Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

II liga na forum- do pc

IP: *.elite.com.pl 23.08.01, 13:25
    Jak oceniasz (jeśli sie uda obiektywnie) formę Orlenu? Wprawdzie ma 10 pkt, ale
    umówmy sie,że po zwycięstwach i to raczej skromnych z beniaminkami-
    Jagą,Arką,Szczakowianką,remis z Hutnikiem. Czy po tych wynikach można
    zdecydowanie określić Orlen jako głównego faworyta?Będę wdzięczny za opinie.
    Obserwuj wątek
      • pc Re: II liga na forum- do pc 23.08.01, 13:45
        Obiektywnie, to jeszcze nic nie mogę powiedzieć. Na razie zostało rozegranych
        tylko 5 kolejek, poczekajmy przynajmniej do dziesiątej kolejki to sytuacja się
        wyklaruje.
        Co do beniaminków, to naprawdę nie lekceważyłbym Arki, Szczakowianka u siebie
        również może być groźna. Zagłębie grało w Płocku żałośnie (no, ale cel
        osiągnęli...)

Ale z ostatnią grą piłkarzy Petry nie jest najlepiej. Ostatnio słyszałem że w
        klubie testuje się jakiegoś nigeryjskiego obrońcę (a z grą obrony naprawdę nie
        jest najgorzej, przynajmniej na 2 ligę - a jeszcze powróci młody Rogalski po
        kontuzji), tymczasem kłopot jest raczej z linią pomocy (Sobolewski niestety nie
        błyszczy...), napastnicy nie stworzą sobie sami kilku sytuacji w meczu, co
        najwyżej jedną-dwie.

Jeśli chodzi o grę z kontry, to tu jestem dobrej myśli. Nie trzeba długo
        rozgrywać piłki, silić się na jakieś taktyczne rozegrania, rozprowadzanie gry
        na skrzydła... No i oprócz Ikenacho (to on strzelił gola Saragossie na 4:1) i
        ostatnio słabszego (ale nie beznadziejnego) Maćkiewicza reszta to młodzi szybcy
        piłkarze, Pachelski, Łobodziński, Geworian, Grzelak... Niestety, jak drużyna
        jest wysoko w tabeli to drużyny ją podejmujące nawet u siebie nie prowadzą
        otwartej gry i podczas meczu tych szybkich kontrataków zbyt dużo nie będzie.

Raczej dobra niż zła sytuacja ze stałymi fragmentami (chociaż jednak
        Miąszkiewicz by się przydał, jednak już napisałem co myślę o jego przyszłości -
        raczej w Płocku nie zostanie...) - tylko trzeba mieć ich dużo.

No i bramkarz - Jarosław Krupski, jest bardzo dobry jak na drugą ligę, możliwe
        że najlepszy - tyle tylko że nie musi się często wykazywać umiejętnościami.
        Szyszko - zgroza. Niestety Jarek często łapie kartki, tak więc Szyszko prędzej
        czy później wejdzie na jeden mecz. Oby nie doszło do katastrofy...

Zresztą, mamy ciekawy kalendarz meczów - teraz gdy Świt pokazał pazury widać
        wyraźnie że do meczu z Myszkowem mamy raczej ciężkie wyjazdy, poczynając od
        Łęcznej która ma nowego trenera. Z jednej strony to może i dobrze, gospodarze
        będą bardziej zachęceni do ofensywnej gry, ale z drugiej u siebie (oprócz
        Lecha) gramy z raczej gorszymi drużynami, nawet ŁKS wydaje się być gorszy niż
        sądziłem. W sumie jeśli będziemy tracić punkty u siebie to możemy sobie narobić
        zbyt dużych tyłów, zwłaszcza z taką grą jak ostatnio :( Ale jeśli zachowamy
        kontakt z czołówką (lub, na co mam ciąglę nadzieję będziemy liderem) to po
        drobnych wzmocnieniach wiosną dość szybko zapewnimy sobie awans (sytuacja się
        odwróci: trudni rywale u siebie, a słabsi na wyjazdach). No ale to tylko
        gdybanie, poczekajmy do tej 10 kolejki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka