Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tabela ekstraklasy

IP: 195.216.121.* 02.04.02, 14:27
    Właśnie przeanalizowałem sobie tabelę obu grup ekstraklasy. Wniosek potwierdza,
    moim zdaniem, bezsens reform Rudego Myśliciela (nomina sunt odiosa). Gdyby nie
    podział na grupy Zagłębie, Górnik i... RKS miałyby szanse na udział w Pucharach
    (4 pkt. straty do Wisły i Polonii), Odra walczyłaby o utrzymanie, a Ruch
    zluzowałby KSZO w strefie barażowo-spadkowej. Tak więc, jeśli piłkarze ligowi
    posiadali sportową ambicję, to zostali jej pozbawieni przez PZPN. Lubinianie i
    Chorzowianie nie mają już w ogóle o co grać. Okazało się, że dla Zagłebia
    oznacza to również koniec posiadania kibiców. Szkoda, że Rudemu reformy nie
    kojarzą się jeno z majtami.
    nARKA
    Obserwuj wątek
      • Gość: Radost Re: Tabela ekstraklasy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 14:54
        Gość portalu: Feelgood napisał(a):

> Właśnie przeanalizowałem sobie tabelę obu grup ekstraklasy. Wniosek potwierdza,
        >
        > moim zdaniem, bezsens reform Rudego Myśliciela (nomina sunt odiosa). Gdyby nie
        > podział na grupy Zagłębie, Górnik i... RKS miałyby szanse na udział w Pucharach
        >
        > (4 pkt. straty do Wisły i Polonii), Odra walczyłaby o utrzymanie, a Ruch
        > zluzowałby KSZO w strefie barażowo-spadkowej. Tak więc, jeśli piłkarze ligowi
        > posiadali sportową ambicję, to zostali jej pozbawieni przez PZPN. Lubinianie i
        > Chorzowianie nie mają już w ogóle o co grać. Okazało się, że dla Zagłebia
        > oznacza to również koniec posiadania kibiców. Szkoda, że Rudemu reformy nie
        > kojarzą się jeno z majtami.
        > nARKA

oczywiscie podobny system do naszego maja najsilniejsze ligi tj. wloska ,
        hiszpanska, angielska , niemiecka ...ooo akurat te nie maja..:)) ale maja
        bodajze Wegry i Szkocja! czapki z glow przed trenerem wszechczasow Bonkiem
        Zbigniewem( nie wyobrazam sobie zycia poza Bydogoszcza tak mowil po czym
        zamieszjkal w Rzymie) Bari zawsze ze Zbyszkiem....

• Gość: kolej Zbyszek RULEZ ;-) IP: *.stacje.agora.pl 02.04.02, 15:47
          totalnie się z Wami nie zgadzam
          A) co do faktów - oczywiście te punkty TERAZ tak wyglądają, bo RKS i Zagłębie zdobywają je na
          samych słabych, A Ruch dostaje w d... od samych mocnych. Gdyby nie podział na grupy,
          prawdopodobnie Ruch byłby przed RKS, bo grałby TEŻ ze słabymi, a mniej z mocnymi, a RKS też z
          mocnymi, a mniej ze słabymi.
          B) Co do wniosków - JESTEM CAŁkowicie za reformĄ!!!!!
          - Liga od wielu lat zjeżdżała powoli acz stale w dół, trzeba było coś zrobić, ten pomysł chyba się przyjął
          - zauważcie że wiosną frekwencje są wyższe niż jesienią i rok temu wiosną, choć pogoda nie
          rozpieszcza
          - Runda wiosenna jest bardzo ciekawa w obu grupach, bo większość gra o coś, poziom w grupach
          jest wyrównany, dużo więcej jest niespodzianek.
          - Gdyby nie reforma już dawno Drzymała kupiłby sobie utrzymanie jak dwa lata temu - a teraz NIE MA
          OD KOGO KUPOWAĆ!!! Podobnie w walce o mistrzostwo...
          - Jest problem - kilka ekip w ogóle się nie spotyka ze sobą. Moim zdaniem dalsze zmiany (redukcja
          do 12 zespołów, jesienią każdy z każdym, dopiero potem podział) zlikwidują ten feler. I nie obawiam
          się, że 12 to za mało. Niestety, na arzie nie ma w tym biznesie dość kasy na 16 firm, a na boiskach
          dość piłkarzy na 16 choćby niezłych zespołów.
          A teraz możecie mnie je...
          kolej
          • Gość: andy02 Re: Zbyszek RULEZ ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:09
            Masz sporo racji, ale...

Moim zdaniem nie wspomniales o jeszcze jednej wadzie (i to bardzo istotnej)
            obecnego systemu. Przez chwile poteoretyzujmy :-)).
            Przypomnijmy koncowke jesieni w 1 lidze. Ruch Chorzow awansowal do grupy
            mistrzowskiej dzieki karnemu w 92 minucie decydujacego meczu z Amica. Gdyby nie
            ten karny, to w grupie mistrzowskiej gralby Slask Wroclaw. Jestem na 100%
            przekonany, ze klub ten nie dokonalby zadnych wzmocnien (skoro nie kupil nikogo
            w sytuacji zagrozenia spadkiem) i bylby tylko i wylacznie statysta w grupie
            mistrzowskiej. O byc albo nie byc zespolu decyduje jeden karny w meczu
            rozegranym w samym srodku sezonu!!! I pewnie gdyby Slask awansowal do grupy
            mistrzowskiej i zbieralby zewszad baty to pisalbys, ze Slask gra tylko z
            mocnymi itd. :-)).
            Reasumujac nie podoba mi sie to, ze wystarczy, ze druzyna przez pol sezonu gra
            przyzwoicie, awansuje do grupy mistrzowskiej i moze calkowicie spoczac na
            laurach...

I jeszcze druga rzecz, ktora nie bardzo mi sie podoba w obecnym systemie.
            Mianowicie jesienia chodzi prawie tylko o to, by awansowac do grupy
            mistrzowskiej, natomiast punkty zdobyte jesienia z uwagi na ich dzielenie przez
            2 nie maja specjalnego znaczenia. Natomiast kazdy punkt zdobyty wiosna jest na
            wage zlota. Gdyby nie dzielono punktow przez 2 po rundzie jesiennej, to np.
            Slask Wroclaw bylby w strefie barazowej (a nie na ostatnim miejscu), a w
            strefie spadkowej bylyby Groclin i Stomil.
          • Gość: Feelgood Re: Zbyszek RULEZ ;-) IP: 195.216.121.* 02.04.02, 16:33
            Gość portalu: kolej napisał(a):

> totalnie się z Wami nie zgadzam
            > A) co do faktów - oczywiście te punkty TERAZ tak wyglądają, bo RKS i Zagłębie z
            > dobywają je na
            > samych słabych, A Ruch dostaje w d... od samych mocnych. Gdyby nie podział na g
            > rupy,
            > prawdopodobnie Ruch byłby przed RKS, bo grałby TEŻ ze słabymi, a mniej z mocnym
            > i, a RKS też z
            > mocnymi, a mniej ze słabymi.
            > B) Co do wniosków - JESTEM CAŁkowicie za reformĄ!!!!!
            > - Liga od wielu lat zjeżdżała powoli acz stale w dół, trzeba było coś zrobić, t
            > en pomysł chyba się przyjął
            > - zauważcie że wiosną frekwencje są wyższe niż jesienią i rok temu wiosną, choć
            > pogoda nie
            > rozpieszcza
            > - Runda wiosenna jest bardzo ciekawa w obu grupach, bo większość gra o coś, poz
            > iom w grupach
            > jest wyrównany, dużo więcej jest niespodzianek.
            > - Gdyby nie reforma już dawno Drzymała kupiłby sobie utrzymanie jak dwa lata te
            > mu - a teraz NIE MA
            > OD KOGO KUPOWAĆ!!! Podobnie w walce o mistrzostwo...
            > - Jest problem - kilka ekip w ogóle się nie spotyka ze sobą. Moim zdaniem dalsz
            > e zmiany (redukcja
            > do 12 zespołów, jesienią każdy z każdym, dopiero potem podział) zlikwidują ten
            > feler. I nie obawiam
            > się, że 12 to za mało. Niestety, na arzie nie ma w tym biznesie dość kasy na 16
            > firm, a na boiskach
            > dość piłkarzy na 16 choćby niezłych zespołów.
            > A teraz możecie mnie je...
            > kolej

Eeeeee tam, zaraz je...
            Dwie są opinie na temat kształtu ekstraklasy i trudno o consensus między ich
            zwolennikami. Zbońka nie lubię za całokształt, więc siłą rzeczy czepiam się
            wszelkich jego poczynań. Radost podał koronny argument za jedną grupą (bo tak
            jest w najsilniejszych ligach dużych krajów Europy, a nasz system to nawet
            bardziej Armenia niż Szkocja), ja dorzucę jeszcze, że jest mi wszystko jedno, czy
            handel będzie jesienią, czy wiosną - bo do tego sprowadził się sens reformy.
            Przypominam też, że na pierwsze wiosenne mecze frekwencja zawsze rosła i nie
            wiązałbym tegorocznej tendencji ze zmianami zasad rozgrywek.
            Fakt, że zmniejszenie do 12 zespołów (być może od sezonu 03/04) wyeliminuje
            mankament braku bezpośrednich spotkań pomiędzy rywalami, ale gwarantuję Tobie, że
            po czterech meczach z np: Benfiką Biedronki lub Orlenem/Petro/Petrochemią/Wisłą
            Płock będziesz miał odruch wymiotny... Więc na 5/6 mecz pucharowy z przykładowymi
            drużynami przyjdzie garstka kibiców. Twierdzę więc, że dalsze pomysły Rudego
            Myśliciela doprowadzą w efekcie do spadku frekwencji, bo liga będzie przeraźliwie
            nudna, przewidywalna i opanowana przez wiochy - tam jest kasa. To prawda, że
            wypadną z ekstraklasy kluby, których na nią nie stać, ale będą to kluby z
            tradycjami i kibicami: Śląsk, Ruch...
            Tyle na teraz
            nARKA

PS: A Dyskopatia i tak nie spadnie - wcześniej takie kluby musiały płacić za np:
            9 meczów - teraz starczy, że kupią 1-2 na baraż (lub baraż) i starczy (w tym roku
            i tak są tylko dwa kluby chętne do awansu, więc barażu nie muszą sobie
            załatwiać). Z tej reformy czysty "zysk" dla skorumpowanych...
            Pozdrawiam
            • Gość: kolej Re: Zbyszek RULEZ ;-) IP: *.stacje.agora.pl 02.04.02, 16:56
              no to się po prostu nie zgadzamy - ta liga po prostu po raz pierwszy od kilku lat jest ciekawa...
              • rabarbarian Re: Zbyszek RULEZ ;-) 02.04.02, 17:38
                A moim zdaniem jest �ciekawa inaczej� bo sila rzeczy zabrali sie za nia
                niekompleksowo. Bo jak wyplenic złe czyli korupcje i wszelkie inne tego
                typu dzialania bez rozp.... bandy czarnych matolow ktorzy badz to celowo
                badz �przypadkiem� popelniaja bledy. Te skutkuja wygrana jakze uznanych
                czasem firm (pierdzionki czy wspomniana juz dyskopatia) a o �waszej�
                kochanej Legii nie wspomne:) Ja wiciowi prasowalnicy reki podac nie moge
                bo na spalonego mowi �grac dalej� a na reke �zle widac�.
                Owszem cos w tej materii ruszyli, dali czarnym bron przeciwko pilkarzom
                i dzialaczom (wszelki zakaz krytykowania ich werdyktow). Nie mowie ze te
                czarne barany wypaczaja cala lige ale nie baczac na reforme - graja swoje.
                Zgadzam sie Panowie z argumentami za i przeciw tylko mam jedno pytanie.
                Skoro takie watpliwosci, argumenty i przemyslenia rodza sie w glowach
                teoretycznie �laikow� ktorzy za zwiazek myslec nie musza, to za co
                bonkopodobni biora pieniadze w pzpn?
      • warsau Re: Tabela ekstraklasy 02.04.02, 18:01

ehh, wszystkie te zmiany moglyby wyjsc na dobre pod warunkiem ze bylyby
        wyegzekwowane w 100%. jak widac pzpn ma permanentne klopoty z rzadzeniem. gbydy
        zwiazek byl tworem prywatnym a nie panstwowym ( dotowanym bezposrednio z
        budzetu, taka kolejna rzadowa agencja kolesi, tym razem sportowa) to nie byloby
        problemu z ustaleniem rozgrywek. poki co pzpn to typowa, komusza spoldzielnia
        gdzie wazne sa uklady i ukladziki prezesow i ich widzimisie.

tak czy inaczej, to sa tylko ustalenia odgorne. bo co przeszkadza wisle aby
        zakwalifikowac sie do LM. jesli juz to tylko sama wisla.
        • Gość: Radost Re: Tabela ekstraklasy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 18:36
          heh ja tylko czekam jak to bedzie z licencjami...ech ta Polonia ,
          Widzew...hahhahaha
          cala ta reforma jest mocno kulawa - zobaczymy co z drugim etapem
          • Gość: andy02 Re: Tabela ekstraklasy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 18:59
            Gość portalu: Radost napisał(a):

> heh ja tylko czekam jak to bedzie z licencjami...ech ta Polonia ,
            > Widzew...hahhahaha

A co, sadzisz ze beda mialy problemy?
            Kazdy srednio rozgarniety prezes za pomoca minimalnych nakladow bedzie w stanie
            spelnic wymogi konieczne do uzyskania licencji w tym roku. Bo ile moze kosztowac
            dokumentacja na budowe oswietlenia, albo budowa daszku nad prasowa? Takze
            dogadanie sie z Urzedem Skarbowym nie powinno sprawic obrotnemu prezesowi wiele
            klopotu...
            Zdziwilbym sie, gdyby ktorys klub relegowano z ligi z powodu niespelniania
            wymogow.

Prawdziwy test bedzie w nastepnych latach (poczawszy od 2003 - bezwzgledny wymog
            posiadania jupiterow).
            • Gość: grzeda Re: Tabela ekstraklasy IP: *.wsb.poznan.pl 03.04.02, 11:11
              Moj stosunk do reformy jest jednoznaczny tzn JEDNO WIELKIE GÓWNO bo tego nie
              można nawet nazwać nieporozumieniem.
              Moglbym nawet sie zgodzic na te 14-16 zespołow (12 to zbyt mało) ale bez
              podzialu na grupy. Gwarantuje wam ze gdybysmy mieli grac (choćby) z Legia 4
              razy w sezonie to juz nie bedzie to samo, przeciez najlepsze bylo wlasnie to
              wyczekiwanie na ten jeden jedyny w roku mecz (u nas, bo wiadomo ze do Warszawy
              nie pojedzie 15 tysiecy). Niestety moje marzenia raczej niepredko sie spełnia i
              jak to ktos zauwazyl w temacie dot. dla kogo mistrzostwo to z Legia-jesli ta
              zdobedzie tytuł-zagramy dopiero wiosna i to jesli awansujemy do grupy
              mistrzowskiej, za to mozemy w ogole nie grac w przyszlum sezonie np. z
              Pogonia, czy Widzewem-jak wam sie to podoba-zwolennicy reformy???? :)

Pozdr
              • Gość: Radost Re: Tabela ekstraklasy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 11:20
                Gość portalu: grzeda napisał(a):

> Moj stosunk do reformy jest jednoznaczny tzn JEDNO WIELKIE GÓWNO bo tego nie
                > można nawet nazwać nieporozumieniem.
                > Moglbym nawet sie zgodzic na te 14-16 zespołow (12 to zbyt mało) ale bez
                > podzialu na grupy. Gwarantuje wam ze gdybysmy mieli grac (choćby) z Legia 4
                > razy w sezonie to juz nie bedzie to samo, przeciez najlepsze bylo wlasnie to
                > wyczekiwanie na ten jeden jedyny w roku mecz (u nas, bo wiadomo ze do Warszawy
                > nie pojedzie 15 tysiecy). Niestety moje marzenia raczej niepredko sie spełnia i
                >
                > jak to ktos zauwazyl w temacie dot. dla kogo mistrzostwo to z Legia-jesli ta
                > zdobedzie tytuł-zagramy dopiero wiosna i to jesli awansujemy do grupy
                > mistrzowskiej, za to mozemy w ogole nie grac w przyszlum sezonie np. z
                > Pogonia, czy Widzewem-jak wam sie to podoba-zwolennicy reformy???? :)
                >
                > Pozdr

Otoz to! zagramy 4 mecze z Odra czy Dyskobolem drozdzowe piwo Grodzisk a na
                LEgie , Pogon trzeba bedzie czekac i czekac...bezsensu
              • Gość: Feelgood Re: Tabela ekstraklasy IP: 195.216.121.* 03.04.02, 11:46
                O to chodzi, o to chodzi. Częsty paprykarz też jest niestrawny...
                nARKA
                • Gość: arena Re: Tabela ekstraklasy IP: 192.168.10.* 03.04.02, 11:58
                  Przed reformą to był dopiero syf. Teraz nie jest różowo ale zdecydowanie
                  popieram koleja. 12 drużyn w pierwszej lidze to i tak za dużo bo 8 to byłby
                  ideał + ostre warunki w ekstraklasie (np. limit kibiców co najmniej 5000
                  sprzedanych karnetów na rundę) Niech kluby rozdają je za darmo jak nie potrafią
                  przyciągnąć kibiców grą (niektóre nawet 3000 chętnych za darmo nie znajdą).
                  Zaraz się zrobi ciekawiej, wiochy odpadną, pieniądze dla najlepszych się
                  znajdą. Na to potrzeba czasu ale najgorsze zostało by zostawienie wszystkiego
                  bez zmian. POPIERAM KAŻDĄ DOKONANĄ ZMIANĘ ORAZ TE PLANOWANE.
                • rabarbarian Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 11:33
                  Feelgood - tam zaraz niestrawny:) Oprocz nas i Legii kto was nawiedzi
                  w sile blisko tysiaca. Zareczam ze jak traficie do grupy z kołdrą,
                  dyskopatią czy sronkami zatesknisz za paprykarzem:) oj zatesknisz:)
                  pozdr
                  • feelgood Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 12:05
                    Ja już tęsknię :))))
                    Ale jak nam przyjdzie jechać (wzajemnie) w odwiedziny 4 razy w sezonie, to za
                    czwartym pojedzie 200...
                    nARKA
                    • rabarbarian Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 12:14
                      Eeeeee no ponoc Wiara czyni cuda:))) A moze zBoniek wymysli cos nowego?
                      Mimo wszystko wole 2 razy jechac do was niz pod czeska granice bo wiadomo
                      czesi to mali niemcy:))))

ZAWSZE POGOŃ !!!
                      • feelgood Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 12:31
                        Wiara czyni cuda powiadasz...
                        Tak na marginesie: u Was ostatnio czynił cuda niejaki Borek-Muchomorek,
                        pociotek Pani Sekretarki... Zaprosicie go znowu? ;)
                        nARKA
                        • rabarbarian Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 12:48
                          Wszystkich ktorzy nam sprzyjaja:)))))) Bo Borkow czu Burkow nam takich trzeba
                          by liga ciekawsza byla:) Byl karny, byly dwa karne ale co ja poradze ze on tylko ten
                          pod zegarem zobaczyl?:)
                          Wiosna widac to byla ale nie czas na bociany:))))

ZAWSZE POGOŃ !!!
                          • feelgood Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 13:39
                            rabarbarian napisał(a):

> Wszystkich ktorzy nam sprzyjaja:))))))
                            To teraz po tureckich sprzedawcach kebabów już tylko wiatr od morza Wam
                            sprzymierzeńcem został :))) Kebab portowy niesmaczny, niezdrowy :))) Pomocnik
                            Borek odpadnie bo zBońkowi do Szczecina daleko... Jak się jednak pojawi na
                            Twardowskiego uważajcie, by nie zaczął rzucać klątw w rodzaju: "to będzie
                            najpiękniejszy stadion w II lidze", Rudy Czarodziej...
                            nARKA

• rabarbarian Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 13:47
                              No tu juz Ciebie ponioslo bo myslalem ze rozmawiam z pozycji mentora
                              wprowadzajacego mlokosa na salony ekstraklasy:) Wiec gdzie wdziecznosc?:)
                              Ja Tobie drugoligowego pochodzenia nie wypominam a i nie zycze bo jak juz
                              wczesniej w postach stanelo - do wiosek jezdzic nie chcemy. Ale...
                              Wybaczam zyczac wam takiego cudkebapa bo bez takich jak on w pilce trudno:)

PS. i co Wy tak z tym morzem?:) ja mam do niego 105 kiliometrow a tu wiatr ma jeszcze
                              doleciec?:)

ZAWSZE POGOŃ !!!
                              • feelgood Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 14:02
                                rabarbarian napisał(a):

> No tu juz Ciebie ponioslo bo myslalem ze rozmawiam z pozycji mentora
                                > wprowadzajacego mlokosa na salony ekstraklasy:) Wiec gdzie wdziecznosc?:)
                                > Ja Tobie drugoligowego pochodzenia nie wypominam a i nie zycze bo jak juz
                                > wczesniej w postach stanelo - do wiosek jezdzic nie chcemy. Ale...
                                > Wybaczam zyczac wam takiego cudkebapa bo bez takich jak on w pilce trudno:)
                                >
                                > PS. i co Wy tak z tym morzem?:) ja mam do niego 105 kiliometrow a tu wiatr ma j
                                > eszcze
                                > doleciec?:)
                                >
                                > ZAWSZE POGOŃ !!!

Gdzie tam poniosło. Dyć ja z życzliwego serca :)))) przed klątwami zBońka
                                ostrzegam, bo jak do nas na Finlandię zjechał, to takim tekstem strzelił i zobacz
                                jak się skończyło... Sugeruję jeno, że pzpn Wam w kłopotach nie pomoże, a jeszcze
                                może nóżkę podłożyć i poduszkę spod głowy wyszarpnąć...

To mówisz, że już nawet na wiatr od morza (Svenska) nie ma co liczyć???
                                nARKA

PS: Z mapy pamiętam, że do większej wody macie kawałek, ale my mamy 300 km, to
                                dlatego...

• Gość: salog Re: Tabela ekstraklasy IP: 195.216.103.* 05.04.02, 14:55
                                  Przepraszam, że tak znowu wtrącam się w tę dyskusję niemalże rodzinną. ale ja w
                                  sprawie formalnej.
                                  Otóż każda krytyka reformy ligowej stawia jej autora w pozycji osoby, która
                                  twierdzi że z naszą piłką jest wszytsko o.k.! Panie Radost i pozostali ,których
                                  nie spamiętałem - czy aby na pewno jest tak dobrze?
                                  Mam okazję śledzić rozgrywki w Canale i tegoroczna wiosna jest bez porównania
                                  lepsza (uczciwsza, pełna walki) niż poprzednie! Casus Groclinu, który nie ma od
                                  kogo kupić jest tutaj najlepszym przykładem (teraz też z Radomskiem muszą iść
                                  na noże, bo inaczej barażyk). W górnej połówce też starsznie ciekawie i każdy
                                  mecz przynosi ciekawe rozstrzygnięcia - w tym miejscu chylę czoła przed Pogonią
                                  i GKS-em i Ruchem, którzy nie odpuszczają meczy choć grają o nic (mam nadzieję,
                                  że wytrwają do końca, choc jak to mówią nadzieją matka kibiców Legii :-))))
                                  Wiem, że system ma swoje słabe strony, ale raka trzeba wycinać nie bacząc na
                                  skutki uboczne...
                                  12 drużyn w przyszłym sezonie to jest to! Wzmocni to pierwszą ligę a i w
                                  drugiej będzie mniej takich dramatów jak teraz. Może skorzystać z pomysłu
                                  angielskiego i pierwszą dwunastkę nazwać ekstraklasą a niższą klasę pierwszą
                                  ligą?
                                  Ludziom, którzy twierdzą, że nie może zabraknąc "klasyków" Górnik - Legia
                                  odpowiadam - może jeżeli meczami tymi jest zainteresowanymi zaledwie 2, 3 tys
                                  ludzi!
                                  • Gość: kolej Re: Tabela ekstraklasy IP: *.stacje.agora.pl 05.04.02, 15:14
                                    Ludzie, nie jestem sam! Nie wszystkich jeszcze oszołomiło! Arena i Salog też
                                    jak patrzą to widzą, a jak widza to wnioski wyciągają!
                                    Zbyszek, Zbyszek, trzymaj się, Zbyszek, Zbyszek.... :-DDDD (to dla tych co
                                    starą ligę uważają za lepszą, uczciwszą i strakcyjniejszą)
                                    • feelgood Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 15:23
                                      Dobła, dobła. Wyeliminowanie ostentacyjnej korupcji to nie sprawa ilości drużyn
                                      w grupach (vide Anglia, Niemcy, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Francja).
                                      Pożyjemy, zobaczymy [zwłaszcza po np.: Dyskopatii razy 6 :))))]
                                      nARKA
                                  • rabarbarian Re: Tabela ekstraklasy 05.04.02, 15:25
                                    Feelgood - a jesli to przstroga to oczywiscie dzieki bardzo bo rude (nie wszystkie)
                                    chitre byc potrafi. Czyli obowiazuje czujnosc 10! A w senska uwierze jak mi tu jakis
                                    Nils, Mils, Sven czy Klaus z walizkami pieniedzy stanie i powie - Robima fwielka POGON!:)

A fakt od meritum odbieglismy. Jednak nie zgodze sie ze bez klasykow mozna sie obejsc.
                                    Brak frekwencji nawet na takich meczach to wynik frustracji kibicow. Czy czytaja o gorniku
                                    walczacym o puchary? Nie. O gorniko ktory nie mial cieplej wody w szatni, nie placi itp. To jest
                                    magnes? Sila rzeczy miejsce wlasnie silnych ekip zajmuja takie twory jak dyskopatia i sronki.
                                    Zajmuja bo maja pieniadze a �byle tuzy� klepia biede. Trudno w Szczecinie sciagnac na mecz
                                    z radomskiem tysiecy ludzi. Ale na mecz z widzewem przyjdzie tlum. Tylko oczywiscie w
                                    przyszlum sezonie bo tak wymyslily zBonki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka