonhart napisał(a):

> Saganowski powinien dostac zolta za jaskolke.

Powinien. W krakowie to byłby karny :)))
        • Gość: Porter Re: Kontrowersje IP: 213.241.56.* 23.08.04, 11:54
          W Szczecinie wylecial z boiska z boiska Magdon, za atak na nogi przeciwnika,
          podczas ktorego atakujacy mial ugiete w kolanach nogi i jechal podeszwami po
          ziemi, a nie wylecial z boiska Majewski za identyczne wejscie, tylko podeszwa
          wyprostowanej nogi. Moim zdaniem, wyrazny blad sedziego.
          W Plocku Krizanac popelnial faul za faulem, powinien wyleciec z boiska.
          To wejscie, o ktoryym pisales, to tez powinna byc czerwona kartka.
          A Saganowski oczywiscie powinien dostac zolta kartke za artystyczny upadek
          (identycznie rzucil sie Szymkowiak w meczu Wisla - Real i tez bez kartki).
          • Gość: yeti Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:40
            Eee, tam. Za jaskółki nie powinni dawać kartek. Sędzia jest od tego jak dupa
            od...no wiecie od czego ,żeby się nie dac nabierać na takie numery. Żółta
            kartka za brutalny faul i żółta za jaskółkę. Kartki takie same a przewinienia
            raczej nie. No, może jak wprowadzą jakiś trzeci kolor kartek to będzie miało
            sens. Zwróćcie uwagę że kartki czerwone i żółte zostały wymyślone dawno temu,
            jak jeszcze nie było jaskółek, zliczania kartek, pauzujących zawodników i
            całego tego kartkowego zamieszania. Przypominam kartkę Reissa z meczu z
            Pogonią. Nie dość że powinien być karny to gościu jeszcze dostał kartke. Ja bym
            był na maksa wk...pzdr.
            • Gość: Bonhart Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:13
              Jaskolka to nic innego jak niesportowe zachowanie, proba oszustwa, gra
              niezgodna z duchem fair play. Uwazam ze za cos takiego powinno sie pokazywac
              kartki. A ze niektorzy sedziowie sa slepi, albo nie umieja dobrsze wykonywac
              swojego zawodu to juz zupelnie inna sprawa.
            • Gość: mmm Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:25
              To jest czesty argument przeciwko zoltym kartkom za jaskolki - gdy napastnik
              nie jest faulowany a mimo to wywroci sie (bo nie moze utrzymac rownowagi)
              sedziowie daja kartke za wymuszenie a komentatorzy stwierdzaja, ze to nie madry
              przepis. Taki sam argument uslyszalem wczoraj o ile dobrze pamietam. Oczywiscie
              sie z tym nie zgadzam.
              • Gość: Bonhart Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:30
                Sedzia powinien umiec rozrozniac teatralne pady od upadkow spowodowanych utrata
                rownowagi. Z reszta to czy zawodnik chcial wymusic rzut karny widac czesto po
                jego zachowaniu po teatralnym upadku (machanie lapami a la Szymkowiak, czy tak
                jak wczoraj Saganowski).
            • Gość: Porter Re: Kontrowersje IP: 213.241.56.* 23.08.04, 15:53
              Alez jaskolki sa bardzo grozne: Pare lat temu w meczu Wisla - Ruch, Szymkowiak
              wykonywal jaskolke w taki sposob, ze zwaliwszy sie jak wór uszkodzil sobie bark
              i pauzowal przez prawie cala runde.
      • Gość: mmm Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:26
        Stawiam piwo, ze gdyby Saganowski dostal jednak zolta to Wit argumentowalby, ze
        sluszna decyzja sedziego. Dobrze, ze prowadzacy (obaj) zachowuja resztki
        obiektywizmu.
        • Gość: yeti Re: Kontrowersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:40
          Z Wita za to zrobił sie szołmen. Powinien Sopot prowadzic.pzdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka